® E-bay - тема 16

• 38 909
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 810
Момичета и момче бързам да кажа, може и да е само при мен, но днес успешно си влезнах в акаунта в www.ioffer.com. Айде сега на ментетата  Joy . И да попитам та да не е само спам, някой беше казвам за рейтинга, че е свързан с ebay, ама как точно  newsm78

# 811
Преди една седмица платих мито на часовник деклариран за 30$, но изпратен по куриер.Мито 5% от 30$ и 20%ДДС от 52$ ( 30$+22$ транспорт).Общо 17,50лв.
това са някакви нови правила #Crazy измислени от вашата митница.
правилото за определяне на митническата ст-ст го казах, 13 години се занимавам само с митници.
друг е въпроса, че митничарите могат да правят каквото си искат, особено за физически лица, или ако искат да свалят някоя, могат да я връщат 100 пъти за най-различни документи.
казаха какъв е принципа всичко друго е изключение.
а maiche, твоя часовник за 30$+22$ транспорт въобще не е трябвало да те карат да го обмитяваш. води се пратка с незначителна ст-ст до 45Е. по сегашния митн. курс 55$ са 42.7Е.

# 812
  • у нас
Имам повод за хвалба---след 25 дни чакане пристигна единия от пакетите за които се жалвах и мислех да пускам диспут  Peace
Виждам че не пише да е пристигнал с въздушна поща,може би това е причината за забавянето.За първи път получавам пакет,на който пише SU  някой знае ли какво е това,може би най-обикновената и бавна услуга  Rolling Eyes

# 813
Ха, пък аз веднъж получих малко пакетче от Англия, облепено с марки Shocked, досега не ми се беше случвало.

# 814
  • В сърцето на ММ
SU=Surface urgent mail Peace

# 815
  • Пловдив
Имам въпрос към anninca сподели какво стана с пратката с Федекс,ходи ли до митница,колко плати,у вас ли дойдоха,че чакам и аз пратка с тях  ooooh!

# 816
  • у нас
И аз се включвам с въпрос към продаващите в Ибей--коя услуга на нашите родни пощи използвате? Коя е най-бърза и най-сигурна?
Благодаря предварително   bouquet

# 817
  • Варна
Още не съм изпращала... довечера ще разбера за къде ще пращам, засега е за Испания. Колежката ми току-що отиде да праща книги на дъщеря си в Испания...като се върне ще я питам как ги е пратила и колко е струвало. Често праща колетчета на дъщерите си в Испания и Канада, що не съм я питала досега, не знам. ooooh! Ама пристигат бързичко...

# 818
Преди една седмица платих мито на часовник деклариран за 30$, но изпратен по куриер.Мито 5% от 30$ и 20%ДДС от 52$ ( 30$+22$ транспорт).Общо 17,50лв.
правилото за определяне на митническата ст-ст го казах, 13 години се занимавам само с митници.
друг е въпроса, че митничарите могат да правят каквото си искат, особено за физически лица, или ако искат да свалят някоя, могат да я връщат 100 пъти за най-различни документи.
а maiche, твоя часовник за 30$+22$ транспорт въобще не е трябвало да те карат да го обмитяваш. води се пратка с незначителна ст-ст до 45Е. по сегашния митн. курс 55$ са 42.7Е.

Това е несериозно.Как може митничарите да си измислят митата. #CrazyЗа 13г това ли установи,че всяка митница си измисля митата

# 819
  • Русе

very nice, поправям се ,мито се плаща върху сумата от декларираната цена  плюс доставката

# 820
  • Русе
Имам въпрос към anninca сподели какво стана с пратката с Федекс,ходи ли до митница,колко плати,у вас ли дойдоха,че чакам и аз пратка с тях  ooooh!

Получих часовник изпратен с Федекс деклариран за 30$ т.е. 23 Евро и платих мито, защото декларираната стойност е над 22Евро.

# 821
  • Пловдив
Благодаря за отговора   bouquet  а колко плати мито,че нашите в Пловдив кожи садирали направо,златни ще ми станат ботушите 32$ + 40$ доставка  ooooh!

# 822
22 евро е когато получаваш от юридическо лице
45 когато е от физическо лице
ако е от ХИМИЧЕСКО лице не знам колко е
и ако гледаме нещатата от тази гледна точка правилно си платила
друг е въпроса, че някъде не спазват толкова строго правилата

# 823
  • Пловдив
Благодаря Дуранго за инфото   bouquet  ,иначе за 3 до 5 дни ще престигнат ама ще видим,ще пиша после какво е станало  Rolling Eyes

# 824
Kажете,моля ви,къде да търся прах за пране  ooooh! Не мога да ги намеря къде са.Доколкото си спомням пазарувахте от тук такива неща.Ровя в английския.

Иначе продължавам неуспешното търсене на ботуши  Tired

Общи условия

Активация на акаунт