Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 712
  • 495
  •   1
Отговори
# 210
Не особено продуктивно от моя страна, но поставих началото на плетивата за Коледния базар с това гномче http://media.snimka.bg/1183/008621209-big.jpg , което още си няма очички /мъжа ми обеща да помогне/.
Синът ми реши, че е момиче, заради туниката  и много го харесва...

# 211
  • Севлиево
Малее от кога не съм писала, но понякога и това се получава. Наблягам повече на четене и изневерявам с друго хоби  Blush
Много благодаря   bouquet на Ven4i за споделения опит относно цветчетата. Ще видя дали ще остане време да се пробвам, че много неща наизникнаха.
Арт мама, добре дошла   bouquet Много се радвам че се записваш и при нас. Hug
venividivince отново сладурски нещица си сътворила  Heart Eyes
Фифундрела от този сайт дето го даде ми окапаха очите по тези модели. Да не говорим, че поличката ти стои страхотно и е много готина   bouquet
Steisi шалът ти е върховен, въпреки че аз си падам по по- семпли модели. Но като цяло много ми хареса  Peace А вица ми е любим, постоянно успокоявам моя мъж, че трябва да се радва че жена му може да плете  Laughing
Мира Simple Smile много идейни са станали ръкавичките ти  Peace
Anelya страхотна рокля. Много ме кефят такива  Peace
Amelly сребърната блузка ме грабна много  Heart Eyes
Не съм се и съмнявала, че червената рокля на Летящата ще е модела за октомври в конкурса  Hug
kabzimalka страхотни неща за Коледния базар. За съжаление няма да мога да изплета нищо, че тези гобленчета дето ги шия за там ми отнеха цялото време. Но все пак се разписвам все с нещо де  Heart Eyes
Дидк@ палеца май се е оправил, щом продължаваш да твориш суперски играчки за базара. Браво на теб и на Lily и на всички, които плетат играчки. Искренно им се възхищавам за търпението.  bouquet

# 212
Мимиту, аз бих питала собственичката на аватара. Може пък да не е купен, а домашно измайсторен.
Лили, как си изпипала всеки детайл на джуджето! Вярвам, че с очички ще е очарователно.
Доци, ти какво плетеш сега?
Преди малко забелязах, че мненията в подфорум Хоби не се броят за действителни.

# 213
  • Севлиево
Вечерно време, когато избягвам да шия плета една обикновенна шапка за едно другарче на Дамян. Плетката две лицеви две опакови - правоъгълно парче и ще видим как ще го завършвам. Дали с един конец всички бримки или като купешките шапки.
Иначе имам много планове, но за сега с предимство е последното гобленче за базара. Свършвам го и продължавам с плетките. knit knit knit

# 214
  • София
Кати, останах с впечатление, че само искаш даго зашиеш с плетене на 1 кука. Не разбрах, че трябва да се доплитат части тук и там. Би могла да обточиш с нисък пълнеж всяка от частите, за да не се разплитат, а липсващите моменти да запълниш с мрежа от синджирчета. Да ти търся ли схема? Мога да го направя най-рано довечера.

Ще съм благодарна - каквото и да означава мрежа от синджирчета...  Sunglasses

# 215
http://media.snimka.bg/1249/008752920-big.jpg
Кати, виж долната част на лента 166. Това са синджирчета, захванати мрежовидно с нисък пълнеж. Ще се справиш ли?

А някой може ли да ми помогне с ценообразуването?

# 216
А някой може ли да ми помогне с ценообразуването?

Да,Стейси, аз разсъждавах до сега по въпроса. Откровено казано, шала не ми харесва чак толкова много,даже въобще не се вписва в стайлинга ми,ако мога така да се изразя Laughing, но е факт,че е невероятно оригинален и със сигурност има аудитория.Съветвам те сама да си определиш цената съобразно всичко,което си вложила в този шал,не само като материали,но като усърдие и емоция,защото така с питане един ще каже 5 лв,друг 50лв - не става. За ориентир,ако би ти било полезно,бих казала,че го оценявам на минимум 30лв, останалото го реши сама Peace

# 217
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Фифи благодаря ти за схемичките  Hug Имам и още една молбичка  Embarassed Ще ли е възможно да ми постнеш и линка, където са я обсъждали поличката? Embarassed

Snejana_G Прегледах ти албумчето Hug Всичко ме грабна. Сега се мъча с терлички за нероденото бебче на най-добрата ми приятелка. Може ли да ми помогнеш....Беличките ми хванаха окото Embarassed

Ама и аз само искам...

# 218
Едно бързо разписване от мен.
Момичета,страхотни неща сте направили!
Фифи,много ме кефи полата ти!Нюня,шапките и шаловете са идеални!Амели,и мен ме грабна сребристата блузка - приждата е приказка направо!Анелия,рокличката ти е прекрасна.Мисля и аз да си оплета такава.Дидката,ама и ти не се спираш  Heart Eyes.Дано не съм пропуснала някого,ако съм - извинявам се много!

Аз сега плета "дрешки" на топки за елха.Ще показвам,ама друг път  Mr. Green

Вицът ме изкефи,ама много  Joy

Добре дошли на новите мамчета!Ще се научите на всичко,което искате.То  - плетенето на една кука ми стана първа страст - заразно е май  Mr. Green
До скоро!

# 219
  • София
http://media.snimka.bg/1249/008752920-big.jpg
Кати, виж долната част на лента 166. Това са синджирчета, захванати мрежовидно с нисък пълнеж. Ще се справиш ли?

Не ми е ясно какво означава "захванати мрежовидно с нисък пълнеж."...  Cry А 163 как се прави? Чудесна работа би ми свършило, ако могат да се правят тези на повече... ми, не точно редове, не знам как се казва, да станат повечко такива мотиви един върху друг, като първо увеличават броя си настрани, а после го намаляват... И, разбира се, как изобщо се прави? Разбирам, че това е схема, но а) не мога изобщо да видя обозначенията - и да ги знаех трудно щях да се справя и б) изобщо не я разбираааммм... Sad помощ, моля?..

ПП
Нищо не мога да кажа за цената - изобщо никога не съм се заглеждала в цени на плетени неща...  Blush

# 220
venividivince, плетивото е доста еластично и на повечето модели поли и рокли не слагам отвори за лесно обличане. Общо взето, което не отива на ширина, се превръща в дължина, това ми е правилото.  Най-лесно е на ластик. Аз моите си ги правя с шнур. Една пола става и на мен и на майка ми, колкото и невероятно да звучи.

Нямам време да прочета задълбочено темата, но като прехвърлих, вие доста сте сътворили. Браво.

# 221
poison_avi   благодаря ти за оценката  Hug По-късно ще ти пиша за терлиците, лесно се плетат!

Steisi като знам, че работата по този шал ти е отнела повече от 2 дни работа не мога да го оценя по-ниско от 50 лв. Ако няма кой да ги плати бих си го носила сама и то с кеф! Аз харесвам такива цветни неща! Въобще като и преди беше писано за мен пазара на плетива е доста неоценен, за това плета за удоволствие за мен и близките. Не се заемам да продавам изработеното, защото все ще ми се вижда ниска цената.

# 222
  • София
Фифундрела, нали обещах да Ви покажа, това, което мама ми плетеше. Онзи ден го завърши и ето резултата:

http://i.f-e-n.net:6666/3907/a2ea2a7393b8901ae6fac828ddb8dc6c.jpg

Мога и други неща да снимам, но ето 2 от тях, които са ми любими
http://i.f-e-n.net:6666/3907/95bf96462f172746dc2591afee6c275d.jpg
http://i.f-e-n.net:6666/3907/aaa99b3207412fcd6870f8bac5ab4f61.jpg

Съжалявам, за качеството на снимките, ама телефона ми не е много добър  Laughing

# 223
  • в баира
Фифи благодаря ти за схемичките  Hug Имам и още една молбичка  Embarassed Ще ли е възможно да ми постнеш и линка, където са я обсъждали поличката? Embarassed
Да, разбира се! Заповядай!

wenzdy: Да поздравиш майка си, страхотни са нещата!

# 224
Амели и Снежи, безкрайно благодаря за помощта с цената! Опитвам се да отброявам часовете, които съм вложила в нещо и така да пресмятам цената, но не знам каква тарифа да си сложа.  Grinning

Кати, съветът ми е да започнеш от линковете за начални уроци по плетене на 1 кука, които бяха дадени на предишната страница. От там ще научиш кои са основните бодове на 1 кука и как се изпълняват. В началото ти трябват само синджир, нисък и висок пълнеж, залепена бримка. Пуловерът явно ще трябва да почака. Разбирам притеснението ти, че няма кой да ти покаже. Аз също съм се учила по книжка и от Мрежата. Не е непосилно, стига да имаш желание. А и ние сме насреща за подкрепа и съвет. Успех!

Феичке, много са красиви плетивата на майка ти. И с лош телефон се вижда.  Grinning Ще се радвам, ако някой ден успееш да пуснеш и по-ясни снимки.

Общи условия

Активация на акаунт