Отчет на набор 2003 - 34

• 18 576
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Добре дошли mmns  и Галена.  55 Мисля че за нашия набор ще е от седем годишни
Здравейте и от нас,и в нашата градина ми се струва че работят по програма за предучилищна,от учителката ми каза,че не е така било си като минали години за трета група.Можеш да се опиташ в къщи допълнително да роботиш с нея,но като игра.Успех и не се тревожи,момичетата възприемат по-бързо нали знаеш
 Mam4е,дано бързо се оправи Дани  bouquet

# 136
Добро утро,
весел ден на всички.
Бързо оздравяване на Дани и дано овладеета ситуацията.

# 137
Не знам какво учат в Бг но тези моливковци които аз съм взела на Вики за 5-6 години има всички букви и съответно цифри, т.е.  те сега учат цифрите и буквите. Не знам какво ще учат другата година но твърдо съм решила да проверя моливковците за 6-7 годишни. Ние научихме буквите от една книжка със спирала. Там трябваше да се намери малката и голямата буква и съответната картинка. После я разглобих и започнахме да правим срички. С една гласна и всички съгласни. Сега знае да чете но само когато тя изяви желание. Също учим и от букварчето за първи клас. А разлика има в месеците. Особено ако едното дете е в началото на годината а другото е в края, та то си е цяла година . Wink
Как е Косето. На градина ли е?
Да оздравяват всички деца и да няма вече болести. Много е лошо така.  Sad

# 138
Благодаря на всички! Hug Тия хапченца са вълшебни и мин. път за 2-3 дни овладяхме положението. Peace

# 139
  • София
Бързо оздравяване на Дани!!!  Praynig
fingerscrossed

# 140
Добро утро,момичета.Вчера забравих да кажа добре дошли на новите мамчета.Ние сме добре,Марти не е повръщал от както си го прибрах от градина,но без да има температура ,гърлото му е зачервено.Такова чудо не бях виждала,та сега ще оправим и това зачервяване.Смятам да го задържа до края на седмицата,въпреки че определено няма проблеми и можех и да го пусна.
Благодаря на всички за позитивната подкрепа.

# 141
И аз на бързо да се включа,че ме зове ремонта.....в наща градина им купиха миналата година едни дебели красиви пътеки,по които ми беше неудобно да стъпвам в началото с мръсни обувки,но влизаме в групата до гардеробчетата,ако се наложи помагаме при обличането,говорим с госпожата и се изпаряваме след дълга прегръдка или както напоследък става...аз махам и викам чао,а тя търчи в групата и вика .....да,да добре мамо и не бързай да ме взимаш  Joy Joy Joy Страшна работа....дано и малката да свикне с яслата бързо,че и предстои след някой друг месец.

Болните дечица бързо да оздравяват.

# 142
  • Варна
Не знам какво учат в Бг но тези моливковци които аз съм взела на Вики за 5-6 години има всички букви и съответно цифри, т.е.  те сега учат цифрите и буквите. Не знам какво ще учат другата година но твърдо съм решила да проверя моливковците за 6-7 годишни. Ние научихме буквите от една книжка със спирала. Там трябваше да се намери малката и голямата буква и съответната картинка. После я разглобих и започнахме да правим срички. С една гласна и всички съгласни. Сега знае да чете но само когато тя изяви желание. Също учим и от букварчето за първи клас. А разлика има в месеците. Особено ако едното дете е в началото на годината а другото е в края, та то си е цяла година . Wink
Как е Косето. На градина ли е?
Да оздравяват всички деца и да няма вече болести. Много е лошо така.  Sad

Проблемът е , че тя не проявява никакъв интерес , smile3529.
разсеяна е, помни докато и стоя на главата и половин час след това е забравила всичко /или поне половината/, в повечето случаи помни /за да ми угоди предполагам/, но не мисли защо е така или как може да стане по-лесно. Бърза да отиде на люлките до блока или ако може въобще да не се прибира вкъщи, все повече започна да стои пред огледалото  pletkaи прави разни физиономии  newsm78 . Досега винаги е била дете за пример - тихо , кротко, послушно, никога не съм имала проблеми, дори съм искала да направи някоя беля Praynig,  да е малко по-смела, по-уверена, в общи линии .....малко по-дива, ама НЕ - дете за пример /за разлика от мен/. А сега с това учене - хич я няма    33uu

