*~Арабска магия, българска стихия и любовна олелия за 92-ри път~*

• 41 291
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро,момичета,

вземете си кафе от нашенското  bouquet

Кате -приключихте значе с котешката драма Wink-голям скитник този Абас

Ди -фазите,през които си преминала относно Исляма-наподобяват моите,а и вероятно на много новомюсюлмани по света  bouquet...при мен също имаше негативизъм,а после интерес и любопитство ,та накрая се стигна до това,което съм в момента Wink...Въпреки,че приех и следвам тази религия от 97 година,разбирам,че пътят по нея е безкраен за човешките възприятия  bouquet-а междудр. четох пак в темата ти за Пакистан-и то с голям инерес-продължавай-ето от теб научих за това откъде произлизат юк-пакистанците и каква е причината да са в голямата си част от един район и съответно с един бит bowuu...Мисля,че след като посетя Мека-НшаАлла-Пакистан ще някоя от следващите страни,където бих отишла на посещение  bouquet

Наде този чат по скайпа,съм го пропуснала,дори не разбрах,че сте се уговорили-нали съм мама на трима,та едва ми остава време и възможноаст да чета и понякога да ви пиша,колкото съвсем да не ме забравите Sad

Амал-какво направихте с мишката-намери ли това лепило,дето ти разправях вчера за него newsm78

Магде-ейъ,не ни е лесно с дечицата,но един ден Ншаалаа-трудът и търпенито ни ще се възнаградят-то и сега ни се отговаря с толкова обич в детските очички...само като ги погледнеш и вече знаеш -защо всъщност сме майки и какво означава това

Иначе и унас е същата олелия-обаче и голяма радост-Рабуба вече нали ходи-та с батковците се хващат за ръчички и пеят-а тя повтаря -Ла-Ла Ла-после пък се хващат на влакче-пак един зад друг -големия отпред ,средния в средата ,а тя отзад доволно пристъпва-хваната за блузата на Али...или пък нещо им се кара като ме имитира мен(ръмжи и нещо нарежда,ноо не се разбира много Wink)...или пък като им подражава учене-хваща някой учебник ,разлиства го ,после слага пръстче на буквите и най-съсредоточено повтаря нещо Laughing

Олд-спомена с гриса от детската градина си тлее и умен-същото се отнася и за млякото с ориз Sick,което и досега не обичам(правя го рядко ,но го овкусявам с цветна вода и една подправка (карауиа)защото някои у нас го обичат  bouquet

Свеар къде се изгуби ,пиши
Жасмин-как сте в Латакия-пиши като ти остане време и възможност

Весел ден-и не се сърдете,че пиша рядко-просто съм заета Heart Eyes Heart Eyes

# 136
Добро утро и от мен.Благодаря Саратед аз съм тук за Дала незнам дали е още в бг.Аз ще съм в бг до 18-ти ноември, тогажа ще поемам на към Алжир.
 Много целувки и прегръдки на всички и специални поздрави на всички празнуващи, искренни извинения че не съм редовно посещаваща форума, но като се приберем в Алжир ще се реваншираме, пък и пак болна го раздавам, пак антибиотици и чудеса, горката ми майка тя в прикл. се видя с мен- биками ти доиде тук и от болести не можа да се отарвеш.Както и да е да се надяжаме  че това ще е последно боледуване и край.
Целувки  Hug, Другарче   Praynig    за теб.  

# 137
страхотна погледни тук,а може и да не си я намерила защото,в произношението на турците има разлика от арабския
http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/112.Al-Ihlas.htm
дуамерси за кафето  bouquet,добре е когато големите играят с малката,поне ще имаш малко пове4е време да свършиш нещо
бей бързо оздравяване Praynig
биби супер закуска си спретнала
розалиа кои са песните ,4е тук сайта не се отваря newsm78
лек и успешен ден на вси4ки  bouquet

# 138
Добро утро всички,

Биби, благодаря за вкусната закуска. Права си, никога не се знае какъв обрат ще настъпи в живота ни...Аз гледах снимките ти. Детенцето е такъв сладкиш, да ви е живо и здраво. А мъжа ти откъде е? Разбрах, че сте се запознали в Дубай, но нещо ми убягва откъде е родом.

Дуа, наистина при този процес няма последна фаза, има само следващи...  newsm51

Страхотна, върти ти се в главата 112-та сура от Корана, тя емного важна, тъй като утвърдява 'единствеността' на Бог, или единобожието, казано по религиозному....Не можеш да я намериш най-вероятно защото си я заучила с турско произношение. Ето превода:В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! 1. Кажи [о, Мухаммад]: “Той е Аллах ­ Единствения, 2. Аллах, Целта [на всички въжделения]! 3. Нито е раждал, нито е роден, 4. и няма равен Нему.”

