Вси(чките) светии..... в Испания събрани

• 18 924
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Kar4ita,пудрата в нашия селски супермаркет е в такива кутии,но жълти.

# 136
  • E-CLM & CH-VD
Kar4ita,пудрата в нашия селски супермаркет е в такива кутии,но жълти.

В Аорра мас е същата, но е бяло и жълто-оранжево, а не бяло и лилаво; мисля, че беше на Асукарена  newsm78

Мимиии, каквато и да е, няма да я върна  Mr. Green

# 137
  • En un lugar de La Mancha...
Kaрчи,виж тук на тази снимка се вижда,тази е най-разпространенаhttp://img159.echo.cx/img159/973/1590.jpg.Аз последно време взех да си нося от България,защото тази не ми харесва,кутиятат има много малък отвор и не може да извадиш лесно съдържанието,а и доста скъпичка излиза.Друг вариант е да си мелиш,ама не става така финна.Сега видях,че имало и в такива разфасовки,но аз лично не съм я срещала по магазинитеhttp://www.clubcocina.net/tienda/images/azucar_glass.jpg.Също излиза солена  Grinning(3.30 за килограм).

А като казахте за мусака от патладжан,вижте какво намерих тук (рецептата за Мусака де беренхена Wink)http://cerise.blogia.com/temas/verduras-legumbres.php,и нашите подправки започват да стават известни по местните блогове  Grinning.

# 138
  • En un lugar de La Mancha...
Мимиии,как позна,че на Вес и харесват палачинките  Laughing Wink.Хайде,сложи някоя и за мен Crazy.

# 139
Добро утро момичета спите ли още  Heart Eyes поздравче с кафенцето   http://es.youtube.com/watch?v=sOfMouTwSBU

# 140
  • Spain
добро утро
кар4ита мерси за кафенцето и клип4ето !
как е малката ? наитина жестоко ухапване целука - аз мисля 4е е ухапано - виждат се 2 зъб4ета . дано не го боли детето много - направо се за4удих къде са спали лели4ките  Twisted Evil
Силрай поздравявам те за тортата -една от най хубавите е . на мен наи много ми харесаха 2 - на тандури и дригата с 2 прасенца (с двата онуфрели - май така се казваха тези герои ). доката тази с барбароните не ме грабна особено - само къщи4ките им бяха интересни .
Виви аз ли4но не познавам тези хора , но знам 4е има няколко бг семейства които са спрели да плащат - отишли са в банката и са казали 4е не могат пове4е да плащат и не искат .доколкото разбрах сега 4акат да доидат от банката и да им вземат жилищата . ама е глупаво според мен - защото после така и така трябва да го плащаш . има една опция (в нашата ипотека ) 4е можеш да си спреш плащанията за 3 месеца (не 4е ти ги оптощават а просто си удължаваш срока ) при създалата се обстановка оба4е мисля 4е и за пове4е време с уговорка могат да спрат плащането . и аз по4нах да се 4удя за какво ми беше апартамента , но стореното е сторено  . нашия например реално е непродаваем .защото  новите които продават са поне 20 000 по евтини от нашия стария - та кои ще го купи. мислила ли си да го даваш под наем ако се приберете . това май е единствения отново неизгоден , но вариант .
лек ден моми4ета !

# 141

Заповядайте на закуската,гледах за всички да има Mr. Green!Обещах на Вес и Саби палачинки,ама как да пренебрегна останалите,а? Rolling Eyes

Вес , Саби,именно тая пудра захар имах предвид и аз. Саби , как си? Държи ли се добре бебочка или рита много? А Йоанка свиква ли вече или още проявява "агресия"?