# 143
mmns  не се притеснявай. И аз си мислех че не помни. Знаеш ли как се учи  немски от дете което до преди 10 месеца не бе чувало и дума на този език. Ако знаеш по колко пъти се повтаря една дума докато я запомни. Понякога ми писва защото тя се върти, мести чуди се какво да ме попита и най накрая на мен ми писва. С голямо учудване на следващия ден като ги повтаряме тези които уж не е казала първия ден тя ги казва. Помнят много.  Simple Smile Просто не го показват. И Вики е много кротка даже понякога се притеснявам как ще се справя. Тези дни само на немски ми се говори в нас. Значи могат но когато искат. Ще свикне не се притеснявай. Давай и да оцветява букви, питай я коя е, на кого и така. Аз в началото я питам коя е тази буква например Д тя ми казва Б на дървото. Питам защо а тя нали Baum e дърво. А познай как се учи.  Joy  hahaha

# 144
  • Варна
и ние от 1 месец ходим на английски в градината, но когато я питам за някоя думичка, която са учили, веднъж ми я казва  ideauu, веднъж не може да си я спомни. Може и аз да съм прекалено критична и може би искам нещата да се случват по-лесно и бързо, незнам????? Брои свободно до 100, знае стотина песнички, пише си името, но като напише ГАЛЕНА, казва "мамо виж аз написах   Галена................./и си казва трите имена/", та притеснява ме , че всичко сякаш е механично. Сигурно е нормално  Thinking

# 145
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте!  Grinning
Отдавна не съм се включвала в темичката ни.
Привет на новодошлите   bouquet

Как сте?

На болничките казвам: бързо да се оправят и повече никакви болести.  Praynig

Ние сме ОК. Монотоние. Ходи си нашия на ДГ, с не голямо желание. Учат, пеят, рисуват...
Записала съм го на латино и нар. танци. Сега иска и на английски  ooooh!

Това е за сега от нас.  bowuu

Поздрави на всички от сърце  Heart Eyes

# 146
  • Sofia
Здравейте и от нас!
 На новите мами - привет, и само хубави новини да споделяме  Peace.
 На болните - бързо оздравяване. Явно има някакъв вирус, дето и мен ме е гепил.
 За материала - да ,учт цифри , и буквите ще учат.Г-жата на родителската каза,че от т.г. 3-та група върви по програма за предучилищна. Иначе и ние броим до сто , и не ми се струва механично,защото си мисли детето. Всички букви ги познаваме,както и коя думичка с коя буква започва.Пише си името свободно, и определено се занимава с огромно желание  Laughing.
 Иначе продължаваме с плуването в големия басейн, горе долу се сравя,като се има в предвид,че е най-мъничкия. Онзи ден са плували с дъски , и на малчо му е било трудно да опъне хубаво ръцете, но ще се научи. Определено ходи с голямо удоволствие, но очаквам някоя настинка, нали още не са пуснали парното. Е, това беше засега от нас! Хубав ден на всички   bouquet.

# 147
  • Чикаго / София
mmns добре дошла в темата! И моята Деничка е родена на 5.12 2003г.  Simple Smile

Като ви чета, само аз май не се притеснявам от това какво знае Дени и какво не. Въобще не й давам зор. Сега учат в градината буквите и числата. Стигнали са до G и до числото 6.  Карам я в къщи да напише няколко пъти съответната буква и число, което са учили през седмицата и това е.  А и обикновенно имат някакво домашно да направят през уикенда свързано с изучаваната буква и число. Тя ги пише, но определено губи интерес след 20 мин. Незнам и доколко ги запомня.  Все пак за какво е първи клас, да научат букви, числа и каквото си трябва там.  А и имат още една година предучилищна.  Още са малки, особено родените в края на годината. Та Дени няма 5 още.

# 148
  • с/у ОколоМръсТното
Въобще не й давам зор.

никакъв дори не му/си давам.
Щерката го учи. Купила съм му "Моливко" и тя го обучва и му пише оценки. Има само 6-ци и тук-там 5-ци  Grinning
Той е горд, тя също.

П.П: щерката на неговата възраст можеше да пише изречения от 2-3-4 думи. С по 1-2 грешки.

# 149
  • Варна
И моята Деничка е родена на 5.12 2003г.  Simple Smile

Здравей bye! Този 5-ти 2003г.  ylinfant, макар и декемврийски беше много слънчев

Общи условия

Активация на акаунт