Коя момиченце, коя момченце е скрила в АПРИЛското шкембенце

• 16 049
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен, мамчета!
Аз пак ви позагубих за няколко дни и вие вече в нова темичка. Браво на Рони, че се е постарала да ни зарадва   bouquet

Честито на младоженците, много дълъг семеен живот, осеян с любов, щастие, мили моменти и пълна къща с дечица и от мен!!!!   bouquet

Kenga, имаш и моята подкрепа  Praynig  всичко с бебетата да е наред, всички се молим и стискаме палци когато прочетем, че някоя мама има нужда от това. Всичко ще е наред, мила, ти само мисли положително, за да са спокойни и малките  Hug

Момичета, аз имам леко втвърдяване на корема само вечер, но си го обяснявам с газовете, които продължават да ме морят. След случката от миналата събота корема ми не се е обаждал с по-сериозни болки, пу пу пу.
Всички май сте си правили вече Микробиология, на мен в Майчин дом ми казаха, че било рано, правела се по нататък  Shocked Какво да направя сега, притеснявам се при мен дали всичко е наред.
Ей мацки, по въпроса за секса май и при мен е вярно, нашия младеж и на мен май ми влияе  Flutter Но се радвам че мъжа ми миличкия си ме разбира  Heart Eyes
Аз си харесах нова мания - количка, вчера я видях в Chico - то при нас и направо залепнах, май това ще е живот и здраве "НАШАТА"
Ето линк  http://www.adria2001bg.com/index.php?m=320&category=126& … e=Look&lang=1

Пожелавам ви весел и не много уморителен ден!!!!!

# 76
atlantica, ползата на глобулите е по-голяма от вредата от нелекуването на вредната  флора и диагностицираните течения.  Peace
При мен тъй като не откриха причина да загубя 1-вото ни бебе, сега препоръката на една от лекарките ми е да се наблюдавам за всевъзможни неща. Да правя чести проби за инфекции и гадини. Предния път нямах нищо като причинител на течението, но беше и рано за лечение ако го има. Вече лечение може да се провежда. Ще си пия и антибиотик, и глобули ще си ползвам. Само да имах идея откъде са се взели коките.  Close
Втърдяването на корема - когато лежа по гръб усещам корема си много по-твърд, както и при ходене над километър. Никога не съм си представяла, че ще предпочитам хоризонталното положение пред това, да щъкам безспирно. Аз съм се родила със шило на неприятно място  Wink и никога не съм могла да седя спокойно. Сега вече мога. Дано е временно, че иначе и в ЕГН-то си ще трябва да си търся причината за улягането ми.
Рано си лягам и към полунощ ми е време за първата нощна разходка. Понякога успявам да заспя моментално като пън. Друг път се разбуждам и няколко часа се пумпалеткам в леглото. Поне съм си изградила режим да ставам на време, за да гледам един кучешки сериал. И след всяка серия се убеждавам колко много ми трябва един такъв красив и умен вълчак. Само да живеехме в къща.  Даже като екстра успявам да разсъня предсрочно Милото с ранобудния си влюбен в Рекс смях.  Grinning Така де, щом съм се наспала предсрочно, поне да съм в добро недоспано настроение.  Laughing

# 77
  • София
Здравейте прекрасни и чаровни бъдещи мами !

Днес съм в чудесно настроение и пожелавам същото и на всички вас.

Вчера бяхме при Марков за ФМ в 16 седмица, бебка е толкова красива, вече е 100% девойка, дълга 12 см ( а с крачетата вероятно 16см) и тежи цели 150 грама, което ме изуми. Като я видяхме на 4D се беше хванала за главата и сякаш се почесваше Simple Smile Много мърда, аз нищо не усещам, но важното е, че човечето е вътре и е в добро разположение на духа.

Като бях при доктора пак се получи това стягане на коремчето, за което и вие говорите (е добре, пишете). Док каза, че не е нищо притеснително, бебка не го усеща и не й пречи. Каза все пак да си пия магнезия и ако ми е некомфортно - Но Шпа. Така, че не се шашкайте, поне не прекалено.