Кар4и,мерси за кайвенцето и прекрасните гледки в клипа.Добре ми се отразиха. Hug

# 142
Здравейте моми4ета.Аз сега 4ак се излупвам.
Кар4ита мерси за кафенцето,добре ми дойде.Как са децата,оправят ли се ве4е?
Амига да уто4ня.Аз сина ми не го наказвам затова,4е не у4и.Сега е наказан,заЩото на родителската среЩа класната им ни каза,4е е абсолутно забранено да си носят телефоните и Мп 3 на у4илиЩе,заЩото иж са изклу4ени,но някой деца ж 4аса пишат смси.Та аз казвам на сина ми да не носи нито тел.,нито мп то,а той добре няма.На другия ден сутринта приятеля ми като станал,проверил и нито тел.,нито мп то се вкъЩи.Пробвал той,обадил се по тел. в 10.15 и сина ми даже му вдигнал да му каже 4е в момента е в 4ас и не може да говори. newsm78.Тонто.Та затова е наказан,една седмица без компутар.Него само компа го интересува и така.За това 4е не му се у4и си говорим много,обяснявам му за живота,за работата.Той уж разбира,у4и известно време,после пак,"няма да у4а пове4е,Ще работя".Голям проблем ми е.ЗаЩото шанса който му се дава тук,и за у4ене,и за работа,в Бг никога нямаше да го полу4и.А той уж е голям и го разбира това,но много го тресе хормона.
Аз да се опла4а.В4ера ходихме на един детски рожден ден.В Корбера,това е понагоре от Барса в планината.Много е красиво.Та даваха хубаво време,партито в градината с голямо барбеку,супер.И по едно време,като запука един дъжд,всеки се 4уди на къде да бяга.Бяхме 25 4овека и едвам се побрахме вътре в къЩата.Пак добре си изкарахме,но някак си тоя дъжд ни смъкна празни4ното настроение.Особено на децата.СЕга пак вали,силно със вятър,много гадно време.
На все4ки приятен ден. Hug Hug Hug  

# 143
Здравейте момичета  Hug
Карчита Hug мерси за кафенцето с кеф си го изпих страхотно поздравче   bouquet
Мими Hug и аз си взех от палачинките   bouquet аз не правя защото после само аз си ги ям моите мъже не обичат палачинки
Саби  Hug много интересни рецепти има в този блог  Peace а за чубрицата аз съм давала на испанци харесват я  Peace как е бебчо малко остава  Hug
Вес  Hug студено е тук  cold и вчера не спря да вали дъжд  Wear Umbrella Много бързо се разтопил снега при вас аз таман мислих да ти доида на гости да се порадвам на сняг  Nature Snowman Nature Snowman
ЛаАда как сте  Hug Hug И мен много често ме налягат тези мисли дали не сбъркахме като купихме апартамент тук но никои не е знаел че ще има криза.Стореното вече е сторено и да се надяваме че ще отмине бързо този лош период.
geripetrowa какво става с зелевите сърми ей не мина да ни почерпиш  eat
Павка  Hug и при нас са забранени да се носят телефони на училище ама всички носят затова въведоха това че ако видят някои с телефон учителя му го взима и викат родителя да вземи телефона и ако втори път го хванат този ученик с телефон му го взимат и връщат на края на учебната година.Съгласна съм с теб че тука децата ни имат по голям шанс за учене и за работа  Peace пък и моя ако се върни в Бг трябва да учи български Сега лятото чете бг. книги той чете ама някои думи незнае какво означават сега като се върним ще му купя тълковен речник.На него му е по лесно да говори на испански но и ние сме станали същите много думи ми идват първо на испански отколкото на български.
Лек ден и на всички  Hug Hug Hug и ето едно поздравче

# 144
Амига  мног ми се иска да по4ерпя, оба4е бяха уни6тожени с поглед, Станаха де ,като за първи път, ориза не хрупка6е.

КОлкот до кризата, ами винаги има по не6то на хоризонта,  поне азтака си мисля. и никога немогат не6тата да са повода. И по добре да гледаме напред,  и да не съжаляваме за сторените не6та. То всяко едно не6то в даден момент се обезмисля, но за своето си време е било добро и правилно ре6ение. Така е горе главите девойки, не6тата рано или късно 6те си дойдат по местата. Или както казава моето тати ""Не6то за да се оправ и и нареди, преди това мног трябва да се обърка"

Аз май се разболявам. Отивам да се увивам са одеяла и да пия ила4и.

Лека седмица на вси4ки и се пазете 4е вируси злобни витаят по тез 6ирини. Mr. Green

# 145
Момичета...като не ви погледне човек два дена...темата хвръкнала 4 страници напред...

И при нас е студено/...станахме като испанките ...температурите паднат малко и слагат ботушите... /Такъв дъжд се изля предната нощ...не е за вярване...
Вси светии минаха...нашият купон в бара на Али се отложи,че малкия беше болен...но пък тук,в квартала такъв празник направиха хлапетата...у дома минаха най-малко 30 хлапета...облечени подобаващо...първо минаваха малките...после са минавали големите/ама ние вече с Додо бяхме  навън Wink...Добре,че имах запаси от бонбони...Навсякъде в урбанизасиона се виждаха светеи тикви ....Нашето меню беше тиквено..нямаше "ужасни"ястия,заради Давид...направих и бунюелосите...страшно лесно се правят...Тестото е варено,като за еклери,но топките се пържат...Напълних ги с кремчето на Павка/Павка...благодарности големи  Heart Eyes/....и отвсичките неща първо те се изядоха...Затрудниха ме само Усесос де санто...не можах да ги докарам много на външен вид...макар,че на вкус бяха същите като купените...
Така... рапорт даден ...  Grinning !

Иначе при нас нищо ново...имахме едно голямо тичане ...Мислихме да вземем едно ресторантче малко...че на хубаво място и наема не беше висок..а най-хубавото,че беше без траспасо...Планове,планове...ама въпросното ресторантче излезе 1000 кв. метра   #Crazy....С бар,ресторант...зала за банкети разни...и едно хубаво патио с детска площадка и барбекю...само за форумски срещи  Wink...Обаче...това е твърде ,твърде голямо нещо за нас...и за основен ремонт...А ние си мислихме нещо мъничко...като за начало...

Вивиан,честита ви победа !  Peace
Имам и аз едни познати,които немогат да плащат вече ипотеката си...искали от Банката да си вземе жилището и да им опрости заема...ама НЕ...не искала Банката ...
А една съседка работи в местния клон на САМ и казва,че миналата седмица един поляк отишъл в банката и хвърлил ключовете от апартамента си...Ваш е...аз си заминавам,казал...и си излязъл...

Карчита,Мая не ми прилича на ухапана...по скоро е лошо ожулване от падане...Хайде,идвайте си вече...стига сте се мъчили...Хубаво е ,че имате билети...Чакаме ви.

Анката,добре дошла...Плевен май се е прехвърлил в Испания ...

Клара,София много е голяма вече Heart Eyes...а гаджето кое е ? Хайде разказвай как сте...

jdodo,много сладък Марти си маш !  Heart Eyes Честита ви годишнина...а за менюто...и аз не знам какво дати предложа...Най-добре е да излезете и да се почерпите...само двамата ...така ще сте без компютъра  Wink
Ох...и моите големи момчета като седнат вечер по 2-3 часа играят в Нет-a World of Warcraft...правят групи и едновременно си пишат с много младежи...и не само...аз ги оставям....нали е само вечер  уж по малко...пък и само така не се дръглят непрекъснато...стават големи приятели...заедно трепят лошите...единия на големия компютър,дръгият на портатила... Grinning

Силрай,чудна тортичка си направила...и как така за 4 часа...ти ме изумяваш...Голяма си майсторка !

Венелина,гледам малката на аватара...колко бързо се е променила ... Heart Eyes

Вес,ЛаАда,Рали,Гери-тата,Анет,Дивина,Вал,Саби,Мимки,Мимии,Дунче,Мария,Пакри ...и всички,които не съм споменала...че все забравям в последно време... Hug Hug Hug...прегръщам ви момичета ! Много се губят...Марипоса ? Парабол ? Тея ? Гоя ? Фрики ...съвсем се запиля ...?

Момичета...знаете колко е трудно да се "влезе" в нашата темичка...Станахме много и ако не се чете темата редовно,се губи връзката...Но хайде да дадем възможност на новите момичета,които се мъчат по всякакъв начин да ни "опознаят"...да станат част от нас...да ги включваме в списъка на първа сътаница...И те от своя страна да са упорити...Не споменавам имена...ние се знаем...Но реплики...Коя е тая...мисля,че биха обидили всеки .

И още нещо...дайте заглавие на някоя книга...всичко прочетох из къщи...нищо не остана...Фентъзито ми е любимо/Зелазни,Дан Симънс.../...както и зашеметяващи криминалета...само сладникави любовни истории не обичам да чета...

Сега вече наистина свършвам... пийнете кафенце и ми простете за дългия пост... bouquet

Добро утро !

