96 DE: Вампири, таласъми се разхождат по налъми.

• 18 762
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!
тук пък вали сняг ooooh! по-точно снягодъжд

Майра, куул, Baby Hardware hahaha Пусни гугъл и виж колко народ се пита чудещ "Was sind eigentlich Babyhartwaren? newsm78" Laughing  Памперсите май не влизат в това число, те са мекички Wink

Mаярм, не реви излишно и не се надявай на Арбайтсамта да ти помага за работа, на тях само името им такова Wink. Имаш право на работа, така че като му дойде времето и ти ще си намериш, не се притеснявай Peace

Има ли някоя от вас двойно гражданство? Интересно ми е дали това важи в милата родина...

Зима, в какъв смисъл дали важи? И с тройно гражданство да си, когато си в България си си българка, другите тапии не ги трогват.

Бибитке, да ти е жива и здрава половинката и весел празник  bouquet

# 91
Аз отивам да закуся и ЩЕ СИ ЛЯГАМ    Simple Smile   и ние от нощната смяна трябва да поспим, нали Мише    Hug

А, аз съм наспана, я каква усмивка мога да пусна тая сутрин  Mr. Green

Иначе се отрязвам още в 9 вечерта, но онзи ден откривахме новата учебна година и имаше обичайните шаш и паника. Всичко мина по мед и масло - в нашия случай сладки и шампанско, запознахме се, има надежда. Прави ми впечатление, че като цяло мотивацията на берлинските студенти е много по-голяма от на хамбургските, явно причината е в политиката и парите на университета.

Отивам да творя, дъждът ме предразполага да подреждам днес архиви  Mr. Green

# 92
Искам да ви кажа, че ми е много неприятно
това дъждовно време. Само на рождения ми
ден не валя. Като си помисля, че още поне
шест месеца ще е така, и ми се иска да се
изнеса към някоя южна страна, полукълбо...

Нали знаеш кой идва с теб?
Дълго време след като се върнахме, на въпроса "Къде живееш?" Алекс отговаряше "В Африка". Laughing
На Ева, така да се каже, корените ú оттам започват. Laughing
С две думи, поне децата идват с теб. Laughing

Мишок, особено в този университет парите не са проблем, да. Или поне не чак такъв. Мотивират, казваш. Mr. Green
Говори се обаче, че и тук искат да въвеждат високите такси. Макар че, като се замисля, това се обсъжда от години.

# 93
Е, шампанското беше от преподавателите, но иначе парите помагат.

В Хамбург ги отменят/променят.

Искам и аз при слоновете.

# 94
От всички подаръци, които получих за РД, най ме усмихна една изрезка от календар.
Знаете ги, всяка дата на отделна страница, а на гърба на страницата - умотворение
или нещо си там, дето да ти разшири познанията. Та имам аз една леля, дето все ми
изпраща към картичките и някоя и друга изрезка от вестник, списание, а ако намери
време, директно преписва каквото там има мъдро за казване. Сега обаче нямала време.
И ми праща само една малка изрезка от календар. Отпред датата, отзад - описанието на
Eisbein. Това е едно мазно тлъсто нещо, което ядат по тукашните земи, и от което често
ми се повдига, ако някой наоколо си го е поръчал. Но сега вече разбрах и откъде идва...
Сигурно съм й разказвала за онази секретарка, дето не знаела немски, но понеже била
любовница на шефа, я командироват в Германия, барабар с останалите колеги. И когато
се наложило да поръчват десерт в някакъв ресторант, мацето поискало веднага за всеки
по един Айсбайн. Защото все си мислело, че поръчва Ескимо, сладолед на клечка. Ето:

# 95
9:56 местно време

Мило дневниче, Лисицата е брутална. :sick:

# 96
мацето поискало веднага за всеки
по един Айсбайн. Защото все си мислело, че поръчва Ескимо, сладолед на клечка.
Joy
Сладолед на крак, така да се каже hahaha Laughing
Лиске, това виц ли е или мадамата наистина съществува? Laughing

# 97
Лисо, с тоя Eisbein не си за Африка. Ще се разтопиш, маце. Така да се каже, ще се размажеш. Joy

# 98
  • Немция
Благодаря за пожеланията- да ви се връщат с пълна сила(включително и замезването из Средиземноморско). Grinning

Явно в Бавария е по-лошо времето- тук в момента е мрачно и студено(не вали), но тези дни имаше доста слънчеви промеждутъци.

Почвам да се чувствам като самотна майка - на родителските срещи съм сама, че все ранни ги правят, на фестовете - сама, за избирането на подаръци пак сама,
Има надежда- като дойдат късните по час родителски срещи в училището. Тогава Сърфов ще трябва да компенсира- няма измъкване, няма тън-мън. Sunglasses

Мамунке, честито спокойно бебе!

С таксите в Хамбург така и не разбрах дали ги отмениха или не. Аз се "минах" и плащах преди година... Rolling Eyes

Лека нощ на залягащите по никое време! Grinning

Лиске, десерт и половина! Laughing

# 99
При нас пък срещите са 20:00 ч., но аз пак си ходя сама де. Първо някой трябва да седи при детето, не е хубаво да я оставяме по това време на денонощието сама, може да забегне към някоя дискотека Wink и второ- не виждам смисъл да се тупнем там и двамата 2 часа, да слушаме едно и също. Той моят и без това не може да вземе много отношение по детскоградински въпроси, така че няма нужда от него там Wink Обаче за латерненфеста съм му казала още от 3 седмици да си опича работата и в 5 да е на линия, защото по такива мероприятия и аз не обичам сама.

Тези такси да вземат да ги махнат навсякъде. Онзи ден бяха ревнали пак, че незнам колко процента от абитуриентите, предимно от по-бедни семейства, не отишли да следват заради таксите- ами браво за гениалната идея, после ще реват пак, че няма достатъчно квалифициран персонал и ще се чудят от кой континент да си го набавят, а бедните както винаги- на тръстиката ooooh!

# 100
Лиска, най-после повърнах. Сега имам оправдание да си полегна и да не редя архиви, за което сърдечно ти благодаря.

Студентските такси /не става въпрос за семестриалните такси от 250 евро/ падат при нас от 500 на 375 евро, като от този семестър вече /би следвало да/ са обвързани и с минимална заплата от 30 000 годишно, която евентуално биха получавали студентите след завършване на образованието си. Родителите и преди, и сега са освободени от такси.

FU Berlin събира с малки изключения само семестриална такса.

Биба, за студентите от по-бедни семейства има много повече програми за подпомагане, отколкото им се иска на някои да повярват, като се започне от BAföG, който в 30-40 % от случаите се опрощава, мине се през вътрешноуниверситетски стипендии и се стигне до големите фондации и банка KfW /която се осра малко напоследък обаче/. Стига да искат, могат да учат. Факт е обаче, че Свободният в Берлин получи заслужено по линията на Exzellenz Initiative една солидна сума, докато Уни-Хамбург е затънал в собствената си апатия. Семестърът тук започна още на 13 октомври, а нашият институт още не си е публикувал семестриалната програма  #Cussing out. Обаче искаме от студентите да се ориентират по нея и да се регистрират за лекции и упражнения през Интранет. Тъпо.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 12:01 от Mi6ka

# 101
  • München/Stara Zagora
Хора, вие получавали ли сте пакет от Фелиситас? Тази вечер в 7:00 ни навести една женица и ни набута един пакет с проби за бебешки истории...няколко пъти попитах да не ми пристигне някоя сметка след няколко дена, но тя каза 100% безплатно, било само с рекламна цел. Странно ми се видя....вие получавали ли сте такива гешенкпакети??

http://www.felicitas-direkt.de/home.html - това им е сайта

а ти беше ли поръчала?Аз много често си поръчвам и получавам разни неща, най различни пробички и мострички.сега чакам от шлекер едно пакет4е Wink

# 102
  • в сърцето на един мъж...
Разсмяхте ме на ранина, поне малко ми олекна главоболието Confused
Сърфе, време е да планираш второ отроче - така ти стоиш в къщи, то те занимава, а Сърфов ходи по родителски мероприятия Mr. Green
Диво цвете, де го видя това слънце  ooooh! Тук е мрачно и духовито, не виждам изгледи да пекне Crossing Arms
Бибитке, да ти е жив и здрав рожденника, да те радва и скоро да закусвате на такава маса, с такъв изглед!   bouquet

# 103
Сърфе, време е да планираш второ отроче - така ти стоиш в къщи, то те занимава, а Сърфов ходи по родителски мероприятия Mr. Green

Да бе, дали? Щото на мен ми мирише, че пак аз ще се гърбя с "мероприятията", а като бонус ще имам и един слинг на гърбината Crazy

# 104
  • Германия
Сърфи, не реви, не плачи, не си единствената "самотна майка" Аз сутринта пак трабмовах до градината, Мартин през цялото време не спря та търчи из снега и да прави топки. Нищо против де, само че през това време Фабо не спря да мрънка в количката, прибрах го мокър, защото господинът става истеричен, ако сложа антидъждовното покривало...Лудница Crazy Но пък заспа почти веднага след като се прибрахме newsm44
Фелиситас хубаво раздават подаръци, но да не ми раздават данните наляво и надясно Close

Общи условия

Активация на акаунт