За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 935
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Дю , случвало се е да го водя сутрин и въпросната мацка излиза да го посрещне . Представяш ли си ? А той има още една тука от нашите паркове и онзи ден ми заяви , че мацката от дг е неговата красавица , а тази от парка принцесата му . Харем . На всичкото отгоре с принцесата като се хванат двамата и забегват . Един път бяха на една катерушка , далеч от нас родителите и едвам сме ги намерили . Страшно е . Аз лично стимулирам приятелства и употребата на думички като красавици , принцеси , феи . Още повече , че тези думички са широко използвани в детските приказки и когато ги употребяваш децата разбират ,какво точно искаш да кажеш . Друг е въпроса с Баба Яга  Laughing

# 196
  • Gorni Bogrov
Цецко тази сутрин доста рева и се тръшка,че не иска да ходи на градина.Даже г-жата едва го завлече нагоре,не знам какво му стана не е плакал от както беше на ясла. newsm78
Сега и се обадих и тя каза,че се е успокой и си играе,но я е заплашвал,че нямало да яде.Според мен просто изпробва дали ще му мине номера.

# 197
По повод детските клубове, имаме горчив опит преди 2 години. Така на коледно парти от форума, на следващия ден бяхме в инфекциозна. Затова в такова грипаво време вече не ходя по такива сбирки.

Дано бързо се оправят дичецата.

Нашето явно не е от клуба, т.к. всички бяхме здрави, нямаше външни лица, пък и да протече така скоротечно...баткото още след 3-4 часа се оплака,че не е добре. Вероятно  е от някъде другаде newsm78. Както и да е, осцилококцинума явно действа, днес е значително по-добре.

# 198
От средата на август през 10-14 дни сме на антибиотик. Правихме посявка - нищо. Вчера пак на преглед - ангина - поредният АБ. Да му се извадела третата сливица. Заведох го на друг педиатър, просто за второ мнение. Да не му давам още АБ, да оставя детето да се опита да се пребори само. Какво значи да се опита? Ами ако стане пневмония? Не хъркал, не спял с отворена уста, значи носната сливица е добре. Една седмица на градина, а после болен. На кого да вярвам? Вчера не купих антибиотика, днес се чудя какво да правя? Ако го заведа на друг, за да се презастрахова ще ми препоръча АБ.

# 199
  • София
dididid, има ли температура? А гнойни полипи? На твое място при налични едно от двете, щях да дам антибиотика.  Peace Ако няма температура или полипи, можеш да изчакаш 2-3 дена да видиш дали ще се оправи. С нашата педиатърка така правим.  Hug

# 200
Диди и аз съм била изправена пред подобна ситуация и избрах да давам антибиотик. Но ние засега не сме боледували толкова често. Последният път когато я оставих да се пребори сама наистина стигнахме до пневмония, за съжаление.

Ще взема и аз да пробвам този цитросепт. Все хубави неща чувам за него. Дано да има ефект че ми омръзнаха тези секрети.

# 201
Благодаря ви за милите думи. pipi06 да не сме омъжени за един и същи мъж Simple Smile

# 202
  • София
Козирог , казвам ти . Не мога да го науча , че децата попиват всичко и нямат сито . Някои неща просто не трябва да се казват . Децата нямат дори и чувство за хумор. Вие в коя градина ходите ? Защо ми се струваше , че сте от Люлин ?

# 203
  Ние сме от Люлин! smile3521

# 204
  • София
Ще се извиня на останалите мацки , че стана малко чат , ама съм втора смяна и не мога да се накефя на компа и спокойствието да го ползвам . Аз съм израснала в " Люлин " . Шести микрорайон . Учих в 27 СОУ. Е , сега живея в " Младост " , ама това е друга тема .  Laughing

# 205
От една седмица кашля, два пъти ми е вдигал 37.4 и бързо я сваляхме. Нямаме полипи. Вече не знам какво да правя

# 206
Козирог , казвам ти . Не мога да го науча , че децата попиват всичко и нямат сито . Някои неща просто не трябва да се казват . Децата нямат дори и чувство за хумор. Вие в коя градина ходите ? Защо ми се струваше , че сте от Люлин ?

Не в центъра в Преспа сме

# 207
  • София
От една седмица кашля, два пъти ми е вдигал 37.4 и бързо я сваляхме. Нямаме полипи. Вече не знам какво да правя

От колко време няма температура, повече от 24 часа ли? Аз 37,4 дори не я свалям.  Rolling Eyes Педиатърът каза ли ви със слушалката какво чува? В смисъл откъде кашля - от гърлото или е слязло по-надолу? Даваш ли му нещо за кашлицата? Аз за кашлицата давах "Фитолор" и "Проспан", като малката беше болна по-миналата седмица.  Peace

# 208
  • Разпиляна във въображението
С готовност ли разговарят учителките с вас, когато ги разпитвате? При мен едваем едвам отговарят. Една дори каза на детето ми "Викторио". Дала съм им и тази седмица и в края й мисля да се разправям с тях - за отношението им, за обичунието им и за обратната връзка с нас родителите

# 209
Няма температура повече от 72 часа. Кашлицата е суха от гърлото. Пием флудитек. Мисля да поискам трето мнение за сливицата, но не е нормално толкова често боледуване и никакви симптоми за възпалена трета сливица. Но не съм и доктор.
Между другото и днес на градина, понеже едната докторка каза че няма смисъл да го спираме, не бил болен?????????????

Общи условия

Активация на акаунт