Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 284
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Референтните зависят от лабораторията - използват се различни реактиви, апарати и т.н.
Това да не те безпокои.
Но гледам, че ТСХ много ти е паднал. Много под долната граница. Другият хормон пък е тръгнал нагоре. Изглежда отиваш към хиперфункция. Консултирай се с лекарката.

# 706
  • ВАРНА
прасунчо нямаш ли рецепта от ендото? На мен когато ми откриха ХашиСмоткото рецепта се предписа и си я пазя, ако се наложи ще купувам вместо теб за теб Hug Mr. Green само кажи  Hug
Днес като четох това което е дала като линк една дама ми стана отвратително тъпо! Отбягвам да чета подобни статии помага ми да преживявам по лесно, само с мисъл за драженцето (хапче)  рано сутрин на гладно.Утре излизат резултатите от днес които пуснах сама на своя глава и разноски, ще се разпиша - дано са похвално добри.
П.С. 3-та седмица с режима на Д-р Пиер Дюкан и съм с 5 кг по-лека и супер тонизирана !!!Ходих и на гинеколог чиста съм като сълза (думи на лекарката), дано скоро си поставя още една линийка в подписа  Mr. Green
Хубава вечер от мен на всяка от вас   bouquet Дано само хубави мисли имаме  Simple Smile

благодаря ти за помощта, която си готова да ми окажеш! аз защо нямам рецепта за еутирокса? ще се обадя на ендото да ми напише една и да мина да я взема.
и аз избягвам да чета, защото в такива филми се бях вкарала в началото, че свят да ти завие.ooooh!
стискам палци скоро да си поставиш желаната лентичка в подписа Hug

# 707
  • В тъмната гора.
Чудя се защо ли си направих труда да поискам помощ тук!?

# 708
Mishel_ докачлива си и недоволна, значи си с подобен на мен симптом, в горния пост съм описала ясно резултатите и това как се чуствам, не зная друг начин по-добър от този да опиша. Назад в темата има доста написано и споделено кой какви чуства и усещания физически има, просто зачети обстойно нещата. Късмет и успех ти желая, но над това много ама много воля!
птица , прасунчо    Hug Hug Hug

# 709
  • ВАРНА
Чудя се защо ли си направих труда да поискам помощ тук!?

моля те, малко по-спокойно Peace пишеш сутринта и искаш отговор веднага - няма как да стане, не висим по цял ден в темата. в темите до сега досега почти всички сме споделили как се чувстваме, оплакванията и проблемите ни се променят постоянно Joy почети малко, пази нервата.
вече сигурно ще ме намразите - обаче спокойствието е най-доброто за нас лекраство!!!

# 710
Mishel,
за оплакванията преди време имах по-осезаеми, подобни на твоите оплаквания...стягане  в областта на шията (гушата) и сърцебиене. Но при всеки е индивидуално... При мен се появяват от време на време... през лятото имам чувството, че трудно дишам, влагата и жегата ми влияят зле, не издържам  и в задушливи помещения. Сърцебиене имах, и сега имам понякога... Предполагам при всеки е различно. Най-добре е да се видиш с лекар и да не се изоставяш:)
Успех  bouquet

# 711
Здравейте, момичета!
Писала съм преди в старата тема, но беше преди нова година, така че ще се представя пак.И аз съм с Хашимото, установено през 2005г., понижена функция на щитовидната жлеза.В момента приемам всяка сутрин Л тироксин 50 по 1 таблетка.Преди съм имала 3 месечен курс и след това почивка също за 3 месеца.Откакто започнах всекидневния прием на хормона, не мога да кажа, че се чувствам по-добре или по-зле, но сякаш лицето ми започна да отича.Просто изглеждам по-отекла в бузите и очите.Интересно ми е дали при някоя от вас има подобен проблем.
И друго ми се иска да споделя-по друг повод ми правиха ехография на щитовидната жлеза.Резултатът показа, че размерът й е в нормата и че структурата й е хомогенна.При вас как е, не е ли правило при Хашимото структурата на жлезата да е по-релефна и възлеста.
Желая ви приятен ден!

# 712
 newsm78 понижена функция и Хашимото едно и също ли е!?

# 713
newsm78 понижена функция и Хашимото едно и също ли е!?
Не.
Може да има само понижена функция. Може и Хашимото с повишена. При Хашимото има и антитела. Това е автоимунно заболяване. Но най-често се среща Хашимото с понижена функция на жлезата.

Не съм забелязала подпухване.

За жлезата наистина е странно, обикновено е увеличена и с нехомогенна структура.

Вижте на какво попаднах http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=medicine&Nu … ge=95&fpart=8
За пчелните продукти, не за импулсната Naughty

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 14:57 от птица

# 714
здравейте и от още една Хашимотка, която най-редовно ви чете, но пише малко по-рядко. Имам едно питане - от края на юли миналата година пия по 1 таблетка еутирокс (имам хипофункция с Хашимото), но едно време насам забелязвам, че като че ли ми се появяват пъпки по лицето и то в бяло връхче, тоест като гнойни младежки пъпки. До преди да ми открият заболяването, пак са ми се появявали пъпки, но май доста по малко. Сега, това какво е - от хапчето, от болеста ли, или пък от напрежението, което имам сега в този период по-други причини. Ще се радвам, ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем и да споделите какво мислите.

# 715
птица полезен линк благодаря ти  bouquet
 и в нея обаче все "питане" има, а отговори не. Ако помагат пчелните продукти, защо тогава не ги препоръчват лекарите? Разсъждавам си аз Thinking. Хиперфункция казваш  Thinking възможно разяснение, как така се получи и от какво вероятно/може би?
 Благодаря  bouquet
tzvetam чела съм/в тази тема/, че приемащи Л-тироксин имат подобно оплакване като страничен ефект подобно на теб, аз лично не мисля да има при мен такава реакция.

# 716
  • София
Здравейте ,момичета Simple SmileНякой запознат ще ме осветли ли какво става с диспансеризацията ShockedВчера моята свеки е ходила на ендокринолог/и двете сме с Хаш./Тя й е казала ,че ни няма в компютъра и отсега нататък лините щели да следят дозите и състоянието Mr. GreenНас ендо-тата не могат да  ни нацелят ,въобще -чудо !!!Кажете ,че не е истина Praynig

# 717
  • София
Ами, момичета, да се похваля и тук: на 30.01 се роди нашият прекрасен син Йоан - може да се запознаете с него отстрани. Heart Eyes Провериха му TSH, много е ниско - 4,1 при горна граница 50 за бебета. Hug

# 718
леле миличка честита рожбичка   bouquet  bouquet  bouquet
Желая сърдечно да расте прекрасно и здраво вашето момченце. Красиво име нека го носи с гордост. Ама многооооо се радвам за вас  Hug и аз вярвам в чудеса  Simple Smile

Какво казаха лекарите за TSH -то му?

# 719
  • ВАРНА
autumnsphere, честита рожбичка! да ти е жив и здрав и много щастлив! прекрасно име сте му избрали!

Общи условия

Активация на акаунт