Евичка,добре дошла в МАРТенската ни тайфа!

• 26 584
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Сега аз като за капак ще кажа ,че съм от майките който си взимат бележките предварително ,но преди да ме изядете заедно с парцалите ще поясня ЗАЩО. Като цяло естествено ,че не одобрявам тази постъпка ,но се чуствам принудена просто защото проблемите в системата и здравеопазването ни тръгват далеч преди взимането на въпросната бележка . След като в даден момент преди време се опитах да ходя на контролен преглед след като Алекс беше оздравял ,отидохме заедно със Симона тъй като нямаше къде да я оставя и докато чакаме пред въпросния кабинет за да влезнеме успях да си разболея и двете деца . Казах си о.к. случило се е ,ще ги натъпча с още една торба лекарства и ще им мине  Tired ,но след втория такъв случаи просто ми писна и повече със здрави деца дори покрай оградата на поликлиниката не минавам пък кай каквото ще да ми говори.
Честно казано аз и болни рядко ги водя, във вторник например Алекс вдигна Т ,но сополи и кашлица нямаше и за да не се здобиеме с тези екстри въобще не го и заведох на лекар, в сряда давах чай и Нурофен и за 24 часа всичко отшумя т.е. в сряда вечерта детето беше съвсем здраво ,за моя сигурност и за тази на децата в групата не го пуснах нито вчера нито днес и заедно със събота и неделя стават 4 дни през които го държа профилактично вкъщи . По този начин процедирам ВИНАГИ.
За въпросната бележка днес пратих свекър ми.
Ми това е положението ,докато пред кабинетите има по 100 човека опашка и всички бухат в помещение 3 м.на 5м. няма да се оправят нещата.
За общия рожден ден аз не съм се връщала да чета назад в темата просто защото много добре помня ,че Алекс ми се разболя на предишния ден и определено се чуствам по малко виновна заради това,че не дойдохме въпреки ,че се бяхме записали вместо да бях дошла и 8 месеца по късно да ме обвинят ,че детето ми се е изкашляло в лицето на някое друго /това го казвам примерно защото стана на въпрос-нищо лично  Hug/. От мързел вие знаете ,че няма варянт да не дойда просто защото почти няма среща с деца или без на която да не съм присъствала   Grinning такива мероприятия без оснаователна причина не пропускам .
Съжалявам ,че стана много дълго ,но някак и аз покрай яслата много съм препатила и със Мони и с Алекс та темата определено ме вълнува.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 19:02 от miki3

# 166
Ох писах,писах и поста ми се затри,както и да е.
Обръщам се с молба към Симба и другите майки,които са минали през проблема задна хрема.Кажете моля ви какво точно сте давали  на децата си и дали има резултат,че Дани сега има същият проблем задна хрема,стичат му се секретите в гърлото и нощем се скъсва да кашля,обаче тука не се прави нищо в такива случаи,просто се чака да мине от самосебе си или да се влоши,за да се изпише антибиотик.Ама миналата година от това чакане се стигна до пневмония.
И още една молба имам,знам 4е ве4е сте обсъждали имуностимулаторите,но тогава не обърнах голямо внимание,но понеже реших да давам,ако може да ми препоръ4ате нещо HugИмам някаква идея,4е говорихте за ципросепт newsm78
Аз съм на мнението на Гер4о,4е тези които трябва да си вземат бележка няма да го направят,а другите няма смисъл да се карате Hug

П.П.И още нещо да питам,някой давал ли е умкалор и впе4атления?

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 21:10 от zoui

# 167
zoui, Юджи миналата седмица беше със задна хрема и от веднъж започна едно кашляне  Confused Взех му АCC сироп,който втечнява  секрета, имаше ефект и започна да отхрачва.  Laughing

# 168
zoui, Юджи миналата седмица беше със задна хрема и от веднъж започна едно кашляне  Confused Взех му АCC сироп,който втечнява  секрета, имаше ефект и започна да отхрачва.  Laughing

Аз също така процедирам обаче между сиропа много промивки със стеримар Peace
за имуностимулатор аз от около месец давам цитросепт и мога да кажа ,че съм доволна -разболявал се е 2 пъти ,но много бързо му минава.

