Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушна мъничко човече

• 21 079
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви момичета за отговорите относно кърменето, взех и аз да се замислям дали да не си купя предварително помпичка. Ама сега се сетих и друго, което трябва да проуча. Тъй като съм носител на Хепатит Б, едно момиче ми каза че на сестра и, която също е била носител не са и дали да кърми дори и естествено раждане не се препоръчвало  newsm78 Аз питах моята док. от ЖК тя ми каза че няма никакъв проблем нито за едното, нито за другото. Ще питам и друг доктор за всеки случай.
Някоя от вас има ли информация относно това?

А относно витамините щях да казвам, ама все забравям нещо /напоследък наистина много забравям  Embarassed/
Ами аз фолиевата киселина я пих до 17 г.с. /16+5/ На мен док ми беше казала до 16 г.с. ама аз като не знаех дали трябва да е пълна или не седмицата Simple Smile
И едва от тази седмица започнах витамини Пренатал, бях чувала че на някой им става лошо от тях и повръщат, но аз вече 3-ти ден ги пия и съм си ОК, гледам с храна да ги приемам.

А за ритничетата на бебо, ами аз няколко пъти вече съм усещала наистина ритничета. Даже и тати ги усети. Като съм си легнала примерно чувствам 2 пъти ритничета и като си сложи тати ръката следва още 1 ритниче и спира  Simple Smile А през другото време също усещам бебо, но по слаби движения.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 13:48 от Janitsa

# 211
Нагаина, на мен ми дадоха бебето след 24 часа. Тогава се излиза от реанимация и те преместват в стая. Да, бибите в болниците са много голями. Там нямат време да се занимават с всяко бебе.
Но откакто ми дадоха бебето, аз въобще не съм й давала мляко от шише. Когато ми я дадоха вече имах коластра. Така, че се хранеше с нея. Но в началото бебето хапва много малко количество.
И в болницата Маги засука много добре. И бях супер щастлива. Мислех, че няма да имаме проблеми с кърменето. Но се започна, като се прибрахме в къщи  ooooh! В болницата още нямах запушване на каналите. Млякото в началото м беше по-малко и минаваше без проблем. Но, като ес прибрахме и дефакто ми слезна кърмата, започнаха и запушването на каналите. Правех си компреси, но най-доброто нещо за отпушването на каналите е кърменето на бебето. Е, тогава щерката каза - Не. Просто вече млякото излизаше по-трудно и трябваше да се понапъне малко  Crossing Arms А най-лошото е, че този период е макс първия месец и после се нормализира лактацията и няма толкова запушване.
Така, че при мен приблема не бяха това, че съм секцио или бибите в болницата. Бебето ми сучеше, но мнооого вяло. Не искаше да дърпа, като стане малко по-трудно.

Диди, аз за това казах, че кърменето е двустранен процес. Не зависи САМО от майката определено.
Честно казано не ми се подхваща тази тема, защото аз пък се изприщвам от мнения, като твоето.
И аз се чудя как може да се дават съвети за неща, които не сте видяли. Ако ми беше близка приятелка и в онзи момент беше до мен. Да, щях да приема критиката ти, че не съм се постарала. Но ми е много интересно как се дават такива оценки от виртуалното простванство. Ето за това въобще не чета в Кърмаческия. Там е, като някаква секта и нещо различно от това написано по книгите и официалните статистики не се признава.
НО, както навсякъде, и тук няма правило. Не можеш да кажеш, като стане това - прави еди какво си и ще стане. Защото бебета са различни и всяко е индивидуално за себе си. Пробвах много неща, всичко което ми хрумна, за да имаме успешно кърмене. Но бебето просто сучеше вяло. Продължихме с трудното хранене с мляко чак до 6-тия месец. Чак тогава започна да си изпива млякот, както трябва. Много ми е интересно ти как щеше да я накараш да суче по-силно и да си потдържаш добра лактацията 6 месеца с помпа  newsm78
Твоето бебе може да не е спало толкова много след първия месец, но моето и сега продължава да си поспива. Маги и сега спи по 3-4 часа следобяд без проблем.
Нищо не е в рамка и за нищо няма правило. Всяко бебе е толкова различно, колкото различни са майките. Не можеш да кажеш просто ти не си направила всичко и това е!
И най-вече не мисля, че някой от интернет трябва да ми говори, дали съм виновна или не! Достатъчно тежко ми беше тогава и достатъчно ми беше да се чувствам гадно и абсолютно безсилна да направя нещо повече...
Ей, за това подобни подмятания се възприемат така...
Както се приемат подмятанията за кърмачета на 2-3 години, като нещо ненормално...
Всяка монета си има две страни.

