Математически турнири

• 109 485
  • 847
  •   1
Отговори
# 135
Много благодаря на si-si-. Дъщеря ми досега не е ходила на състезания, но твърди, че математиката и е любим предмет. Ще ми се да я пробвам като как би се справила с по-различни задачи. Малко да помисли, не само да пресмята.

# 136
За всички майки, които се интересуват от математическите състезания: на 01.11.2008 има състезание под егидата на НПМГ. Записване - в НПМГ, там се и плаща таксата.
Моя син е 3 клас и проявява интерес към математиката. Поради това и аз започнах да се ровя в нета, за да търся задачи и състезания.

# 137
  • у дома
Много моля,който има задачите от Софийския турнир,независимо за кой клас да ми ги парти на svetlaem@abv.bg
Най-много ми трябват за 6 и 7 кл,но по принцип искам за всички класове...
Предварително ви благодаря!

# 138
Във всички у-ща ли излязоха резултатите?

# 139
  • София и там където не се пуши
Във всички у-ща ли излязоха резултатите?

Naughty

# 140
  • София
запис

# 141
 newsm78 Знае ли се дали ще има Есенен математически турнир на 08.11.2008 в София? Къде ще се проведе и т.н.??

# 142
  • София
25. 10. 2008       Софийски математически турнир
01. 11. 2008       Математически турнир “Черноризец Храбър”
08. 11. 2008       Есенен математически турнир - състезанието е за ученици 8-12 клас
06. 12. 2008       Математически турнир “Иван Салабашев”
/Източник: http://www.npmg.org/index.php?page=Mathematics_res/

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 21:51 от мързеланка

# 143
  • София
Есенния турнир за кои класове е? ("математикът" е 5-ти клас).
Защото не сме чули за такъв, но то и за предишните 2 състезания много не бяхме разбрали, та се записвахме в след последния момент. Вероятно пак сме изпуснали срока...
Освен това имам проблем: на Софийския турнир не им дали листи, пък той не разбрал, че трябва да си носи и решил всички задачи на ум. #Crazy А на последната, понеже трябвало да се пише решение, го написал направо в бланката за отговори.
Но то лист въобще не му и трябвал, защото писането му забавяло мисълта и можел да сгреши… #Crazy И сега, като не са излезли резултатите от софийския турнир, знам ли дали това е така? Ами ако наистина писането му забавя мисълта, а аз му дам лист за „Черноризеца”? От друга страна, ако случайно му дотрябва лист и няма? Сложна дилема …  newsm78
Колкото до състезаването кой по-рано ще излезе – няма оправия, но няма и лошо в това да се учат да решават скоростно задачите.
На общинския кръг на олимпиадата нашият излязъл след „ повече от половин час и по-малко от един”  (едно момче вече било излязло, той бил втория) и пропуснал едното подусловие на едната задача. Аз му викам: „А бе нали ти казах три пъти да си провериш задачите, преди да излезеш”, а той: „Мамо! Аз ако не ги бях проверил, щях да изпусна цяла задача!" Laughing

# 144
Вземете си все пак листа утре, ако са излищни- ще ги хвърли!
Успех на всички деца утре!   Grinning

# 145
  • София и там където не се пуши
На састезания, да си носят:

Химикалка, молив, линийка, листа, и каквото друго се сети допълнително, за по-голямите транспортир, пергел и т.н.

Имат право да си носят вода, а на по-дългите и шоколад. Ако нещо в момента забранат, оставят си го в торбичката настрани.

Мобилните изключени, затова часовник на ръката е добра идея.

# 146
Времето е гадно и няма да се класирам за утре  Tired
Искаше ми се да се видим.
А тъпия Софийски още ли не е изложил резултати  Close
Нашата класна е в Тайланд и няма кой да ни каже.

# 147
  • дядовата ръкавичка
При нас излязоха резултатите. Саши е на първо място между 10-ната второкласници, които са участвали. Доколкото разбирам няма общоградско класиране, а индивидуално за всяко училище.

# 148
При нас излязоха резултатите. Саши е на първо място между 10-ната второкласници, които са участвали. Доколкото разбирам няма общоградско класиране, а индивидуално за всяко училище.

Честито за първото място! Браво на детето!

При нас още няма резултати и класиране.

# 149
В училището на сина ми е имало изнесени някакви резултати, но списъка след това не е ясно къде е отишъл. В четвъртък имаше родителска среща, но и там не са могли да кажат повече за класирането. За мен е важно, ако е допуснал грешки да се види къде са и да се навакса материала.
По думите на сина ми е бил в средата на класирането, което за тяхното училище и добро представяне!

Общи условия

Активация на акаунт