Уреаплазма парвум

• 113
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте!  
Откриха ми тази бактерия след посещение при гинеколог и изследване на цервикален секрет. От около 5 месеца вече се опитвам да се справя, провеждайки 2 антибиотични курса, но все още без резултат. Пих Лефлокс  и Азакс. Остана само Доксициклин като вариант, но преди имах много лоши странични ефекти от него и не мога да си го причиня пак. Гинеколожката ми каза, че това е само като вариант или да се приемат добавки и пробиотици за справяне и по този начин да се справя с бактерията. Може ли изобщо само с пробиотици и добавки да се излекува ?  Ще съм благодарна ако някой има мнение по въпроса Simple Smile
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 14:13 от Lavender89

# 1
Здравейте, 5 години се лекувах от бактерията неуспешно. Изпила съм една торба антибиотици,накрая помня как ми изписаха някакъв нов,много силен антибиотик, от които получих гъбички и няколко херпеса. Още един път опитах с него и се отказах. Някъде четох в руски сайтове две статии, че уреаплазма е мутирала и има вирусна обвивка,всъщност е полу вирус,полу бактерия и не се лекува. От тогава не съм се изследвала специално за нея,но забременях и цервикалния секрет беше чист и въпреки това,като родих(секцио),бебо имаше левкоцитоза и ме обвиняваха,че съм имала бактерия не лекувана и тогава се сетих за моята стара "приятелка",която ме е посетила отново,без да разбера.

# 2
Казаха ли ви, че е важно и партньорът да се лекува (ако имате такъв, разбира се) ?
И двамата с мъжа ми пихме антибиотици, за съжаление не помня вече какви, но за щастие бяхме отрицателни още след първия курс.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 15:22 от Rose Madder

# 3
  • Sofia
Ние също се лекувахме двамата с по един курс Доксициклин и се отправихме още от първият път. След това няколко пъти тествахме и бяхме отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт