Нова мода разцъфтява - МАЙски мами непрекъснато забременяват!

• 18 749
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Здравейтеее,

Големи теми сте захванали. Ама така е по-интересно, все пак полезен е опита на всички.
Неде, никакви такива безцветни участия занапред. Всеки е свободен да си изказва мнението, а твойте е особено колоритно, така че, ако обичаш, да не ни лишаваш от него.   Naughty

Според мен, /а и според психолозите с книжките/ -  без наказания и пошляпвания не може! Аз си я пошляпвам Герито, а някой път и по лекичко шамарче изяжда, но наистина в краен случай. Щото й е много обидно и унизително, така че го избягвам.

Олче, аз мисля, че ако някой път си позволиш да го потупнеш Велизарчо по дупето, за него това ще е от полза по някакъв начин, защото той има нужда от граници - това създава усещане за сигурност. Няма да го травмираш, може да бъдеш сигурна в това, просто за него е по-важно да знае, че ти някъде си сложила голям СТОП и той не трябва да го преминава. Иначе тази своеобразна "безкрайност" създава чуство на несигурност.  Peace
Виж Галюшана, колко ясно е показала границата на Мариса и как тя се е успокоила и разбрала кое трябва и кое не.

Наказанията вършат много полезна работа, ама като сме навън и се почне с цирковете няма къде да я наказвам. Забелязала съм, че безотказно действа метода за отвличане на вниманието или да й кажа, че после ще направим това нещо. Тази дума "после" има магическо въздействие, така че навън така процедирам.

Не е лесно с възпитанието, аз с Явор съм допускала много грешки, сега с Гери се мъча да компенсирам, но да ви кажа страшно зависи от самото дете. То някак само те провокира как да действаш. С Явор съм била много по-строга и по-взискателна, а с Гери съм доста по-мекаи толерантна. Но Гери се държи някак по-адекватно за възрастта си от брат си, сто пъти по-самостоятелна е и някак не ме кара да съм строга. Но се страхувам, че може би към нея съм с по-занижени изисквания и не се занимавам така, както с Явор съм го правила. Но мъжа ми ме успокоява, че Явор е обучения и той ще я учи и то наистина си е така, тя от него попива всичко.

Хиляди пъти съм се самообвинявла, че ги травмирам, че не постъпвам правилно, че всъщност е толкова относително кое е вярно и кое не, кое е истина, кое е просто стереотип, предразсъдък и клише, чувствам как понякога говори майка ми през устата ми, спомням си как съм се дразнила от думите й, но сега съм абсолютно същата на моменти и това е по-силно от мен. После се самоуспокоявам, че щом от мен е излязъл човек и от децата ми ще стане нещо, но чувството за вина и обърканост ме съпътстват много често...

Ох, аз се поувлякох, ама така е с тия приятно - провокативни теми  Sunglasses

Целувки и приятен ден + уикенд на всички ви  Hug

# 91
  • София
И на мен ми е интересна и безкрайно полезна тази дискусия за възпитанието и методите,  която всяка от нас и с право (защото детето си е нейно!) е свободна да използва.
Не мисля, че изразяването или не- на мнение може да обиди по някакъв начин някоя майка, защото, както споменах, всяка има своите разбирания, опит и схващания по въпроса. Peace
Аз никога не съм спестявала ТУК лошите изяви на Велизар, много повече съм се оплаквала от него, отколкото да го хваля. Никой не може да го оспори това.
Както написах и в предишното ми мнение, това е продиктувано от факта, че ми е за първи път да съм майка и се шашкам прекалено, преувеличавам всяка негова лоша изява, когато ме изкарва извън релси, защото още не съм намерила работещия вариант. Като прибавим и умората, хормоните (сега), пак - липсата на опит и сигурност, страхът, че го насилвам да порастне прекалено бързо - това сформира картинката на невната майка, която по - горе описах. А това е характеристика, която се опитвам да избегна. Както и пошляпването. Прекалено много го обичам и не искам първите му спомени от мен да са такива (защото аз си нося моите...). Не искам да повтарям тази грешка.
Не обвинявам никой, който го прави, хора сме, нормално е да си изпуснеш нервите, да се скараш, да викнеш.
Не наказвам, защото още не разбира смисълът на всичко, което му обяснявам. Ако се улея да обяснявам пък прекалено дълго - абсурд.
Не вярвам, че в книгите се крие панацеята на доброто възпитание. За мен самочувствието, излъчването, поведението и държането на децата в обществото си личат от това, което виждат и получават у дома. Аз се старая да получава много любов и внимание. Както и да знае кое е позвалено и кое - не, естествено. Но никога когато ревне, че иска нещо, а аз не му го давам, не бих го набила.
Просто го оставям да спре и да разбере, че НЕ значи НЕ. Както всички вас, междувпрочем.

Хора, извън нашата темичка, които ме четат във форума, често ме упрекват, че прекалено се оплаквам от Вели, че карам другите да си мислят, че е изпуснат случай и "лигльо". А аз знам, че не е така, че е добро и кротко дете. И че всеки негов по - магарешки рев бих нарекла тръшкане. Такава съм - шашкам се, съмнявам се, преувеличавам. Защото да имаш дете е огромна отговорност, по - огромна отколкото съм си представяла, че ще бъде.
Познавате ме от толкова време и всички тук знаете, че никога не спестявам факти и истинското значение на това, което мисля.
И може би в това ми е грешката. Rolling Eyes

# 92
Михайлова, да не съм те обидила нешо душа, че аз писах последна снощи(приди теб де) newsm78.  А бях на две ракийки Mr. Green и може и нещо на криво да съм написала. Че и свекър ми нещо снощи не ме беше доразбрал Twisted Evil
Аз пък друга тема имам. Как процедирате с пушачите и пушенето покрай чеветата newsm78 Че аз правя така #2gunfire Ама по някой път ми става криво че и аз съм била пушач и знам какво е.
Ей така се играе физическо в градина Joy
това надупеното е мойтоедно гледа на лево, едно но десно-сладури

# 93
Хелоу и от мен,

От 4 дни съм постоянно с детето си, да взема да изкажа и аз мнение за възпитанието, пък вие да се учите от мен..  Mr. Green Mr. Green Ох, лигаво ми е и се боя, че няма да се впиша в сериозността на темата.
Всеки си е описал методите, кой пошляпва, кой наказва, кой виква, кой обяснява.., ама гледам накрая всички пишат, че децата са им кротки и добри.. Явно не е един правилният начин, който работи..
Аз не разбирам нищо по въпроса.. наистина.. нямам линия на възпитание, даже всъщнаст не знам при нас как става работата.. понякога го пращам в стаята, когато ми прави напук, понякога виквам, понякога се обясняваме.. Абе гледам да ви комбинирам теориите, че да не обидя някоя... (казах ви, че ми е лигаво, затова спирам..)

Това, че Недка нямало да пише го приемам на майтап, щото тогава и аз няма да й пиша.  Naughty

Като си сбера акъла пак ще пиша..На вас, не на Недка.  Mr. Green

Иначе сутрин сме с Никола и Таня и е голям кеф. Взимам пример от яслата на Ивко на  Ани и мъкна раница с изненади, то не правихме апликации на есенно листо, то не рисувахме, то не очертавахме, то не копахме, то не скачахме, тичахме, пихме кафета... Настина страхотни сутрини имахме.. Мога да кажа, че сега и Мартин и Никола са видимо по-умни, кротки и съсредоточени.. Simple Smile Същото важи и за Таня.  Grinning Ох, спирам, наистина...

# 94
Дени, не спирай, че да вземе пример и Таня да се разпеше Naughty, а пък и  доста други мами дето поименно ги назова Люба.  А тя къде е ???

# 95
  • София
По темата за възпитанието не се включих и то най-вече,защото е ясно,че аз не възпитавам.Май ми е по-лесно да обвинявам и съм си оставила детето на самотек.Няма да изпадам в подробности,но е ясно че всичко идва от липсата на желание у самата мен.
 Обаче темата за пушачите и пушенето немога да я пропусна.А ако се чудете защо съм толкова надъхана,веднага давам отговор:защото съм пристрастена пушачка.Та като такава съм либерална към всички пушачи покрай мен.В къщи пуша в кухнята,но ако Иван пристигне там това не ме кара да изхвърля цигарата.Няколко пъти се опитах да му обесня,че мама пуши да излезе,но няма кой да ме слуша.В този случай отварям вратата на балкона и в повечето случаи той излиза да си играе вън докато майка му на топло си пуши.Обаче колкото съм и либерална,толкова и се дразня на хорската простотия.Особено на хора,които като са се научили да пушат,не са се научили къде да си изхвърлят фасовете.И аз пуша в парковете и градинките,обаче като знам,че детето ми играе там си изхвърлям отпадъците в кошчетата.Пил си кафе,ами изхвърли си чашката в коша,ако няма такъв си я носи със себе си докато намериш къде да я изхвърлиш.Наред с изхвърлени не на място фасове се дразня и на люпени семки.В южния парк има места,които понякога са заринати с излюпени семки.Направо ми идва като видя някой да плюе по земята люспи и да му давам по една метличка да си почиства.
 Така аз споделих моята позиция и ще ви помоля ако има и други мами,които не желаят да се пуши покрай децата им и се видят с мен да ме предупреждават навреме,че аз паля винаги когато ми се допуши,само да не ми липсва огънчето.

# 96
Да си кажа и аз мнението като закоравял пушач Twisted EvilНапълно се припокривам с Имар-изключението е,че в къщи не се пуши под какъвто и да предлог освен когато Любо отсъства за уикенда и ще има време да се проветри защото смрадта после е убииствена.Относно пушенето в парка-ами както непушача има право да е там така и аз като пушач имам право-не духам на никого директно в лицето даже напротив гледам да се отдалеча или поне посоката на вятъра да не го носи към децата.Малко се набират непушачите повече отколкото е полезно за тях самите.А за детските заведения-ами няма такива в Зарата където да е забранено пушенето(нали ще губят клиентки пушачки)и за това не водя Любо по заведения,а каня приятелчета в къщи да играят.

За възпитанието-ами възпитано по рождение си е детето-слуша всяка моя дума,рецитира,пее,почти чете абе колежанче от малко какво да ви говоря hahaha

# 97
Дени, не спирай, че да вземе пример и Таня да се разпеше Naughty, а пък и  доста други мами дето поименно ги назова Люба.  А тя къде е ???
Мене пример ми не трЕбе. Аз си пиша с повод и без повод....  Mr. Green
Само ми става мъчно когато се получават разни недоразумения и някой се засяга от написано. Защото всеки интерпретира по различен начин чуждите думи, пречупени през собсвтвеното си ежедневие и разбирания и става тя каквато става!
Неде, я си кажи "право куме в очи" на кой си обидена и да приключи дилемата. Щото подозирам, че тази личност съм АЗ, а въобще не съм имала такива намерения!!! Можеш и на лични да ми пишеш, че да не занимаваме общата аудитория. Както сами виждате често пиша без да мисля дали е възможно да засегна някого с думите си, та за това и маналата година се номинирах в една специфична категория, но няма да я споменавам, че Дени пак ще ми се кара!

Иначе за нас.... Какво да ви кажа?!?! Да е жива и здрава Деница, че идва при нас в парка с Марти. Децата се разбират страхотно и си играят супер добре. Правила съм и снимки и филмчета, които ще кача по-късно... Времето сутрин и на двама ни минава неусетно и трудно се прибираме - къде с говорене, къде с шутове... разнообразие да има! Mr. Green
Сега младежът спи уморен и като се събуди му мажа една филия с пастет, скача в маратонките и навън! Щото в това хубаво време е срамота да си стоим вкъщи!

Отивам да свалям снимки...

# 98
Да кажа, че това  #2gunfire се отнася за в нас си и за много близките ми хора (като форумките Mr. Green) Иначе в парка , кафенето и тн., еми ако не ми изнася, да не ходя там Naughty Та питам, непушачите как процедират с роднините пафкащи който канят на Р.Д. например. Че те мойте и се понацупват  Sad
Мисля да спра да пиша за днес, че прекалих.

