АПРИЛчето щом ни се засмее с две зъбчета усмивката му грее!

• 15 426
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Миша, стой да те питам нещо Praynig Какво значи "папаме прасенце" newsm78 Свинско ли ти разрешиха да даваш, казвай подробности, моля Hug Питам, защото моите свекъри гледат прасета, имам страшно много месо, изследвано, прясно и т.н., но нашата педка каза, че било абсолютно забранено да се дава свинско и агнешко преди 1 годинка и не смея да направя пюре със свинско Tired Чакам с нетърпение, че аз един продукт имам, който не подлежи на съмнение и не ми дават да го използвам Crossing Arms
Верчо, щях да пиша още одеве, ама ми изфиряса Embarassed Ава е прекрасна на аватара  bouquet

# 241
  • Разпиляна във въображението
Ние нямаме никакъв успех с първата лъжичка картофено пюре с кърма - плюене, повръщане, мусене, стиснати венци и блъскане. Утре отново. Стискайте палци. Аз си мислех, че ще успея "удърно" да въведа храната. Все пяк сму няд 10.500 кг и над 6 месеца и половина и ни е време.

# 242
Здравейте милички!  bouquet
Диди дано поправят грешката-ще ни липсваш тук Hug
Благодаря на всички ви за отговорите! Heart Eyes Милена е стабилна без да е подпряна,но не повече от 15 минути,то педи е виновно,че ме шашна,че е малко! Но като съдя по отговорите ви -повечето бебоци са така! Peace Ядем по 5 пъти,ама мислих,че трябва вече да са 4 пъти( и на млякото пише 4 пъти)! Педи каза до 9 месец  5 пъти!
Аз взех да и давам тия дуети и страшно ги харесва! Днес пихме и сок от малина за първи път!
С попарата имаме огромен неуспех-даже потреперва от потрес Sick
Днес пък купих едни йогуртчета на Хумана от 6 месец и бебешки бишкоти и ги смесих и страшно го хареса-много добро десертче се получи! Peace
Днес бяхме на гости на една приятелка и  сложих Милена в бънджито им да видя дали ще и хареса,а тя взе да реве едва ли не и не и хареса-май няма да купувам още! #Crazy
И тъй като педи сериозно твърди,че е дебела и това и пречи да седи,лази и тн мислите ли ,че трябва да я сложа на диета??? newsm78

# 243
  • Разпиляна във въображението
Колко е дебела принцеската?

# 244
И тъй като педи сериозно твърди,че е дебела и това и пречи да седи,лази и тн мислите ли ,че трябва да я сложа на диета??? newsm78

oooo, моля те, как въобще може да ти хрумне подобно нещо?

# 245
Goldie а за такава забрана не съм чула. А това е второто ми дете. нашата докторка каза: "какво яде сега?  опитал ли е вече повече зеленчуци? давайте месо. почваме да включваме по малко от разните видове. първо пилешко - захранваш с малко : първият път няколко л-чки,
след един ден 1/2 бурканче смес със зеленчуци, такива, каквито е опитвал - картоф, морков;
на другия ден - зеленчуково пюре, а следващия цяло бурканче с пилешко и зеленчуци
и така 10-тина дни редуваме само зеленчук и зеленчук с пиле
после каза 2 дни почивка и да включим пуйка пак така, но нея я пропускам, защото не сме и фенове
после следва свинско
схемата е същата-започваме с няколко л-чки, почиваме, после повече , пак почиваме и после нормално, но през ден
по принцип е хубаво да си слушате докторките, че ще стане една каша .... или ги сменяйте Wink
това е! не се сещам друго

# 246
Misha записах предложенията ти на 1-ва страница Peace
reiana как на диета бе?Какво имаш предвид под "диета" newsm78 /от 5 хранения за 24 часа да ги намалиш на 4 ли???/ и колко по точно е дебела Милена?Аз ако имах такова педи като твоята нямаше да я изтрая 6 месеца да знаеш Naughty майко мила...и тая жена се води педиатър и дава съвети за отглеждане на деца ooooh! я стига глупости!
Моя Даниел като е дебел "УЖ" за възрастта си да не би да е изостанал нещо с  физическото развитие...напротив върви с много бързи темпове напред!Пример-стои стабилно седнал,изправя се на крака и се придвижва!В момента тежи около 9кг. Peace

# 247
Да момичета знам,че е супер абсурдно-не съм някаква луда,дето би си сложило детето на диета,но ако наистина и пречи да извършва тези физ дейности??? #Crazy
Ами Милена е 8280 и 70 см Peace

# 248
Реяна, всяко дете се развива с индивидуални темпове. И не виждам нищо "дебело" в данните й. Някои деца въобще не пълзят, направо прохождат. А Миленка може би е просто с по-спокоен темперамент и не бърза детето за никъде. Радвай се на спокойсвието си. А не да търчиш отсега след човечето. (защото аз докато се обърна и Калоян е в коридора при обувките)

# 249
  • Бургас
Е, как ще е дебела Миленка Shocked 15. мин.на дупе са си мираж при нас. Аз за Дима съм сигурна, че няма да пълзи, а направо ще проходи Rolling Eyes
Миша, аз съм захранила отдавна, и месо давам отдавна, но за свинското ми беше питането Blush, понеже и на всички майки, с които контактувам, са им казали, че не се дава преди годинката  и се чудя дали да не се пробвам, при положение, че си го имам проверено отвсякъде newsm78 Иначе Дима яде риба, пиле, пуйка и телешко чат-пат. Сега ще пробвам пюре с черен дроб заради анемията.
Рейана, за млекцата в пластмасовите кутийки говориш, нали Thinking И Дима много ги харесва, че и мъжо и Илчо Mr. Green

# 250
 И аз нямам много време да пиша. Ох, тва дете да ми е живо и здраво не ме оставя да си побъбря с вас. На три пъти сядам днес да пиша....
 И такаааааааааа кво се сетя да се отчета. Значи, сокове не пие никакви от известно време. Преди всеки ден пиеше по 100 гр някакъв сок, но от 1-2 седмици ги отказва и им се мръщи. Иначе давах само купечки, щото нямаме плодове в градината, а незнам какви са тези в магазина..
 vercho,радвам се, че си по-добре.  Peace Отдавна искам да те питам как върви ЕБХ при вас? Аз май несериозна излезнах, щото от как се захлади времето се върнахме на памперсите. Е, издържам го и от време на време пикае в гърнето, но... Rolling Eyes
 Сериали... мииии newsm78 много са. "Бягство от затвора", "От местопрестаплението /Ню Йорк, Маями/", "Д-р Хаус", "Медиум", "Приятели", "Да, мило" и др.
 Ние от днес казваме и "та-та" и "да-да', но като се похвалих онзи ден на педито за "баб-буб" и "мам-мам" ми каза, че все още тези срички са неосъзнати Confused
 Маратонките и аз пера в пералня.  Peace
 Goldie, аз точно днес въведох свинското на Ганчев и съм сигурна, че пише поне за над 5 мес. въздраст. Утре ще ти кажа със сигурност колко месеца пише на етикета, че сега не ми се слиза до кухнята. Иначе ми остава от месата да въведа само заешкото и телешкото и съм ги планирала за следващата и по-следващата седмица.
 reiana, що се кахъриш за глупости? Гледай Миленка да ти е здравичка и не лишавай детето от храна. Ама що верно не я смениш тая педи?

# 251
  • Бургас
Аууу, Анилинда, добре, че ме подсети какво щях да питам Hug За гърнето, де - слагате ли вече на гърне и има ли резултат, че майка ми ме тормози, че след 6 месеца трябвало задължително да слагам на гърне newsm78 Иначе, за свинското точно заради тия пюрета педката ме предупреди, че и тя от други майки наскоро разбрала, че имало готови пюрета със свинско за преди 1 годинка Rolling Eyes Обърках се съвсем Embarassed, ще взема утре да и пасирам на Дима от нашата джолан чорба /само месо с бульон е, без подправки и зеленчуци/ и ако няма реакция, значи няма проблем с месата, а педката се презастрахова Thinking

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 23:53 от Goldie

# 252
Янче не я слушай тази твоя педка, това са пълни измислици, точно тя трябва да ти казва че всяко дете е индивуално и че няма норми и срокове за тези неща. Миленка НЕ Е дебела, супер си е детенцето. Моля те в никакъв случай не я подлагай на диета. Такъв термин "диета за бебета" няма на този свят. Това са бързо растящи организми (буквално с дни растът) и една насилствена диета, едно намаляване на нужната храна би могло да е много по-опасно от това детенцето ти да е пухкво. И пак ти казвам Миленка въобще не е дебела. Тук има и момиченца и момченца с над вашето тегло, които са физически много активни и се изправят на крака даже. Няма връзка споредм мен. Ще видиш че и Миленка ще си пролази и проходи като стой та гледай!Избий си ги тия филми от главата  и се радвай на съкровището си такова каквото е Peace Аз мисля че за да пречи теглото на физическото развитие и дейност бебето трябва да е доста дебеличко, смисъл не 10-11 кг а нагоре и тогава си е някаква патология...Но да кажат мамите лекарки, щото аз само така си мисля, незнам дали съм права  Peace

И да кажа че пак пратих същото съобщение на модераторката , тъй като видях че е влизала, но не ми е отговорила. Абе както каза Галиво има нещо гнило в цялата работа. Ако ще банват някой за реклама, трябва да сме всичките с банове. Тук денонощно обсъждаме марки пюрета, каши, дрехи, мазила, какво ли не. Просто нещо не се връзва цялата работа с тоя бан  newsm78

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 00:34 от Aquariel

# 253
а за свинското какво мисля аз:
давам само бон филе изчистено от всякаква тлъстинка и
освен това не прекалявам с количеството
Не се сещам за някаква супер основателна причина да не се дава прасешко на здраво дете, което до този момент не е проявявало алергии или други обезпокоителни признаци, които да изискват определено меню.
То затова е захранване - да се види има ли проблем или не при приема на дадена храна.
Дава се възможност на организма да произведе определени еними и подобни вещества, които участват в смилането и усвояването й.
От друга страна може би не е добре да се товари бебешкия организъм.
Бавно, славно и последователно (риба, пиле, пуйка, заек, теле, прасе ...) е популярната схема.
В крайна сметка може да греша и ако някой знае, защо не се дава преди годинка нека сподели.
Би ми било интересно какво би казал д-р Везенков  Thinking Той обяснява доста смислено всяко нещо.
За гърнето - ние ще изчакаме още. Няма задължително време за него. Освен това имам една прясна история:
Завиждах на наши роднини за подхода им към гърнето. Имаха и времето и постоянството. Още от втория месец държаха дъщеря си да се изпишква над леген (вече знаеха горе-долу, кога правеше това). И имаше ефект - бебето беше доволно, а и памперса не му подгизваше. Аз си мислих "браво на тях рано ще се отърват от памперсите! Без проблеми ше свикне преди годинка с гърнето!" Да, ама не! Чак след втората годинка разбра за какво идва реч Wink. Зависи от детето. Защото сигурно има и по-прихватливи дечица. Simple Smile

# 254
Публикувана от: Aquariel 
Вмъкни Цитат
Янче не я слушай тази твоя педка, това са пълни измислици, точно тя трябва да ти казва че всяко дете е индивуално и че няма норми и срокове за тези неща. Миленка НЕ Е дебела, супер си е детенцето. Моля те в никакъв случай не я подлагай на диета. Ткъв термин "диета за бебета" няма на този свят. Това са бързо растящи организми (буквално с дни растът) и една насилствена диета, едно намаляване на нужната храна би могло да е много по-опасно от това детенцето ти да е пухкво. И пак ти казвам Миленка въобще не е дебела. Тук има и момиченца и момченца с над вашето тегло, които са физически много активни и се изправят на крака даже. Няма връзка споредм мен. Ще видиш че и Миленка ще си пролази и проходи като стой та гледай!Избий си ги тия филми от главата  и се радвай на съкровището си такова каквото е  Аз мисля че за да пречи теглото на физическото развитие и дейност бебето трябва да е доста дебеличко, смисъл не 10-11 кг а нагоре и тогава си е някаква патология...Но да кажат мамите лекарки, щото аз само така си мисля, незнам дали съм права   

100% съм на твоето мнение!

Общи условия

Активация на акаунт