# 212
Oтносно кърменето:Преди години ми откриха мастно топ4е в лявата гърда,дори се и оперирах,но беше премахнато само половината.До последно си ходих на контролни прегледи и уж вси4ко е ОК,....но ме притеснява факта,дали вси4ко ще се развива нормално и по време и след бременността.На моя доктор не съм споменавала нищо,може би е добре да го има из предвид. Sad
Лек ден на вси4ки  bouquet

# 213
veselina_s_p , мила с риск да разгорещим темата, в кой по-точно мой пост критикувам някого или по-специално теб ooooh!. Не мога да те разбера защо приемаш постовете ми лично???
Да съм казала за някоя майка или конкретно за теб, че нещо не си направила или сгрешила??? Shocked Извинявай, но ти го обърна на лична обида, а с нищо не мисля че съм те обидила!!!
И за какви оценки става въпрос Shocked Кажи ми кого съм оценила (или по-специално отново теб) във виртуалното пространство?
Напълно съм съгласна, че всяко бебе си е индивидуално и се гледа по различен начин, но нали затова сме тук, всяка от нас да каже как гледа своето и който сметне за добър подхода й да се възползва, а ти го обърна на обиди и лични критики Naughty
На никого не съм си позволила да кажа: "Не можеш да кажеш просто ти не си направила всичко и това е!", няма и да го направя.
"И най-вече не мисля, че някой от интернет трябва да ми говори, дали съм виновна или не!" -  само незнам за какво и къде съм ти казала, че си виновна за нещо, но нищо де... Peace
Съжалявам, че ти е било тежко и трудно, надявам се този път да не е така, но много те моля не възприемай всяка моя дума като обида към теб и от това да следват безброи критики към моите постове Peace
Всеки тук е свободен да изкаже личното си мнение, ако не си съгласна просто го напиши или не ми чети постовете, а недей да критикуваш и нападаш Peace

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 15:07 от dideto

# 214
  • София
 Katerina78   hbday
 Аз най-накрая си щракнах раницата, за да мога да ви се похваля. Много си я харесвам ето http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=262534&pid=8582881
 Качих и снимка на надебелялото ми коремче. Напоследък имам чувството, че расте с всеки изминал ден. Майка ми не ме беше виждала само една седмица, но като се видяхме каза, че пупата ми е порастнала.
Някой чувал ли за нещо подобно или някоя друга бабешка рецепта, много ще съм ви благодарна, защото вече едва изтрайвам.
На мен преди около две години ми разбиваха камък в бъбрека и леля ми (която от години има проблеми с бъбреците) ми беше казала няколко такива рецепти.
1. Сваряваш вътрешността на тиква (това, което прилича на конци заедно със семките) , след това го прецеждаш и го пиеш. Може да си го подсладиш с мед или захар. Признавам си без бой, че на мен ми беше гадно и така и не го пих.
2. Чай от шипки, но не на пакетче, а от изсушени шипки. Леко ги счукваш, вариш, прецеждаш и пиеш.
3. Чай от каркаде (същото като при шипките не пакетиран, а от плода).
 По аптеките продават разни чайчета за бъбреци , но незнам дали се препоръчват за бременни. Имаше и една билка (носеше името на един доктор), но на мен и тя ми беше ужасно гадна  Sick и не можах да я пия.
 Относно кърменето - аз също раждах секцио и Ники ми го дадоха да го кърмя след повече от 24 часа, но не съм имала никакви проблеми. На следващия ден след перацията бах като млекоцентрала - течах отвсякъде. Добре, че си бях купила помпата предварително и мъжа ми я донесе в болницата, защото имах чувството, че ще ми се пръснат гърдите. Преди това нито ми беше текла коластра нито нищо - всичко стана изведнъж. Така, че за мен това дали ти текат гърдите през бремеността няма общо с това дали ще имаш кърма. Всичко си е строго индивидуално.
 Сестрата на снаха ми (родихме с един ден разлика) си отгледа детето с изцедена кърма. Не го слагаше на гърда да суче, а се изцеждаше и го хранеше с шише. Така се храниха повече от 6 месеца без да и намалее лактацията и спря, защото тя реши така, а не защото и спря кърмата.
 Elwing на Bubchen много им харесвам, че имат мини разфасовки на продуктите. Много са удобни за почивка, а и можеш да ги пробваш по този начин. Сега гледам, че са направили някаква специална серия за бебета Babys first без консерванти, оцветители, парфюм и т.н. , но както казах имам още доста време да си помисля.
 Dez аз за Ники си бях взела шише на Dr.Brown`s и по-късно разбрах, че те са без Бисфенол А. Преди това не бях и чувала за подобно нещо. Другите шишета, които ползвах бяха на Avent, защото си вървяха в комплект с помпата. Той от шише е пил главно вода и сокове, а доколкото знам бисфенол се отделя, когато се нагрее пластмасата. Ще разгледам линка, който си дала да се пообразовам малко по темата, въпреки че най-лесното решение на проблема е да си взема стъклени шишета.

А относно витамините щях да казвам, ама все забравям нещо /напоследък наистина много забравям  Embarassed/
Janitsa още с първата ми бременност прочетох някъде, че мозъкът на бременната жена работи на 50% (другата част един вид се е посветила на благосъстоянието на бебко) та по този повод мъжа ми не пропуска да ме бъзика винаги като забравя нещо.
 Пак се увлякох. Добре, че детето се събуди да ме прекъсне.
 Лек ден на всички.

# 215
veroniki , страхотна ти е раницата, да знаеш от кога си мечтая и аз за такава Simple Smile. От къде си я взе ако не е тайна Wink

# 216
  • Sofia
Абе незнам защо чак пък толкова се засягате и го приемате лично като кажа, че кърменето зависи от ината и упоритостта на майката #Crazy ... ... ... Ако съм засегнала някого се извинявам, но мисля че в това да изкажеш собствено мнение по въпрос, по който си в течение и все още пресни спомени няма нищо лошо, макар и някои да не са съгласни с него Peace

аз лично не съм се засегнала сега, но зная, че ако го бях прочела преди 3 години, не само щях да се обидя, но и щях да се почувствам тъжна, виновна и наранена  Sad ... просто тогава направих наистина всичко по силите си да кърмя моя Алекс повече от 3 месеца (вътрешно желаех минимум половин година да суче), но тц... не се получи, поради много причини... дълго време дълбоко го преживявах (подобно на веселина)  Confused вече съм надживяла тези свои отрицателни чувства и самообвинения, но определено бях доста чувствителна и ранима на тази тема (която според моето скромно мнение, и на жена, и на майка, и на психолог, е много първично важна за нас - жените... това как храним бебетата си)...  Blush

съгласна съм донякъде с теб, наистина кърменето зависи от ината и упоритостта на майката, нооо... далеч НЕ САМО от тях според мен лично  Peace да, хубаво е тя да е наясно, че съществуват кърмачески стачки и те са преодолими понякога... но нищо не е универсално, няма магически рецепти за идеално кърмене, валидни за всички бебета и кърмачки, просто няма, колкото и на някои хора да им се иска това да е така...  оставам с най-най-добри чувства към всички ви и не желая да се карате на тази тема, моля ви  Hug  Praynig  Heart Eyes   bouquet  Heart Eyes  Praynig  Hug

# 217
  • под кривата круша
Момичета, влизам да ви кажа, че днес fever я приеха в болница заради прокървяване и скъсена маточна шийка. Много е притеснена да не се развият нещата както предния път. Само се надявам, че проблема е установен навреме и ще се отнесат по-сериозно Praynig Чакам да се обади, за да каже как е. Ако някой е преживял нещо подобно, ще съм ви благодарна да пишете-много искам да я успокоя някак си.

# 218
Момичета, помирете се  Hug

Някой се беше изказвал за това легло преди няколко теми, дори снимка имаше, но не помня кой и кога, нито дали коментара беше положителен или не. Снимката беше същата, но не знам дали от същия производител.
http://www.malvik.cz/Postylky-pokoje/drevene-postylky/Max-140x70-combi
Та ще ви помоля пак да се изкажете по въпроса.

