Смучене на палчето

• 1 839
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Даум Екзола при нас не помогна Confused Каза, че е горчиво, но продължи.

# 31
  • В светлината на слънцето
Даум Екзола при нас не помогна Confused Каза, че е горчиво, но продължи.

Същата история. Даже сама си го мажеше на пръста, след което най-демонстративно лапаше намазания пръст. За по-горчиво аз дори опитах цитросепт, при това без да го разреждам. Не помогна. Crossing Arms

# 32
Моята дъщеричка започна да си смуче палеца на два месеца и го смучеше постоянно. Първо като заспива, после и през нощта, после и през деня. Престана да се храни и само смучеше. Опитвах какво ли не, но без никакъв ефект. Консултирах се с стоматалог и ми каза кофти неща за зъби и захапка.. Палеца се поду и стана двоен. Нокътя беше като спарен. Беше ми жал да го гледам. Смееха ми се,че не решавам проблема кардинално. Топих с лимон и оцет. Не стана. Разбрах, че ако не я отуча първо палеца ще загнояса и второ ще смуче докато не порасте. Пристрастяването се оказа и със силен психологичен ефект. За всяко нещо и палеца на лявата ръка в устата. Успокоение, сила, радост, но не и за мен. И понеже не си поплювам, на 8 месеца реших, че този път ще я откажа. купих Даум Екзол от аптеката за десет лв. и го опитах на моя палец. Повярвайте няма по-горчиво нещо то това. Прави филм на пръста и като го смучеш не се отмива. Горчивото остава в устата часаве по-късно. Намазах и лапна. Посмука и пусна. И така непрекъснато 3 дни. Рева, но аз не се отказах и мажех и обяснявах. За 7 дни се отучи напълно и си държеше палеца настрани.Не смееше да си го приближи до устата. Господ ми помогна. Пръста се възстанови и оттогава само като го приближи до устата настъхвам.Преди няколко дни го лапна заради зъби и от лиготия и аз я намазах веднага два пъти да не би случаюно да е забравила. Като видя дете по улицата да си цока палеца ми става гадно.Препоръчвам на всички това лекарство, но трябва упоритост и силна психика от ваша страна. Иначе не става с жал. Действа и е страхотно. Може да се използва от преди годинка. И  няма никакви странични ефекти.Трябва да се започне отрано.После вече не мисля, че ще помогне. Успех в тази борба.

# 33
Съвсем челен опит не мога да споделя, защото дъщеря ми не е ползвала биберон и не си е смукала пръстите.
Но мъжът ми го е правил като малък - баща му го е отучил с 3 безсънни денонощия. Малкият слага палецът в устата, баща му го вади и така 3 дни. На четвъртия е спрял.

Клото, имай предвид, че идва един естествен момент в самото начало, когато бебетата задължително си набутват ръцете в устата, просто защото са установили, че имат ръце и могат да ги набутват там Wink. Обикновено този период минава бързо и аз лично бих те посъветвала да не бързаш като дойде, да го учиш на залъгалка, а да изчакаш да отмине.  Peace

# 34
Идеята с лепенките е страхотна. От вчера и слагам на палчето преди заспиване. Тръгва да го лапа и пуска. Много страда и плаче, но аз я гушкам докато се успокои и заспи .. почти не спах през ноща  Tired

Но ще прежаля 3-4 денонощия само и само да се откаже

# 35
  • В къЩи.
Ние нямаме този проблем,бяхме с биба няколко месеца,но и от нея се отказа,лапал е прьст когато му излизаха зьбките, и сега от време на време пьхва прьст в устата,но не го смуче .
Дано с лепенките да успеете,заЩтото това е мн лоШ навик и двцата рядко се отказват сами .Имам позната която се е наложило да сложи скоби с телчета които да го боцкат по прьста за да не го пьха в устата,така се е отказал. Надявам се вие да не стигнете до там. Успех.

# 36
малката май предпочита палец пред биба, ще прочета какво сте правили...

# 37
  • София
Не съм чела предходните мнения, и дано не се повтарям с някой  Embarassed

Да не ви отчайвам, но моя близка до 18-20 год. ( като се загледа пред ТВ или и се доспи) си смучеше пръстчето. След това нямам поглед върху нещата и не мога да кажа дали се е отказала.

Но мога да споделя, че синът ми като беше на 3 м. започна да си смуче палеца или които пръст му падне и аз много се притесних( впредвид горният пример) и почнах да чета книги.....В една от книгите пишеше, че е просто НЕзадоволен сукателен рефлекс и да се предлага по- често бибка- започнах да му махам пръста от устата и да му слагам бибка и се отучи сравнително бързо......При нас подейства Peace

# 38
  • В светлината на слънцето
Трябва да се започне отрано.После вече не мисля, че ще помогне. Успех в тази борба.

За започването отрано си мноооого права. На мен точно там ми беше грешката, че започнах да отучвам дъщеря си от палеца чак след като стана на 1 годинка. За съжаление и Даум Екзола не помогна. Аз й мажех здраво пръста, тя го лапаше. След половин час пак мазане, пак лапане. В един момент тя сама започна да се маже. И така - не 3 дни, а цял месец. Няма да казвам, колко шишенца опукахме за това време. Никакъв ефект. Явно при всяко дете е различно. Но че е гадно и горчиво, гадно е. Аз лично го пробвах.  Sick

# 39
densi, мерси за обяснението.
Ще взема и аз това Даум Екзол, но трябва да се въоръжа с голямо търпение и постоянство, а аз лесно се отказвам, като видя че детето се тормози Confused
Мислих да изчакам докато стане във възраст в която да разбира и да подходя психологичеки, така че сама да се откаже. Но тия работи дето ги пишете за гноясали пръсти и без нокът и т.н. ме плашат. Ще взема мерки съвсем скоро, ще мажа с това лекарсто и ще и слагам биберон, пък да видим дали ще има успех, тя е много пристрастена.

В една от книгите пишеше, че е просто НЕзадоволен сукателен рефлекс и да се предлага по- често бибка-
Това и аз го четох в Спок, има логика. Дъщеря ми започна да си смуче палчето, когато и увеличих дупката на биберона, така изпиваше млякото много бързо и не си задоволяваше сукателния рефлекс. След седмица вече се беше пристратила към палчето.

# 40
Лепенките подействаха Simple Smile Вече изобщо не се сеща за палчето. Може първо да пробвате по този начин и ако не подейства тогава вемете гела. Все пак лепенките са най лесния вариант според мен  Peace

Успех на всички

# 41
dorrra, поздравления  Laughing
Колко дни ти отне? И замени ли палчето с биберон? Детето стана ли по-изнервено?

# 42
  • ВАРНА
dorrra, браво на вас.  Peace
Май и аз трябва да пробвам този начин .

# 43
Голямата ми дъщеря е на 4 години и скоро се отказа от този навик с помоща на леля си.Тя и разказваше приказка за едно момиченце което си смучело пръста и станало с изкривени зъби и никой не го харесвало.При нас подейства и за месец се отказа да го смуче.Но имам още едно момиченце на 1 и 4 месеца което си смуче пръсчето.Не мисля че е нещо толкова страшно а и съм се опитвала по какви ли не начини да ги откажа.Това вече не ме притеснява въпреки упреците на доста хора #Cussing out

# 44
Дъщеря ми е на 5 г,и едва преди 2 месеца се отучи(да се надяваме Praynig Praynig Praynig)

Общи условия

Активация на акаунт