Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 100 421
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
autumnsphere, честито!
Да ти е жив и здрав Йоан, много да ви радва!
  bouquet

Мисля че ми бяхте казали, че след раждането ( и на мен ми предстои Laughing)дозата се намаля каквато е преди забременяването. На мен ендото ми каза да продължавам със същата и два месеца след това- на изследвания и преглед. Споделете при вас как е било?

# 736
Мечо Пуух,
аз я намалих дозата след раждане на такава, каквато бях преди това, дори по-малко и след месец и половина се оказа, че ми е много дори тази доза, хормонът ми беше под долна граница... затова, посъветвай се, но мен всички ме съветваха това, така че я намали и след месец пак се изследвай, няма как да се разбере иначе, а и в този момент хормоналната среда наистина е пощуряла:))
Успех:)  bouquet

# 737
  • София
Леле, какви страхотни пожелания! Благодаря ви! Да ви се връща тъпкано. Wink

# 738
  • София и там където не се пуши
autumnsphere да ти е жив и здрав сладура - все едно, че гледам голямия ми син като бебе.

# 739
А каква коса вадииии Grinning

Тъкмо да раздава на нас лелите тук, че.. хм Mr. Green

# 740
Доста хора се оплакват от косопад напоследък.И днес ми се наложи да чета едни листовки за шампоани.   Ето какво ми направи впечатление: при физически или психически стрес косата реагира и след около 3 месеца се забелязва обилен косопад. Чудна работа защо чак след 3 месеца.

# 741
  • Пловдив
Ау какво сладко бебче, пожелавам на мама много хубави моменти заедно newsm32

За косопада от няколко месеца ползвам фитовал и съм много доволна Peace

# 742
Фитовал не ви ли омазнява косата? И в други теми го хвалят, аз затова го взех (Фитовал плюс), но май не ми влияе добре. В аптеката ми предложиха Алпикорт - лосион за втриване на д-р Волф. Бил много добър, особено при хормонални проблеми, но е на кортизонова основа и се отказах. Някакви отзиви за него?

# 743
  • Пловдив
Е,хайде стига, че ще го урочасате това дете! Ама то майка му като е сложила тази снимка! Аз пък мисля, че прилича много на мен на същата възраст, и аз съм била с прическа още в родилното, а сега - все косопад. Интересно, че косата ми стои и изглежда добре на външен вид, въпреки косопада. Аз престанах да пия каквото и да било за това. Слагам само една маска на AVON - с маслина и толкова. Да пада като иска.
Хубав ден!

# 744
Момичета,косопада няма ли да намалее по някое време ,когато хормоните влязат в норма?
Гледам че пишете за косопад,аз съм с много силен такъв повече от година ,какво ли не съм сложила на косата си,пила съм Мерц,Ревалид,Пантогар,абсолютно нищо не ми подейства.Косата ми изглежда ужасно,много оредя и е много суха,при това нито я суша,нито я изправям,да не кажа от кога не съм я боядисвала.Толкова добре си я гледам,ама тя все по-зле става.Ако продължава да капе със същото темпо,ще остана без коса,и без това отпред на бретона остана съвсем малко.Значи ли това ,че няма смисъл да пия нищо,мислех да взема пак някакви таблетки и сега се чудя дали въобще да почна.Последната година толкова пари съм дала за шампоани и таблетки,докато се сетя че причината може да е по-сериозна.
Сутрин като се среша,направо се ужасявам ,косата пада с шепи.
Споделете ако знаете нещо по-ефикасно.

# 745
Момичета,косопада няма ли да намалее по някое време ,когато хормоните влязат в норма?
Гледам че пишете за косопад,аз съм с много силен такъв повече от година ,какво ли не съм сложила на косата си,пила съм Мерц,Ревалид,Пантогар,абсолютно нищо не ми подейства.Косата ми изглежда ужасно,много оредя и е много суха,при това нито я суша,нито я изправям,да не кажа от кога не съм я боядисвала.Толкова добре си я гледам,ама тя все по-зле става.Ако продължава да капе със същото темпо,ще остана без коса,и без това отпред на бретона остана съвсем малко.Значи ли това ,че няма смисъл да пия нищо,мислех да взема пак някакви таблетки и сега се чудя дали въобще да почна.Последната година толкова пари съм дала за шампоани и таблетки,докато се сетя че причината може да е по-сериозна.
Сутрин като се среша,направо се ужасявам ,косата пада с шепи.
Споделете ако знаете нещо по-ефикасно.

мила, и аз съм с хипо функция и Хашимото и неколкократно съм писала и питала в темата тук, как да се справя с косопада и аз. Това, което направих аз е следното и мисля, че до някаква степен има резултат. От форума Красива мама разбрах за маската с тривитаминол (там темата се казва Тайната на дългата коса). Започнах да я правя два пути седмично (защото два пъти седмично си къпя косата), паралелно започнаха да си мия косата с шампоана на Дюкре Анафаза и отделно си втривах около 4 месеца ампулите на Дюкре. Сега съм вече с шампоана на Давинес за косопад и един енергизиращ гел за втриване в склапа с витамини пак на Давинес. Скъпичко излиза мила, но мисля, че има ефект и косата ми изглежда по сгъстена. Е, има какво още да се иска, но смятам да продължавам. Аз пък се интресувам от това, какви таблетки вътрешно се пият за косопада, защото само такива не съм пила, че се страхувам дали няма да ми окажат лошо влияние на Хашимото (на мен ендото ми каза да не приемам нищо с йод). Така че успех и на теб и на мен и на всички ни и дано се сдобием скоро със здрави и свежи коси.

# 746
мила, и аз съм с хипо функция и Хашимото и неколкократно съм писала и питала в темата тук, как да се справя с косопада и аз. Това, което направих аз е следното и мисля, че до някаква степен има резултат. От форума Красива мама разбрах за маската с тривитаминол (там темата се казва Тайната на дългата коса). Започнах да я правя два пути седмично (защото два пъти седмично си къпя косата), паралелно започнаха да си мия косата с шампоана на Дюкре Анафаза и отделно си втривах около 4 месеца ампулите на Дюкре. Сега съм вече с шампоана на Давинес за косопад и един енергизиращ гел за втриване в склапа с витамини пак на Давинес. Скъпичко излиза мила, но мисля, че има ефект и косата ми изглежда по сгъстена. Е, има какво още да се иска, но смятам да продължавам. Аз пък се интресувам от това, какви таблетки вътрешно се пият за косопада, защото само такива не съм пила, че се страхувам дали няма да ми окажат лошо влияние на Хашимото (на мен ендото ми каза да не приемам нищо с йод). Така че успех и на теб и на мен и на всички ни и дано се сдобием скоро със здрави и свежи коси.

# 747
Tzvetam,по-горе съм изброила какви хапчета съм пила,но това беше преди да разбера че съм с хипо функция,мислех че косопада е сезонен,после като продължи повече го отдавах на стрес,накрая отидох но кожен лекар и той ми изписа серията на Дюкре-шампоана анафаз,анакапс-хапчета,и ампулите,което излиза около 100 лв. на месец по мои сметки.И всичко това без да направим изследвания.После аз сама си назначих съответно,разбрах за проблема и отидох на ендокринолог.Попитах я какво да пия за косата,попитах я за тези на Дюкре,понеже вече ги бях купила,тя каза ако искам да ги пия ,но докато не се нормализират хормоните да не очаквам кой знае какво подобрение.Каза понататък ако искам да пия Ревалид.
Но в Дюкре има екстракт от соя,а в бележката на Л-тироксина пише за някакво взаимодействие със соеви продукти.От друга страна вече не знам къде какво се съдържа,така че вече и аз не знам какво да правя.За маската с тривитаминола съм чела ,но не съм пробвала.Вмомента само втривам ампулите и шампоана на Дюкре-и както казах-косата ми продължава да се пада с шепи.

# 748
  • София
Още веднъж мерси! Heart Eyes

Мисля че ми бяхте казали, че след раждането ( и на мен ми предстои Laughing)дозата се намаля каквато е преди забременяването. На мен ендото ми каза да продължавам със същата и два месеца след това- на изследвания и преглед. Споделете при вас как е било?

На мен Тодорова ми каза да сваля Еутирокса от 75 на 50. Вижда ми се ОК.

# 749
мерри, забравих да напиша, че аз прилагах всички тези неща докато ТСХ-то ми беше около 5. И всъщност след като се нормализира (ТСХ стана 2.5) тогава мисля забелязах подобрение в косата. И после си мислях дали намаляването на косопада е от влизането на хормона в норма или от всички мазила, които си прилагах.  И да и аз знам, че на  Дюкре таблетките съсдържат соя, тоест йод и затова не си ги купих само тях. А ти откога си втриваш ампулите и се миеш с шампоана на Дюкре? Защото аз доколкото си спомням над 4 месеца минаха откогато започнах с ампулите и шампоана и чак тогава забелязах подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт