С Дариа сме с червени гърла и по малко температура. Баба й я гледа, пък аз си се гледам докато работя.
Днес се обадих в градината да уведомя, че няма да присъства до края на седмицата. Госпожата ми каза, когато тръгне да занеса медицинска извинителна бележка, за да извинят отсъствията от дневника!
Направо се плеснах по челото ... При вас има ли го този ред?Иначе и аз съм доволна от образователната програма. Имат си занимания разпределени по месеци. Всеки месец щели да имат открит урок, за да ни демонстрират какво са научили децата.
Относно знанията, при нас се обосноваха, че децата в къщи може би могат и знаят много неща, но в детската градина (тяхната външна социална среда), те не ги показват напълно. ( както сме всички ние, дори и порастнали вече).
Имаше един малко труден период след операцията на пръста, когато отричаше всичко, но сега вече всичко е наред(пу-пу, да не дярпам дявола за опашката
)Къде точно плюеш , да плуна и аз?
Мойта е дивачка, абсолютно неконтролеруема.
Винаги всичко е отрицание.
" Ела тук" - "Няма"
"Хайде обуй си чорапа." - "Нямаааа" и следва бягане в другия край на стаята
"Защо направи това?" - "Щот така искам."
И разликата с кризата на 2 годишните е , че взе да ме изработва все много умело.
Нахитряла е много.
В близост до нас има 2 големи магазина . Пресичаме улицата и сме там.
От известно времем тя играе пред единия докато, аз пазаря от същия.
Един ден решавам, че искам първо да напазаря от по-далечния и съответно искам тя да е с мен. Държа я за ръка и се опитвам да я разсея, за да дойде с мен. Тя обаче заявява 'Мамо, много се уморих . Спри да си почина." Спирам , тя се отскубва и хуква към другия мазагазин.

Mama Vessi и аз те чета с интерес , таак че пиши.

Дани и Мишо много са порастнали.
Tedulina, ти кога ще ни покажеш Иси?мишолина, много цветна серия си спретнала. Успех с търсенето на работа.
mama bobi , дано нямате повече такива температурни премеждия.
И за накаря качих едно клипче на Дариа. Конвертирано е и картината е влошена .
!!!
, сега я чакам да стане от сън и да излизаме с колелото до Кайлъка, и ще се снимаме, защото не съм я снимала не си спомням от кога. А вчера бяхме на доплер и да се похваля че всичко ни е наред, и пишоните са тук, не са се "изгубили".
. Онзи ден питах едната от учителките какво са купили и тя даде някакъв дежурен отговор, а ние искаме от тези пари и едно DVD да се вземе, защото няма къде да слушат детски песни, имали някакъв касетофон, ама кой сега ти записва на касети
. Те сега и пускат телевизора на CN и проблема е решен, децата гледат филмчета вместо да скачат и пеят, а и на тях и е по лесно така. А като чета при Мама Веси как са нещата, ме хваща
на нашата неорганизирана система
. Май станах много негативна.
." Как ми се искаше да ги научим, ама не
Ние тук плащаме за място+храна и на час, не за цял ден, защото има деца, които са само 4 или 5 часа на градина. Иначе имаме и още 2 допълнителни такси, които плащаме на родителския съвет, това са пари за екскурзии, за коледното тържество и подаръците, за куклен театър и тем подобни. Всички консумативи се купуват от детската градина. Тук повече наблягат не толкова на модерните играчки, колкото на предмети свързани с ежедневието. Молим родителите, да педоставят ако имат стари телефони например, детски, дистанционни и разни такива, за да могат да си играят децата. Аз например, събирах пластмасови шишета от шампоани, балсами, кутийки от кремове и това сега го ползваме за "фризьорския салон", на децата ми е страшно интересно например аз да седна, слагам си един шал и им казва "Хайде сега да ми измиете косата или да ми сложете крем на лицето", те се надпреварват кой да е най-напред, след това и самите деца искат и те да бъдат на моето място и ето играта е на лице. Не знам как е в бг. градините, но при нас задължително трябва да сме в играта, да сме едни от тях, задължително седнали на земята за да сме на тяхното полезрение за да могат по-лесно да контактуват с нас.