Катерина, Честит рожден ден! Желая много любов, щастие и здрави, слушащи дечица! newsm67

Любима, аз съм била на кардио морфология, но миналата година. Мисля че ще ме пратят пак след прегледа в понеделник. Прегледа е обстоен и много интересен. Освен сърцето док огледа и всички останали органи  и обясняваше подробно, като на лекция се чувствах. Това е важен преглед, при нас се доплаща, но няма значение, бебо е важния.

Фивър, ще се моля за теб да сте наред с бебчо Praynig и да те пуснат бързо в къщи.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 19:22 от Dez

# 219
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за пожеланията   bouquet
Ето скромна почерпка от мен, послучай Рожденния ми ден!:

Между другото да се отчета, вчера бях на 4Д, всичко е наред с бебето, само дето ще е МОМИЧЕ. Моля за розова панделка!
Не се зарадвах много на новината, но важното е да е живо и здраво!

Сега ви оставям, че много работа ме чака още, пък деня почти е свършил...

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 17:47 от Катерина78

# 220
Не мога да те разбера защо приемаш постовете ми лично???

Абе незнам защо чак пък толкова се засягате и го приемате лично като кажа, че кърменето зависи от ината и упоритостта на майката #Crazy

Ами мисля, че това е отговора, който търсиш...
И аз не го възприемам, като коментар само към мен. И ти си си задала въпроса в множествено число. Просто аз ти отговорих.
Да, ти не написа нищо конкретно. Само каза, че няма кърмене, защото майката не се е постарала достатъчно. Ами мисля, че това казва всичко в едно изречение...
Както казах, не искам да подхващам тази тема. На достатъчно "компетентни" мнения и съвети съм се начела по въпроса из част от форумите.

Вероники, много е хубава раницата  Peace И аз се бях замислила да си я взема. Но вече имам 3-4 чанти за количка и не мисля да купувам повече  Crazy

А за козметиката, аз в началото за новороден ползвах СебаМед. Много бях доволна  Peace Това си е медицинска козметика. Но от Бебеманията си взех тестери на козметиката на Хип. Мисля да я пробвам и нея. И новата на Бюбхен искам да пробвам. Маги, като беше по-малка Бюбхена не й понасяше особено. Тя е с бяла кожа и е по-чувствителна. От Бюбхена и изсъхваше много. Сега вече няма проблеми. Но за съвсем в началото аз мисля да ползвам нещо от другите марки.

# 221
Момичета, влизам да ви кажа, че днес fever я приеха в болница заради прокървяване и скъсена маточна шийка. Много е притеснена да не се развият нещата както предния път. Само се надявам, че проблема е установен навреме и ще се отнесат по-сериозно Praynig Чакам да се обади, за да каже как е. Ако някой е преживял нещо подобно, ще съм ви благодарна да пишете-много искам да я успокоя някак си.
Милата fever..Есме, окуражи я от нас - моя най-добра приятелка роди преди 3 месеца - отнякъде 3-ия месец й установиха скъсена шийка на матката и постоянно леко кървеше, ако прави нещо друго освен да лежи (имаше и контракции). Дадоха й болничен за цялата бременност  и с постоянно лежане си изкара едно супер хубаво дундесто момиченце. Днес медицината е много напреднала, така че вярвам всичко при нея да е наред Praynig Peace

Кате78 - ха честита ти мома!  bouquet Не се натъжавай толкова - следващото ще е момче Peace

# 222
Есме,дай кураж на  fever и пиши,като разбереш нещо(разбирасе да е добро!)  Praynig пиши!

# 223
Ужас, горката февер  Sad Дано се оправят нещата и с бебчо да са добре  Praynig  Praynig  Praynig
Не мога и да си представя какъв ужас изживява в момента  Cry За жалост не мога ад помогна с нещо практически  Confused

Кате, честито момиченце  stork-girl

# 224

Направо ми настръхна косата... Cry Моля се всичко с нея да се нареди и стискам палци. Praynig Praynig Praynig
Есме Вихронрав, ако я чуеш дай и кураж и от нас. Дано, дано е малкия дявол. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт