Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 474
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 810
  • Върху лъчите на Слънцето.
мии,  newsm78, тсъ ...

# 811
При стария вариант на кандидатстване, в такава група можеха да се запишат деца от следващия набор. Желаещи такива едва ли липсват и в това ОДЗ, но сега не се разрешава. А би решило проблема на още 10-12 деца, набор 2006.
      При съществуваща опасност от закриване на група /след като има 10-12 места се мисля как съществува защото и посещаващите я ще са толква/ се чудя колко акъл трябва да имаш за да не предприемеш действия за "спасяване" на застрашената група.И аз лично НЕ знам някой да е забранил прием на деца за формиране на пълноценна група.Сигурна съм,че няма нито наредба,нито някакъв писмен нишан. Mr. Green Шефа на градината е трябвало да пише докладна и да иска прием от следващия набор.Така ще устрои и тези ,които искат децата им родени в началото да са с един набор напред.И съм сигурна,че НИКОЙ няма да им забрани.При тая криза за места си е малоумие да държиш "празни" групи.

# 812
Дидиа, мисля че сме свидетели на достатъчно малоумия вече, та да се учудваш...

# 813
  • нейде там, където ....
Имам отговор, от Общината, че преместване на дете (посещаващо яслена група) в група с по-горен набор е възможно след навършване на три години, като директорката има думата за това.
Макар да си мисля, че в ОДЗ 17 е направено, без да чакат децата да станат на три. Също имаше дълго време свободни места за първа група.

# 814
Имам отговор, от Общината, че преместване на дете (посещаващо яслена група) в група с по-горен набор е възможно след навършване на три години, като директорката има думата за това.
                     Това е напълно формален и безмислен отговор! Докато чакат да станат на 3 може да закрият групата  Mr. Green При това ДО СЕГА винаги са приемани децата от септември стига да навършват 3 години през съответната година и не съм забелязала родените през декември да изостават само защото са родени накрая на годината.Даже обратното - много повече научават и знаят от тези останали в яслата.Като има дума директорката да си я каже  Sick а не да се създава напрежение , да има празни места и да няма чакащи. Mr. Green
                    Вече се чудя какво ли ще измислят ?  #Crazy Защото вместо да става по-добре всичко стана една голяма каша. Sick

# 815
А защо си мислите, че тези места не се държат свободни умишлено, на мен на такова ми намирисва  #Crazy

# 816
А защо си мислите, че тези места не се държат свободни умишлено, на мен на такова ми намирисва  #Crazy
       Как умишлено ,бе миличка!Нали групите с намален капацитет са под наблюдение и следва закриване.Виж парадокса  Laughing ще строим градини,а групите са празни. На това управленческо решение ли му се вика? Явно някой не си разбира от работата и ще му се стъжни при  делегирания бюджет  Mr. Green като не може да си направи сметките. Издръжката при 22 деца в група НЕ стига,да не говорим при 12 какво става. Sick

# 817
Ехо!Какво става?Ще се вдигаме ли на протест?Аз съм ЗА с 2-те ръце newsm10Хайде ако се прави нещо да е сега че НЯМА ВРЕМЕ!

# 818
Ехо!Какво става?Ще се вдигаме ли на протест?Аз съм ЗА с 2-те ръце newsm10Хайде ако се прави нещо да е сега че НЯМА ВРЕМЕ!
newsm10

# 819
       Как умишлено ,бе миличка!Нали групите с намален капацитет са под наблюдение и следва закриване.Виж парадокса  Laughing ще строим градини,а групите са празни. На това управленческо решение ли му се вика? Явно някой не си разбира от работата и ще му се стъжни при  делегирания бюджет  Mr. Green като не може да си направи сметките. Издръжката при 22 деца в група НЕ стига,да не говорим при 12 какво става. Sick
Значи има два варианта или директорката е некомпетента и незнае какво праи
Или всичко е умишлено и нарочно и после някои стоящи по-високо ще кажат аа ама там има места и затворихме групите

# 820
                     Според мое лично мнение  Laughing горепоставените могат да затворят група САМО ,ако долу някой не си разбира работата и интереситге,пък и не може да направи елементарни сметки. Mr. Green

# 821
Виждам, че двата ми опита да привлека вниманието към това, че има много свободни места за набори -2002 до 2005, най-накрая са се увенчали с успех. По-скоро, най-накрая и на други им направи впечатление.........
Между другото ето една ДГ, която приема деца за ясла в първа градинска група, поради това че има места:http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=134

# 822

В нашето ОДЗ е така и така си беше когато каката ходеше! Може да се разместват децата от групите (примерно от 1 да отиде във 2), но не и тези от яслата! Ако е в яслата и навърши 3 по средата на годината - може да бъде преместено в 1 гр. по преценка на директорката (но трябва да има навършени 3!

# 823
  • София
Споделям поредната серия от моята кореспонденция с kg.sofia.

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-12-19 16:38:47 вашето запитване:
Отново се обръщам към вас с молба за разяснение. Последният ми въпрос и отговорът му са следните: Кога имат право да кандидатстват за детска градина децата ми, родени на 05.09.2006 г. След като досега беше ясно, че кандидатстването става в годината, в която детето навършва 3 г., искам да попитам как на практика ще участват в класирането децата ми, ако кандидатурите им се активират на 05.09.2009 г., т. е. при навършване на 3г., както ми беше отговорено.Моля, за по-конкретен и подробен отговор!Нашият отговор:При активирането на кандидатурите ще получите вх
одящ номер и ще участвате в класиранията.Според това решение, свободните места се разпределят между децата, родени в началото на годината, отговарящи и на критериите в новия регламент. За останалите деца, до времето, в което кандидатурите им станат активни, записването ще е приключило и учебната година ще е започнала.Очаквам вашия отговор и се надявам да е по-различен от почти едносричните отговори, които получавам до момента. Считам, че е редно да проявите повече уважение и ангажираност и да изясните проблема!

Нашият отговор:

В момента новият регламент е предоставен за разглеждане и одобрение от различни агенции и организации. След това трябва да бъде гласуван на сесия на Столична Община и чак след това ще бъде публикуван на сайта. Това най-вероятно ще стане до края на м. февруари. Ще имате достатъчно време да се запознаете с него.

Предварителните кандидатури се активират автоматично при навършване на необходимата възраст и тогава се включват в класиранията. Не е възможно да се класирате, без да имате необходимата възраст.

Ами, това е, както и да го извъртя въпроса, получавам един и същ отговор. Не знам вече, наистина ли не разбират за какво става въпрос.  #Crazy

# 824
Споделям поредната серия от моята кореспонденция с kg.sofia.

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-12-19 16:38:47 вашето запитване:
Отново се обръщам към вас с молба за разяснение. Последният ми въпрос и отговорът му са следните: Кога имат право да кандидатстват за детска градина децата ми, родени на 05.09.2006 г. След като досега беше ясно, че кандидатстването става в годината, в която детето навършва 3 г., искам да попитам как на практика ще участват в класирането децата ми, ако кандидатурите им се активират на 05.09.2009 г., т. е. при навършване на 3г., както ми беше отговорено.Моля, за по-конкретен и подробен отговор!Нашият отговор:При активирането на кандидатурите ще получите вх
одящ номер и ще участвате в класиранията.Според това решение, свободните места се разпределят между децата, родени в началото на годината, отговарящи и на критериите в новия регламент. За останалите деца, до времето, в което кандидатурите им станат активни, записването ще е приключило и учебната година ще е започнала.Очаквам вашия отговор и се надявам да е по-различен от почти едносричните отговори, които получавам до момента. Считам, че е редно да проявите повече уважение и ангажираност и да изясните проблема!

Нашият отговор:

В момента новият регламент е предоставен за разглеждане и одобрение от различни агенции и организации. След това трябва да бъде гласуван на сесия на Столична Община и чак след това ще бъде публикуван на сайта. Това най-вероятно ще стане до края на м. февруари. Ще имате достатъчно време да се запознаете с него.

Предварителните кандидатури се активират автоматично при навършване на необходимата възраст и тогава се включват в класиранията. Не е възможно да се класирате, без да имате необходимата възраст.

Ами, това е, както и да го извъртя въпроса, получавам един и същ отговор. Не знам вече, наистина ли не разбират за какво става въпрос.  #Crazy

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo      На този отговор  вече ритам от смях ! Ако регламента е такъв всички родени след 31 май са аут разбира се ако родените до тази дата не са малко.
                    Може би КГ-то се води от факта , че и в момента има свободни места в много групи и градини.

Общи условия

Активация на акаунт