Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 504
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз затова вчера 88 пъти му повторих на Джонев да вкарат още критерии, да намалят броя на джуркащите се деца до минимум. Ако освен по първо желание, градината е в близост и това да носи още точки, може да се получи диференциация.

И той какво каза?
Защото и аз съм ЗА .

Едва ли има родител, който да предпочете лотария, пред дълъг списък с критерии. Освен ако няма предварителна информация за центъра на тежестта на някое от зарчетата... Confused

Има, има. С изумление го прочетох в миналата тема. Защо сме "измисляли" толкова много критерии...Освен точковата разлика, виждам смисъл и в това, че няма само директорите да знаят за предимствата и всикчо ще е "на масата"
Но за зарчетата не знам  Crazy

zvanche, честито да ти е много да е здравичко! Моля те, не разводнявай темата. И без това конструктивните мнения се размиват, а темата става километрична  Hug

# 76
  • София
 madchen , Не мисля, че факта че не си зарязваме всички децата за да се върнем на работа още на 6я месец е глупаво и аз съм глупава, че си гледам детето. И ако мислиш, че е справедливо да се поощряват такива "майки" ами аз наистина незнам какви ценности имаш  newsm78
И да те питам какво ощетявам държавата с 220лв майчинство??? Ако работя и се осигурявам на минимална заплата и детето ми е в ОДЗ дали ще има полза от мен Държавата???
Колко мислиш струва издръжката на детето в ДГ?

# 77
[Понеже някой си е гледал по-дълго детето и е взимал пари от държавата ще получи повече точки, а който се е върнал по-рано на работа и е плащал данъци за да има държавата пари да плаща на стоящите вкъщи майки ще получи по-малко точки. По-глупаво предложение не бях срещала от както чета темата. Предлагам да го сложим на първа страница - едва ли някой друг ще блесне с по-впечатляваща простотия  newsm10 newsm62

Аааааа не! Има:
Цитат
Ами предлагам да не е лотария, а директорите да си изберат деца от тези с равен брой, според нуждите на групата.

Аз кат ти казвам за дограмата и плочките - ти.... не, та не!

# 78
  • София
Koлкото и на някой да му се струват лоши критериите, те все пак са в пъти по-добро решение от лотарията. Просто защото са ясно доказуеми. Всичко друго, колкото и добре да е замислено, не е достатъчно прозрачно. И както мога да наглася в системата да се изтегли числото 6, така мога и да изтегля всичките числа, които се отнасят към него. Това означава, че всеки път трябва да се генерира число от съвсем случайна поредица от числа. Да не говорим какво ще стане, ако системата изтегли две последователни случайни числа. Това ще означава едно и също дете, изтеглено два пъти.

# 79
Лотарията е унизителна за децата, за родителите, а също и за тези, които не могат (или по-точно не искат) да осигурят достатъчно места за децата в детските градини.
Случайните числа са само на теория случайни, а иначе и зад тях стои алгоритъм, които ги смята и се водят за сравнително случайни, но никой не може да ми го гарантира! Както и на хилядите родители, чиито деца ще останат вън от ДГ!
Освен това, както вече спомена jd, никакво, ама никакво планиране не може да си направи един родител по отношение на това дали ще приемат детето му и кога, кога ще върне на работа, кой ще се грижи за детето. Случайността е такъв разумен фактор, че просто нямам думи. Stop
Темата беше създадена с много добри намерения и желание за конструктивност, но както виждаме - едно си знаят от СО и Сирма и едно си баят. Така, че колкото и конструктивни предложения да даваме, не виждам някой да се замисля над тях и темата направо се обезмисля. Дай Боже, дано Лови-татко да успее да внедри някоя от всичките си добри идеи.
И накрая, искам да кажа- Слава Богу, че излязохме от матрицата и се класирахме тази година на 21-во класиране! Но ми е кофти за другите деца и родители, които ще продължат да се борят и да бъдат разигравани на лотария и кой знае още какви причудливи идеи. Желая им успех и по-малко изхабени нерви, ако изобщо е възможно това, когато си имаш работа със СО и СирмаPeace

# 80
  • София
На мен ми искаха нотариален акт или договор за наем, но това беше преди повече от 8 години. И ти дават бележка (жълта беше), която да си носиш с личните документи.
Много хора са писали във форумите, че при регистрация на настоящ адрес, в някои районни общини не са им искали документи.

