Машина за хляб - 12 част

  • 55 103
  • 814
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 785
Сега започнах да майсторя конфитюр. Оставих портокалите с корите.

Някои девойки си прецакаха машинките точно от правене на мармалади Wink.

# 676
  • Мнения: 481
Здравейте момичета,
много съм щастлива, моята аляска излезе за десеттина дена от сервиза (но нямах време да пиша). Сега си работи перфктно (за сега поне). Всеки път правя различни експерименти, но най много в къщи се хареса хляб от пълнозърнесто и царевично брашно с яйце и мляко.  просто с тава душичка и не изсъхва.
Ако искате да видите едно от царевичните ми хлебчета, което успях да снимам с телефона иначе докато се завъртя и вече е изяядено  Joy
http://zaycheto.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

# 677
  • Мнения: 9 785
kokoshinkata, давай рецепта, моля!

# 678
  • София
  • Мнения: 10 213
Сега започнах да майсторя конфитюр. Оставих портокалите с корите.

Някои девойки си прецакаха машинките точно от правене на мармалади Wink.
И аз бих те посъветвала да не правиш мармалад в машинката.

# 679
  • Мнения: 995
Мармалада стана уникален. Обаче хлябът преди всичко Wink
Дано не съм прецакала машината.
Пак ви благодаря за съветите  bouquet

# 680
  • Мнения: 321
Здравейте момичета,
много съм щастлива, моята аляска излезе за десеттина дена от сервиза (но нямах време да пиша). Сега си работи перфктно (за сега поне). Всеки път правя различни експерименти, но най много в къщи се хареса хляб от пълнозърнесто и царевично брашно с яйце и мляко.  просто с тава душичка и не изсъхва.
Ако искате да видите едно от царевичните ми хлебчета, което успях да снимам с телефона иначе докато се завъртя и вече е изяядено  Joy
http://zaycheto.blogspot.com/2008/11/blog-post.html
[/quote  здравей, накрая някой с Аляска. Моята е от Германия ,но предполагам,че рецептурната книжка е същата. Моля те ,напиши рецептата за хляба, който си направила и още нещо, виж при рицептите си " ирландска содена пита", колко брашно е посочено? При мен е 1/2 чаена чаша newsm78.и още Embarassed"бял традиционен хляб" при мен няма вода  Embarassed -невъзможно е,нали. Ще съм ти благодарна.

# 681
  • Мнения: 9 785
Аз също съм с Аляска Peace. Тези пропуски в рецептите съм ги забелязала отдавна и за традиционния бял хляб съм си записала: за 750г - 220мл, за 1кг - 280мл вода. Даже съм си отбелязала рецептата като сполучлива. За содената питка си прецени колко брашно да сложиш. Като започне да работи машинката и добави при нужда. Ще взема и аз да я пробвам тази содена питка. Тъкмо репетиция за Бъдни вечер Peace.

# 682
  • София
  • Мнения: 3 249
Ох, и аз правих царевичния хляб по рецептата от предните странички...Ами пак имам същия проблем с кората от горе-сбръчкана. Всички съставки са с точни количества...Снимах го, но в момента син ми в буквалния смисъл ми танцува на главата(гледа Денсинг старс) и няма как да кача снимките...

# 683
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
Добър вечер. Hug
Момичета включвам се да ви кажа,че кифличките,които ми препоръчахте
да направя,станаха страхотни,утре ще трябва да правя пак,защото не останаха,
мъжо много ги хареса,даже не можах и да ги снимам. Joy

# 684
  • Мнения: 40
 Thinking а пък на мен тестото за кифличките изобщо не ми се получи , включих на програма за месене и втасване и ооооооо нищо не стана. Тестото стана едно воднисто та трябваше да премесвам  #Crazy . И накрая резултата горе долу на вкус обаче външен вид  hahaha

# 685
  • Мнения: 4 428
Здравейте, момичета  Grinning

Аз съм нов член на вашата дружинка с машинките за хляб  Grinning Току-що се сдобих с моята  newsm68 Сега проучвам кое как става  Rolling Eyes
Попрочетох и тук някои тънкости. Май не е толкова лесно колкото си мислех. Има си чалъм за всеки вид тесто  Rolling Eyes
Мисля да я севтосам с пълнозърнест хляб с маслини. Дали много се изхвърлям  newsm78 Според вас с основната рецепта ли да започна  Rolling Eyes

# 686
  • Мнения: 2 724
Веселина, според мен по- добре е да започнеш с обикновен бял хляб, че тези пълнозърнестите са по -труднички .
Важно е да следиш машинката, докато се оформи незалепваща топка .
Свети -бети ,всеки използва различни мерителни чашки и лъжички, така че количествата са ориентировъчни.
Затова, ако тестото е течно ,се добавя от сухите съставки, ако е много твърдо- течни .
Слънце, браво на теб!
При мен скукааа, пак ще пека кашкавален хляб, не искали друг Rolling Eyes.

# 687
  • Мнения: 9 785
veselina_s_p, най-важно е да спазваш точно рецептата и грамажите. Е, пак няма гаранция, че ще стане, но все ще се яде. Похвали се после.

Аз правя един царевичен по друга рецепта, пък да видим. Имам хиляда рецепти на хвърчащи листа и сега ги правя една по една и които стават, си ги записвам в един ТеФтеР Laughing.

# 688
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
Thinking а пък на мен тестото за кифличките изобщо не ми се получи , включих на програма за месене и втасване и ооооооо нищо не стана. Тестото стана едно воднисто та трябваше да премесвам  #Crazy . И накрая резултата горе долу на вкус обаче външен вид  hahaha

sveti-beti, според мен е трябвало да прибавиш още брашно.Аз сложих точно колкото пише
в рецептата,но се оказа че е малко и прибавях докато не стана нормална топка.Иначе и аз
го правих в програма за месене и втасване. Peace

# 689
  • Мнения: 40
аз сложих точно по рецептата  Rolling Eyes е и нали това ми е втората рецепта и май се поизхвърлих с тези кифлички Thinking.
благодаря ви момичета за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт