96 DE: Вампири, таласъми се разхождат по налъми.

• 18 759
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Честити рождени дни на Лиска и Вечка! Здраве, мъже, приятели и пари да не ви оставят!   bouquet

# 76
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря ви много Hug

Искам да пусна малко снимчици,но да не ми излизат в подписа,а както го правите в отговор.
Някой ще ми разкрие ли тайната? Embarassed

Първо трябва да са качени някъде в нета, след това копираш линка от там и после го поставяш между тези тагове, но без разстоянието между тях [img ] [ /img]

# 77
Лиске, Вечи bdbaloni Много, много късмет и щастие ви пожелавам!
Дианджели невероятно, честито и дано по-скоро си подобриш немския за да последваш следващата си цел!   bouquet

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 22:34 от Tinaina

# 78
   Здрасти и честити рождени дни на скорпитата Лиска и Вечка! Все тъй да са им здрави жилата! Simple Smile

Фелиситас и нас ни посетиха, без някой да се е сещал за новия член на семейството - ако сте си
дали адреса за обява в местния вестник, като мен, идиотката, ще ви навестят, най-вероятно.
Жената беше много любезна, но от цялата работа харесах само бутилката киселичко евтино вино.
Другото бяха пластмасови лъжички, чинийки, 2-3 памперса и хартия за боклука.
   Искаме да отидем за НГ из Алпите, ама на високо и да има много сняг. Не мога да се ориентирам
из областите в Байерн, може и в Австрия. Можете ли да ми помогнете къде бих могла да намеря
къщичка със сняг и хубави гледки?

# 79
Дианжели  много  се  бях  отчаяла като ми отказаха  помощ от  арбаитсамта заради  това, че  съм си  била  в  бг за  цели 9 месеца!!!дори с вече получения наскоро  дауерауфентхалтерлаубнис  Sad ...  Само  циврех и се  чудех какво  ще правя  сама  с  хлапето  и т.н. и т.н...., НО като  прочетох  как  си се  справила -направо  се  въодушевих!   bouquet ти си  моят  продавач на  надежда! Много ти  благодаря  и  ти  желая  удовлетворение от работата!

На рожденичките - много  сбъднати  мечти  bdbaloni 

на  Мата  само да  обърна  внимание като патила вече- първо  нека се  поинтересуват  хората  какви  документи  6те им  трябват  за  всяка  отделна институция като  беайнтрагват съответните ляйстунги и да ги набавят  предварително,иначе  поради  дадени  срокове  за  набавяне  на  документи-ОСОБЕНО и  НАЙ- ВЕЧЕ от бг  може и  да  се  разминат!  от мен късмет Peace

# 80
Мая, не разбрах какво са ти отказали от арбайтсамта? Щом имаш дауърауфентхалт, имаш и унбефристет арбайтсерлаубнис за де. Peace 
Дианджи, браво и честито!  bouquet Най-важна е първата работа и тя най-трудно се намира. Но не се примирявай с тази работа, а си преследвай мечтите и целите си и когато си по-сигурна с немския, нападай нещо по-добро  Hug !

Има ли някоя от вас двойно гражданство? Интересно ми е дали това важи в милата родина...

# 81
 Simple Smile   ...като сме "таласъми по налъми", та си викам да взема да отчета нощната смяна, дето не спи    Wink

БРаво на Дианджели!!! Смело напред!

Аз като ви четох вчера и се замислих за това гражданство. И да питам две неща:

1. срам не срам, ама ... какво му е преимуществото да имам (и) немско гражданство?

2. сега като се роди Бебето няма да го записвам да е БГ гражданин/ка. Освен това ще бъде записано с фамилното име на истинския си баща, понеже аз още съм с фамилията на бащата на Лили и ще я сменя след развода, та....за никъде не е да я давам на Бебето. И въпроса - как аз, аджиба, ще доказвам, че съм майка на това Бебе? Как ще пътувам с него? Нали като излизам от БГ ми трябва документ, че аз съм майката и за целта си носех акта за раждане на Лили, когато пътувахме сега лятото    Simple Smile   а сега с едно немско/шведско Бебе как ще стават нещата?    Thinking

# 82
Аз мислех, че съм единствената неспяща...
Цвете, едно бъдещо немско гражданство би засегнало по-скоро психологически, а не формално твоите права, поне що се отнася до социалното и трудовото законодателство. Конкретно в твоя случай може би обаче ще ти даде допълнителна защита срещу евентуални мръсни номерца от страна на бившия ти съпруг. Това последното е предположение само.

По втория случай - не знам доколко ще се налага да доказваш майчинство за пред граничните власти, но актът за раждане би ти бил отново полезен.

А шведския ген откъде го взехте? Mr. Green

# 83
Аз мислех, че съм единствената неспяща...

аха........аз пък аз си мислех, че съм аз единствената неспяща    Wink   ето, че заформяме групичка и ще пишеееееееееееееем по нощите, та да има какво да четат после мацките през деня    Flutter

А шведския ген откъде го взехте? Mr. Green

Това идва от таткото. Той всъщност е с шведско гражданство. Дори няма немско, но е живял в ДЕ повече от 8 години, та Бебето може да е с немско и шведско гражданство. САМО Е ДОБРЕ ДА СЕ ЗНАЕ И КОЯ Е МАЙКАТА ВСЕ ПАК, А    Sunglasses

# 84
  • Немция
Добрутро!

Една сутрешна почерпка от мен- днес моята половинка е рожденик!
Каня ви на масата със средиземноморски изглед! Wink

Цвете, май доста неясноти ти пълнят главата през нощта и ти нарушават съня(освен бебето в корема). Дано скоро всичко бюрократично около теб се изясни в твоя полза!

Маярм, и на мен не ми стана ясно какво точно са ти отказали от Арбайтсамт-а, но каквото и да е било, наистина имаш право на работа, щом имаш дауерауфентхалт. Не се отчайвай, ще се справиш с положението !!! Кураж и късмет! Hug

# 85
Добро утро,

ншкой да е пазарувал случайно в Реал наскоро? Миналата седмица бяхме там и лелята на касата ми даде един талон - взе да ми обяснява какви намаления давал и тн...Като го погледнах - пише Beretigungsausweis für Personalkauf newsm78 И какво ли значи Babyhartwaren - памперсите влизат ли вътре?

# 86
Aloha,
тук се изваляха небесата! Как е възможно от понеделник да не е спирал дъжда?! Баси гнусното сиво, мокро, кално, ноемврийско време.
На 11.11 имаме Laternenfest в градината. Моят човек пък точно тогава е на някаква тъпа конференция в Кьолн. Пак ще трябва да се лянцаме сами с детето. Почвам да се чувствам като самотна майка - на родителските срещи съм сама, че все ранни ги правят, на фестовете - сама, за избирането на подаръци пак сама, на него само му ги показвам и решаваме двамата какво да е, ама аз трябва да си чагъртам аспиринчето какво да е-що да е. Аман. ooooh!
Мисля да го набутам да играе Николаус на празника в градината Twisted Evil

Гадното време явно изкарва на показ най-низките ми страсти Crazy.

бибитка, да ти е жив и здрав скорпиото. Наздраве и здрави нерви. Wink

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 10:53 от surfline

# 87
.bibitka.   Честит да е родженика ти! Да е здрав и да имате много поводи заедно да се черпите на масата със средиземноморскя изглед     bouquet

Аз отивам да закуся и ЩЕ СИ ЛЯГАМ    Simple Smile   и ние от нощната смяна трябва да поспим, нали Мише    Hug

Хубав ден! Тук при нас се заформя да е слънчево днес    Wink   та мога да ти изпратя много слънчеви усмивки за добро настроение, Сърфи. Дано да ти е слънчево на душата - все пак имаш идея как така и Сърфов да има възможността да участва в мероприятията    Peace

# 88
Диво цвете, ние с мъжа ми сме с различни фамилии, децата носят неговата. По летищата при поискване показваме копие от акта за раждане. Особено ако пътувам сама, гледам да не го забравя. При двойно гражданство е добре да се носят и двата паспорта на детето (предимно при пътуване към/откъм България), ако има само немско - е ясно.

Бибитке, весел празник! Да е здрав и късметлия съпругът ти!

Зима
, важи. Все пак е двустранно споразумение това с двойното гражданство. Wink

Моето момче не иска да ходи на градина! Казали му, че знае много и сега иска да ходи на "голямото училище". ooooh!
Идеята не я намирам за лоша. Тъкмо ще ми е по-лесно да му обясня, че сменяме градината с "по-голяма". Wink
Сподлелям, че и коликите на Ева си тръгнаха. Вече имам най-спокойното бебе. Поне обаче успяхме да научим за таланта ú.

# 89
Искам да ви кажа, че ми е много неприятно
това дъждовно време. Само на рождения ми
ден не валя. Като си помисля, че още поне
шест месеца ще е така, и ми се иска да се
изнеса към някоя южна страна, полукълбо...

Честито на празнуващите!

Общи условия

Активация на акаунт