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 07:19 от gaby_s

# 146
Добро утро и от мен
Габи за мен е удоволствие да си пия кафето и да чета поста ти  Heart Eyes .Когато съм в Мадрид и на мен ми е трудно да следя редовно темата нали съм сама с двете и нямам помощ от никой затова сега се възползван на 100% от мама  Grinning.Всичко изглежда много вкусно.
Тази сутрин заведох Мая на ясла и се оказа че доста съм ги стреснала , разговаряхме с майката и с директорката майката каза че детето и било станало агресивно откакто ходи на ясла  Shocked и директорката подпали абе стана една ....... Надявам се да не се повтори иначе съм много доволна от яслата Мая напълня за две седмици винаги си я взимам чистичка подсушена но не искала да сяда на гърне там а в къщи си казва ака и ми носи гърнето ако има пиш.Днес ще водя Галина на контролен преглед кашлицата значително намаля  Grinning трябваше да обиколя сумати и лекари докато открия нашия лекар но важното е че го открихме  Peace.Такмо ще се наредят нещата и ще трябва да тръгваме.Сега Галина като не ходи на градина и пак започна да говори на бебешки като мая  ooooh! незная как да се справя с тоя бебешки. Времето тук е супер вчера беше 28 градуса и ходихме на разходка в Балчик много добре ни се отрази на всички ни разходката на морски въздух.
И Ние мислихме да теглим жилищен  кредит и добре че се отказахме защото щеше да стане една.....Да се похваля най после моя съпруг го пратиха на курс за повишаване от работата му чакахме 9 месеца  Grinning
Саби как си ?
Пакри бебчо рита ли ? Аз не разбрах през септември се прибирате за ваканция или за винаги?
Гери никакво разболяване  Naughty Аз се бях разкашляла и ще ти кажа с какво се оправих с чай от 4 ореха леко счупени колкото да се разтвори ореха се вари в 400мл вода ,след като кипне изключвам котлона и слагам лъжичка босилек и лъжичка индрише , чай един лимон се настъргва слага се 250мл бира и небет шекер или мед каквото имаш вари се на водна баня 30 мин имам и още ако искаш ще ти ги кажа.Теси рецепти ги взех от форума часът на мама  Peace

# 147
Добро утро моми4ета  Hug
Кar4ita това си  е доста голяма рана,наистина не прили4а само на ухапване,дано малката се оправи бързо  Heart Eyes
gaby_s  много ми харесва твоя сайт,онзи ден го разгледах и едно 4е има хубави рецепти а и ми хареса стила по който е направен    bouquet

Моми4ета имам едно питане,някой използва ли каната за вода на Brita,и ака да какави са отзивите.Ние в къщи пием само минерална вода но знам 4е не е много хубаво само такава да се пие,а от 4ешмата не смея.
Поздрави за вси4ки,ве4е сме много и ми етрудно да пиша  по отделно,за което се извинявам.
Лек и успешен ден   bouquet

# 148
Дунче, ние също пием само минерална вода. Не знам да тези кани, но тук има чешми, от които можеш да си наливаш за пиене. Предполагам и при вас ги има.

Лада, Габи, може и под наем да го дадем. Обмисляме вариантите, макар че в момента много избор нямаме.
Първо трябва да говорим с банката да съберат заемите и да видим какво ще стане. След това можем да мислим за това под наем ли ще е какво да правим.
Целта ни е да го продадем и да си ходим в Бг да живеем вече. Ако го дадем под наем, ние си отиваме на пролет, наемателите ще го плащат, а ние продължаваме да го продаваме до по-добри дни  Grinning
Не ни се стои вече тук, а се чувстваме маааалко вързани с него и това ни влудява  Crazy

Чакам да ни обяват днес за победители на конкурса. Много са бавни тия хора бе, деня ще мине, още нищо не не са написали.

Приятен ден на всички   bouquet

# 149
здравейте милички,
включвам се набързо докато си пия кафето понеже после трябва да ходим да вземем прословутия колет дето в събота не можах да взема.
Дунче ние от 2 години сме само с кана Брита, сменяме само филтрите даже вчера си взехме нови. Ами доволни сме определено само от тази вода пия и си правя манджите с нея, от нея и преварявам отново на ники. С един филтър се изържа може би месец и половина, а в кутия има и по 2 и по 4, зависи каква оферта ще случиш. Аз определено съм решила да купя такава кана на нашите в бг понеже знам колко е лоша там водата, никол не искаше въобще да пие от тамошната вода.
Айде изчезвам до после. Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 15:29 от mimky

Общи условия

Активация на акаунт