Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 505
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 780
  • София
щурчо, нямам думи, имам чувството, че участваме в някакъв абсурден филм. И защо точно до края на май 2006 г.? Защото тогава приключва класирането за септември 2009 г. ли? Е, това вече си е абсолютна дискриминация. Това ли им е начина да решат проблема с недостигащите места, като просто лишат от възможност за кандидатстване повече от половината деца от набор 2006 . #Crazy

# 781
Ох, момичета, просто всичко е такъв абсурд, че не знам  ooooh! ooooh! ooooh!
Ако ви публикувам хронологията на съобщенията, които имам, ще се попикаете от смях. Там има такива абсурдни неща, като "..ние така си решихме...", последвано от точно обратното, како и "...по погрешка сме ви класирали/включили в...", и т.н., и т.н.
Не знам дали Джонев ги взима, или самите "експерти", но е факт че това определя кое дете е вътре и кое- не. Хвърлят се от една крайност в друга, решенията са хаотични и според настроенията на някой си, няма никаква стройна логика и последователност.Може и не всичките ни прдложения да са били добри, но все пак им очертахме основните проблеми, а те вместо да ги решават, ги задълбочават....

# 782
  • София - Дианабад
Току-що от кг.софия.бг съм получила писмо,че в едно от ОДЗ-тата , където съм подала документи за кандидатстване, се сформират 2 нови групи от деца родени 2006г, НО, тъй като групите са градински, а не яслени, ще бъдат класирани деца, родени до края на м. МАЙ 2006г......."Вашето дете е извън тази възрастова граница и затова няма да бъде класирано.
Кандидатурата ви ще се запази и ще остане активна. "

Благодаря Ви г-н Джонев... Не само тук..ВСИЧКИТЕ кандидатури на моето дете са активни... И на кой от Вас му пука от това???? ..........

Има ли нужда от коментар ?

Май за същото ОДЗ коментирах и аз в темата за СТРАСТИТЕ.  Е по-пълен абсурд не съм виждала  #Cussing out. Как им хрумна пък да правят 2 градински групи в средата на годината само за половината набор, а за догодина няма да има и едно място за родените в останалата половина на 2006 година  #2gunfire. Нямам думи  Sick
Веднъж нямахме възможност да се класираме за ясла през януари, защото яслената група беше запълнена септември месец /когато моето дете беше на по-малко от 10 месеца/,  втори път ни "отрязаха", защото трябваше да чакаме класирането и новите групи, а когато тези групи станаха факт, ни отрязват за трети път и вече напълно като ни казват, че няма да има нито едно място за родените в края на може би най-въпросната година в това кандидатстване.  Sick

# 783
Ами..момичета..ние сме сбъркали..Г-н Джонев си взима съвсем отговорни и адекватни управленски решения..
Пък ние:
1. родили след края на май !!!!!!!!!!! Ама как не ни е срам, аааа  fight
2. родили в България...българчета...Няма ли по-достойна държава, аааа smile3513 ??????!!!!!!!!
3. плащат си данъците и очакват да получат услуга поне равностойна на данъците си...НАИВНИЦИ !!!!!!.. Че и претенции ще проимат после..- да е качествена..Че и образование искат да получат децата им...добро.. И това в България..в 21 век..вече като част от Европа.. И равенство и равнопоставеност на всички деца искат.. СРАМ!!!!!!!!! smile3513 smile3532 fight
4.......... smile3513 fight fight smile3532

...
...
ТОЧНО в това е въпроса..
КАКВА Е ТАЗИ ГРУПА (2бр дори!!!!!!!!!!!!!!), които се сформират СЕГА, по никое време..ОК, но ЗАЩО само за половината набор?????? Защо не за 2005г? И като дойде време да се "пробват" нашите деца да се борят за места..НЯМАААААААААААААА, защото във въпросната детска градина вече ще са пълни групите за деца 20006г и ..прием просто няма да има smile3507 fight
А моето дете какво да прави ???? Като следващата година пък, приема ще е за децата от набор 2007 и пак няма да има места за него ?????
Ще си виси по опашките с "АКТИВНИ КАНДИДАТУРИ" ?????????
И това, ако не е подигравка..
Аз нямам думи..
Ако някой ми обясни това ли е то прозрачността..и това ли е то справедливостта..
Направо не знам какво да направя..Щеше ми се да познавам г-н Джонев лично..и да му кажа в очите какво мисля за управленските му решения..
Не,че щеше да има ефект..
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 784
Не можем ли да го подведем под отговорност за злоупотреба с власт..? newsm78

# 785
Ето така разбира г-н Джонев ПРОЗРАЧНОСТТА на системата..
Можеше да е за всички деца до края на януари 2006 ..или февруари 2006..
А може би и справедливостта..?
Чудя се..сигурно в някоя градина в Люлин, ще се открият 2 групи през март, които ще са за деца от 2006г , родени след края на май.. newsm78 newsm78 newsm78 ?
Що пък да не е в Нови Хан? Или..в Елин Пелин?  newsm78..
Г-н Джонев ще уговори общинарите да отпуснат безплатен транспорт до там..за дечицата...въздушен..за да се избегнат задръстванията.. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
.............
Момичета, що за дискриминация е това ???????