С него дискутирахме накратко и витамините, и другите добавки; на база на това, което той препоръча и това, което прочетох, мисля да пропусна приема на всякакви такива добавки и да наблягам на плодове, зеленчуци и разни полезности. В тази връзка започнах деня с огромен портокалов фреш!

Мамите, които се следят в "Щерев" - и аз съм там, но при Тимева. На мен ми се струва, че понякога малко ме претупва, след чакане по 1 час, за да вляза при нея преглед от 3 мин все ми се струва недостатъчен. Вие колко често ходите при Ганева и какви изследвания ви е правила? Аз имам веднъж кръв и урина  в 11 седмица и гледат бебка на УЗ веднъж на 4 седмици. Не са ме мерили нито на кг, нито на корем, не сме дискутирали и БХС (макар че по собствена инициатива сама си го направих в 12 седмица). Иначе съм много доволна от Тимева и клиниката, все пак ми помогнаха да си имам бебче и определено това е моят избор за раждане.

Последно питане - има ли мама с Пролактином или такава, която пие Бромокриптин? Марков насади някои съмнения у мен относно нуждата от Бромокриптин през бременността и сега се глася да се консултирам с още някой специалист.

# 78
  • Някъде там...
Gaja , браво за хубавите новини. Много мило си го написала, както са ме друснали хормоните, взех та ревнах.   Embarassed Моят час при Марков е чак на 08.12, нарочно го записах по-късно.
Аз си следя бременността в клиника Малинов, при д-р Сигридов. И там се чака доста пред кабинета, но прегледът продължава 20-30 минути. Ходя през 3 седмици. Всеки път си пускам  по своя инициатива ПКК, урина обикновена (веднъж пуснах и стерилна) и еднократно микробиология и ДНК тест на цервикален секрет, но и самият лекар ми казва какво иска да му донеса като изследвания. Корем, кръвно и килограми ми мерят в ЖК по ЗК, там изследвания правят по веднъж във всеки триместър, а на УЗИ още не са ме гледали. За витамините и на мен ми казва същото Док, засега нямам нужда.
Що се отнася до Бромокриптина, мисля че трябва да го пиеш. Потърси в подфорум проблемно забременяване, там има информация по въпроса. Иначе може да се консултираш с еднокринолог, бих ти препоръчала д-р Катя Тодорова.
Ето какво намерих:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178338.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188187.0

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 11:59 от Жабче

# 79
 Gaja, радвам се за доброто ти настроение и причините, които са го породили - срещата с малката ти Бамбина и с д-р Марков  Wink.   bouquet
Относно бромокриптина какво го налага - някакъв завишен Пролактин? Всъщност за първи път чувам, че по време на бременност се пие Бромото. Това едно рядко гадно лекарство като въздействие върху организма. Срутва кръвно с гръм и трясък. Но може би е добре да вземеш под сериозно внимание препоръката на Марков.  Peace
За чакането в "Щерев" - аз само веднъж съм седяла по-дълго. Вината разбира се си беше моя. Нямах час и не предупредих момичетата от рецепцията, че трябва да ми извадят картона. А беше само за разчитана не една микробиология. Другото чакане е било, защото съм подранявала ужасно.  Crazy
Започнах да посещавам клиниката, защото един квартален превъзходен ми измисли страшни диагнози, а бебето не ставаше вече няколко месеца. Плюс първо бебе, станало от раз, резултатът беше ясен. Има специалисти и те не са в кварталната поликлиника. Дилемата беше между Ганева, Тимева и Андреева - и за трите отзивите бяха добри. При Ганева имаше първия възможен час, а мен ме бяха тръшнали бесовете. На прегледа жената с нея се разбрахме бързо, нямаше изследване, което да не си бях правила вече. Само за едно нямах спомен и тя ми го пусна. Разбрахме си след отпуската да видим дали ще фуликуломерим. Не се наложи, защото и цъфнах за установяване дали бременността ми си е на мястото в матката. Аз вече си бях самоназначила Дуфастон. Тя се съгласи да си го пия, ФК се подразбра че си ям. После дойде прегледът за сърдечната дейност. Така тя започна да ме пита първо какво съм предприела, после да ме преглежда и така. Изследване ми пусна рано. След две седмици съм записана за БХС. При последния преглед ми каза да се качвам на кантара. Бях се мерила сутринта преди прегледа. Извадиха апарата за кръвно - това нещо се контролира съвестно през вечер у дома. Взаимно стигнахме до извод, че не мога да си правя сама само същинските прегледи, защото от това съвсем нищичко не разбирам.  Laughing Crazy

Станаха ли десет страници.  Embarassed

# 80
Здравйте и от мен мами! Simple Smile

Относно гъбичната инфекция и аз имах (напълно нормално е при бременост). Д-р Ганева ми предписа Gyno-dactarin 400mg, вагинално. Каза ми, че не трябва да приемам нещо по-силно заради бебо, също така, ако имам сърбеж да се мажа с Nizoral creme външно. За моя съпръг предписа Mycosysa 150, това е само една таблека + да се маже и той с Nizoral creme. За щатие ми мина, надявам се да нямам повече.

На мен д-р Ганева в 7г.с. ми искаше пълна кръвна картина, глюкоза и кръвна група. След това 16 г.с. ми направи БХС и урина. Между другото мамата, която си е направила БХС в 12 г.с. предполагам, че резултата е неточен, защото се прави през 16.г.с., моят резултат излиза утре! Simple Smile

Предписа ми да пия Магнерич и да продължавам с фолиевата киселина. Вие какви лекарства, витамини и т.н. приемате? Също така ми каза, да спра нош-пато, аз си го купих, но изобщо не съм го приемала!

Нямам търпение  и аз да разбера на 100% пола на моето бебче! Така ми се иска да тръгна по магазините и да си набелязвам разни неща.... Simple Smile Каза ми, че може да е момченце, но не е напълно сигурна! Ако наистина е момче моя съпруг ще бъде най-щастливия!  Grinning

Пожелавам ви лек и успешен ден!!!  bouquet

# 81
Здравей те на всички.Страхотна нова темичка.Аз бързам да се похваля на всички Laughingмойто бебче вече не е скрито newsm68 newsm68 newsm68 в понеделник бях на лекар и тя ми каза 100%МОМЧЕ newsm44!Всички са мн щастливи от това,не че ако беше момиче нямаше да са,но все пак Joy Най-доволни са таткото и дядото разбира се.Все пак бебчо ще бъден кръстен на него,първо внуче му е,абе голяма радост smile3521Пожелавам на всички скоро да разберат и те какво бебче ще имат PraynigВиждам че количката май и доста голям проблем за всички.Аз не се замислям мн над това,защото вече имам 3бр приготвени за подаръци от приятели. PeaceЗа мен проблем е креватчето.Първо се бях спряла на тези олекотените,тип кошарка,сега след БЕБЕМАНИЯ дървените ми харесват мн повече.Ако вие вече сте взели решение помагайте. Praynig

Пожелавам на всички един мн слънчев и усмихнат ден newsm51

# 82
Здравейте и от мен !!!
Хубавото настроение носи положителна емоция и още хубаво настроение   bouquet!!!
И при мен днес е така, отдавна не ми се беше случвало.
Захванала съм се с едно шетане на цялата къща...обаче установявам, че бързо се уморявам:ooooh:. Но ще се справя Peace.
Des-bes, по въпроса за детския рожден ден според мен можеш да отрупаш масата със сандвичи, солети, плодове, ядки, сладки, соленки, безалкохолно. С други думи всичко, което няма да доведе до много цапане. А накрая покрай тортата можеш да им поднеш на малчуганите и сладолед.И аз мисля, че пластмасовите прибори са за предпочитане, сега поне се продават най-различни и много красиви. Сега си спомням, когато бях 3ти - 4ти клас в училище си бяхме правили едно парти тип "коктейл". Събрахме чиновете в единия край, да изпълняват функцията на шведска маса. Всеки си вземаше каквото си иска, а останалото пространство беше свободна за всякакви игри и танци  Party Party Party.
Хубав и усмихнат ден на всички  Simple Smile!!!

