Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 561
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 735
И аз да си кажа за тези 100 лв - мисля, че това решение ще доведе до покачване на цените в частните градини  Rolling Eyes
И наистина защо се спонсорират само ЧГ, а децата, които не са нито в частна/поради липса на финансови средства/ нито в държавна/поради липса на места/ , а са останали вкъщи  newsm78
   newsm10        Със сигурност обаче няма да доведе до намаляване на цената на услугата в ЧДГ.Напр.400 лв е таксата в момента ,остава такава и държавата превежда по 100 лв на дете на ЧДГ-то.Това не намалява услугата,а мотивация за де факто увеличението ще се намери. Laughing

# 736
Гледайте довечера в новините по БТВ,реакцията на мамите от нашият квартал,и на мен...

Дано пуснат нещата такива каквито ние ги описахме,а не е поредната поръчка... Hug

# 737
  • софия
Това за ваучерите може и да не стане

"Така родителите на тези деца ще получават ваучери на стойност 100 лв., но при условие че бъде реализиран бюджетен излишък от 3 %."

Ето  и цялата статия - http://news.ibox.bg/news/id_1366739998

Да. Може би, най-накрая, някой е прозрял грозната истина (за колко много деца отново няма да има места) и дадоха отбой. Ама, нали после, НДСВ и всичката останата пасмина ще може да каже: "Ние имахме най-доброто желание, но обективните обстоятелства не ни позволяват да го осъществим." #2gunfire #2gunfire Вече, честно казано, не ми се и  Sick Sick от цялата демагогия и симулиране на загриженост и "опити да подпомогнем решаването на проблема". Sick

# 738
  • София
Днес буквално са се карали в парламента и крайният резултат е промяна в текста, която казва, че 100-те лева ще се дават САМО АКО към датата 1-ви април 2009г. прогнозите на Финансовото министерство за бюджетен излишък в края на годината надвишава 3% .
С две думи - да забравим за тия пари още от сега. Така ще извъртят нещата, така ще ги осучат, както винаги, че накрая пак ще кършат ръце и ще се извиняват с дежурното "Ами няма пари   33uu ! "
Поредният прах в очите на народа беше този текст  #2gunfire !

Ооо, забравих да кажа,  че дори да предположим идеалния вариант, че се отпуснат тези пари, те няма да са за всички деца в България, ами само за тези от големите градове и само за тези, чиито родители ще ги дадат в частно детско заведение.
Нямам думи!

# 739
  • софия
Добре, де, аз и друго си мисля: а до април месец, децата, който ходят в ЧДЗ? (това в хипотезата за най-добро стечение на обстоятелствата, чието случване е "извън" възможностите на хрантутняците)

# 740
Съжалявам, че не съм видяла за репортажа снощи...ама пък имате ми телефона, бе хора...
Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо! Sad Вие какво мислите...

# 741
Въпрос:      Какво мислите за плавното въвеждане на точковата система за наборите след 2008 г.:http://kg.sofia.bg/?page=news_wrk&id=117
Одобрявам    - 34 (31.2%)
Не одобрявам    - 54 (49.5%)
Не ме засяга, но мисля че е добра идея    - 11 (10.1%)
Не ме засяга, но мисля че не е добра идея    - 10 (9.2%)
   Поднови Гласуване
Редактирай Анкетата
Общ брой гласове: 109

# 742
  • нейде там, където ....
Съжалявам, че не съм видяла за репортажа снощи...ама пък имате ми телефона, бе хора...
Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо! Sad Вие какво мислите...
От къде се знае това и наистина ли е така? Не че одобрявам, но все пак е доста сериозна информация. Това сигурно ли е?

# 743
  • София
Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо!

Еее, ти ме уби с това!
В такъв случай моят син като е роден на 1-ви септември, ще има шанс за ДГ едва, когато стане на 4г. , тъй като, кандидатурата му ще се активира при навършване на 3г., когато всички кандидатствания, класирания и записвания за годината ще са приключили!
Не, че имаме изобщо някакъв шанс, но определено е крайно несправедливо!

# 744
  • София
Какво да ти кажа Фея, несправедливо е, разбира се,ама то какво ли справедливо има в цялата тази глупост с критериите за кандидатстване и класиране. Трябва да се активират кандидатурите на всички деца още в началото, а не в деня на навършване на 3 годишна възраст!Това е дискриминационен признак, спрямо който с предимство са децата, родени в началото на годината, а тези, които не са-няма да имам особено големи шансове.
Относно частните градини,за моето семейство това не е вариант, средно таксите там са около 500-600лв, за нас не е възможно да отделим такава сума в този момент, а и честно казано мисля, че който има възможност да плати такса от 500 ще може и 600, така че... този вариант, според мен, не решава проблема с недостига на места в дг.

# 745
  • София
Нещо друго- както знаете детето ми навършва 3 г през януари...та предвариелната кандидатура ми се активира с дата деня на навършване на 3 г., като номера и времето й става деня на навършване на 3 г., което ми се струва много несправедливо!

Еее, ти ме уби с това!
В такъв случай моят син като е роден на 1-ви септември, ще има шанс за ДГ едва, когато стане на 4г. , тъй като, кандидатурата му ще се активира при навършване на 3г., когато всички кандидатствания, класирания и записвания за годината ще са приключили!
Не, че имаме изобщо някакъв шанс, но определено е крайно несправедливо!
Фейчке, това не е много сигурно, най-вероятно всички кандидатури от един набор ще станат активни в един ден (след като се начудят с регламента). Иначе автоматично родените след средата на годината губят шанс за градина.

# 746
привет момичета!!
за съжаление нямах възможност да следя темата Embarassed Confused за това бихте ли ми казали,
дали се реши нещо относно новото кандидатстване за ясли и градини, и дали ще има въобще такова... newsm78..ние чакащите с номер 100 и някой си, какво ще правим..продължаваме д чакаме или ще има ново кандитатсване февруари?
благодаря ви!!  bouquet

# 747
Гледайте довечера в новините по БТВ,реакцията на мамите от нашият квартал,и на мен...

Дано пуснат нещата такива каквито ние ги описахме,а не е поредната поръчка... Hug
PeaceГледах ви.Браво на вас  bouquetВ крайна сметка разбрах,че не са сигурни и тези 100лева. Rolling EyesПосле пьк обьрнаха нещата,че ще ги отпуснат Crazy

# 748
А не е ли по-разумно да построят нови градини, вместо месечно да дават по 300 000 лева???  newsm78 Нещо не ми е ясна цялата ситуация? Каква е далаверата и за кого? newsm78

# 749
Първо настроиха бнзиностанции на всяка крачка , сега ще настроят ЧАСТНИ ДГ  Close Какво ще е следващото далаверско?

Общи условия

Активация на акаунт