Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушна мъничко човече

• 21 102
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Привет на мсички ранобудни мами, аз докато посвърша служебните ангажименти и то станало обяд... Embarassed

Катерина 78, Честит Рожден Ден! Щастие и рози.  bouquet

За фолиевата киселина - същото ми каза и моята докторка като на dideto - до 20 седмица и после Пренатал - пия си го и сега.

За хляба - сега само да не ми се смеете... Аз си обичам да си хапвам, ама само домашен. Правя си едни питки от ръжено и типово брашно, слагам още овесени ядки, пшенични трици и зародиш и напоследък даже разтворими фибри. Добавям само малко сол и сода за хляб. Стават просто фантастични... много ги обичаме в къщи. Като направя в неделя с около половин кг.брашно, ама и допълнителните добавки стават по 12-14 бр.малки питчици и ги ядем цяла седмица почти. Много добре ми действат на перисталтиката, а и знам, че нямат подобрители и консерванти. Ние май с мъжа ми сме леко луднали по здравословно хранене и стриктно следим по етикетите за съдържанието на такива вещества в храните, които купуваме. /е, поне се стараем да са по-малко, защото изобщо да ги избегнеш е невъзможно/.

Иначе и аз като зеленото човече нищо не съм купила за бебка, а легло и част от нещата за бебка ще ни дадат назаем. Мисля, че е рано още за пазар - оставила съм си времето покрай празниците за пазаруване на бебозански истории. Даже като чета, че сте напазарували толкоз неща се питам дали все още ми липсва майчински инстинкт, или просто съм нехайна... newsm78 #Crazy

За помпите
- хич не ми е ясно какво трябва да се купи, ама щом помага още в родилния дом да "тръгне" кърмата, май ще е полезно - ще трябва да попрочета повече за това.

Приятен обяд на всички ви от мен /аз май ще похапна нещо, че не закусих днес и огладнях по никое време/. Simple Smile

# 196
  • Sofia
... Janitsa, не се притеснявай, мила. Всяка майка има кърма! Щом се извади плацентата, започва да се произвежда млякото Peace.  Въпрос на желание и упоритост е да я запазиш и да кърмиш дълго детенце. А затова сме всички тук - да си помагаме да успеем Hug ...

дидето, напълно се присъединявам към горното  Hug

яница, тъкмо се чудех как да ти отговоря, но дидето вече ме е изпреварила  Hug а и още майки  Hug

все пак да си кажа и аз: съществува един нищожен брой майки, на които изобщо не им идва кърмата, но те са около 0,01% от всички родилки, ако не се лъжа, такава беше статистиката /тоест те са изключение, а не правило/  Simple Smile

въпрос главно на практика, информираност и желание е това да се кърми според мен  Peace

Катерина 78, Честит Рожден Ден! Само хубави неща да ти се случват! Весело празнуване!  balloon Two Hearts txtloves Gift  smile3559 cheers smile3510 lalalala baloni pregnant kiss dancing Two Hearts Flowers Bouquet Kissing Heart newsm03 newsm51 - между другото, ти набор 1978 ли си, аз да  Wink

хубав да е денят на всички ви, готини бременеещи мацки   Party  Flutter  Praynig

веселина, направила си всичко необходимо и по силите си, за да кърмиш успешно   bouquet поздравления за което   bouquet искрено се възхищавам на майки като теб   bouquet хич и да не ти хрумва да се виниш за каквото и да било  Hug защото няма за какво просто  Heart Eyes напълно съм съгласна с написаното от теб, че кърменето е ДВУСТРАНЕН процес и не всичко зависи от майката  Peace водена от скромния си опит, аз мисля същото и чувствам нещата по същия начин като теб  Hug

роси, от НОИ не бавят със справките в интернет, затова си разузнай нещата от самото счетоводство, ако искаш - изчакай до 1 Ноември и тогава действай, ако няма промяна  Hug  Heart Eyes    bouquet обичам те безкрайно, но това си го знаеш  Party  Flutter  bowuu цункам теб и бебче в коремче   love001

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 11:56 от vihrogonche

# 197
Дървените креватчета са супер - харесват ми, но първо са много големшки и са някакви невероятни цени. А в къщи няма особено място за такива големи легла със скринове. Ние май клоним към преносимите креватчета - има много приятни цени с поставки за повиване и с арки за играчки. И тъй като от скоро се ослушваме - ориентирайте ме за фирма, която е добра за легълца, колички и изобщо...