# 169
Е, пак съм аз и искам още веднъж да се извиня на Надето, ако съм я засегнала. Аз не казвам, че не си права, но някои родители са просто такива, а и мисля, че някой дори нямат възможност да си седят повече в къщи. Аз лично, ако не е баба ми, да е жива и здрава, макар че много я упреквам, незнам какво щях да правя, защото тази седмица в къщи ще ми излезе през носа, а и се гледаме почти сами, финансово имам предвид, все пак, т.ч. по въпроса има безброй мнения и коментари, затова само Господ да пази всички ни.
А и не обвинявам никого и за общия рожден ден, така се получи, а иначе Дина, клубчето беше добре, обслужването също, незнам в последствие дали не си имала други пререкания с тези твои познати, но на мен лично не ми направиха лошо впечатление, а и въпреки дадените пари, важното е децата да са се забавлявали, ако имам възможност, пак бих дала и повече дори, но за съжаление, не мисля, че е по джоба ми в момента.
Хайде, призовавам ви да приключим спора, мисля че всички сме на едно мнение, изказано по различни начини, и че няма смисъл, а и мисля че сме тук, да се подкрепяме, в това ежедневие нямаме нужда от повече кавги.
И да ви кажа, разболеят ли се децата ви, и не спада ли Т от АБ-то, водете ги на ушен, защото ние одеве бяхме в ИСУЛ, Алекс е с перфорирано тъпанче и добре че се е перфорирало и гнойта е изтекла, а те изчистиха останалата, от това сме вдигали Т, ама кой да разбере, просто това че дърпа хремата навътре и зачервеното гърло и Т, я избиха в ушите, и явно е масово, да не ви казвам колко сме чакали и всички деца почти бяха с нейните симптоми.
А сега лека вечер

# 170
Силве, дано бързо и мине на Алекс  Hug пу....че са гадни тези вируси  Confused

Мики,пропуснах и аз да кажа,че пръскането със стеримар много помага  Peace Юджи капки вече въобще не дава да му слагам  Whistling Така миналия месец една хрема само със стеримара я потушихме  Laughing
По повод Цитросепта,имам едно почти пълно шишинце от зимата дали му има нещо  newsm78 тези дни си мислех пак да им давам на децата  Thinking

# 171
  • София
Здравейте Hug

Ами страстите вече поутихнаха... Simple Smile,ние с Дани бяхме от тези които се записаха,но не успяха да дойдат на общия РД на децата,но той се разболя точно преди РД на Али,който също пропуснахме Sad и не беше оздравял до Общия,даже си имаше приготвен костюм ,който не успя да облече,но както и да е ...исках да кажа,че съжалявам и аз,че така се е получило и в тая връзка съм съгласна също да съберем парите предварително, за да няма повече такива ситуации Peace.

Зоуи, и моя Дани като има хрема винаги е задна и аз действам с физиологичен разтвор по-начестичко,а напоследък му промивам носа със сребърна вода.Все още не мога да го науча да си издухва носа,не ще да разбере и това е!,като му кажа "духай!',той смърка навътре ooooh!
Имуностимулатор давам Есберитокс,но сега сме в 10 дневна почивка от него,от 10-ти пак го почвам,мисля,че добре му действа,защото разболяванията му до сега не са сериозни и минават сравнително бързо.

И Дани след една седмица на градина,след като го излекувах идеално,днес вечерта ми вдигна лека т-37,4.бързо я свали и няма никакви други симптоми за сега,но ще видим как ще изкара ноща и следващите два дена...

Нели,незнам защо не ти тръгват игрите newsm78,ти инсталира ли ги?Ако не си го направила,трябва като отвориш Bukvenka.zip, да кликнеш 2 пъти върху файла bukvenka.exe и след това да следваш стъпките нататък за да инсталираш играта.Ако си го направила,просто незнам къде е проблема.

Та какво ще правим сега?За сега болшинството нямат проблем с датата,но все пак ще могат ли работещите на 20-ти,да дойдат на 21-ви или ще е по-добре да изместим събитието предната събота или неделя,казвайте.

# 172
Силве, ние това с постоянното вдигане на Т "без причина" го минахме. И аз се чудех какво става и педито също. Докато най-накрая я заведох при друг доктор и той й погледна ушите. Нашата дори не се сети за това  ooooh! За това и я сменихме. И вече редовно проверяваме ушите при някакво наразположение.

А сега за Коледното парти. Аз си мисля, че май ще е по-добре да изтеглим партито предния уикенд. Щом се работи в събота, и да имаш само един почивен ден и после пак на работа, кофти  Tired И, като си изгубиш половината ден в партито, няма да можеш да си починеш. Така, че май е по-добре предните дати  Peace
За предварително събиране на пари няма проблем  Peace Аз дори предпочитам. Но аз плащам само по банков път  Mr. Green И без това няма да се чудя от къде да им намеря точни, защото във всички клубчета правят проблем с рестото. Пък и ,като почнем да събираме парите на място и да се чудим как да връщаме на всеки  ooooh! По-добре предварително  Peace

Наде, аз лично не си спомням да съм забелязала някой болен да е идвал на което и да е от тези партита  newsm78 Надявам се да не е била Маги, тази която се е изкашляла тогава. Нямам спомен да съм я водила болна  Rolling Eyes И мисля, че е трябвало тогава да кажеш каквото е имало да казваш, а не да повдигаш въпроса по този начин след една година  Stop
Но не знам как може да си толкова сигурна, че Яна се е разболяла точно от тази кашлица, а не е имало вече начало на инфекция и тя да се е разлива със или без това изкашляне  newsm78
Освен това ти знаеш, че инфекциите при децата се развиват много бързо. Може детето да се е изкашляло два пъти през деня и до вечерта вече да е много по-зле. Но ти затравяш ли Яна, като болна още при първото изкашляне? А дефакто децата тогава са най-заразни. Не при разни остатъчни неща, където има вероятност за нещо си.
Спора за болните деца в яслите е безкраен и не мога да кажа, че и в това има само бяло и черно. Маги в началото много боледуваше. Ходеше 3дена и после си стояхме в къщи поне по седмица. И това беше в продължение на месеци. Добре, че бяха нашите иначе не знам  ooooh! Еми сори, ама каквато и работа да работиш, няма да те траят да отсъстваш 3/4 от работните дни в месеца  Stop За това има болни деца в яслите. Е, Маги този сезин е по-добре /пу-пу да не я уручасам/ Няколко пъти, като я водих имаше откровено болно дете в групата й - със силна кашлица и сополи. Помислих, че и мойта ще се нагласи веднага, но нея я подмина. След това на площадката пред яслата едно по-голямо дете и се изкашля няколко пъти в лицето. И това го подмина. Така, че явно си има период на адаптация и колкото и да я пазиш Яна, няма да се размине без него. Така, че аз след толкова сополи и кашлици от яслата миналия сезон и един-два пъти от този, вече съм се примирила, че просто без това не може  Tired и си мисля, че колкото по-рано се мине през това, толкоав по-добре. А за това няма израстване, просто трябва имунитет  Peace

Хайде, че стана дълго  Peace

Лека нощ  Grinning

# 173
Цялата тази история я сътворихме,защото всеки един от нас е бил огорчен по един или друг начин и е подтискал емоциите си.Да,аз замълчах тогава и сега го оценявам като грешка.Но и вие трябваше да дадете повече гласност на това,което се е случило на общия рожден ден.За цялата случка аз лично разбирам чак сега.И сега разбрах защо се обидихте всъщност и защо аз ви говоря за здраве,а вие за пари.Ето как недоизяснените неща,водят до спорове.Иначе...хубаво се получи според мен.Определено мисля,че този спор ще е от голяма полза.Всеки от нас ще бъде по отговорен за напред,искрено се надявам.Не съм имала никакво намерение да наранявам когото и да било...сега съжалявам,че написах за кашлящото детенце...може би само трябваше да помоля да не водите болни деца.Зад тези си думи стоя на 100%.Нека приключим с всичко това,говорим за едни и същи неща. HugДайте да загърбим Егото си и да действаме за предстоящото парти.Все пак го правим за децата си.
Кетито,не,напротив,хареса ми партито.Радвам се,че дори и за малкото време,което имах да обеля дума с някоя от вас срещнах стойностни хора.И на Яна й хареса. Wink
Весе,разсъждаваме по различен начин с теб...не те упреквам,не си преживяла това,което аз...и дано никога не го преживееш.Безсмислено е да ти коментирам думите оттук нататък,не искам да заформя поредния спор...Само искам да уточня,че относно израстването имах предвид не болестите ,а фебрилните гърчове.Докато не ги израстне тях,ще я пазя.Ще се адаптира,когато й дойде времето.Яна не се разболя след Коледното парти,не съм казвала такова нещо.Дали детето не е било заразно или Яна е била в добра кондиция тогава и е прескочила болестта...никой не може да каже.Просто,тогава бях афектирана от всичко,което ми се случи 10-тина дни преди това и ми стана меко казано много неприятно...абе направо си се ядосах страшно и едва подтиснах емоцията си. Освен това не виждам нищо лошо в начина, по който си изразих мнението,наистина не виждам.
Хайде наистина да спрем с коментарите. Peace

# 174
Ще направя опит да отвлека темата в друга посока Grinningпреди малко се върнахме от куклен театър. Тъй като във Възраждане бяха свършили местата, прескочихме до Учебния театър Кръстю Сарафов и там без да искаме уцелихме много хубава постановка. Казва се Мързеливата пчеличка. Възхитена съм от актьорската игра и от куклите. Няма навалица и седяхме на първия ред, цените на билетите са около два пъти по-евтини от на другите места. Прекарахме много добре с изключение на трепетите, които ми причини паркирането из центъра Crazy С две думи, препоръчвам постановката.

Силве, дано бързо се оправи Алекс. Добре, че са разбрали какво й е. И преди съм ви казвала, че нещо което ме ужасява е необяснима и продължителна Т. Изживяла съм го на свой гръб и на Алиния. Винаги има някаква скрита причина, която трябва да се търси.

Ако 20.12 наистина е работен ден, съм на мнението на Веси.

И последно вече, в четвъртрък вечерта все пак посетихме партито на Аламинут. Али се запозна с всички актьори, даде им пълен отчет как се казва, на колко е години, как щяла да стане артистка, колко обича предаването и пр. Едвам я накарахме да си тръгнем по едно време, че беше адски задимено и въобще не беше място за малко дете / не, че малко учудено-развеселени погледи обрахме Laughing/

Еми, това е. Аз цял следобед ще се вихря в кухнята, че ще имаме гости. Един път в месеца си е в реда на нещата и аз да я поизцапам, не само майка CrazyХубав уикенд на всички.

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 13:15 от Денерис

# 175
Мами, айде и аз да пробвам разговор в друга посока  Laughing Laughing Laughing... събирате ли боклука разделно  newsm78. Аз да ви кажа миналата година гледах кофи за хартия, а в  тях пълно с битови боклуци - гадост тотална. Сега с учудване видях, че до нас са сложили такива кофи и в тях има само това, което трябва - като да не помярва човек - нашенци можели да четат. Та... събрах семейния съвет и поставих задачата да се събира боклука разделно и нон стоп викам след мъжа и детето - не тази кофа- другата, това не там  Joy Joy Joy. Мъж ми обяви, че съм луда, но пък реших да опитам... Явно много ми влияят рекламите по телевизията. При вас как е? Около мен всички ми обясняват как в крана сметка всичко отива в общи камьони и въобще не е ясно как се рециклира и дали, но... Гледах и едно предаване, в което ръчно сортираха пласмасата от хартията и метала и ми стана супер странно, но дано да го правят, а да не е само за филмчето...

# 176
Псолютно, да! Още от самото начало го правя или поне донякъде. Обяснявам веднага - пластмасата, картоните и стъклото задължително ги хвърлям всяко отделно. В общия боклук, който хвърлям обаче в старите метални казани, често попадат салфетки, обелка от кроасан, някоя сучпена играчка и пр. т.е. не са само отпадъци от готвенето. Като чистих балкона и събрах един плик с бетонни парчета, стружки и пр. го хвърлих пак в общата кофа. Общо взето действаме с променлив успех.
Но, пък си купихме постоянни торби за седмичния пазар във Фантастико, имам си и една платнена "био" торба, в която си купувам хляб и мляко. Но и аз незнам как вкъщи сме заринати от пликчета.

# 177
  • София
Привет! Hug

Първо, Честит имен ден на всички празнуващи и техните близки!Много здраве им пожелавам и хубав празник!!!

Гер4о,ти май си имаш именник днес Wink Hug

За боклука,да си призная не събирам разделно Embarassed,просто не виждам къде да поместя няколко кофи в кухнята...Дайте идеи как го правите Hug

Дани спи от доста време и аз успях да сготвя супа и манджичка Wink,исках и кекс да забъркам ама се оказа,че ми е свършило брашното.Иначе той е добре,през ноща ставах да му дам пак Панадол,4е гореше,но днес няма температура,леко му похърква носа...,дано пак да се разминем леко.

# 178
  • София
Дина,опитах се да намеря дата на следващото представление на Мързеливата пчеличка ама не успях,ти видя ли кога пак ще има?

# 179
ЧИД на всички именници! Да сте живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт