Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушна мъничко човече

• 21 103
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Софийските мами много сте готини и коремчетата също  Hug
Аз и мъжлето си починахме в неделята подобаващо, че от днес започва голямото преместване в новата квартира. На всички които го минаха вече този етап благородно им завиждам. Извикала съм си помощници ама не си въобразявам че ще се утърва от преумората  Cry През деня на работа вечер местене на багаж.
dianaknikolova благодаря ти за милите думи, много ме успокои мила че и твоето коремче е такова / чакам снимчица да го видя  Wink/
А иначе всички ми повтарят че не ми личи, че не съм качила кг. и взех да се притеснявам дали е надобре. От една страна се радвам че не ми тежи още от сега и с нетърпение вече чакам другия понеделник да отида на преглед да видим как растем  Simple Smile
Мъжът ми не ми позволи да отида на онова 4D в Панаира, защото според него това са вредни облъчвания...и не успях да го разубедя
ooooh! Все едно слушам майка ми, като и казах че ще ходя на ФМ и тя "нали вече ходи един път, стига с тея облъчвания"  #Cussing out

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 14:12 от Janitsa

# 136
Здравейте,
ще се радвам да ме включите и мен. Казвам се Цветелина, от Перник и термина ми е на 2.03.2009г. Докторът каза че ще е момче Simple Smile
Някой може ли да ми каже повече за феталната морфология - как протича самия преглед? Имам час в МЦ Фемина в петък при д-р Врагалева - някой ходил ли е при нея. Дайте ми съвет!Благодаря Ви мили мами Heart Eyes

# 137
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
А иначе всички ми повтарят че не ми личи, че не съм качила кг. и взех да се притеснявам дали е на добре. От една страна се радвам че не ми тежи още от сега
Мисля, че няма място за притеснения   bouquet   мен доки ме мери на кантара и аз му викам: Това с килата е адски стресиращо. той: килата нямат нищо общо с развитието на бебето, както и преди бях в паника, че не ми е лошо ... човека го побърках с моите притеснения, но какво да правя като пише по дебелите книги: Колкото ви е по-лошо, толкова по-добре ... трябва да качвате по ... кг  Whistling  накара ми се едно хубаво, че бременността не е болест и че се чувствам добре просто само трябва да се радвам, още повече ехографски бебето е добре и изследванията са ми в нормата.

# 138
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Включвам се пак набързо...и какво да видя - цели 7 страници сте изписали от петък  Crazy едва ли ще ги изчета...
Janitsa, аз с първото така се притеснявах. Свеки понеже е качила 40 кг и през двете бременности и постоянно ми викаше без ядене бебе не става - кой знае каква мишка ще родиш. Даже 9-тия месец ме води при някакъв АГ (неин човек, та затова и тя дойде на прегледа) и го пита - това бебе дали ще има 2 кг  Laughing А тя излезе 3,600 - свеки полудя от щастие, аз още повече. Вика "Щом си го родила толкова, второто може и да е 4кг". За сведение мъжо се е родил 4 кг, а сестра му - 5 кг и свеки е супер горда с това, но според мен по-добре 3 кг бебе и 15-20 кг върху майката, отколкото 40 кг върху майката и 4 кг бебе. Тегли им по една на всички и да си гледат работата - важното е доки да казва, че се развивате нормално.

Виждам, че отборът се увеличава, добре дошли на новите мами!
И аз все по-редовно усещам бебо, но си мисля, че рита по-малко от кака си по същото време, може би заради предната плацента не го усещам толкова....А като си помисля, че ще дойде време да го моля да спре да рита. Каката много ме тормозеше, направо ме болеше от нейните ритници и карах таткото да ми хваща корема, тогава като че ли се плашеше и спираше да рита. Казват, че бебето усеща, когато някой друг пипа корема на мама.

Аз в 17 часа съм на 4Д, утре ще гледам да се включа да се отчета и дано вече знам какъв цвят е панделката  Laughing

Лека и приятна вечер от мен!  bouquet

# 139
  • София
Здравейте и от мен! Успешна седмица на всички
Имам въпрос към всички, които вече са усетили бебето - Всеки ден ли го усещате?

Аз мойта хубавица започнах да я усещам малко след като излезнах от третия месец. доки каза, че това било невъзможно, били червата, но тъй като бълбуканията продължават и зачестиха напоследък, съм склонна да мисля, че доки греши, а аз съм правата. Горда съм, че и таткото го усети:)

# 140
  • София
Здравейте, мацки,
дойде и моя ред да се отчета - днес бях на консултация - всичко се развива нормално, вече 100% е сигурно, че бебето ще е момче, имаме си снимка на конкретните органи даже:)
Главата му е малко по-голяма от нормата, ама не било страшно, има и големи уши, много се смях:)
Днес ходих и да дам кръв за БХС. Стискайте палци всичко да е наред.

Яница, много ти завиждам за местенето  Hug
Ние съвсем скоро почнахме ремонта на апартамента, който си купихме миналата година и е една голяма лудница в момента... Направо не смея да мечтая за момента, в който ще се нанесем, много далечен ми се вижда.

Иначе аз не съм качила нито 1 кг. А като ви слушам вас... Питах док и тя каза, че това не е проблем, да не се притеснявам.

Приятна седмица на всички   bouquet

# 141
Аз в 17 часа съм на 4Д, утре ще гледам да се включа да се отчета и дано вече знам какъв цвят е панделката  Laughing
Катерина ще те чакам с нетърпение след прегледа да се похвалиш с цвят на бибата  Peace Тъй като вече се побърквам от нетърпение за моя преглед поне вашите добри новини да ме зарадват  Hug
jivotinche  Praynig само добри резултати на БХС

# 142
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
вече 100% е сигурно, че бебето ще е момче, имаме си снимка на конкретните органи даже:)
Разбираш ли нещо от тази снимка? Аз имам две такива снимки и освен 2 петна не различавам друго, а мъжо вика това са му топчетата  Joy  само тях ни е снимал много увеличени.

# 143
  • Варна
Свеки понеже е качила 40 кг и през двете бременности и постоянно ми викаше без ядене бебе не става - кой знае каква мишка ще родиш.

А моята свекърва предния път като разбра, че съм бременна и каза - "сега трябва да ядеш много хляб". А майка ми и тя по отношение на ехографските прегледи - "стига с това облъчване". Не знам какво са набивали в главите на тяхното поколение, но май всички имат едно и също отношение към ехографа. Наскоро една приятелка също я отказаха от ФМ точно защото било вредно за бебето да се облъчва толкова... Но всеки решава сам за себе си и за собственото си дете.

cvetka-koketka, при мен ФМ си протича като обикновен ехографски преглед, само дето е по-дълъг и обстоен. Зависи какъв е лекаря - някои говорят и обясняват много, други си се взират в екрана и нищичко не казват. Моят доктор е от вторите, но пък го водят за един от най-добрите във Варна и разчитам, че щом не казва нищо, значи всичко е наред. Отговаря като го питам, де. Между другото, след половин час се изстрелвам точно към неговия кабинет, да видим как се развива бебчо.

Fever, от няколко дни усещам бебето вече всеки ден и силничко. Досега се обаждаше само от време на време или поне аз не го усещах много често.

# 144
  • София - Рим и обратно
Казват, че бебето усеща, когато някой друг пипа корема на мама.

Това и аз го забелязах, дали вярно  newsm78 ? Щом таткото положи длан, всичко секва на мига Mr. Green На какво ли се дължи?
А на свекървата ти кажи, че не е добре, колкото по-пълна е майката - не е по-добре за детето, ами обратното Rolling Eyes Аман от всезнаещи баби.

# 145
привет,

Бихте ли ми казали актуална цена на фетална морфология във Фемина. Утре имам час при д-р Врагалева.

Благодаря и лека вечер  Hug

# 146
  • София
вече 100% е сигурно, че бебето ще е момче, имаме си снимка на конкретните органи даже:)
Разбираш ли нещо от тази снимка? Аз имам две такива снимки и освен 2 петна не различавам друго, а мъжо вика това са му топчетата  Joy  само тях ни е снимал много увеличени.

Ами аз разбирам, довечера, ако не забравя, ще я кача в албума да видите.
Снимката представлява двете бедра на бебето под прав ъгъл, с "атрибути" по средата, на мен ми е много ясна.

Но по-важното е док да вижда, пък ние - я видим, я не:)

# 147
Здравейте мили момичета,
много от одавна не биях влизала в форума че направо ме е срам Embarassed Но днес fever ми напомни че сте тук и ми стана толкова мило, че ето ме пак на линия Grinning
Да споделя с вас че бебонка да си кажа честно не я осе6там много по скоро са като потрепвания и дори понякога не сьм много сигорна дали са потрепвания или газове  Confused та понякога се притеснявам дали всичко върви добре въпреки че миналата седмица биях на доктор и видях бебонка че е наред Laughing
Оххх в сьбота ходих в гората на разходка и си набрах едни хубав есеннен букет, но пък несто ме е ухапало и осте в събота ми се поду ръката и все осте е подута сърби ме много и ми пари червена е и ме боли много сияка6 е изтръпнала, ох надявамсе да не е нисто серьозно.
Лека вечер мили мами

# 148
  • София
привет,

Бихте ли ми казали актуална цена на фетална морфология във Фемина. Утре имам час при д-р Врагалева.

60лв е цената на ФМ там. Успех!
Днес ме е налегнало едно ревливо-без-повод настроение и не ми се пише.
Хубава вечер ви желая!

# 149
привет,

80лв. струва. Ако искаш диск -стават 90 лв.
 newsm78 Сега виждам, че Elwing казва друга цена...на мен първият път ми взеха 50 лв., а за 4Д , което е сега, м/у 19-22 г.с. ми казаха 80 лв.

Общи условия

Активация на акаунт