# 83
  • София/Люлин
Здравейте и от мен. Днес ми взеха кръв за БХС и другата седмица ще е готов резултата. Нямам търпение да дойде четвъртък, защото сутринта ще видя бебчо/имам час за ФМ/ и след това за резултатите. надявам се всичко да е ок. И на мен ми се втвърдява корема и Доки ми каза да си избера между но-шпа, папаверин, магнерич, магнерот и да пия при нужда ако усетя нещо извън обичайното ми състояние. Купих си магнерич и смятам да пия по 1 на ден, защото пия и феро-фолгама за хемоглобина, а магнезият неутрализирал действието му.  По отношение на съня нямам много проблеми, само 1 нощно ставане и сутринта когато Милото става за работа, но после си спинкам до 11 часа. Отивам малко да полегна, че днес рано станах и стомаха ми се разбунтува. Весел и спокоен ден ви пожелавам скъпи мамчета.  bouquet
Здравейте и от мен !!!
Хубавото настроение носи положителна емоция и още хубаво настроение   bouquet!!!
И при мен днес е така, отдавна не ми се беше случвало.
Захванала съм се с едно шетане на цялата къща...обаче установявам, че бързо се уморявам:ooooh:. Но ще се справя Peace.
Des-bes, по въпроса за детския рожден ден според мен можеш да отрупаш масата със сандвичи, солети, плодове, ядки, сладки, соленки, безалкохолно. С други думи всичко, което няма да доведе до много цапане. А накрая покрай тортата можеш да им поднеш на малчуганите и сладолед.И аз мисля, че пластмасовите прибори са за предпочитане, сега поне се продават най-различни и много красиви. Сега си спомням, когато бях 3ти - 4ти клас в училище си бяхме правили едно парти тип "коктейл". Събрахме чиновете в единия край, да изпълняват функцията на шведска маса. Всеки си вземаше каквото си иска, а останалото пространство беше свободна за всякакви игри и танци  Party Party Party.
Хубав и усмихнат ден на всички  Simple Smile!!!

# 84
Хайде добър ден и от мен!

Много се радвам за приятните емоции и ведрото настроение на всички  Grinning Grinning Grinning.

Честито на разбралите пола на своите мъници,и на тези които са усетили първите ритници  Heart Eyes.

Аз днес дадох кръв за БХС,също за Васерман и за пълна кръвна картина(надупчиха ми и двете ръце  Crazy).Само дето не можаха да ми кажат кога точно ще са ми готови резултатите от скрининга-казаха ми от 4 до 14 дни  Rolling Eyes,ще ми се обадят като пристигнат.

Във вторник съм на ЖК,и нямам търпение вече,въпреки че днес видях бебчо(много за кратко беше) Heart Eyes.Надявам се да се извърти дотогава и да се покаже дали е момиченце или момченце  Grinning,а не все да се крие и да стои с дупето напред  Crossing Arms Flutter

На младоженците искам и аз да пожелая много щастлив семеен живот и пълна къща с деца,които да я озвучават със своя смях  family

Кenga,както всички,така и аз се моля за мъничетата ти Praynig.Всичко ще бъде наред  Hug Hug Hug

Atlantica,на мен за течението ми изписаха Полижинакс(вагинални таблетки).Слагам си ги,отначало ме притесни това че в упътването пише че не трябва да се употребяват по време на бременност и кърмене(те са си антибиотик),но в крайна сметка не съм си ги самоназначила,ами са предписани от лекар,така че...надявам се това да е правилното  Rolling Eyes.

emanuela88,и аз пия Магнерич(3 х 2) все още заради честите контракции,от утре намалявам дозата на 2 х 2табл..Фолиевата киселина лекарят ми каза да я пия до 20 г.с.,и си я пия.

Времето навън е чудесно,малкия ми бандит като се наспи ще излезем на разходка,а сега отивам да се гушна до него  sleepuu
Приятен следобед на всички  Rolling Eyes sun Kissing Heart

# 85
Между другото мамата, която си е направила БХС в 12 г.с. предполагам, че резултата е неточен, защото се прави през 16.г.с.,

Тъкмо обратното - през 12г.с. точността е 90%, а през 16 г.с. е 75%  Naughty

За мен проблем е креватчето.Първо се бях спряла на тези олекотените,тип кошарка,сега след БЕБЕМАНИЯ дървените ми харесват мн повече.Ако вие вече сте взели решение помагайте. Praynig

Горещо препоръчвам сгъваемите креватчета-тип кошарка  Peace С първото дете бях с такова и се родих, сега ще го ползваме, живи и здрави, и за второто. Невероятно удобно, меко отвсякъде-няма опасност детето да се нарани, като се наложи да пътуваш, го сгъваш за две минути и си спокоен, че детето ще си спи в креватчето, някой ден като вече не ти трябва, прибираш в гардероба и не ти заема място -  а, бе, въобще благодат !!!

Като чета, всеки почти пие някакви медикаменти. Аз за сега не съм пила. Във вторник съм на преглед-пък да видим.

Слънчев ден   bouquet

# 86
момичета имам нужда от съвет,днес за втори път ми се случи бикините ми да се намокрят все едно съм се напикала но съм сигурна че не е това,предния път лекарката само ме видя на видеозон и каза че има достатъчно околоплодни води,но така и не се разбра какво точно е,някъде бях чела нещо за нещо като тест да се разбере дали са води или не,даже май едно момиче направо с бикините си ходила и като с някаква лентичка проверили какво е.чували ли сте за нещо такова?а случвало ли се е и на вас?много ми е притеснено,особено с тези контракции от 2 месеца и това кървене,което имах. Shocked Shocked Shocked
а каква е връзката между секса и пола на бебето? newsm78
лек и усмихнат ден Grinning

# 87
  • Някъде там...
Аничка, може да е течение, и моето е воднисто. Като съм лежала по-дълго или като стана сутрин от леглото изтича повече наведнъж и усещането е точно като напишкано. Иначе такъв тест се прави в болницата, мисля че се продаваха и някакви ръкавици, с които може да се провери. Водите имат специфична миризма, като на белина едно такова.

За креватчетата - предпочитам дървенко, по-уютно и стабилно ми се вижда. Другото не го възприемам като мебел, а като походно легло някак.  Embarassed Дървеното може да се ползва до 5-6 годишна възраст на детето, като мине бебешката възраст просто се махат решетките.

# 88
Здравейте и от мен!
ани4ka , на мен също ми се е случвало това, но беше преди време, аз също се притесних какво е, но в понеделник ми взеха секрет в плоклиниката и ме гледаха на магарето, а във вторник бях на ултразвук в Шейново, всичко беше наред!!!Резултатите обаче ще бъдат готови чак в петък! Crossing ArmsПонякога като повръщам или кашлям, пак усещам нещо такова и тичам  в тоалетната да видя какво става!Но мисля, че това не е нещо страшно, майка ми ми е казвала, че и на нея и се е случвало като е била бременна с мен, може би всички тези болежки и странности, които ни тормозят са все пак някакви нормални неща, защото ние все пак сме бременни и е нормално да не се чувстваме, както преди!Дано да съм права!!! Rolling Eyes
Ей, хайде да спрем за малко с лошите мисли и да си споделяме само хубави и весели неща!!!Някой ще ме подкрепи ли? Grinning  bouquet

# 89

а каква е връзката между секса и пола на бебето? newsm78

А, бе, и аз не знам каква е връзката, но според нея май всички ще имаме момчета  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт