Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 719
  • 495
  •   1
Отговори
# 405
# 406
дали няма нещо измислено как точно да го сложа и оплета и откъде, че да стои като залепено.
Аз лепя със супербонд. Не е никак оригинална и творчески издържана идея,но върши страхотна работа,въобще не личи,че е лепено и се пере в пералня безпроблемно(не се отлепват). Почти всякакви декорации върху плетиво и текстил лепя със Супербонд - мързи ме да пришивам.Майка ми се изприщва като ме види с лепилото и пинсетата  Mr. Green

# 407
Вени аз имам в албума си една чантичка,която плетох два месеца.
Плете се залепена бримка като пускаш мънистото между две бримки.

# 408
Amelly, това лепило не разяжда ли преждата? В една друга тема коментирахме и закачването на плетените цветенца върху фиба. Дали и те могат да се закрепят така?
И понеже намерих тема във форума за мънистата, но и там нищо не видях за вплитане в плетка на мъниста, ще снимам и покажа като мога за какво иде реч, пък някой може да се сети нещо.
Единственото, което е такова, за което питам, е показаното на една от схемите в линка на Rockmama2, но там се вплита в плетка с ниски пълнежи, като мънистото остава от другата страна. Има значение и размера на мънистото мисля, защото това, което ползвах е много едро и е по-голямо от размера на синджирчето, т.е. нарушава се плетката, няма начин.

# 409
Вени тук има един видео урок  http://crochetclub.net/blog/2008/06/15/video-vyazanie-s-biserom/
Жената ги плете с наметка и слага по две мъниста на стълбче.Аз плета без наметка и слагам по едно.

# 410
Amelly, това лепило не разяжда ли преждата? В една друга тема коментирахме и закачването на плетените цветенца върху фиба. Дали и те могат да се закрепят така?

Мисля, че могат, аз лепя всичко с лепилото-чудо, нищо не ми се е опряло.Лепила съм опаковки,дрехи,плетива,очила,всичко поразено,след като е минало през ръцете на Ива - няма грешка. Те супер бонда имат три вариант,не знам каква е точно разликата,но аз си взимам зелената тубичка.

# 411
аз пак да се похваля с пуловерчето  Grinning този път е на манекен  Laughing и с пришит цип на рамото  Peace
http://www.mkamenska.snimka.bg/album.php?album_id=242592&pid=8952532
ВАНЧЕТО, относно реглан ръкава - аз от принципа проба-грешка съм стигнала до извода, че като плета на малкия съотношението ми е следното:
плета отдолу-нагоре около 35-40 реда (двойни)
после почвам да свивам за ръкава - плета още около 25 реда, пак двойни - на лицевата страна първите 3 бримки ги изплитам, а 4та и 5та изплитам заедно, повтарям същото с последните 5 бримки
накрая като ми останат 14-16 бримки завършвам както обикновено.
правя по същия начин гърба и ръкавите, после съшивам и бието го правя, като си вадя необходимите бримки отгоре  Peace

# 412
ВАНЧЕТО шапчиците са невероятни!!!!!!!!!!!!!!!   bouquet
Искам и аз такива ама имам още бая неща да изплета докато задобрея  толкова Laughing

# 413
Майка му на тити, страхотен пуловер!!!Много е сладък!
И...манекена си го бива Wink Laughing newsm10 newsm18

# 414
  • Ямбол
Здравейте на всички вас със златните ръце!
Извинявайте, че така навлизам в темичката (имам предвид без да съм плетачка), doci ме посъветва да задам въпроса си при вас...
Намерих много теми за плетива, но не успях да се ориентирам за това, което търся.
Имам дъщеря, която през 2009 година е абитуриентка. Много бих желала да ми помогнете с някаква идея за модел на спортно-елегантен тоалет за младо момиче. Ако някой има някакви модели, ще съм благодарна да го споделите 
Предварително благодаря!

# 415
Фиф, благодаря! Точно в целта.  Hug Мимито с кир., благодаря за подкрепата. Grinning
Венчи, големи красоти, имат ли си някъде схеми?
венивиди, лепил съм с Бонд цветенца върху шноли и се хващат. Но не съм ги прала след това.  Grinning виж, за фибичка, не знам, защото е доста по-малка контактната площ.
Майка му на тити, разкрий тайната как пришиваш толкова чисто ципа. При мен все се получават някакви стърчащи и деформирани истории.

# 416
Майка му на тити, разкрий тайната как пришиваш толкова чисто ципа. При мен все се получават някакви стърчащи и деформирани истории.

Steisi, нищо особено не правя, само слагам отдолу ципа и плетената част я полагам без да опъвам или надържам и после на ръка пришивам  Peace досега, да чукам на дърво  Laughing , не ми се е получавала издънка при пришиването на циповете  Grinning

# 417
maria.4, наскоро в темата показаха много красиви рокли - булчински и вечерни, и въобще разкошни, бяха на един руски сайт, но в момента не мога да ги открия, може би някой ще се включи да даде линка. Аз също си мисля, че абитуриентките биха били много красиви и оригинални с една плетена рокля, така и така се дават пари, поне да е нещо неповторимо.
Steisi, забравих да ти кажа, че като ти видях снимката на зимния комплект, пак се навих да пробвам да направя и аз такива ръкавици. Когато обсъждахте плетенето им, си намерих и аз пет куки, но искам да кажа, че не съм очарована от плетенето си с тях. Не се справям нещо. Затова пък, като видях твоя комплект, реших да опитам и аз с едната кука да ги докарам. Единствено ме притеснява, че няма да са ластични като на две куки, но все пак сигурно ще се пробвам, че ми е интересно какво ще се получи.
По темата, за която вчера ви писах, прилагам снимков материал. Ще приема всеки полезен съвет или идея. Лепилото днес си го купих и със сигурност ще бъде тествано Hug   

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 14:20 от venividivince

# 418
ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СЪЩО ОБИЧАМ ДА ПЛЕТА,НО НЕЗНА КАК СЕ ПЛЕТЪТ БЕБЕШКИ ТЕРЛИЧКИ ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРНА АКО НЯКОЙ МИ КАЙЕ КАК ИЛИ ДА МИ ПРАТИ СХЕМА.

# 419
Здравейте всички!!!
Безкрайно съм щастлива, че се натъкнах на тази тема. Обожавам да плета и тук видях чудеса. Много е приятно да срещнеш сродни души. Чета и се възторгвам от около две седмици. Много ви се радвам. Когато усвоя качването на снимки ще покажа нещо скромничко.

Общи условия

Активация на акаунт