Машина за хляб - 12 част

• 55 956
  • 814
  •   1
Отговори
# 255
valia_m , след оплитането го остави на леко отворена врата на фурната на около 50 градуса. А колко време - може би около час. По мои наблюдения козунаците не увеличават толкова много обема си, колкото питите например. Или поне моите не ги увеличават.
Успех. И аз днес ще сложа един козунак, но само в машината - нямам време да го плета, пък и искам да видя как стават изцяло приготвени в машината.

# 256
  • София
valia_m , след оплитането го остави на леко отворена врата на фурната на около 50 градуса. А колко време - може би около час. По мои наблюдения козунаците не увеличават толкова много обема си, колкото питите например. Или поне моите не ги увеличават.
Успех. И аз днес ще сложа един козунак, но само в машината - нямам време да го плета, пък и искам да видя как стават изцяло приготвени в машината.

Мерси много, утре ще пиша какво се е получило. Пиши и ти какво се е получило в машината, защото при мен не беше сполучливо.

# 257
Sad тъкмо мислех да  ви се похваля и то взе е машинката се прецака  newsm45
а тове е едва 4-тото й хлебче, не е честно. Само първото стана малко тричаво, но мисля че проблема беше в брашното. сега тъкмо се запасих с много хубаво брашанце с набухватели. Разкошни хлебчета, правих едно с соево брашно, едно с ръжено, едно обикновено бяло (което незнайн оащо стана тъмно) но пък много вкусно и сега сложих царевични хлебче, ама тъкмо замеси тестото и машината просто спря. помислих че контакта нещо му стана, ама не той си е наред, сякаш е изгоряла. много ме е яд. купих я в събота и вече изгоря. сега сложих да опека хлебчето във фурната, както е така с контейнерчето от хлебопекарната да видим какво ще стане.
а с толкова любов си я купих и си опеках хлебчетата newsm45 newsm45 newsm45
 ще ви пиша какво е станало (май вече е късно да я връщам в магазина)
а иначе ето по тази рецепта правя хлебчетата:

250гр. вода
2 големи мерителни лъжички (м.л.) маргарин
3 мерителни чашки брашно
1 голяма м.л. захар
1 малка м.л. сол
1 пакетче суха мая на д-р. Йоткер

това е за 750 грама хляб
колкото до печенето сега изпробвам всички програми и до сега става добре (допреди да изгори моята аляска Sad  )
 пробвах и за по-голямо хлебче, получи се (явно улучих пропорцията)

300гр. вода  (заменям 50 гр. с някакво друго брашно - царевично, соево, ръжено...)
2 1/2 големи мерителни лъжички (м.л.) маргарин
4 мерителни чашки брашно
1 голяма м.л. захар
1 малка м.л. сол
1 пакетче суха мая на д-р. Йоткер

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 15:47 от kokoshinkata

# 258
kokoshinkata, ама защо бе, пиле, с контейнерчето? Ако не е късно го извади. Така кой ще ти я смени? Нали е в гаранция?

# 259
Зузи , сега пека царевичен хляб.Ако стане,ще го снимам и покажа,и рецептата.Пуснала съм го на 5 програма на Мулинекс,която е за бърз хляб и е 1.20 мин.

# 260
polin_a амии вече изпекох хлебчето във
 фурната с контейнерчето Simple Smile за щастие на него нищо му няма и за нещастия хлебопекарната все още не работи Sad утре на ремонт. ама във варна къде трябва а я заведа не знам. иначе хлебчето стана перфектно Wink

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 16:49 от kokoshinkata

# 261
  • Шумен
polin_a амии вече изпекох хлебчето във
 фурната с контейнерчето Simple Smile за щастие на него нищо му няма и за нещастия хлебопекарната все още не работи Sad утре на ремонт. ама във варна къде трябва а я заведа не знам. иначе хлебчето стана перфектно Wink
Нали от Метро си си купила машината?Направо отиваш там!
Моята е също АЛяска и онзи ден спря да работи.Понеже не мога да отида сега до Варна,я изпратих на моя приятелка да я занесе до Метро.

# 262
Здравейте момичета, за мое голямо съжаление не мога да пиша често.
Поздравления на всички за новите им придобивки.
Аз онази ве4ер месих един козунак , но не се получи много вкусен и съм решила днес да се повторя /козунак на Пина/, но да го опека във фурната. Ще го меся три пъти в машинката, като третия път ще оставя тестото да втаса. След като го оплета, колко време да го оставям да втасва във фурната и на колко градуса?
Благодаря предварително и ви желая много вкусен ден Laughing.
аз в неделя правих по рецептата на ПИНА и ми се получи много хубав козунак. Аз изсипах всички продукти затоплени в кантейнера и докато не се изпече не съм я отваряла. Не съм нито пускала за второ месене, нито съм вадила за втасване. Нищо просто изсипах продуктите и това е . Наду се и стигна капака. Пекох на Мулинекс програмата за козунак

# 263
Зузи , сега пека царевичен хляб.Ако стане,ще го снимам и покажа,и рецептата.Пуснала съм го на 5 програма на Мулинекс,която е за бърз хляб и е 1.20 мин.
Дано да ти се получи царевичния хляб защото на мен по тази  програма не ми стана много хубав хляба. Опече се но не се надигна много

# 264
desi78  благодаря, да от метро я взех в събота. казаха че до 3 дни може да я върнем ако има проблем обаче то днес е четвъртия ден ако не се лъжа  newsm78  абе утре ще видим какво ще стане дано я оправят

# 265
kokoshinkata много неприятно, аз също си купих Аляска и пекох само веднъж и сега съм на тръни като прочетох за твоята. Метро имат тел., звънни и ги попитай, може пък срока да е 7 дни, дано да ти я сменят, това е тел. 0700 100 71

# 266
Ето го царевичния хляб,с продукти за 750 гр:

250 мл вода
50 мл олио
1 ч л сол
1 ч л захар
300 гр бяло брашно
200 гр царевично
1/2 жива мая
1 ч л босилек

Това е рецепта на Пина,тук от форума.

Снимките са малко размазани,но са от телефон...

# 267
  • София :(
Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.   
  Това е от ЗЗП, така че няма къде да ходят в Метро.
  Успех!

# 268
Краси,мира браво твоят хляб е много хубав за разлика от моя. Обещавам да пробвам пак  chef

# 269
Момичета, като ви чета с тия Аляски и косата ми настръхва Wink. Моята я имам от 2-3 месеца и засега е добре, но аз и не я ползвам много често. Дали да не взема да я експлоатирам повече, докато е в гаранция newsm78?

краси.мира, добре изглежда хлебчето. Но не стана ли малко трошливо заради царевичното брашно? Множко ми се виждат 200г на 300 бяло сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт