Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 409
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 945
Аз въпреки всичко проверих моите кандидатури с плаха надежда, естествено не са активирани. Но твоите пък защо, не ми е ясно как става това активиране.
  Според "Обратната връзка" Mr. Green"Да, кандидатурата се активира при навършване на необходимата възраст, тогава ще получите входящ номер."И си стоиш "активен" на опашка , но места няма обявени и съответно няма и прием.За сега сме в пълна неизвестност.И за какъв вх.номер ми пишат, като уж вече нямало да има вх.номера , а точки и томболи и лотарии.

# 946
  • София
Анаид, аз вече няколко пъти получавам този отговор, като ги питах как на практика ще участват в класирането децата ми, след като кандидатурите им ще се активират на 05.09.2009 г., когато записването ще е приключило и учебната година ще е започнала. Отговорът беше, че когато се активират кандидатурите , ще получим входящ номер и ще участваме в класирането. Как ли не се опитвах да изкопча някакви обяснения-нищо. Решила съм другата седмица да отида до дирекция "Образование" /нали е на "Оборище"?/ и да поискам среща с някой от експертите, които се занимават с проблема. Някой може ли да ме насочи кого да търся, тази г-жа Минчева или някой друг? newsm78

# 947
  • София
Марти, виж това дали ще ти помогне поне малко.

Гита, мерси за линка   bouquet. Ще видя какво ще правя и как ще действаме.

# 948
  • Върху лъчите на Слънцето.
Плодова фея  , да ти е здраво и щастливо детенцето!
А относно активирането - още не са го доумували... как точно да бъде.

# 949
  • София
Плодова фея, да ти е живо и здраво юначето!

Аз все още продължавам да следя темата, въпреки че ще кандидатстваме чак догодина (при нас няма ОДЗ), в момента нещата са  Sick. И все още тая надежда, че могат да ни изненадат с новия регламент и нещата да си дойдат на място. Peace

# 950
Извинете, ако вече е питано в темата.

Искам малката ми щерка, родена януари 2007, да бъде приета евентуално в ясла от септември 2009 година. Регистрирах я и пуснах кандидатурата й тази седмица. Ако се освободи място в яслата, кога ще бъде приета - в текущия прием - по всяко време, или наесен? Всъщност, има ли текущ прием? Когато сега се освободи място в ясла за детенце и то бъде записано, кога го приемат?

Защото бих искала Сияна да е есента на ясла... Rolling Eyes

Благодаря.

# 951
  • Ланкър, планините Овнерог
Извинете, ако вече е питано в темата.

Искам малката ми щерка, родена януари 2007, да бъде приета евентуално в ясла от септември 2009 година. Регистрирах я и пуснах кандидатурата й тази седмица. Ако се освободи място в яслата, кога ще бъде приета - в текущия прием - по всяко време, или наесен? Всъщност, има ли текущ прием? Когато сега се освободи място в ясла за детенце и то бъде записано, кога го приемат?

Защото бих искала Сияна да е есента на ясла... Rolling Eyes

Благодаря.

Честно казано и аз не знам вече. Логично би било сега да има изцяло ново кандидатстване за следващата учебна година, т.е. да се кандидатства за прием от септември, както беше миналата година на 04.02 и след това. Но с тези хиляди промени, не съм сигурна, че и от общината могат да отговорят.

# 952
  • В светлината на слънцето
И на мен нещо не ми е ясна системата.  newsm78 Преди Нова година пуснах кандидатурата на сина си за ясла (ако изобщо решим дали да ходи), като идеята е да тръгне наесен, когато ще е вече на 2 годинки. Днес ми излезе в списъците, вече с активирана кандидатура или както там се казва, като е под номер 3 в листата, тъй като има предимство - каката е в същото ОДЗ. Иначе чакат близо 200 души за тази ясла, а там по принцип е само една яслената група. Не мисля, че ще направят какъвто и да е прием преди септември, така че според мен това е листата на чакащите за наесен. Обаче не ми е ясно едно - дали през февруари на някой някъде пак няма да му хрумне, че трябва да се кандидатства наново и всичко да започне отначало. newsm78 Някой знае ли какви са изобщо разпоредбите за тази година? Много ми е мътна цялата работа. Или може би е ясно, пък аз пак не съм разбрала. newsm78

# 953
Плодова фея, да ти е живо и здраво детенцето Simple Smile
Дали от кг.софия.бг не са му направили подарък за рожденния ден Winkbouquet  bouquet  bouquet nbirthday Tada newsm20 smile3510

# 954
Някои знае ли кога излиза новият регламент? Защото имам много въпроси на които се надявам да намеря отговор в него, защото честно казано нищо не ми е ясно. Кандидатствала съм миналата година в ОДЗ и не ни приеха и сме чакащи(двеста и незнам си кои номер), освен това кандидатсвах и за ЦД, която кандидатура не е активирана. Не ми е ясно чакаме си на опашката или трябва пак да кандидатстваме или и аз не знам какво трябва да правя. Надявам се като излезе новият регламент да ми се разяснят нещата.

# 955
Анаид, благодаря ти за отговора. Направо се отчаях с глупостите, които са измислили... за пореден път.

# 956
lioni_el , всички на това се надяваме..да получим малко повече яснота..
Аз имам питания също и :
- Пак ли ще се точи кандидатстването цяла година..
- Пак ли ще се пазят места докато се наканят и се решат искат или не искат да си запишат децата родителите на вече приетите деца с месеци..
- .......
....
и още много други.. newsm78

# 957
Ето част от писмо на Сирма :" Отговор: 2008-10-28 15:38:46
Здравейте, Вие сте активирали една или повече кандидатури за 1-ва група в ЦДГ. За съжаление, Вашето дете е по-малко от 3 години и не може да бъде прието в ЦДГ в момента. Активирането е извършено погрешка. Вашите кандидатури се запазват като предварителни и ще бъде активирани повторно при навършване на 3 годишна възраст. Тогава ще участвате в класирането. Молим за извинение. Няма начин детето Ви да бъде записано преди навършване на съответната възраст. Благодарим за разбирането, Екип на кг.софия.бг"
Отделно в самите разяснения на сайта пише че кандидатурите стават активни при навършване на 3 г. Да, ама не.
А, ето и още едно "разяснение" :" Отговор: 2008-12-15 10:47:42
Това кога точно е създадена предварителната кандидатура няма да е от значение, важно е кога тя става активна, в този момент тя ще се включи в класиранията."
Хм, май ще ровя да  видя къде беше телефона на Джонев...или на Минчева, как може такова безобразие...
Кандидатурите са все така предварителни  #Cussing out

# 958
  • София
Плодова фея, Минчева на "Оборище" 44 ли работи? Явно нея трябва да търся.

# 959
Здравейте и за много години!
Моля ви, ако някой знае да ми каже има ли нещо такова, че сега от 5 януари, понеделник, започва кандидатстване в самостоятелни ясли с молби (на хартия, подадени на място)? И ако е вярно, важат ли вече подадените молби за септември 2009 за същите ясли?

Общи условия

Активация на акаунт