Отговори
# 180
                                                              З Д д р а в е й т е мами  бърборани  bouquet
Този проблем с кожата и аз го имах, но нещата се успокоиха когато смених козметиката. Според мен кожата в един момент "привиква"и става суха, и затова сърби.....Но това е лично мое мнение. Като се появи сърбеж, ако съм нанасяла крем-сменям го с олио.
  Didi*, аз също живея в Дружба-1, но все още нямам никаква информация за добър педиатър...
          Хубав и усмихнат ден на всички

# 181
Здравейте мамчета!
И аз да се включа към оплакващите се , ама хич не се чувствам добре вече няколко дни.Лежи ми се, повръща ми се, коремът ми постоянно е твърд, не мога да спя, а ако заспя сънувам кошмари.Иначе бебчо си ритка подобаващо, което е успокояващо.Смятам утре да отида на лекар, че се тикосах нещо.
Добър педиатър в люлин бих препоръчала д-р Николаева много е внимателна и търпелива при нея записахме първо синът ни , а след това и ние с таткото се записахме, по-лесно е и за болничните покрай детето.И сега бебунда също ще и става пациент, вече сме говорили с нея.Велизара моят съвет е да си избереш лекар и да говориш с него предварително, защото не всички се съгласяват, а и доколкото знам имат някакви ограничения в броя на пациентите.
Дългичко стана май, извинете smile3505 smile3505
Приятен следобед на всички и само добри новини newsm51 newsm51

# 182
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Хей мами бърборанки няма ме за малко, а вие сте неуморни.
Аз ходих на пазар и профуках за нищо 50лв., но се изкуших и купих едно синьо боди.  Mr. Green

Изпуснала съм коментара за алкохола, но на мен тази бременност безумно ми се пие ракия и водка, а мразя особенно ракия, но от зор съм пила вече няколко чашета. Wink

Относно педиатъра аз ходя в студентски град в поликлиниката при д-р Елена Иванова. По принцип съм много доволна от нея внимателна е и много рядко изписва антибиотик. Привърженик е на хомеопатията. Проблем е, че има страшно много пациенти и пада голямо чакане.

# 183
  • София
Здравейте  Simple Smile

Днес бях на кардиолог, слава Богу всичко е наред. Беше много смешно, защото лекарката каза, че там, където е било сърцето, сега има бебе  Joy Утре съм на среща с бебо и нямам търпение, защото и аз си имам някои оплаквания - напоследък имам стомашни неразположения, нещо като тежест в стомаха, неприятно усещане  Sad

Denibs, проектът за изменение и допълнение на КТ, който предвижда възможността татковците да ползват отпуск в размер на 15 дни, все още не е гледан на първо четене т.е. няма шанс за толкова кратко време да го приемат, че да се възползваме. Жалко, ама ...

Orlina, това, което казваш за изследванията, е много странно. Аз нося всички изследвания и те ми казват, че ги прилагат в картона, който ще ми дадат и който ще ми е необходим за раждането. Лошото е, че не всички изследвания получавам. Някои отиват директно при лекарката, а тя само ми съобщава резултатите.

# 184
maiqto - така ми каза моята доки, дано при теб да не е така! аз смятам за всеки случай да си снимам каквото имам, дано пък не ми потрябва! аз да ти кажа съм толкова разочарована от здравеопазването ни, че май по добре за всеки случай да се презастраховам! реших да го споделя с вас, да не се окажат проблем изследванията като тръгнем да раждаме Simple Smile

# 185
Е сега се успокоих,че не съм единствената със сърбежи Whistling.
Бамби,трябва да усещаш поне 20 движения в денонощие,така ми каза док,слаби или не,няма значение.Аз вчера пих малко ред бул и после беше страшно  Laughing,а бебо вече усеща гласа на таткото и му отговаря,а аз се скъсвам от смях Laughing.
Бубабо,за колко време ти доставиха поръчката от ла редут.Аз също искам да поръчам неща,обаче искам да дойдат бързо и на време Peace,но ми е ужасно трудно с правилата и френския ooooh!

# 186
  • София-Лозен
Ехо, здравейте мамчета!
Леле мале от колко време не съм писала. Срам и резил!
Да се похваля, вчера на поредния преглед във Фемина гледахме бебка на 3Д и си тръгнах толкова щастлива. Много е сладуреста, същата като "кака" си  Joy С едни големи бузи, чипо носленце и плътни устни.

Имам въпрос относно мамите с отрицателен Rh /-/. Имате ли идея ваксината Анти Д Гама Глобулин покрива ли се от ЗК или ще си я купувам пак? Освен туй някой да се е интересувал от цената на тази инжекция към днешна дата? Аз миналата година си я купих за всеки случай и струваше 150 лв., но не се наложи да ми я слагат, защото Вяра взе моят резус фактор и я продадох на жената, с която лежахме в реанимация. Нямам идея в Шейново поставят ли я без да си я плащаш, вие знаете ли? Благодаря ви!

