Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 55 121
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ама разбира се, че не може да те убедим. Ти си с 2 деца, как ще те убедя, че аз съм във същата ситуация като теб? Аз съм с едно и ти си с едно, другото ти е на детска градина. Ако не влезе твоето, ти оставаш без работа, ако не влезе моето, аз оставам без работа. Както беше казал Лови-татко една не работеща майка. Защо ситуацията да е различна? И защо щом ти си успяла да вкараш детето си в градина преди тази безумна система да имаш право за второто преди мен? Не стига, че дават точки за 2 деца, да ви дадат точки и за това, че едното е на градина? Та това директно изтласква моето едно дете с 2-ма работещи родители на дъното на опашката. И като няма баби и дядовци какво? Да го върна обратно в корема, та да не се мъча ли? Ами смешно е да искате да ви бъде прието едното щом и другото ви е прието. Виж, ако се пребори в системата наравно с моето и влезе твоето, да се премести в градината на баткото/каката нямам против. Разбира се, че е лудост да се водят в 2 градини, но гарантиран прием не е честно спрямо останалите.

# 391
Моето дете е прието по време през системата!

# 392
Ама разбира се, че не може да те убедим. Ти си с 2 деца, как ще те убедя, че аз съм във същата ситуация като теб? Аз съм с едно и ти си с едно, другото ти е на детска градина. Ако не влезе твоето, ти оставаш без работа, ако не влезе моето, аз оставам без работа. Както беше казал Лови-татко една не работеща майка. Защо ситуацията да е различна? И защо щом ти си успяла да вкараш детето си в градина преди тази безумна система да имаш право за второто преди мен? Не стига, че дават точки за 2 деца, да ви дадат точки и за това, че едното е на градина? Та това директно изтласква моето едно дете с 2-ма работещи родители на дъното на опашката. И като няма баби и дядовци какво? Да го върна обратно в корема, та да не се мъча ли? Ами смешно е да искате да ви бъде прието едното щом и другото ви е прието. Виж, ако се пребори в системата наравно с моето и влезе твоето, да се премести в градината на баткото/каката нямам против. Разбира се, че е лудост да се водят в 2 градини, но гарантиран прием не е честно спрямо останалите.
smile3501

# 393
  • София

Ами... Не ми е известно някой тук да обсъжда ОТПИСВАНЕ на вече приети деца по досегашния механизъм, по време, кандидатствали по- рано... Или?.. newsm78
Или, с други думи казано, не мисля, че някой тук би очаквал или дори искал да ОТПИШЕШ вече приетото си дете.

# 394
  • София

Ами... Не ми е известно някой тук да обсъжда ОТПИСВАНЕ на вече приети деца по досегашния механизъм, по време, кандидатствали по- рано... Или?.. newsm78
Или, с други думи казано, не мисля, че някой тук би очаквал или дори искал да ОТПИШЕШ вече приетото си дете.
Тя явно има две и едното е прието от системата такава, каквато е сега.
 А на това ще отговоря, че като си ударила 6 от тотото и ти е харесало и искаш още една?

Въпреки, че не е редно да се караме по между си и наистина трябва да се направи нещо по въпроса и да се направи бунт направо, а не протест. Ако всеки който има деца отиде с близките си макар и техните деца да не са в тази възраст, знаете ли какво множество би трябвало да се получи и да ни вземат присърце? Какво сега, да махнем с ръка и да кажем, ами то ясно е че няма да стане. Ясно е, да, докато не се протестира. Та знаете ли сега какво ще съм принудена да правя за да гледам детето? Да започна да ходя нощем на работа, а денем да го гледам. И аз съм щастливка, че няма да мога спя, но да си гледам детето, ами тези дето не могат да работят нощем? Ако тяхната работа не дава тази възможност? И ако като мен не могат да си позволят да дадат 400 лева, (за повече не ми се и мисли) за гледачка или частни градини? Какво правим? Да оставим децата сами за да има какво да ядат? Да ги хвърлим по 8 часа докато сме на работа на улицата за да има с какво да ги облечем?