# 786
  • София
Аз също не харесвам системата и "правилните управленски решения" на Джонев, но си мисля, че в случая с разкритите групи и изискването за възраст, той няма вина. Най-вероятно това е решение на директорката на съответното ОДЗ, просто за него сте разбрали чрез системата. Peace
Все пак не можем да искаме от една софтуерна фирма да решава всички проблеми на общината.

# 787
  • нейде там, където ....
Аз се надявам, че в тази градина есента ще има и друга първа група. Все пак, там има подготвителна група сега. Когато станат ученици, госпожите поемат деца първа група. Това ми изглежда най-логично. Те да не напускат? Или ще поемат новите групи и децата ще сменят госпожите? А гледалите ги през тази година?  Thinking
С набор 2006 е най-объркано всичко, има и най-много дублиране - посещаващи оДЗ и кандидатстващи там деца. И там опашките са най-големи, но поради мудността на системата, се пренареждат най-бавно. А ефектът е далеч по-същия - големи групи, немотивиран персонал + много по-дълъг период на хабене на нерви от родителите.  Confused

# 788
  • София - Дианабад
Да, в случая това е решение на директорката.
Но най-тъпото в цялата работа е, че те сега имат възможност да си прехвърлят топката - "питайте хората от системата", "питайте директорката" ... и т.н.

Аз се надявам, че в тази градина есента ще има и друга първа група. Все пак, там има подготвителна група сега. Когато станат ученици, госпожите поемат деца първа група. Това ми изглежда най-логично. Те да не напускат? Или ще поемат новите групи и децата ще сменят госпожите? А гледалите ги през тази година?  Thinking
С набор 2006 е най-объркано всичко, има и най-много дублиране - посещаващи оДЗ и кандидатстващи там деца. И там опашките са най-големи, но поради мудността на системата, се пренареждат най-бавно. А ефектът е далеч по-същия - големи групи, немотивиран персонал + много по-дълъг период на хабене на нерви от родителите.  Confused

Наистина учителките от  ПГ в това ОДЗ догодина ще поемат децата от първа група. Само че тази първа група вече е сформирана,така да се каже, защото децата от яслата автоматично ще бъдат прехвърлени в градината. Абе,  #Cussing out

# 789
  • нейде там, където ....
Е, тогава значи, все пак ще приемат 50 деца в повече, набор 2006, които иначе биха стояли също на опашката за малкото незапълнени от яслата места в това ОДЗ.

# 790
  • София
Много ви моля,дайте линк за кандидатстване в детска ясла.Мислех,че на пролет стартира програмата със записванията,но ми казаха,че може и сега да се запишем.Предварително благодаря.

# 791
  • Върху лъчите на Слънцето.
За чиста ясла се кандидатства на място - в съответното заведение. А за ОДЗ  от тук - http://kg.sofia.bg/?page=home

# 792
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
....ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!!!!....... ТРЯБВА ДА БЯГАМЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"
Значи 1. Да не сте раждали
           2.Да не е в края на годината
           3.Защо именно в тази държава искате децата ни да растат???!!!

Знаех си, че не трябва да раждам ноември. Поне още 2 месеца да бях устискала......  Sick

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 14:05 от Happy_mother

# 793
  • софия
....ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!!!!....... ТРЯБВА ДА БЯГАМЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"
Значи 1. Да не сте раждали
           2.Да не е в края на годината
           3.Защо именно в тази държава искате децата ни да растат???!!!

Знаех си, че не трябва да раждам ноември. Поне още 2 месеца да бях устискала......  Sick

Абе, не знам за държавата, но за града-столица с "най-заинтересования" и "добър" кмет ...

Все повече се замислям - това е абсолютно сериозно: дайте да се организираме! Това на нищо не прилича: вече е почти края на годината, а няма абсолютно никаква яснота за абсолютно нищо! Да пишем на 2-3 медии, да си вземем децата и да застанем пред СО. Честно, заради всичката простотия и мълчание съм готова да причиня това на детето си! Няма нищо да говорим, защото явно, че за Фандъкова и сие, това което казваме няма стойност! Може би са ни забравили! Да си спомнят за децата ни и за нас, който им плащаме данъци и очакват да отидем и да гласуваме!

# 794
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!

Абе, не знам за държавата, но за града-столица с "най-заинтересования" и "добър" кмет ...

Все повече се замислям - това е абсолютно сериозно: дайте да се организираме! Това на нищо не прилича: вече е почти края на годината, а няма абсолютно никаква яснота за абсолютно нищо! Да пишем на 2-3 медии, да си вземем децата и да застанем пред СО. Честно, заради всичката простотия и мълчание съм готова да причиня това на детето си! Няма нищо да говорим, защото явно, че за Фандъкова и сие, това което казваме няма стойност! Може би са ни забравили! Да си спомнят за децата ни и за нас, който им плащаме данъци и очакват да отидем и да гласуваме!
[/quote]
Аз съм "за". Само че трябва да сме единни в исканията си, а не да се самоизяждаме помежду си. Всички сме на един бряг-от другата страна са управляващите.
Не може да ни хвърлят само прах в очите с някакви си 100 лв. дето не се знае дотогава дали някой ще ги взема. Бяха обещания-дървени къщи, нови групи в бившите детски, нов регламент... НИЩО

Общи условия

Активация на акаунт