Нали кмета на Сф искаше да се върнат пак домовите книги, защото на практика така може да се упражнява някакъв контрол върху това хората да се регистрират където живеят, но не стана.

2) Изплащащите ипотечни заеми за сметка на плащащите наем - така се подпомагат банките за сметка на частните лица - наемодатели. Понеже, разбира се, е абсурдно - и практически невъзможно - да сменяш градината на децата си всяка година, а е напълно вероятно - уви - да сменяш жилището си, когато живееш под наем, дори по- често... и като не можеш да избереш ДГ близо до работното място - принуждават те да пристъпиш към вариант ипотека. Защото, дайте да не се лъжем, младите семейства, които притежават собствено жилище, напълно изплатено, и търсещи вариант общинско ДЗ за децата си, не са особено много.

Не е казано че жилището ти трябва да е абсолютно изплатено, за да имаш документ за собственост. И да - има много млади семейства, които притежават собствено жилище и кандидатстват за общинско ДЗ. А това дали жилището е ипотекирано няма абсолютно никакво значение.

Значи, моето жилище не е ипотекирано... но много добре осъзнавам, че такива са малцина.

Въпросът ми е как тъй без никакъв документ ще ми издадат документ, че обитавам дадено място!? Това е абсурдно - тогава напълно непознат може да си издаде документ, че живее в жилището Ви!? За това питах дали трябва да нося нотариален акт за справка... ама щом така става работата - ами, хора, просто си харесайте някакъв адрес (взет от бгмапс) в близост до градината, която сте харесали и хоп - озовавате се с настоящ адрес там... Ако наистина имат такава практика общините просто ... ... ... нямам думи.  #Crazy

# 81
  • София
Идеята за директорката да подбира децата е добра, но само на теория. Включиш ли такъв субективизъм ще се върнем на старото положени, ще отворим вратичка за подкупи и пр.

Ами Джонев не каза кой знае какво на моето питане, защо зарязахем приетите от раб.група критерии - за себе си е решил, че неговия вариант работи. Само се страхувам, че ако остане така и догодина ще има голямо пишене и кършене на ръце.

# 82
Анна, не съм експерт, но от това, което ни беше обяснено, след като изтеглят числото 6, семаха детето с този номер от групичката. Ако пак се падне число, което съответсва на 6, то детето под този номер вече ще е друго, защото изтегленото не участва. дано ме разбра.
Системата ще се състои от три части:
система за генериране на случайни числа
система за поддържане на база данни с децата
система, която ще след връзката между двете, като следи времето на подаване на случайното число и на генериране на дете за него

За повечето критерии:както писах, още не са ясни критериите точно.Дано са повече.
За яслите - още не е ясне този критерий.
За предимствата по възраст- не.Вече се уливате. Няма смисъл от подобни предложения.
За подкупнаъа директорка- Люлин ми е далеч, живея в Слатина, моля ако някой има информация, да ми пише- желая да се възползвам.
Момичета, моля ви да четете какво се пише!

# 83
Кати, виж сега, има си закон че всеки трябва да се регистрира по настоящ адрес там, където живее. За това се издава една жълта бланка от общината, става за минути. Другият вариант е с лична карта. Няма нужда от драми. Не е сложно, задължително е и без това. Не се искат документи, поне в повечето случаи.

# 84
Идеята за директорката да подбира децата е добра, но само на теория. Включиш ли такъв субективизъм ще се върнем на старото положени, ще отворим вратичка за подкупи и пр.

Ами Джонев не каза кой знае какво на моето питане, защо зарязахем приетите от раб.група критерии - за себе си е решил, че неговия вариант работи. Само се страхувам, че ако остане така и догодина ще има голямо пишене и кършене на ръце.
Дано все пак не Джонев има думата, а СО и дано този път вземат правилното решение. Дали сме им достатъчно информация за размисъл.

# 85
КатиАБВ, никакви документи не искаха за смяна на адресна регистрация 2006 г. Даже един от "Господари на ефира" се беше регистрирал на адреса на президентството, без абсолютно никакъв проблем.  Laughing
Сега чух от един познат, че за смяна на адреса искали да ходи и хазяйката му, което е все пак някаква крачка. А съветът ти всеки да се регистрира в района на желаната ДГ, не важи, ако се гледа срока на тази регистрация, както беше замислено по едно време. А аргумента на Сирма регистрацията да не се взема под внимание, щото видите ли почти всички имали, е несериозен, както е несериозна и непредставителна анкетата им. Peace

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 16:09 от tini-mini

# 86
  • София
Анна, не съм експерт, но от това, което ни беше обяснено, след като изтеглят числото 6, семаха детето с този номер от групичката. Ако пак се падне число, което съответсва на 6, то детето под този номер вече ще е друго, защото изтегленото не участва. дано ме разбра.
Системата ще се състои от три части:
система за генериране на случайни числа
система за поддържане на база данни с децата
система, която ще след връзката между двете, като следи времето на подаване на случайното число и на генериране на дете за него

За повечето критерии:както писах, още не са ясни критериите точно.Дано са повече.
За яслите - още не е ясне този критерий.
За предимствата по възраст- не.Вече се уливате. Няма смисъл от подобни предложения.
За подкупнаъа директорка- Люлин ми е далеч, живея в Слатина, моля ако някой има информация, да ми пише- желая да се възползвам.
Момичета, моля ви да четете какво се пише!

A как ще се осигури прозрачност на цялото това "джуркане"? По телевизията ли ще го излъчват? Или ще има: "ами изтеглихме тука едни числа, вчера по някое време."?
Явно Джонев е решил, че тази лотария е най-лесна откъм софтуер, т.е. ще се улесни максимално собствената му фирма. Дано в СО имат по-добри решения, ама вече не вярвам.

# 87
Не знам, Анна, не знам.

# 88
  • София
Въпросът ми е как тъй без никакъв документ ще ми издадат документ, че обитавам дадено място!? Това е абсурдно - тогава напълно непознат може да си издаде документ, че живее в жилището Ви!? За това питах дали трябва да нося нотариален акт за справка... ама щом така става работата - ами, хора, просто си харесайте някакъв адрес (взет от бгмапс) в близост до градината, която сте харесали и хоп - озовавате се с настоящ адрес там... Ако наистина имат такава практика общините просто ... ... ... нямам думи.  #Crazy

Нали точно в миналата тема писах за предаване по НТВ за репортер, който се регистрира, че живее на адреса на политик. Не съм сигурна, дали беше на Р.Петков или на Първанов Simple Smile Абсурдно е, но е факт Simple Smile Отиваш, пишеш някакъв адрес и вече живееш в Сф Simple Smile

Не знам, лично аз усещам как от 2004г до сега съм работила 6 месеца, а следващото ми завръщане може да е 2012година, което направо ме...как да ви кажа...наистина нямам думи. Този жребий е пълна подигравка  Confused

П.П  сега видях, че тини-мини е описала случаят Simple Smile

# 89
madchen , Не мисля, че факта че не си зарязваме всички децата за да се върнем на работа още на 6я месец е глупаво и аз съм глупава, че си гледам детето. И ако мислиш, че е справедливо да се поощряват такива "майки" ами аз наистина незнам какви ценности имаш  newsm78
И да те питам какво ощетявам държавата с 220лв майчинство??? Ако работя и се осигурявам на минимална заплата и детето ми е в ОДЗ дали ще има полза от мен Държавата???
Колко мислиш струва издръжката на детето в ДГ?

Очевидно е че чета темата, няма нужда да ми изпращаш поста си и на лични. Ако за теб "майка" е човек, който си стой вкъщи докато ожени/омъжи отрочето си, имам изненада, вече сме друг век и по-голяма част от хората съчетават съвсем успешно работа и семейство. Ако ти се виждат малко 220 лв. майчинство, започни работа и ще взимаш повече. А тези които се осигуряват на 220 лв. в София са лъжци и мамят държавата - такава заплата в София няма. Ако и ти си от тях, вместо да парадираш с факта по-добре си замълчи. И да, трябва да се насърчават хората да се върнат на работа след като детето им стане на 9 месеца, именно за това искаме ясли  и градини. Щом искаш си гледай детето докато тръгне първи клас, но тогава на какво основание имаш претенции за градина, щом искаш да си седиш вкъщи и да не плащаш данъци? Това до скоро беше начин на мислене при циганите, но явно и българите сме се изхитрили.

Общи условия

Активация на акаунт