# 395

Отговори на въпроси и проект за процедура – идната седмица

Здравейте,

Събрахме и обобщихме повечето въпроси, които се задават в този форум. Ще отговорим на тях идната седмица.

Ще публикуваме и:
  • проект за процедура по кандидатстването и класирането на децата;
  • анализ за приложимост на различните точкови параметри;
  • описание на системата за прозрачност и сигурност на жребия;
  • изясняване на обхвата на ‘плавното преминаване към точкова система’, ако има такова.

В момента изчакваме разговори в Столична община по принципни въпроси.

Няма смисъл да публикуваме процедури и отговори на въпроси преди провеждането на тези разговори в петък.

Явор Джонев
Екип на кг.софия.бг

# 396
  • Върху лъчите на Слънцето.
katiaR 
Изобщо няма да си правя труда да ти отговарям! Вместо това ми се иска да те питам - ти дали не си някоя ученичка на 15-16 години, дето се чуди какво да прави, та си се *бутнала* при нас?! Както забелявам четеш мненията повърхностно (ако изобщо ги четеш) и не вникваш в смисъла на думите! В училище вече не ви ли учат как се прави това?!Не заслужаваш вниманието ми и няма заради теб да спамя темата с линковете на ОДЗ, както бях казала. Не заради друго, а защото уважавам останалите участници в тази тема и не искам да им досадя заради някакво хлапе без занимания!

Извинете ме за спама!

# 397
  • София
Ама разбира се, че не може да те убедим. Ти си с 2 деца, как ще те убедя, че аз съм във същата ситуация като теб?
Адмирации за всички въпроси-отговори. Мисля, че ако отговориш на всичките си въпроси през призмата на майка с две деца ще разбереш защо се опълчих на простата математика с едната неработеща майка. На всичкото останало, децата са две, не едно.

И хайде да се постараем да влезнем в положението на другите. Бях против няколко критерия, но четейки постинги на някои майки си промених мнението. Крайни изказвания и мнения никога не помагат. Трябва да се търси баланс. Точно този баланс го търсим, съдейки по последните предложения за точкуването.

Наистина смятам, че ние успяваме чудесно да се караме, вместо да градим. Когато се касае за нещо скандалджийско- всички са налице. Когато, обаче се касае да се обединим- всеки има работа и няма време.

За съжаление не остана време до пускането на новият регламент, а ние си чешем езиците. Няма никакви следи от последната работна среща. В сайта последен си стои септемврийският протокол 12. Кога ще се види за какво и колко е говорено? Кога ще е следващата среща?
Казвайте как да бутаме нещата, хич не ми харесва, че има дълъг застой и мълчание.

ПП. сега виждам, че има включване по въпроса

# 398
Дългият застой и мълчание са защото всичко е вече решено, да не се заблуждаваме!

# 399
  • София
Отдавна не съм писала в темата... не мога да се боря с вятърни мелници - писна ми противопоставянето,
но не мога да не изкреща: ЖРЕБИЯ Е БЕЗУМИЕ! ... БИЛ ТОЙ ВРЕМЕ ИЛИ СЛУЧАЙНИ ЧИСЛА! Децата ми не са ТОТО! Ако е така да взема да пусна един фиш и и да проверявам, че и парички може да се натрупат, който е с повече комбинации по-голям шанс, пък защо да не се помисли за SMS по 1,20 лв с ДДС   Sick

# 400

Отговори на въпроси и проект за процедура – идната седмица

Здравейте,

Събрахме и обобщихме повечето въпроси, които се задават в този форум. Ще отговорим на тях идната седмица.

Ще публикуваме и:
  • проект за процедура по кандидатстването и класирането на децата;
  • анализ за приложимост на различните точкови параметри;
  • описание на системата за прозрачност и сигурност на жребия;
  • изясняване на обхвата на ‘плавното преминаване към точкова система’, ако има такова.

В момента изчакваме разговори в Столична община по принципни въпроси.

Няма смисъл да публикуваме процедури и отговори на въпроси преди провеждането на тези разговори в петък.

Явор Джонев
Екип на кг.софия.бг

Да, наистина няма смисъл да си губим времето и нервите , да мислим, питаме и предлагаме, докато от СО няма ни вопъл, ни стон, нищо. Не знаем изобщо какво мислят и мислят ли изобщо. Ще очакваме поне вие да ни уведомите , ако има някакво развитие.

# 401
katiaR 
Изобщо няма да си правя труда да ти отговарям! Вместо това ми се иска да те питам - ти дали не си някоя ученичка на 15-16 години, дето се чуди какво да прави, та си се *бутнала* при нас?! Както забелявам четеш мненията повърхностно (ако изобщо ги четеш) и не вникваш в смисъла на думите! В училище вече не ви ли учат как се прави това?!Не заслужаваш вниманието ми и няма заради теб да спамя темата с линковете на ОДЗ, както бях казала. Не заради друго, а защото уважавам останалите участници в тази тема и не искам да им досадя заради някакво хлапе без занимания!

Извинете ме за спама!

Ох, Гневна, хем да не си правиш труда, хем ми отговаряш. Не ме обиждаш като ме харатеризираш като 15 -годишна ученичка, защото между тях има и доста умни и талантливи деца. Тази тема едва ли би предизвикала интереса на учениците. LaughingТука нищо полезно няма да научат от лелички, които знаят да "съскат" само.

# 402

Ако фактът, че детето е посещавало ясла, отпадне като предимство за класирането на първи етап и всички кандидатстват на общо основание за 1 група, тогава никой директор няма да може да обяви, че всички деца от яслата преминават в първа група и следователно няма нито едно място за прием.

Случаен,/а,бе писна ми от случайни/ посещението на децата в ЯСЛАТА на ОДЗ  НЕ Е ПРЕДИМСТВО.ОДЗ /за тези,който не знаят е ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕПросто при прием на детето в ОДЗ се влиза от 10 месеца до 7 години.Никой никога не е писал и не съществува документ ,който да ме ограничава като родител за кандидатстване на друго място и НИКЪДЕ не е определено посещението на детето ми в яслата на ОДЗ като ПРЕДИМСТВО.При приема на детето в ОДЗ единствено родителя има право да реши до кога детето ще посещава съответното заведение.В ОДЗ-тата НЯМА деление при прием на ясла и градина.Много интересно ми е КАК ще отпишете детето ми от ОДЗ и ще ме накарате да кандидатствам пак. Mr. GreenЗа да осъзнаете абсурдността на предложението - давайте тогава за всяка група да се кандидатства всяка година и да нямате право от първа група да преминете във втора ,защото аз моето дете искам да го дам от втроа група и няма обявени места.Така ще се обявят всички места и който се класира на ЖРЕБИЯ /друга простотия според мен/.
                  Вече се уляхте съвсем.Престанете да предлагате глупости защото ни писна.Разумни разговори и решения на проблема - ДА,но на глупостите е крайно време да поставите едно голямо - НЕ.
                 Престанете и със "самостоятелните" решения на директорките , че ставате смешни.Парашутистите в групите или "заемането на освободените места" не се прави от директорките , а ......я се поинтересувайте на местата заети след освобождаване  ЧИИ деца са вкарани. Mr. Green

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 14:55 от Didia

# 403
  • нейде там, където ....
Дългият застой и мълчание са защото всичко е вече решено, да не се заблуждаваме!
За съжаление не мога да не се присъединя към горното мнение, особено що се отнася до жребия за следващата учебна година, като чета постовете на Явор Джонев
Екип на кг.софия.бг.   Confused По-скоро ще отменят предимството за прием на брат/сестра, отколкото лотарията. Но и от общината сигурно не виждат изход от ситуацията, в която сами се натресоха. Пък идат избори. Тогава, като я направят Фандъкова министър, да се спасява следващия, както намери за добре. Може и всичко да отменят и да приложат стария начин с висене по опашките.  Crazy

# 404
работната група   този петък ли се събира

Общи условия

Активация на акаунт