Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 285
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Мерси, момичета!

icyangel, TSH-то му е супер - 4 при горна граница 50 за бебета, няма хипотиреоидизъм. Да е жива и здрава д-р Тодорова, без нея не знам как щях да се оправя. Hug Hug  bouquet

# 721
autumnsphere честито и от мен.Да ти е живо и здраво детенцето и много да ви радва  bouquet

# 722
autumnsphere,
Честита рожба:))) Много да ви радва... Чудесно е, че всичко е наред:)
  bouquet

# 723
  • София
autumnsphere,Честито  bouquetДа е живо и здраво детенцето и много радост и щастливи мигове да имате заедно  bouquet

# 724
аutumnsphere, честито и от мен  bouquet Да ти е живо и здраво юначето и много да ви радва!Много се радвам за теб Peace
Но защо само момчета раждате, ХашиСмотки такива Crossing Arms

icyangel, не знам защо, питай докторката. Може да ти е в повече тироксина, може жлезата да е в ремисиия, може и от диетата да е. Знаете, че при отслабване здравословното състояние задължително се подобрява.

# 725
autumsphereчестито момченце   bouquet
Много хубаво име сте избрали,да ви е жив и здрав и много да ви радва  Hug
tzvetam,на мен започнаха да ми излизат такива пъпки при положение,че дори в пубертета не съм имала,кожата ми се промени буквално за няколко месеца.Д-р Тодорова при прегледа ми каза,че това е от поликистозата,която често върви заедно с Хашимото.

# 726
Autumspere,честито  bouquetДа ти е живо и здраво момченцето!

Момичата,аз ходих на ендокринолог и ми изписаха Л-тироксин ,след 40 дни трябва да отида пак и да направим изследвания.Пуснаха ми и ТАТ и  МАТ.Трябва да ги занеса и тях на лекарката,резултатите са следните
TAT/Tg At/-     10.0  -/0-115/
MAT/TRO AT/ -  7.91-/0-34/

Някой може ли да ми каже какво означава това,че са в реф.ст-ти,TSH e 6.36.
Извинявам се ако задавам глупави въпроси,но наистина все още трудно се ориентирам .

# 727
autumsphere, честита ти радост!!! Да ти е жив и здрав, да слушка и само радост да ти носи!  bouquet
На мен пък, ми излизат такива пъпчици, когато ми увеличат Л-тирокса, докато организмът свикне с новата доза, после изчезват.
За подпухването съм чувала, че е възможно при хипо-функция. Все се чудя, понеже напоследък имам торбички под очите - дали са от Хашимотото или са от синузита, само дано не са от ЕГН-то Joy

Мерри, от това , което аз разбирам с малкия си опит е, че антителата ТАТ и МАТ са ти в норма, а ТСХ ти е завишено. Може би става въпрос за обикновена гуша, както се изрази доктора , а не за Хашимото, което е автоимунно заболяване. Мисля, че гушата се лекува до няколко месеца. НО, понеже е  възможно да греша, все пак не съм доктор, нека и другите момичета да се изкажат и направи списъче с въпроси, за да отидеш подготвена при доктора. Успех! Не се тревожи, няма страшно.  Hug

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 09:54 от Mlyna

# 728

TAT/Tg At/-     10.0  -/0-115/
MAT/TRO AT/ -  7.91-/0-34/
TSH e 6.36.

Аз бях точно така в началото. Тук обсъждахме преди време, кое първо се повлиява и променя при заболяването. Повечето твърдяха, че първо са антителата, после хормоните. Е, явно не е така. Първо жлезата се уврежда (друго заболяване, стрес) и едва след това антитела започват да я атакуват, защото не работи добре и се възприема като чужд организъм. С развитието на болестта се увеличават. След време, когато жлезата се разруши съвсем, намаляват.

А на теб- спокойно Mr. Green - след половин или една година и антителата ти ще скочат. Уви. 
Добре е да се проследят и другите признаци и направи ехограф.

# 729
Ами, момичета, да се похваля и тук: на 30.01 се роди нашият прекрасен син Йоан - може да се запознаете с него отстрани. Heart Eyes Провериха му TSH, много е ниско - 4,1 при горна граница 50 за бебета. Hug

честито момченце, мила - да расте здрав и послушен

# 730
autumnsphere   bouquet да ти е здрав и щастлив малкият герой и мн радост на носи на всички ви!!! Hug
Може би става въпрос за обикновена гуша, както се изрази доктора , а не за Хашимото, което е автоимунно заболяване. Мисля, че гушата се лекува до няколко месеца. НО, понеже е  възможно да греша, все пак не съм доктор, нека и другите момичета да се изкажат и направи списъче с въпроси, за да отидеш подготвена при доктора. Успех! Не се тревожи, няма страшно.  Hug
за съжаление 'обикновена' гуша също се лекува трудно, забременява се трудно, носи своите усложнения на органите, ако не се лекува правилно и т.н. И за съжаление гушата не се лекува за няколко месеца. Пак зависи, разбира се, но не трябва да се подценява и това заболяване.
а иначе, Мерри, за мен тсх-то ти е високо и както казва птица и антителата ще скочат след време... Хубаво е да си пуснеш и фт3 и фт4 и задължително ехограф Peace
Хубав ден!
... и здраве, много здравеее за всички ни Hug

# 731
  • София
Честито син, Autumspere, да разсте здрав и безгрижен!
На теб бързо възстановяване! Hug

# 732
autumnsphere,
Честито и от мен.! Здраве, Здраве и пак здраве му желая. Безпроблемно пътуване в дълбините на живота. А на теб бързо възстановяване и още едно  детенце след време  bouquet

# 733
Момичета,аз изследвах FT 3 и FT 4 ,писала ги бях някъде назад,
FT 3-3.12/2.8-7.10/
FT 4-10.85/12.0-22.0/
TSH 6.36/0.27-4.2/
С тези изследвания отидах при ендокринолог, тя ми обясни че те показват намалена функция на щитовидната жлеза,но доколкото разбрах аз,тя не каза категорично Хашимото ,защото искаше да види ТАТ и МАТ.Но понеже вчера не смогнах да занеса резултатите,затова и попитах тук.При следващата среща наистина трябва да си набележа въпросите.С ехограф не ме е гледала,значи и това в списъка.Иначе относно евентуално забременяване ми каза ,че първо трябва да вкарам хормоните в норма,и след това при бременност много стриктно проследяване .
Благодаря много на всички ,че се включват   bouquet  bouquet  bouquet и отговарят на въпросите ми.Иначе вече съм по-спокойна Mr. Green,че миналата седмица съвсем се бях притеснила.
Благодаря ви Hug

# 734
  • София
autumnsphere , много сладко момченце, да ти е живо и здраво и да порасне голям и силен мъж  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт