Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 282
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
Tzvetam,някъде от 1 м.,три пъти седмично вечер втривам,сутрин измивам с шампоана,така ми каза дерматолога.То и на опаковката си пише най-малко 2-3 м.
А в Ревалид дали знаеш дали се съдържа соя?
При теб за колко време спадна ТСХ,аз едва сега започнах да пия Л тироксина.

# 751
мерри, при мен ТСХ-то спадна за 4 месеца (като първите два месеца пиех по половин хапче еутирокс, а следващите два по 1 цяло хапче). Сега пак продължавам на 1 хапче. Не знам точно за Ревалида, но мисля, че не съдържа соя. Но аз преди съм пила Ревалид и нямаше ефект при мен. А и 1 месец е малко, ще забележиш резултат, но по-натам.

# 752
Като кажете "по половин" или "по едно" хапче Joy Има различни хапчета - по 25, по 50, по 75 и по 100 мг. Не че е супер важно, но все пак на четящите им става по-ясно за какво иде реч.

Всичките тези мазила, шампоани, маски и витамини помагат ли за възстановяване на косата? Мисля, че това е по-важният проблем. Или май опадалото - опадало Sad

# 753
  • София
Аз вече 2 месеца втривам 3 пъти седмично Виши ампули. Косопада спря, но кога ще започне да се сгъстява на ново нямам идея. Тази седмица ще ми свършат таблетките Фито и ще си купя Пантогар. Има ли соя в него? Въобще не мисля да спирам с ампулите и добавките за коса. На мен хормонът ми е в норма, не знам дали косопадът е от ТСХто, или от антителата.  newsm78

# 754
Момичета дали има връзка намаланието на хормона TSH 0.01 с приема ми рибни изделия в по-големи количества и по-често /заради режима/.  Thinking

# 755
Здравейте, момичета!
Знаете ли дали кортикостероидите/напр.Дексаметазон и др.такива/ са противопоказни на нас, болните от Хашимото.
По повод на друг здравословен проблем ми бяха изписани кортикостероиди, а от един хомеопат, при когото впоследствие отдидох разбарах, че те не били подходящи за лечение на човек, който има тир.на Хашимото.Според него те водели до повишаване на ТАТ и МАТ.Все пак той не е ендокринолог.Затова, докато питам ендокринолога си, ми се иска да знам какво знаете или сте чували по въпроса.

# 756
Здравейте, момичета!
Знаете ли дали кортикостероидите/напр.Дексаметазон и др.такива/ са противопоказни на нас, болните от Хашимото.
По повод на друг здравословен проблем ми бяха изписани кортикостероиди, а от един хомеопат, при когото впоследствие отдидох разбарах, че те не били подходящи за лечение на човек, който има тир.на Хашимото.Според него те водели до повишаване на ТАТ и МАТ.Все пак той не е ендокринолог.Затова, докато питам ендокринолога си, ми се иска да знам какво знаете или сте чували по въпроса.
Не може да се каже ,че са противопоказни,защото няма да получиш някаква алергична реакция,но не е за предпочитане.Създават хормонален дисбаланс.И здрав да си след употребата им ходиш 2 седмици подпухнал.

# 757
  • У дома
Ами, момичета, да се похваля и тук: на 30.01 се роди нашият прекрасен син Йоан - може да се запознаете с него отстрани. Heart Eyes Провериха му TSH, много е ниско - 4,1 при горна граница 50 за бебета. Hug

Obich, obich, zdrave i radost na malcho i mama  Heart Eyes

# 758
Здравейте, а как сте с тонуса? Аз се уморявам много бързо. Ставам рано, ходя на работа, но към обяд съм  Tired Налага ми се да пия кафе. А когато ми се отдаде възможност спя следобед като бебе. Понякога ми се иска само да спя, едва намирам сили да се навдигна от леглото. Странното е, че това е на периоди. Може би има някаква зависимост с ТСХ или със самия хормон?

# 759
Здравейте, чета темата , отскоро ми откриха заболяването и на мен.При нормален хормон все още, анти TPO -то ми е 472, при норма 12.Според мен това е ужасно много, но все пак нямам база за сравнение,до сега не бях изследвала антителата.Пия селен.Въпрос на време ли е( и колко newsm78) да мина на хормонална терапия, ако не се променят антителата?
Все си мсля, че трябва да има нетрадиционни начини да нормализирам антителата Cry

# 760
Доц. Каменов работи ли със Здравната каса?

# 761
  • ВАРНА
Доц. Каменов работи ли със Здравната каса?

за кой град става въпрос? а по-назад чете ли темата?

аз пак с риск да се повторя, но как ни търпят с тези 50 и кусур страници Whistling

# 762
Някой мераклия да пуска нова тема.

Може преди това тук да съберем имената и координати на добрите (или поне, от които сме доволни) доктори и да ги сложим в началото на темата.
Новите пак ще питат, но поне ще можем да викаме: "виж 1-ва страница" smile3513

Не ми е познат на мен този доц. Каменов.

# 763
  • ВАРНА
птица, изпразни си пощата Blush

хайде да започнем наистина да събираме имената на ендотата, от които сме доволни!

аз се лекувам при д-р Николай Райков във Варна. ето и личният ми сайт http://raikovendo.dir.bg/.
доволна съм и съм убедена, че е един от най-добрите специалисти!

# 764
Привет на всички, с благодарности за темата, благодарение на която си разпознах във вашите постове симптомите, и след изследвания и прегледи се оказа че и аз съм Хашисмотка:) през юни 2008. Само ТАТ и МАТ високи, хормони в норма, всички ендокринолози твърдяха, че не може оплакванията ми (вкл скоростно напълняване) да се дължат на Хашимото щом хормони са в норма. Лятото се чувствах супер зле, почнах да се лекувам и при класически хомеопат и почнах да се чувствам по-добре. Пиех селен, само това ми изписаха, но в един момент почнах да го пия само когато се сетя.
Ходих до Пловдив да се прегледам на този апарат Метатрон-Оберон ( по-напред в темата имаше пуснат линк) - там излезе хашимото и други проблеми, назначиха сумати добавки но реших да не ги пия  понеже по 10 хапа на ден не ми се видя разумно. Ще се радвам ако има някой който е минал ле4ение с такива добавки и има резултат да пише.
Реших наскоро да си пусна пак изследвания, бях убедена, че резултатът ще е по-добър понеже се чувствам наистина значително по-добре, обаче уви, ТСХ ми е спаднал до 0.75, ТАТ и МАТ са се увели4или още...не съм ходила на ехограф да видя как е там положението..
Случайно от някакво изложение в НДК бях видяла още преди на един щанд някакви руски добавки и си ги купих - Ендокринол - крем и таблетки, пише 4е повлияват добре и при хипо и хипер функция, но така и не ги почнах щото се съмнявах. Сега след този резултат се чудя и май ще се пробвам поне за 1 месец. Уж съдържат натурални съставки- бял очиболец, средна звездица, обикновена луличка, кремът има и натурални етерични масла. Моля ви също за инфо, в случай че някоя от вас е попадала и пила или се е мазала с тези неща и евентуален резултат. Страхувам се малко да не ми повлияят по-зле, но от друга страна си мисля 4е си струва да опитам за 1 месец с надежда за подобрение...
Странното е, че имам симптомите на хипофункция, а де факто с падащият надолу ТСХ явно вървя към хипер функция, което хич не се връзва с напълняването ми.. но 4етох 4е не съм единствена аномалия в това отношение..
Успех на всички в борбата!

Общи условия

Активация на акаунт