Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 335
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 1 050
щурчо, има едно нещо, наречено Закон за народната просвета, според което ДГ е заведение за деца от 3 г до 1 клас. Досега все него ми цитираха, сега обаче- не. Защо ли?! Защото детето, ми навършило 3 годинки, има право да кандидатства, има право да го приемат, и даже да ходи на градина, независимо дали го приемат на 1, 2 , осемнайсто или 101 текущо класиране.Това е. Не знам според кой какво, но вече се минават всички граници  Crossing Arms
А относно опашките- нямам изгода нито да се запазят, нито да се променят правилата- повечето критерии, които съм предлагала, не ме засягат изобщо, а ми се струват справедливи. Единствено съм твърдо против лотарията , и за разделянето по някои странни критерии за възраст на децата като 10 г за многодетните например. Освен това не бих роптала срещу регламент, който се спазва от всички от начало до край. Но да се изменя "динамично" през ден- два, - ми не, не е редно. Имам отговор, че кандидатурата ми става активна при навършване на 3 години- не е спазено. Има Закон- не е спазен. Ми не знам какво общо има новия регламент и защо отговарят на всички, че кандидатурите им стават активни при навършване на 3 г., след като се има впревид при влизане на новия регламент. Аз не видях да са написали на някой, че ще се активират при влизане на нов регламент- напротив.

# 1 051
 Анкета
Въпрос:    Бихте ли платили, за да приемат детето ви в детско заведение?  (Гласуването приключено: понеделник, 29 декември 2008, 21:47)
Да    - 48 (59.3%)
Не    - 11 (13.6%)
Ако е регламентирано законово    - 20 (24.7%)
Имам връзки    - 2 (2.5%)
   Прекрати Гласуване
Редактирай Анкетата
Общ брой гласове: 81

Hug

# 1 052
                  Плодова фея,кандидатурите ще се активират при готов нов регламент.Ето аз регистрирах дете на приятелка и се установи,че има право да кандидатства за ясла - най-малката първа група.Да , системата прие всички данни,избор на ДЗ и......в списъка на чакащите не се появи името на детето.На 100 % бях сигурна,че не съм допуснала грешка. Sick Резултата обаче го няма.Е,аз не мислих много и бързо звъннах един телефон.Отговориха ми да съм спокойна и след като се въведе новия регламент ще видя името на детето в списъка и от там нататък да се попълва въпросник ли ще е,анкета ли... Mr. Green каквото такова. Laughing Всички кандидатури били "предварителни" без значение за коя група са.Е,това е! От тук нататък май остава чакането. Sick
                 Щурчо,преди /на опашките/ ако някой не се запишеше в определения срок просто губеше мястото и ако след това решеше , че ще ходи на ДГ се нареждаше последен на опашката.Никой не го чакаше да мисли една година.Аз отдавна се възмущавам от безкрайното изчакване "върбата да роди круши".То ,който има нужда бърза да се запише,а другите,които се колебаят вероятно си имат алтернативен начин за отглеждане на детето им и кандидатстват от "любов към спорта"  Mr. Green

# 1 053
Да де, ама защо пишат едно, говорят друго, а правят трето...

# 1 054
щурчо, има едно нещо, наречено Закон за народната просвета, според което ДГ е заведение за деца от 3 г до 1 клас. Досега все него ми цитираха, сега обаче- не. Защо ли?! Защото детето, ми навършило 3 годинки, има право да кандидатства, има право да го приемат, и даже да ходи на градина, независимо дали го приемат на 1, 2 , осемнайсто или 101 текущо класиране.Това е. Не знам според кой какво, но вече се минават всички граници  Crossing Arms
А относно опашките- нямам изгода нито да се запазят, нито да се променят правилата- повечето критерии, които съм предлагала, не ме засягат изобщо, а ми се струват справедливи. Единствено съм твърдо против лотарията , и за разделянето по някои странни критерии за възраст на децата като 10 г за многодетните например. Освен това не бих роптала срещу регламент, който се спазва от всички от начало до край. Но да се изменя "динамично" през ден- два, - ми не, не е редно. Имам отговор, че кандидатурата ми става активна при навършване на 3 години- не е спазено. Има Закон- не е спазен. Ми не знам какво общо има новия регламент и защо отговарят на всички, че кандидатурите им стават активни при навършване на 3 г., след като се има впревид при влизане на новия регламент. Аз не видях да са написали на някой, че ще се активират при влизане на нов регламент- напротив.
Права си..
Проблема е,че няма ясни критерии, няма ясни правила, няма последователност в това, което пишат, че ще се случи и това, което се случва реално..
Аз само се опитах да намеря логика в това, което се случва..
Има една приказка: "Не ме слушай какво приказвам, а ме гледай какво правя"..Има и обратната: "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря"..Втората е "попската"... В случая имаме тотално раязминаване на думи и дела.. Както по отношение на миналогодишния регламент (който се измени и се появиха ежеседмичните класирания...които определено не бяха предвидени.., както и безкрайните специални случаи, които не бяха предвидени, както и куп други неща вероятно, които дори не подозирам..)
Ти наистина се бориш за интересите на всички деца, за което искрено ти се възхищавам. Но наистина хората като теб са малко..И наистина всеки дърпа чергата към себе си и за това критериите се променят непрекъснато..
Sad
Стискам палци да получиш някакво приемливо обяснение защо се бави активирането на кандидатурата на детенцето ти.

# 1 055
Само искам да добавя, че КГ не бяха влизали да четат тук от 18.11, сега на 29.12 са влизали  и днес също.Това http://kg.sofia.bg/?page=news&id=116 може да е плод точно на четене във форума. Grinning

# 1 056
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=115, а това видяхте ли го ?

Дори според него, кандидатурата на детенцето на плодова фея, би трябвало да е активна от няколко дни...но не е...
ХМ...
А как ще стане класирането на децата родени след 31 май 2006, ако тогава излиза първата класация, а децата, които са родени след това...все още няма да са им активни кандидатурите ?????
Това верно ще е върха на пирамидата..
Но...поне ще гарантира на всички деца родени до 31 май 2006, че ще бъдат приети...вероятно..

# 1 057
  • София
[quote
А как ще стане класирането на децата родени след 31 май 2006, ако тогава излиза първата класация, а децата, които са родени след това...все още няма да са им активни кандидатурите ?????
[/quote]

Точно този въпрос задавах поне десет пъти във формата за обратна връзка и не получих отговор.
Това се надявам да изяснят в общината утре или когато се съгласят да ни приемат.

# 1 058
                  То ,който има нужда бърза да се запише,а другите,които се колебаят вероятно си имат алтернативен начин за отглеждане на детето им и кандидатстват от "любов към спорта"  Mr. Green

АБСОЛЮТНО..
Системата сигурно има доста предимства, но..също така има и огромния недостатък,че в нея са се регистрирали хора, които са се регистрирали само от любов към спорта, от желание да си пазят място  в градините и яслите, докато решат искат ли, не искат ли да си дават децата...
Ех..налегна ме носталгията по социализЪма, когато идваха по домовете да записват децата за най-близката ясла..и от там си се записваха в най-близката градина, после в най-близкото училище...
И никой не се чудеше ще има ли места...
И...ех...така беше и с поликлиниките - всички бяха наблюдавани, ваксинирани навреме, знаеше се кой къде живее..колко жители има всеки от градовете..
Тогава дори циганетата ходеха на ясла и училище..

# 1 059

Точно този въпрос задавах поне десет пъти във формата за обратна връзка и не получих отговор.
Това се надявам да изяснят в общината утре или когато се съгласят да ни приемат.

Ти пък искаш и отговор да получиш..
Това е форма за обратна връзка..- "ситемата" да чуе въпросите..(а не да ни даде отговорите, които чакаме..)
Хората с правилните управленски решения искат да знаят предварително от какво ще сме недоволни, за да си подготвят отговорите при евентуални "атаки"..от наша  страна..

# 1 060
  • София
Предварителните кандидатури се активират автоматично при навършване на необходимата възраст и тогава се включват в класиранията. Не е възможно да се класирате, без да имате необходимата възраст. - отговор на кg.sofia от 22.12.2008 г.

Mного родители се безпокоят, че активирането на предварителните кандидатури става в деня на навършване на съответната възраст на техните деца.

Това е вярно, но не означава, че денят на активиране на кандидатурата (рождената дата) ще има значение при класирането според новия регламент за прием през 2009.

Е, как да не полудееш?  #Crazy

# 1 061
Да, за това става въпрос...ако отговарят по темата, по която си ги питал, то отговорите си противоречат...много " динамична" система, чак се изменя ежеминутно...

# 1 062
Що ще полудяваш? Пази си силите и нервите .. ще са ти нужни..тепърва..
Както виждаш и тази информация, (днешната) е анти-информация, т.е. не е вярна..
След като не активираха кандидатурата на детенцето на Плодова Фея на рожденния му ден, то...как да вярваш,че на рожденния ден на детенце, ще  се активират кандидатурите?
И..сега си представи,че детенце е родено на края на август..И на 1 септември ще е на 3г, но...ще си чака последно на опашката... защото детенцето имало малшанса да се роди след 31 май 2006..
..
Аз направо се чувствам виновна пред детето си, че съм го родила доносено, чак в началото на юли...
Ей сега се замислих..ами дечицата, които са родени ноември ? newsm78 newsm78 newsm78
Някога, моята учителка от предучилищната е искала newsm78 да ме пусне на училище на  6 ненавършени newsm78(ходила съм 2г на предучилищна, понеже не е имало 3 група в района по тоталитарно време..), защото съм можела да пиша и чета ръкописно.. Тогава майка не ме е пуснала, но..учителката е преценила,че може да го направи..
А сега..моето дете, ако е родено ноември, както съм аз, newsm78, няма да има шанс дори да тръгне на училище с набора си..какво остава година по-рано..И няма никакво значение дали ще знае да чете и пише..И диференциални уравнения да решава- НЯМА..
Ндам...ще ставаме бананова република.. newsm78

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 22:53 от *щурчо*

# 1 063
Ние сме си .... бананова република.

Извинявам се, че спамя, но вече не ми издържат нервите на некадърното управление, като цяло в тази държава.
Чета ви редовно, но не съм от пишещите. Моята малка дъщеричка е от родените след 31.05, така, че и ние влизаме в тази графа, на тези дето не се знае, дали, ще се класират някога за градина... Голямата ми дъщеричка е със заболяване, което и попречи да ходи нормално с другите деца на градина. Сега, когато лекарите и разрешиха, вече да посещава ДГ, естествено е в списъците на чакащите и понеже се реди за 2ра група, шансът и е минимален, толкова деца да се откажат, че да и дойде ред преди училище
Чудна държава- няма-що!
После, нека пак да ми показват кадри на обратната вълна емигранти завръщащи се в "прекрасната" Родина от гадната неприветлива чужбина...

# 1 064
  • София
Мишелка, много лошо, нали уж ви пазеха мястото.
Какво е това почти 17 седмици, няма да мога да спя да знаеш

Само да вметна, че децата от по-големите групи са вкарани в системата, това ми го каза директорката на градината на дъщеря ми още миналата година.

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 00:44 от tanini

Общи условия

Активация на акаунт