П.С. ДТТИ ме е изпреварила, писали сме едновременно.

bey, желая ти бързо оздравяване.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 10:11 от Monsoon_rain

# 139
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСТНАЛАТА КУКЛИЧКА  ЛИНДА !   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Tada

МИЛА  МАРСИ   Hug  ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ПРИНЦЕСКАТА! МНОГО ДА ВИ РАДВА И ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С НЕЯ !   bouquet  bouquet  bouquet
Ей сега ми е пред очите , как заедно събличахме и обличахме барбито  Simple Smile , как не спираше да задава въпроси, колко веселко подскачаше около нас  Simple Smile и така сладко се усмихваше на всички  Heart Eyes  Дано някой ден пак имаме възможноста да се срещнем  Party   Hug

# 140
Страхотна,мисля,че схванах ,въпреки произношението-то
това най-веротно е сура от Свещения Коран-Ал Ихлас(Пречистването)-кратка е ,но значението и смисълът и са необятни,освен това ключови за Исляма...Мисля,че сериозно трябва да се замислиш-защо това ти идва на сън-понеже често,Бог ни напомня важните неща на сън...
ето така звучи
Бисмилла елрахман ЕлРахим
1.КОЛ Уа Алла ахад(кажи Аллах е един)

2.Алла самад(Аллах е Целта)

3.Лам Йелед уа лам Юлад(Нито е раждан,нито е роден)

4.уа лам йкун лау куфун ахад(и няма равен Нему)
ето това са само 4 знамения,които обаче носят основната същност на Исляма...
ако си забелязала на арабски те са в рими,както по принцип в неповторими рими е Цялата ни Свещена Книга-СубханАлла
...та защо това ти се присънва-никак не е случайно-всичко зависи от теб и твоята душа Heart Eyes
Аз навремето като приех Исляма,започнах да сънувам подобни сънища,които ме хвърляха в размисъл,а този размисъл нерядко е допринасял за разширяване на моята вяра Елхамдуллилла Heart Eyes

# 141
Добро утро, арабелки. Мерси за закуската.

Дуа, каква прилежна ученичка ще бъде Рабубата.  Peace Свеар днес ще ражда.  Praynig Praynig

Деси, много е красива дъгата. Дано вали малко повече. Абе спорим си с мъжа ми дали правителството реагира правилно на тази американска провокация. За пръв път сме на различно мнение. Аз му казвам, че според мен да. Той обаче не, трябвало да отвърнат. Ти как мислиш? newsm78

Белбей, много неприятно, защо така си се разболяла?   Tired И аз нещо не съм много в кондиция, но чак антибиотик....Питах доки какво профилактично да взимам, той каза абсолютно нищо.  Crossing Arms

Муунсън, Дуа, никога не съм мразила исляма или арабите в частност, чудно ми е когато има хора да се изразяват с такава фанатична предубеденост към нации и култури, които не познават. Тва не важи за вас де. Joy Praynig

Хари, как може да не обичаш грис?  Laughing Но те в градините и да не ти е гадно пак ще ти стане, като не слагат захар, че и мляко достатътчно...иначе аз да си го направя гриса много си го хапвам. И арабската кухня доста ползва грис. Невена, и аз обичам грис халва, едно време освен, че мама ми правеше, купувахме и от един кулинарен магазин, имаше на Славейков.

Спорти, уби ме с тази хуманна отровова. Joy Разправях на мъжа, че обикаляйки по пазара попаднахме на капан от тези дето ги има в Том и Джери и жената реши да ни го демонстрира като го натисна с една химикалка, а химикалката се разхвърча на парчета. Викам на моя какво нечовешко изобретение, какво ще стане с мишката само, а той каза - в Сирия с такива ги ловихме преди, те, сирийските мишки са железни, пък и ние сме си терористи. Mr. Green Joy

Днес отивам да си взема изследванията. А и пердета трябва да свалям, за мебели да ходя.... Tired
Някой знае ли къде продават дунапрен или дюшеци, както и сгъваеми матраци без пружини?

# 142

Марси-4естита рожденни4ка-нека винаги да е така слън4ева и усмихната

сабинка къде се загубихте newsm78
amal и аз мисля 4е постъпиха абсолютно правилно,президента ни е умен,и знае как да действа

# 143
Честит  рожден  ден  на  Линда

момичета  тук  съм  отсавам  за  събота   ,но  молете  се  за  Амин   ,защото  днес  им а анализи    и ме  е  страх  за  не  излязат  пак  калпави  че  бе  болеееен   Praynig Praynig Praynig

Прочитам  ви  понякога  на  пресекулки    bouquetблагодаря  ви  за  подкрепата    bouquet

Другарче    това  което прочетох  за  теб  много  много  ме  зарадва  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Както  каза  веднъж  Хари     бог  забавя  но  не  забравя   Peace

и  при  мюсюлманите  има  една  идея  че за  се молим  като че  ли  това   ще  е  последната  ни  молитва  и  да  планираме  живота  си  като че  ли  ще  живеем  още  100  години 

и  още  не  се  е  насладил  на  милостта  на  Бог  ,  този  който  не  е  изпитал  страдание   Peace  bouquet

Хари  исках да ти пиша  но  малко  закъснях  нищо    Честита  къща    bouquet

Амалче   вземи   под  наем  котето  на  Катето  и  мишкага  ще е  екологично  изядена   Joy

# 144

Марси, ЧРД на Линда, да расте красива, умна и палава принцеса!!!

# 145
Привет, момичета!

Честито на малката принцеска на Марси Simple Smile Да е жива и здрава и всички покрай нея!

Гриса си го правя най-най-най-обикновено, а плодовете се слагат докато се пълнят купичките/чашките.

Грис с плодове

Продукти:
10 с.л. грис,
1,5 л.  прясно мляко,
10 с.л. захар,
ванилия - 1 пак. или 5-6 капки, ако е течна,
плодове от сладко или от компот.

Приготвяне:
Слага се млякото на котлона, най-добре в млековар. Като започне да вдига пара, се слагат една по една лъжиците грис, после 1 по 1 лъжиците захар и накрая ванилията. Бърка се докато се сгъсти, но не прекалено. Дърпа се от котлона и се почва със сипването. малко грис в купичката/чашката, 2-3 плода, пак грис и пак плодове и така. Може да се заменят плодовете със стафиди и/или ядки.

Това е Simple Smile

А относно чата... опущила съм Ви, значи. Все пак, дайте някакъв час, момичета.... Че дори и трафик да има, синковеца също сяда на компа. Ако знам час, ще е по-лесно.
svear, не се притеснявай, всичко ще е наред с Амин, мисли позитивно Simple Smile

Спорен ден от мен!

# 146
Ей-ама колко сте бързи-аз докато отговарям и се моткам-вие сума ти му новини
публикувате Crazy
Сабинка трябва вече да ти дам медал за подсещане за Рождени дни-това е третия или четвъртия,за който ме подсещаш Heart EyesНадявам се,че ти и близнаците сте добре и щастливи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Марси,мила
Желая сямо щастие на твоето щастие Линда и разбира се на теб Heart Eyes
Нека Бог ти помогне да отгледаш една прекрасна личност,която витаги да пази Мама в сърцето си

Амалче-ама нистина ли ще ражда Свеар- Heart EyesНшаала хейр-сигурно днес е датата за секцио,а аз що си мислех ,че е Ноември newsm78
а това ,дето Олд ти го препоръчва- таблетката за мишки ,дето ще умре и няма да мирише звучи надеждно(е малко е жестоко така да говоря,но вске пак мишките са не само неприятни ,но и вредни(както знаеш)

# 147
DUA, много ти благодаря, същата сура е аз докато се ориентирам, то наистина има разлика между това как аз съм го научила и това как ти си го писала, но е същото,Monsoon_rain ,и на теб благодаря за линка от там ще опитам да си сваля за да мога да ги слушам. Баба когато ни учеше  (всички деца вкъщи тогава бяхме 5ма) ни каза че това било най-важния откъс от корана и ако знаем него можем да го казваме винаги когато почустваме нужда а и без да има нужда да си го повтаряме, но не знае жената конкретно значение.

# 148
Здравейте  Hug

Да ви попитам нещо - Да слагаме ли на заглавната ни страничка линка към чата или да го държим само за лично ползване? Вчера с Либра говорихме, но е най-справедливо всеки да си каже какво мисли.  Peace

Като стана дума за сънища и мен ме спохождат някакви странни напоследък. Сънувам момичета с абаи или хиджаби, които ме гледат  Shocked Може би съм афектирана от арабските ми мисли  Crazy Но по този повод исках да ви попитам, каква е позицията на Исляма относно тълкуването на сънища? Ще ми е много интересно да разбера.

Честит Рожден Ден на Линда! Да е жива и здрава и много да радва мама и татко!

# 149
Страхотна, доста се говори за преводите на Корана подобно на Библията едно време. Хубаво е да може човек да го прочете и на майчиния си език, но както ти каза Дуа губи се голяма част от поезията на Корана (голям лингвист се извъдих де Mr. Green) Затова е добре да се и ми е чудно защо не се прави често, мюсюлманите да изучават арабски език.
Дуа, тази сура съм я чувала още от детето като беше на 5.  Peace
Няма лепило тука, такива съвършени изобретения няма у нас, само по Арабията. Joy

Общи условия

Активация на акаунт