Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 511
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 750
  • софия
Първо настроиха бнзиностанции на всяка крачка , сега ще настроят ЧАСТНИ ДГ  Close Какво ще е следващото далаверско?
Това ще е поредното далаверско за братята роми. Главуняците са приели лошо формулиран текст. Няма пояснението за ходенето на частна ДГ. Вече направо се радвам, че няма да се случи, че ми писна част данъците ми да отиват за ромите.

# 751
Сега разглеждах на 26 ОДЗ в Младост нещата и ми направи впечатление,че преди 2 класирания обявяват 21 свободни места за 2005 набор с 1 записано дете.На следващото класиране,местата вече са 13 с 3 класирани деца.А в Младост като цяло има голям брой чакащи.Много странно,какво ще кажете?

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 16:48 от Tricky

# 752
Сега разглеждах на 26 ОДЗ в Младост нещата и ми направи впечатление,че преди 2 класирания обявяват 21 свободни места за 2005 набор с 1 записано дете.На следващото класиране,местата вече са 13 с 3 класирани деца.А в Младост като цяло има голям брой чакащи.Много странно,какво ще кажете?
Няма странно.Градината още не е заработила с пьлен капацитет.Накои родители се отказаха/децата им бяха приети/,други се мотаят още сьс записването,трети решават,че ще си пуснат детенце на пролет...Няма угодия. Wink

# 753
Ето как е "от моят комп" за същото 26 ОДЗ Младост :Текуща 1-ва група, родени 2005 г. - места: 50 свободни: 13 класирани:3 предимство:0 записани: 3 отказани: 0  Извън възрастовата граница КЛАСИРАНИ Свободни места за следващо класиране: 11  #Crazy
а само за справка , чакащи има 328, ние сме сред тях

Нищо, че е нова: ето извадка от страницата: ОДЗ 26 Е НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА В МЛАДОСТ, КОЯТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА НА 3-ТИ НОЕМВРИ 2008 г - 3-ти не мина ли?

# 754
  • Ланкър, планините Овнерог
Ето как е "от моят комп" за същото 26 ОДЗ Младост :Текуща 1-ва група, родени 2005 г. - места: 50 свободни: 13 класирани:3 предимство:0 записани: 3 отказани: 0  Извън възрастовата граница КЛАСИРАНИ Свободни места за следващо класиране: 11  #Crazy

Нищо, че е нова: ето извадка от страницата: ОДЗ 26 Е НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА В МЛАДОСТ, КОЯТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА НА 3-ТИ НОЕМВРИ 2008 г - 3-ти не мина ли?

Ами тя действа от началото на декември. От там минавам, като ходим при лекарката ни. Веднъж беше обедно време и се чуваше плач отвътре.

# 755
  • гр.София

Да де. Ама ти чакаш за втора яслена група. А свободните места са за 1-ва градинска група.
 Излиза,че в Младост няма кандидати за 1-ва група.

# 756

Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо! Sad Вие какво мислите...

Питах ги тези от КГ, за активиране на предварителна кандидатура за ЦДГ, на дете родено в началото на 2006г., ето го отговора:
  "    Запитване:
Детето ми навършва 3г февруари 2009, тогава ли ще стане активна кандидатурата му за ЦДГ.Какъв вх.номер и час ще има, как ще се получи?

Отговор:
Да, кандидатурата се активира при навършване на необходимата възраст, тогава ще получите входящ номер."

И какво ме грее активираната кандидатура като няма свободни места и  сме най-отзад на опашката за 1-ва група набор 2005г. Или пък сме най-отпред на опашката за 1-ва група , уч. 2009/2010г., набор 2006г., нещо не го схващам.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 19:04 от Анаид

# 757
Да , и  аз имам такъв отговор, затова ви  писах...уж това е сигурно , нали Явор Джонев го е писал... ooooh!

# 758
               Според мен набор 2005 на септември ще е ВТОРА група.Сега са първа.2006 са на линия за първа група.

# 759
blanc, аз за писаното от  Tricky коментирах, познах си яслата и реших да бъда полезна.  Embarassed

# 760
  • София
Ще пиша и тук, че не знам къде точно да питам - няколко теми видях  Embarassed

Здравейте,
Искрено се надявам да има кой да ми отговори предпразнично на въпросите  Sad
Детето ми посещаваше ясла а сега и детска градина в района в който живеем. (всъщност води се, че я посещава, а си го гледам в къщи по ред прични които не желая сега да обяснявам Sad )
Поради тези  ред причини,  желая да преместя сина ми в друго детско заведение.
Как да стане това?
Трябва ли да подам молба , т.е. да го запиша за кандидастване? (до сега не ми се е налагало да ползвам системата, защото той е записан преди да я въведат и автоматично от яслата премина в градината на съответното ОДЗ)
Има ли вероятност, ако подам молба,  да го "отпишат" от настоящата, без все още да е записан на ново място?
Изчетох всички въпроси и отговори описани в сайта на детските градини, но отговор на своя въпрос не намерих. Sad
Благодаря ви предварително! Hug

# 761
  • нейде там, където ....
И ние сме в такова положение, като последният отговор на този въпрос е "Кандидатствайте през системата, като ви приемат някъде, тогава може да се преместите". Преди старта на системата отговорът беше "За вас остава в сила старият ред" - който никой не знае вече или не желаят да се спазва.

# 762

Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо! Sad Вие какво мислите...

Питах ги тези от КГ, за активиране на предварителна кандидатура за ЦДГ, на дете родено в началото на 2006г., ето го отговора:
  "    Запитване:
Детето ми навършва 3г февруари 2009, тогава ли ще стане активна кандидатурата му за ЦДГ.Какъв вх.номер и час ще има, как ще се получи?

Отговор:
Да, кандидатурата се активира при навършване на необходимата възраст, тогава ще получите входящ номер."

И какво ме грее активираната кандидатура като няма свободни места и  сме най-отзад на опашката за 1-ва група набор 2005г. Или пък сме най-отпред на опашката за 1-ва група , уч. 2009/2010г., набор 2006г., нещо не го схващам.
Но това изобщо не е справедливо,откъде накъде дете родено януари ще има право да се нареди най-отпред на опашката,от такова родено август например.В нашия квартал има едно ОДЗ в което май има едно,две свободни места.Значи дете родено януари ще изпревари моето родено по-късно.Пълна тъпотия. #Crazy И г-н Джонев,ако си мисли че управленското решение му е правилно просто незнам докъде ще стигне този абсурд.

# 763
  • Върху лъчите на Слънцето.
Е, недей така... кой ни е виновен, че не сме планирали кога да родим? За следващо ще се стремя датата да е 1 януари, но пак няма да е сигуро, че може и по-рано да се роди... и тогава ще го отсвирят на 1 000 %  #Cussing out

Нямам думи просто!!!

# 764
Мда, г-н Джонев взима доста решения...аз отдавна предпочитам да ги взима директорката на ДГ, която освен другото, поне има представа от материята, от особеностите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт