Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 508
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 765
Еми, момичета, спомнете си как драпахте за разграничаване на родени началото на годината от родени средата или края.Негодуването ви срещу набора като такъв.До сега "нормалното" беше набор да кандидатства.Това означава равна позиция на Всички, родени едикоя си година.Откъм рождена дата.Това са измислили сега-точно като навърши 3г примерно-тогава да му отключат правата.От много умуване-толкз.Набора си е най-нормалното нещо, децата, родени в една календарна година да са в едно.Ама не-зор беше-моето е януари-искам да е с по-големите, а не с бебетата 9 месеца по-малки от него.Точно такива бяха настроенията преди половин година.

# 766
Еми, момичета, спомнете си как драпахте за разграничаване на родени началото на годината от родени средата или края.Негодуването ви срещу набора като такъв.До сега "нормалното" беше набор да кандидатства.Това означава равна позиция на Всички, родени едикоя си година.Откъм рождена дата.Това са измислили сега-точно като навърши 3г примерно-тогава да му отключат правата.От много умуване-толкз.Набора си е най-нормалното нещо, децата, родени в една календарна година да са в едно.Ама не-зор беше-моето е януари-искам да е с по-големите, а не с бебетата 9 месеца по-малки от него.Точно такива бяха настроенията преди половин година.
newsm10 newsm10 newsm10

# 767
Всъщност не драпахме точно за това, а да се обмислят нещата и т.н., но вече май нищо няма смисъл...поне за мен, отдавна ми писна от всички тези глупости.Видях как взимат решенията и е явно, че няма да излезе нищо смислено по този начин...
Жалко че и майките така реагират- първосигнално и на парче, според собствените потребности.

# 768
                         Аз се чудя криво ли вие искахте или криво ви разбраха?Според мен трябваше да се даде правото на родителите да решат дали децата родени в началото на следващия випуск да тръгнат по-рано(Пример: Родените януари - март 2006 да тръгнот с родените 2005 година.А то де го чукна ,де се пукна  Laughing

# 769
Дидиа, и писменно сме им го дали, и сме говорили, вкл и лично с Фандъкова, и с всички човечета под нея...не знам криво ли искахме, или криво разбират, както и на какво основание взимат разни решения,  но е факт че на много мейли имам отговор "...защото така сме решили..." вместо аргументи...И да, точно за това ставаше въпрос- и родителите да имат глас, евентуално и друго лице, например директор, психолог или педагог(външен или на яслата или градината например) и т.н.
И за предварителното кандидатсване що приказки са изприказвани...резултата е  Shocked.
Ми не знам какво повече да направя с мирни средства.

# 770
  • София
За Дамаянти: трябва да кандидатствате чрез системата, когато се кандидатства там и ако ви приемат, където искате се записвате и отписвате от старата градина.

# 771
  • София

Да споделя и аз отговора, който получих:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2008-12-19 11:19:56 вашето запитване:
Получих два отговора на мои запитвания, относно това кога имат право да кандидатстват за детска градина децата ми, родени на 05.09.2006 г./ имам предварителни кандидатури/. След като досега беше ясно, че кандидатстването става в годината, в която детето навършва 3 г., искам да попитам как на практика ще участват в класирането децата ми, ако кандидатурите им се активират на 05.09.2009 г., т. е. при навършване на 3г., както ми беше отговорено.Моля, за по-конкретен и подробен отговор!

Нашият отговор:

При активирането на кандидатурите ще получите входящ номер и ще участвате в класиранията.

# 772
  • софия

Получих два отговора на мои запитвания, относно това кога имат право да кандидатстват за детска градина децата ми, родени на 05.09.2006 г./ имам предварителни кандидатури/. След като досега беше ясно, че кандидатстването става в годината, в която детето навършва 3 г., искам да попитам как на практика ще участват в класирането децата ми, ако кандидатурите им се активират на 05.09.2009 г., т. е. при навършване на 3г., както ми беше отговорено.Моля, за по-конкретен и подробен отговор!

Нашият отговор:

При активирането на кандидатурите ще получите входящ номер и ще участвате в класиранията.

Е, как да не ги "обичаме" #Cussing out #Cussing out
Питай си ти и те ти отговарят. Няма значение дали на твоя въпрос или ей така. Сигурно покрай гледането на децата сме се омаломощили умствено.

# 773
  • София
Не знам и аз дали има смисъл да коментирам повече след "подробния и конкретен " отговор, който споделих по-горе, но за мен това е отново въвеждане на време на кандидатстване, децата кандидатстват по време на активиране на кандидатурите, като свободните места се разпределят между децата, родени в началото на годината, отговарящи и на критериите в прословутия регламент, който още не е ясен. На останалите, докато им активират кандидатурите, записването ще е приключило и учебната година ще е започнала.
Поправете ме, ако греша, защото цяла сутрин се питам дали е така или с мен нещо не е наред  newsm78

# 774

Нашият отговор:

А защо не попита за кое точно класиране става дума и за коя година най-вече? Joy Joy Joy То класирането е през май 2008 /първото де/ дето вие още няма да имате номер.

# 775
Ох, като чета нпараво ми се плаче  doh Вече се чудя коя информация е достоверна, коя не...Дали ще мога да кандидатствам за календарната 2009 г. или не?Да чакам да стане на една ли на две ли на колко години, просто съм безмълвна #Crazy

# 776
така като гледам май нищо не е решено за новото кандидатване!! Rolling Eyes newsm78

# 777
Не съм от София, но считам, че е абсурдно да се прави каквато и да е селекция на децата (в който и да е град).Общината е ДЛЪЖНА да осигури място за всяко дете, чиито родители имат адресна регистрация и нямат задължения към общината.
Това е право на всички нас като данъкоплатци.
Приемам , че би трябвало семействата с по-ниски доходи да имат облекчение на месечната такса или други облекчение.
Но общината НЯМА право да определя кои деца са по "достойни" да посещават детска градина....

АБСОЛЮТНО!!!
Не,че някой го е грижа за данъкоплатците..Общинарите са по-загрижени за гласоподавателите...Идват избори..
Ей за това на всички деца ще се раздават по 100лв месечно..Сега се сетете майки на циганета колко пари ще получат..И що ракия ще изпие нарочения за "татко"... Sad

# 778

Нашият отговор:

От това по-конкретно - ЗДРАВЕ му кажи.. Grinning Laughing Laughing
Ама..това е отговор от г-н Джонев...Той взима правилни и адекватни управленски решения.. smile3529 smile3529 smile3527 smile3523 smile3520 После...проблемът, че не ни харесват си е наш.. smile3511 От СИРМА само ни гледат сеира и от общината също.. smile3533 smile3532 newsm44, а директорките на детските градини...ще вдигат безпомощно рамене.. newsm43  newsm78

Чудя се...защо не се включихме днес към протестите на студентите, еколозите и зърнопроизводителите...
Можеше покрай тях, някой да обърне внимание и на нас - родителите на децата на България..
..
Верно,че времето не е като за разходка в парка, но.. какво ще кажете за малко организиран протест? Защото...тук май..само си говорим..а никой не ни чува..и само ние помежду си им даваме "храна" и "доводи" за "ПРОТИВ" всяко от добрите предложения, които се появиха..
 fight fight hit

# 779
Току-що от кг.софия.бг съм получила писмо,че в едно от ОДЗ-тата , където съм подала документи за кандидатстване, се сформират 2 нови групи от деца родени 2006г, НО, тъй като групите са градински, а не яслени, ще бъдат класирани деца, родени до края на м. МАЙ 2006г......."Вашето дете е извън тази възрастова граница и затова няма да бъде класирано.
Кандидатурата ви ще се запази и ще остане активна. "

Благодаря Ви г-н Джонев... Не само тук..ВСИЧКИТЕ кандидатури на моето дете са активни... И на кой от Вас му пука от това???? ..........

Има ли нужда от коментар ?

Общи условия

Активация на акаунт