Извинете,че не съм се вясвала толкова отдавна, но покрай Вяра почти нямам време!
Прегръщам ви всички!   bouquet  bouquet  bouquet

# 187
Здравейте,мами!
Кажете как се справяте с ужасните киселини?Аз от вчера едва издържам.Постоянно ми ври нещо в гърлото!Пробвах с газирана вода,но ефекта е само за момент!Моля някой да сподели как да се справя с това!

# 188
 За изследванията-на мен вчера ми издаде моята доки едно "направление на бременна до родилно заведение" и там са вписани последните изследвания(то по-старите мисля,че няма смисъл да се гледат вече,при положение,че има актуални)там си е вписана и кръвната група.Изследванията за васерман действително трябва да са новички-ние с моя си бяхме правили за сватбата за 14.02 и не ми го признаха-пусках наново.Та това е в общи линии,а..и каза,че ако съм се ориентирала да раждам в др. град трябвало да ми издаде друго направление,което обаче е валидно един месец и затова не ми го е издала още.
Голям роман стана лелеееее..... Embarassed

# 189
Здравейте  Simple Smile

Сасано не се тревожи мила просто вече и утеснява къщурката  Hug

Отностно изследванията, на мен в Токуда не са ми пускали изследване за СПИН, незнам защо но като ми дадоха направлението за хоспитализация ми казаха да си нося освен него и обменната карта/в нея са описани всички изследвания които съм правила/ и кръвната група. Може би сега в 9-тия ако ес налага някакво повтаряне на тези изследвания ще ми го пуснат, въпреки че като гледам картата срещу Васерман, Хив и т.н има само по едно квадратче където да се попълни резултат newsm78

Теди къде се загуби Hug

ножичката, гребенче и четка, както и термометрите и за вода и за телесна температура всичко взех на Чико мислех и аспиратор за нос да взема пак на същата марка, но продавачката ме увери че на Нук е по-удобен.

# 190
 Ох,забравих да ви питам-ходят ли татковци на лекциите на 9 месеца? Защото гледам,че в бургас предстои лекциика за първи грижи за новороденото и понеже на нас ни се очертава да си се гледкаме сами(бабите са ни по чужбина) много ми се ще да заведа и татето да се пообразоваме.Ама пък се притеснявам да не се окаже сам самичък между тумбачета Crazy

# 191
  • Бургас

Имам въпрос относно мамите с отрицателен Rh /-/. Имате ли идея ваксината Анти Д Гама Глобулин покрива ли се от ЗК или ще си я купувам пак? Освен туй някой да се е интересувал от цената на тази инжекция към днешна дата? Аз миналата година си я купих за всеки случай и струваше 150 лв., но не се наложи да ми я слагат, защото Вяра взе моят резус фактор и я продадох на жената, с която лежахме в реанимация. Нямам идея в Шейново поставят ли я без да си я плащаш, вие знаете ли? Благодаря ви!

На мен досега два пъти се е налагало да ми слагат и двата пъти безплатно. Никой не ме е карал да я купувам. След като родих Стоян малко се правиха на ударени, но като казах, че ако не ми сложат, ще си купя, веднага я донесоха и казаха, че се поема от НЗОК. А иначе цената мисля беше към 100лв.

# 192
Обърках се,извинете Embarassed,написах голяма глупост и сега я изтрих Embarassed Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 17:28 от zuerich

# 193

На мен досега два пъти се е налагало да ми слагат и двата пъти безплатно. Никой не ме е карал да я купувам. След като родих Стоян малко се правиха на ударени, но като казах, че ако не ми сложат, ще си купя, веднага я донесоха и казаха, че се поема от НЗОК. А иначе цената мисля беше към 100лв.

Би трябвало да се поема от ЗК. Иначе проверих цената в аптеките - 180-200 лв. за ампула.

# 194
Здравейте мами,  Hug
Първо много се радвам че се запознах с доста от вас на лекцията на 9 месеца днес.
второ да се отчета,ходих на ЖК и съм много доволна,бебо е вече 2кг и 62 гр върви си напред с около седмица две,после всичко било нормално,само дето пак се е завъртял и сега е седалищно,нооо има време да се обърне.Аз го усетих че се обърна и това беше точно като бях в магазина и му поръчвах леглото,сигурно си е казал-ама какво легло аз няма още да излизам и се е врътнал  Laughing не ме притеснява това,ще се обърне пък ако не секцио,каквото даде господ и каквото ни е писано.Чакам таткото да отидем да вземем легълцето,че са го докарали в магазина и да го сглабяме  Hug нямам търпение, вчера му купихме кош за колата и остана само количката и някой дребни неща от рода на нокторезачка и подобни.Моята приятелка ми се обади днес да ми каже че се връща от англия в събота и аз съм много щастлива, въобще днес е хубав ден.През ноща сънувах кошмари и като цяло днес цял ден бях нащрек да не се случи нещо лошо,а пък то точно обратното все хубави неща.Имам едни като кръвоизливчета от страни на бедрата,питах лекарката какво е- стрии  Crossing Arms ама това да е проблема,поне не е на  корема или гърдите или на място където се виждат.Хубава вечер на всички от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт