Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво точно означава мактубска любов?
Защо бащите обикновено не присъстват на раждането в арабския свят?
Какви са основните причини за стабилността на уредените бракове в ислямския свят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво точно означава мактубска любов?
-
Защо бащите обикновено не присъстват на раждането в арабския свят?
-
Какви са основните причини за стабилността на уредените бракове в ислямския свят?
Стабилността на уредените бракове в ислямския свят може да се обясни с различни фактори. В тези общества ценностите на верността и семейната стабилност са високо ценени. Освен това традициите и вярванията играят важна роля за укрепване на браковете. Също така, ограниченият избор за жените и мъжете може да допринесе за усещането за уникалност и специално значение във връзката.
-
Какви са различията в отношението към брака в различните култури?
-
Какви са традициите и обичаите по време на раждането в арабския свят?

Сигурно още ми държи от вчерашното гладуване.Ето, че стигнахме до съгласие и това много ме радва. Да, нещата са просто различни в различните общества, за мен е жалко че повечето хора са много негативни към някои чужди традиции. Струва ми се пресилено на базата на няколко случая, които сме чували да твърдим, че едва ли не всички играят някаква роля и през деня се правят на щастливи пред другите, а вечер между четири стени изживяват трагедии. Да припомня, че уговорените бракове са традиция в огромна по население част от света – практикуват се не само в повечето мюсюлмански стрнаи, но и при евреите, сикхите и индусите...Хм, станала съм май прекалено съпричастна с населението на Югоизточна Азия...

Лично според мен не би трябвало нещата да се привеждат под общ знаменател.Свидетел съм на много успешни уредени бракове в арабския свят, безкрайно солидни , при които любовта, уважението и топлотата в семейството идват някак постепенно във времето и оцеляват дълго..Свидетел съм и на тукашни бракове, предшествани от изпепеляваща страст и любов, преодолели всички бариери по пътя си, които в последствие обаче с гръм и трясък се разпадат..Затова си мисля, че няма общоприето правило за успеваемостта на един брак.За себе си лично, не бих се колебала и ако тепърва ми предстоеше брак, отново бих се спряла на съжителството, базирано на любов и взаимно привличане.Този ми избор обаче по никакъв начин не омаловажава естеството на уредените бракове и породените при тях на малко по-късен етап чувства.Мисълта ми е, че всичко е строго индивидуално и успешни и неуспешни бракове и от двата типа винаги ще има..

Аз сега търся из нета, но ако вие имате опит с нещо.. ще съм благодарна да ме посъветвате
.Понеже не съм забравила, че обещах да споделя с вас за първата ми арабска приказка и за Кашата в живота си, ще започна първо с приказката.
.Станах студентка без особени усилия и докато приятелите ми ходеха на кандидастудентски изпити аз се чудех какво да правя. Почнаха лекции, упражнения и животът си течеше.Така се изнизаха още няколко години и когато минах и трети курс животът се промени. Бях започнала да си комуникирам с чужденци, за да си упражнявам английския.Не бях никак очарована, от това което ми се връзваше на линия и след второто изречение ,много бяха отстранени. Докато една вечер ми писа един човек не с тривиалните думи чути хиляди пъти.Бях очарована, защото в онзи момент той беше първият човек, който разконспирира ника ми. Започнахме да си говорим.Беше много ерудиран и интелигентен.Разбрах,че е сириец и то православен християнен.Не беше нужно да обяснявам къде се намира България,като на останалите
. Така дните минаваха,а нашите разговори се задълбочаваха.Никой никога не е лъгал другия с нещо.Усещахме се дори, когато не бяхме заедно на линия. Още в началото си призна,че на скоро се е разделил с приятелката си, с която са живяли заедно.Причината за раздялата е била, че брат й и баща й не са одобрявали тяхната връзка и са си я отвели обратно в Турция.Тя е била мюсюлманка.От страна на неговото семейство не е имало проблем с приемането. Моето появяване е било като лъч надежда в живота му.Така месеците си летяха, той планираше да напусне Сирия да дойде до България и от там към Европа.Беше невероятно отговорен към семейството си.Родителите му бяха възрастни,а братята без работа, той ги издържаше и с нетърпение очакваше момента в който те ще си стъпят на краката , за да последва мечтите си.Докато очаквахме този момент и двамата,неговото семейство знаеха вече за мен, а моето за него.Държеше да ме види на камерка и тъй като аз не исках да си взимам,решението беше взето от него той да ми прати.Не отказах.Един ден получих известие за колет.Отидох в пощата взех го и трепереща се прибрах вкъщи.Освен камерката вътре имаше и един прекрасен шал за мен от майка му.Не знам тази жена как беше избрала шала, но беше в любимият ми цвят и досега не съм срещала толкова красив шал.Инсталирахме камерката , но образът беше само силует
Той дава напътствия ние се борим с настройките, но резултат едно шарено черно петно и моя силует
. След време се оказа че нямало братска любов между камерката и версията на Windowsa

....не че бих ги застреляла де...стрелящото човече е символично...
. Сега като се сетя събитията са се развивали от началото на темите за арабския свят, но аз ви открих толкова по-късно,явно сега е трябвало.