Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 642
  • 945
  •   1
Отговори
# 600
Да, при др.Иванова от 17 пол., нали Др.Жекова ни изпраща там за следене на бременността по здравна каса.Та каза, че е възможно да е от общите бани и тоалетни.Първия път бях в 6та ст., на сега беше заета и  с  др. майка, пак с избор на екип бяхме в 8ма ст.Попита ме дали някога съм ги имала, а аз и казах,че единствено съм имала гъбички и то от постоянните ми диети и нисък имунитет.Съпругът ми е първият ми и единствен партньор в живота, и му вярвам безусловно.

Трихомоназата принадлежи към болестите, предавани по полов път. Тя се причинява от трихомонас вагиналис и представлява сексуално - трансмисивна паразитоза. Мъжът се инфектира само по полов път от партнъорката си. В редки случаи у жените може да настъпи и извънполова инфекция /от замърсени тоалетни принадлежности, вани, минерални басейни/. Инкубационният период е от 3-4 до 20 дни.

# 601
Доколкото си спомням, плота за повиване е достатъчно голям, но щом казваш....може би минаваш визитация веднъж седмично или нещо такова, за да цитираш така смело.
А колкото до работата, на мен това, което работя ми доставя удоволствие и го върша съвестно, въпреки ниското заплащане.
А ако имаш забележки към акушерките от неонатология, предай на Жекова, тя е всемогъща

# 602
  • София
Доколкото си спомням, плота за повиване е достатъчно голям, но щом казваш....може би минаваш визитация веднъж седмично или нещо такова, за да цитираш така смело.
А колкото до работата, на мен това, което работя ми доставя удоволствие и го върша съвестно, въпреки ниското заплащане.
А ако имаш забележки към акушерките от неонатология, предай на Жекова, тя е всемогъща

Плотът за повиване е достатъчно голям, но това не попречи да ударят главата на Калоян. И цитирам така смело, защото се отнася за МОЕТО дете. И Бичовски бе уведомен на секундата, въпреки неспособността ми да ходя особено много.

Колкото до визитацията - това е моята работа колко често я правя и дали я правя.

# 603
Нужно ли е да опорочавате темата? Все пак тя е тип справочна, има черен и бял списък за доволните, недоволните и нападките.
Всеки има лично отношение, познанства и впечатление, нека не се мерим тук кой е по-по-най!  Peace

# 604
Нужно ли е да опорочавате темата? Все пак тя е тип справочна, има черен и бял списък за доволните, недоволните и нападките.
Всеки има лично отношение, познанства и впечатление, нека не се мерим тук кой е по-по-най!  Peace

Извинявам се за което, но непрекъснатата реклама на Жекова започва да ме дразни. И дали ще си с избор на екип или не, раждането е естествен процес, в който, а и след него, взимат участие всички от клиниката.

# 605
MaMinKa33, абсолютно съм съгласна с теб, акушер-гинекологът е само част от екипа, който е нужен за да може едно раждане да бъде успешно. Да не говорим за това, че ако раждането не е оперативно, а вагинално акушерката има водеща роля в последния етап на изгонването на плода. Неонатолозите пък са първите хора, в чийто ръце попада току-що родилото бебе..... Няма нужда да продължавам всяка раждала жена е наясно.  Във всяка болница има добри и лоши лекари, от всеки лекар има доволни и недоволни. Peace

# 606
  • София

Извинявам се за което, но непрекъснатата реклама на Жекова започва да ме дразни. И дали ще си с избор на екип или не, раждането е естествен процес, в който, а и след него, взимат участие всички от клиниката.

Каква реклама бе Маминке? Жекова е достатъчно заета и без да реклама едвам си тръгва от болницата.
 Както казах, имам си мнение и си го казвам - ако нещо те дразни имаш пълното право да не пишеш тук или да се обясняваш пространно на лични.
Както каза и Франчи тук е информативна тема и ако имаш по-актуална информация - моля пиши. Ако нямаш - споровете на ЛС.

# 607
Горещо препоръчвам друга болница за раждане! Аз изживях най-големият си кошмар, за който не искам да си спомням и да разказвам.

# 608
Здравейте на всички Simple Smile
Да се похваля : малкият Стефан се роди на 24.06  в ОБ и вчера се прибрахме вкъщи .

А сега да разкажа малко как протече всичко :
Бях с избор на екип с д-р Жекова и се бяхме разбрали с нея на 24-ти да ми чуе тоновете и евентуално да ме приеме , та отидох с багажа направо. Измериха тоновете и казаха че всичко е ОК  и че май няма да е скоро , после дойде Жекова и като ме прегледа видя че съм с 4 см  разкритие без да съм усетила . Минах през стандартните процедури и в 09 и 45 ми включиха система с окситоцин . Много благодаря на специализантката д-р Магунска че не ме остави за секунда и ме изтърпя . След около 2 часа започнаха болките и ми изтекоха водите . Сложиха ми епидурална упойка за което съм много благодарна , и започнах само да си усещам контракции без болка . Някъде към 14 4аса имах 7 см разкритие и напъни да раждам , та ми сложиха още упойка за да мога да полу1а по-голямо разкритие , а контракциите бяха на минута и половина интервал . И тъкмо си мислех че скоро няма да стане и Жекова ме прегледа и каза  че се зашпочва .... Та с 6-7 напъна ( на 4тия се изморих и не можех повече ) и с помощта на всички които помогнаха да не задуша малкия , той проплака в 14 и 35 .
Благодаря на целият екип без който нямаше да се справя , както и на Жекова че беше през цялото време до мен Simple Smile

# 609
  • София
Честит Стефан ! Да ти е жив и здрав и много щастие!

# 610
  • София
И аз да се похваля - на 23.06.2009 г. в 10.06 ч. се роди бебчо Михаил http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390550&pid=13259896
yaya86, май с теб бяхме заедно в 6 стая? Laughing Радвам се да те видя пак.

# 611
cuckoo и аз се радвам да те видя тук Simple Smile

# 612
Най-после се осмелявам да се включа и аз в темата. Месеци наред ви четях и трябва да призная, че благодарение на вас направих правилния избор-на 24.06. в 17.01ч родих по нормален път второто си момиченце Ния в ОБ. С чиста съвест казвам едно огромно БЛАГОДАРЯ на д-р Жекова, акушерка Даниела Георгиева, анестезиолога (в момента не мога да изровя името в съзнанието ми, но ще се сетя). Целият екип,  води раждането на дъщеря  ми с невероятен професионализъм.  Peace С две ръце съм за раждане в ОБ!
Yaya 86, радвам се да те открия тук отново, първата нощ след раждането си правехме компания в реанимацията, хайде може на ЛС да си пишем Simple Smile.

# 613
  • София
Моят анестезиолог през цялото време не спря с майтапите Laughing
Усети ме,че съм силно стресирана и започна да ги бръщолеви едни,че и аз се хилих по време на секциото,казваше се Иван Вълчев млад с черна коса.Каза,че ходил да свири по мачовете Laughing

# 614
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
А моя ми отряза тръбичка от система,за да мога по-лесно да пия вода!Страхотно момче ей..и на другите момичета помогнма с каквото можа!И аз не знам как се казава за съжаление,но много ми се ще следващия път пак да е той!

Общи условия

Активация на акаунт