# 198
... Janitsa, не се притеснявай, мила. Всяка майка има кърма! Щом се извади плацентата, започва да се произвежда млякото Peace.  Въпрос на желание и упоритост е да я запазиш и да кърмиш дълго детенце. А затова сме всички тук - да си помагаме да успеем Hug ...
Не е съвсем така, миналата година на лекциите на 9 месеца , акушерката обясни че има от 7-10% жени при които има проблем с образуването на кърма, други които успяват да кърмят по една или друга причина само няколко дена или само месец ,  но да се надяваме че всички ние ще имаме кърма колкото трябва.

# 199
  • Sofia
нефертити, преди малко исках да кажа просто, че по-скоро малка част от жените нямат кърма изобщо, и че те са по-скоро изключение, а не правило  Peace

но е вярно, че много жени имат реални проблеми с кърменето  Blush

било заради бебетата, било заради самите тях, било заради някакъв стрес, който преживяват в момента...

било поради погрешни кърмачески практики... ... ...

било поради кърмачески стачки /има и такива  Shocked/

причините са разнообразни и много на брой!

затова стискам палци за успешно и приятно кърмене, когато ви дойде времето  Hug   bouquet  Praynig много неща ще зависят от вас, но някои просто няма да зависят... донякъде има и доза късмет...  newsm10 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

цветка-кокетка, за дървените детски креватчета - слабост са ми  Heart Eyes въпреки, че имат 2 главни недостатъка според мен - тежки са и заемат много пространство - но иначе пък са страшно красиви, уютни, удобни, приятни и практични /могат да се ползват доста години от детето/...

# 200
Katerina78 Честит рожден ден!Да си много влюбена и обичана съпруга,щастлива майка и здрава жена!

Относно легълцата , аз смятам да си купя от дървените.Има и люлеещи се..А това че са големи-още по добре.Всичко на едно-имат си шкафчета ,място за повиване и стават за по голяма възраст(е не всички).

# 201
cvetka-koketka - аз съм си харесала http://www.hippoland.net/display.php?page=cat1&cat=1&sub=2&offset=20 Легло тренд, последно в Хипо ленда беше 319лв.

# 202
Elg, и ние сме харесали подобно но мисля че беше на Bertoni, а като цена към 160 лв май. В каталога на Комо го гледах за 130 даже, но без дранкулките и дъската за повиване - те отделно се купували. до Хиполенд не сме стигнали още да отидем. Кажете по- големите магазини, където има голям избор!

# 203
  • София
Привет и от мен!
За кърменето - съгласна съм - двустранен процес е. И много се дразня, като някой напише, че зависело само от желанието на майката. Да, ама не. Синът ми изобщо не искаше да суче. Освен това нямах и кой знае колко кърма, съдя по количествата които изцеждах - мах 70мл съм цедила от двете гърди, а имаше майки, които от едната изкарваха по 200мл. Казват, че бебето било най-добрата помпа. Ами - като то не иска, как да го накараш насила.  Rolling Eyes Много се надявам този път нещата да са по-различни. Но и да не стане - няма да позволя да го превръщам в драма, както се случи миналия път. Сега виждам, че синът ми не е по-болнав от кърмените деца, нито е по-глупав, нито нищо. И все пак - желая на всички ни успешно кърмене.  Simple Smile
Леглото аз също предпочитам да е дървено. Преносимите кошари са удобни, носим си я като пътуваме някъде, но има деца, които успяват да я обърнат  Rolling Eyes , а и четох във форума, че не може да се слага на тях музикална играчка тип-вътрележка. Не че това е голям минус  hahaha , но синът ми обичаше да я гледа.  Crazy А шкаф така или иначе ще трябва, та предпочитам да са комплект.
За хляба не се бях замисляла, каква може да е причината, че ми се яде толкова много докато съм бременна, а по принцип ям без хляб. Сега поне си имам оправдание  Laughing

# 204
Ох мами,да ви се оплача днес,страшно много ме болят гърдите,дори и блузата ме дразни... ooooh! !Зърната ми се много твърди и чувствителни...и май почвам да се нервя...да ги мажа ли с нещо?
Благодаря предварително!  Hug

# 205
Веселина, чувала съм, че такава ленивост за сукане бебетата придобиват, когато в родилния дом са ги хранили с биберони с големи дупки, за да сучат по много и те като свикнат и после понякога е трудно да им стимулираш смукателния ефект. Мислиш ли, че при теб така се е получило, понеже ми е любопитно как просто така не и се смуче. А и ти беше секцио, нали? Късно ли ти я дадоха да кърмиш?

А относно покупките - и аз не се чувствам готова, не мисля, че е липса на майчински инстинкти, нито е суверие, просто не съм там още. Не мога предварително така да се обзаведа с неща, които дори не са ми важни в момента. И аз като Есме и зеленото човече, само леко се информирам, и то по-скоро като чета другите приблизително, но все още не се чувствам дори достатъчно информирана за следродилния период, за да имам ясна идея според моите разбирания кое от кое да предпочета.

# 206
Elg, и ние сме харесали подобно но мисля че беше на Bertoni, а като цена към 160 лв май. В каталога на Комо го гледах за 130 даже, но без дранкулките и дъската за повиване - те отделно се купували. до Хиполенд не сме стигнали още да отидем. Кажете по- големите магазини, където има голям избор!
ти ме разби с тези цени Rolling Eyes ще взема и аз да разгледам каталози.

# 207
Привет на всички!

Не съм влизала от няколко дена, а ето че сме към края на поредната тема. Много бързо се напълват тези страници. Аз вече съм в болнични 30 дена. Добре сме, пия само магнезий. Много се страхувам да не се разболея. Постоянно имам болки в кръста, без значение какво правя. Като се разхождам, като съм седнала, като лежа прекалено много също ме боли. Не знам дали ще имам време да чета какво сте написали, защото едвам издържам на стола и искам да стана, надявам се всички да сте добре. Когато бях на преглед, доктора ми каза, че бебчо направил салто, постоянно се мърдаше докато се опитваше да му измери някои части от тялото. Аз вече съм много по-спокойна след като не съм на работа, а толкова се притеснявах за болничния, а доктора сам ми предложи да ме изпрати на комисия.

Приятен и успешен ден, момичета!!!

# 208
Абе незнам защо чак пък толкова се засягате и го приемате лично като кажа, че кърменето зависи от ината и упоритостта на майката #Crazy
Nefertity, относно млякото, говоря за нормално протекло раждане, без усложнения. Ако всичко е нормално и майката се чувства добре в рамките на 3-4 дни млякото слиза. Не говоря за тези мами, които по едни или други причини (взимане на хапчета за спиране на кърмата, не слагане на бебето на гърдата още в болницата и други ред причини, които Тони и vihrogonche са изброили) Peace
Elwing, казвам това, защото и аз имах същите проблеми с Елена, а именно че не искаше да суче и трябваше да се изцеждам до какпа, само и само да стимулирам лактацията. Това продължи до втория месец, когато вече не спеше по много и даже седеше по около час будна. Много добре знаеш, че първия и дори и втория месец бебета спят много и трябва повече усилие предимно от наша страна,за да си запазим и увеличим кърмата.
Никой не е казал,че сина ти е по-глупав от другите деца, незнам защо така го прие Naughty

Няма значение, всяка майка си знае кое е най-доброто за децата й. Peace
Ако съм засегнала някого се извинявам, но мисля че в това да изкажеш собствено мнение по въпрос, по който си в течение и все още пресни спомени няма нищо лошо, макар и някои да не са съгласни с него Peace

# 209
И понеже си говорите за покупки:
Леглото сме харесали от тук, въпреки, че аз лично съм фен на чамовите мебели
детско легло-люлка "George" - http://www.dibobg.com/products.html 
а за количка съм харесала една комбинирана на Бертони, но чета много различни мнения за нея и ще видим ...
за сега купувам само дрешки и залъгалки, шишета, спално бельо , такива неща ...

Общи условия

Активация на акаунт