Отчет на набор 2003 - 34

• 18 591
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • Чикаго / София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ!

ДА Е ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

Киса, честит празник!  bouquet

Благодаря много за похвалите! Flutter

Мамче, бързо оздравяване и да не стигате до АБ!

Клото, и вие бързо да се преборите с хремата!

# 181
Клото,с какво се борите против хремата?
Кашлицата му първо беше суха, нямаше никаква хрема и давах Тусирол и Исла. Излекува се напълно, пуснах го на градина и още същия ден се прибра с хрема и то обилна. Смених сиропа със Стодал, промивах носа със Стеримар и слагах капки Олинт. Спря да кашля, но хремата си остана. Сега сменихме капките с Виброцил, но и те толкова помагат.  Confused
Много отдавна не се беше разболявал. Ако беше при мен сигурно вече да го бях оправила, но имам съмнение, че баба му не му слага редовно капките. Кристиян няма проблем с приема на каквито и да е лекарства, но капките ги ненавижда и слагането им е един малък кошмар.

Мерси, irka!

# 182
  • София
Здравейте  Laughing

Да се запишем и ние в дружината на набор 2003 г. Казвам се Гергана и имам дъщеря София родена на 07.03.2003 г., заедно с Пепи на Мирта  Hug. Софи има и по-малка сестричка - Ирина на 1г. 3м.

По-късно ще се включа и аз в разискваните теми.

Честит рожден ден на Вики! newsm67

# 183
  • София
Добре дошла Гери!  bouquet
Отдавна те очаквах да се включиш! Laughing

# 184
Чести Рожден Ден на Вики!
Много здраве, много щастие и
безгрижно детство й пожелаваме с Румен!

Киса,  bouquet

Ирка, наистина много са пораснали сладураните. Румен като видя снимките, реши, че това е паркът, където ние обикновено ходим и ме пита кога щял да си играе с тези момиченца там Laughing

Бързо оздравяване на всички болни наборчета Hug

# 185
Честит Имен Ден на всички именници. Да са живи, здрави и много щастливи.   ura

# 186
  • Варна
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания!  Hug

Празникът мина много добре, в детски клуб, избрахме Дисни-парти, децата добре се позабавляваха.
Вики получи много хубави подаръци, щастлива е!  Grinning

Като оправя снимките, ще пусна линкове.

# 187
Пак ви благодаря,но за съжаление днес започнах АБ.Тая сутрин в 5ч. ми се събуди с много плач от болки в ушенцето,имаше и Т. Sad И реших да не рискувам,защото ми е правил отит на 2 пъти и беше истински кошмар! Crazy

Честито на всички именници днес!Да ви е живо и здраво името и много късмет!

# 188
Здравейте,
Мамче добре си направила със започването на АБ, накрая се опира до него, а детето се изтощило цяла седмица. Аз като малка много боледувах, с АБ инжекции, по 15 дена, ето ме сега, нито съм кекава, даже доста по-здрава от другите, така че като му давам АБ не се притеснявам чак толкова.  Hug

# 189
Оф, аз съм много ядосана! На сина сиропа свършил и свекървата на своя глава започнала да му дава амброксол. Даже не сметнала за необходимо да ме уведоми, че пак е започнал да кашля, а всеки ден се чувахме. Резултата е зверска деряща кашлица и обилна хрема. За сега няма температура и се надявам да успея да го стабилизирам, като си е вече вкъщи. Утре ще го водя на лекар, дано да не е тръгнало към гърдите и да няма хрипове.  Praynig
Отгоре на всичко, няма да ви казвам каква прческа има в момента. Набарал някаква ножица и си офъкал бретона.Доста се е постарал, няма как да се оправи, докато не израстне малко косата.  Tired
П.П. Мам4е, правилно си постъпила. Скорошно оздравяване!

# 190
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!    bouquet

Честит рожден ден на Вики на патерици.  bouquet

Мамче, Клото, бързо оздравяване на наборчетата.
Ирка, много са ти сладки дъщеричките.

Сега, малко да ви се пооплача. Ние отново тръгнахме на зъболекар, защото двете пломби, които правихме тази пролет, паднаха. Shocked Разбира се, при друг зъбар, всъщност е зъбарка. Та сега всичко наново! #Cussing out На всичкото от горе в градината на Слави две деца са болни от скарлатина. В петък късно вечерта го разбрах и то от една майка в един от форумите. Впуснах се аз да търся инфо за болестта и до колкото разбрах трябва от ХЕИ-то на всички деца, които са били в контакт да им се вземе гърлен секрет. Изпадали ли сте в подобна ситуация?

# 191
  • Варна
Ето малко снимки от нашия рожден ден: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=301023

# 192
  • София
[ На всичкото от горе в градината на Слави две деца са болни от скарлатина. В петък късно вечерта го разбрах и то от една майка в един от форумите. Впуснах се аз да търся инфо за болестта и до колкото разбрах трябва от ХЕИ-то на всички деца, които са били в контакт да им се вземе гърлен секрет. Изпадали ли сте в подобна ситуация?

Ако имаш възможност, спри Слави от градина за около 2-3 седмици, докато стане ясно как са нещата и ако имаш възможност, организирай сама изследване на гърлен секрет - за да стане по-бързо.
Скарлатината е силно заразна болест, при това повтаря и потретя -т.е. не се изгражда траен имунитет. Необходимо е навременно лечение, за да се избегнат усложнения, както и контролен преглед - май беше 10 дена след 10-дневен курс на лечение с АБ /обикновено на пеницилинова основа/.
Има вариант детето да е само приносител - пак се приема АБ. След лечение е добре организмът да укрепне, защото имунитетът е отслабен.

В нашата група миналата година имаше скарлатина - близо два месеца - тъкмо свършваше едната карантина и започваше следващата. А резултатите от изследванията от ХЕИ се забавиха над 10 дена. Може би, защото сестрата трябваше да отиде да ги вземе, а тя беше толкова заета, че все не успваше. В деня, в който ги взе, така и не се върна в градината и изчакахме и следващия работен ден, за да узнаем какво е състоянието на децата /ако междувременно не беше станало ясно с проявата на симптомите/.  Изобщо нещата излезнаха от контрол.

# 193
  • София
Киса, Ирка, благодаря, че споделихте снимките - чудесни са !

# 194
Честит рожден ден на Вики и от мен! Да е жива и здрава!
Честито на всички именяци днес!  bouquet
Клото, честито бебенце! Да ти е живо и здраво!
Всички болни да се оправят! Много лошо, а още не е дошло гадното време. Косьо беше хремав, дори в болницата докато бяхме, но отшумя. Вчера  гледам в детската му градина доста деца кашляха! Нямам думи за това! Иначе - в крайна сметка се реши, че трябва да напишем декларация, че поемаме пълна отговорност, ако нещо му се случи на счупената ръка. Това е условието да се върне на градина. Нямам идея дали това е стандартната процедура! Иначе още не го пускам. Това ще стане след 1-ви. Във вторник сме на контролен преглед и ще го задържа вкъщи до края на седмицата.
Косето винаги споделя какво са правили в детската, какво са учили, какво са яли.
За буквите - тази сутрин установих, че не знае последните 6 букви от азбуката. Всъщност знае "ъ" и "ь", че с "ь" си пише името. Остава да научи ц,ч,ш,щ,ю,я. С цифрите се оправя до 10. Сега ги учим до 20.

Общи условия

Активация на акаунт