# 99
Кога ще пием бира? - пък се питам аз... Имар, я да се заемаме...

Я да кажа и за пушенето.. Аз съм пушач. В къщи не се пуши. Аз пуша, но само на балкона. Бабата на Марто, която го гледа е страстна пушачка. Има вечери, в които като се върне и смърди на живял и расъл в селска кръчма 2 метра на 2. Ейй, може да съм пушач, ама никакъв толеранс, никакъв не давам! Не може 2-годишно дете да живее сред дим и смрад. Не може! Не може тия недоразвити дробове да вдишват никотин и катран! Също не смятам, че е редно като се влезе в къщата на непушач да се пуши.

# 100
  • София
Кога ще пием бира? - пък се питам аз... Имар, я да се заемаме...
Ще се заема с най-голямо удоволствие.Моля само да уточним деня и часа,за мястото мисля,че "Кривото V" е идеално.Предлагам ако искате на 7. ноември(петък) или на 8(събота),но на 8 е Архангелов ден и за да няма липсващи поради други ангажименти,да се видим на 7.Ако ви е много рано може и за 21-22 ноември да го отложим.Аз на 15-16 ще липсвам,пък не е хубаво  да пропускам събитието и затова споделяйте,може и на лични.

# 101
  • Велико Търново
Аз,като една видна ССФ никога за нищо не се терзая-вземам от раз най-правилните решения Mr. Green
А пък и да не забравяме,че"совите не са това,което са"

Имар,не бива,че пушиш,не възпитаваш детето,не си в стихията си в кухнята ще разваляме сватлъка.Ще търся перфектната сватя-ама тя май само по форумите съществува Rolling Eyes

# 102
  • Плевен
Хайде и аз като една видна ССФ да се изкажа по наболелите темички...

tv За гледането на телевизия Според теорията на онзи (забравих му името  Embarassed ще да е от много гледане на телевизия) господин за гледането на телевизия, в страните от т.нар. Трети свят ще да са най-интелигентните същества. Хем се развиват сред директен досег с природата, хем телевизия на гледат, та камо ли да пишат в някой форум в Интернет пространството. Аз по крайни теории хич не залитам, защото всички крайности не ги приемам за напълно вероятни. Според мен трябва да има от всичко в разумни граници. Против съм гледането на неподходящи филми и предавания, но не винаги ще бдя като орлица над отрочето си и ще го наблюдавам аджеба каква точно филмова сцена наблюдава. У нас телевизора е почти постоянно включен, което не означава, че Траяна непрестанно е вперила поглед в него. Гледа избирателно, а напоследък ме тероризира да й пускам за Крокодила Гена, филм, който аз лично смятам, че й въздейства добре и има какво да научи от него, например песничките  Grinning.

cry За възпитанието - Както по-горе споменах, аз хич не се вписвам в образа на една ССФ и повишавам понякога тон, понякога обяснявам дълго и задълбочено, а понякога и шляпкам където е необходимо. Колкото и да не е педагогично и да съм си мислела и искала да не го правя, понякога се изтървам, НО уверявам ви действа при нас специално.

15 За пушенето - Валери е пушач, но в къщи не пуши. Не ми е приятно да водя детето в заведения, в които се пуши, НО за съжаление при нас все още не съществуват такива, в които въобще не се пуши. Та се случва ( и цяла зима ще се случва ) да я водя и на места , в които се пуши. В къщи не позволявам в апартамента да се пуши, ако някой има желание, на терасата им е осигурен нужния комфорт от пепелник и чехлички, да не им мръзнат краченцата  Mr. Green

jumpuu Неде хич недей да напускаш "полесражението" така, очакваме най-редовното ти включване  Hug

# 103
7-ми ноември мисля, че е екстра. Пиша: Имар, Дени, Недка, Анна. Други?

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 17:04 от Д е н и

# 104
  • Плевен
 santa2 И понеже наближава Коледа е време за  Писмо до Дядо Коледа

Общи условия

Активация на акаунт