Слънчеви лъчи през облаци надничат и нежно галят Юнските мъници

• 10 921
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Мира, да се оправяш бързо! Hug
Ние нали сме от тежката категория и тези упражнения по-късно ги усвояваме. Blush

# 136
Здравейте и от нас Hug.

Този път с добри новини. Диди е 6570г и 65см. 620г сме наддали и педи остана доволна. Продължаваме само на млекце още един месец Wink.

Роси, и Диди е голямо бебе. Веднъж се излъга да се обърне сама от гръб по корем и от корем по гръб и повече не повтори. За сядането и тя не сяда сама. Според педи обаче, така е даже по-добре. Защото обикновено развитието на мускулите изпреварва развитието на ставите и затова е по-добре да се държат легнали преди да навършат 6 месеца, дори и да изглеждат готови да сядат Peace

За зъбчетата, педи каза да не чакаме скоро. Може да минат 1-2 месеца и повече преди да пробие. 

# 137
Ехооо, и аз да се цопна за малко тук!  Sunglasses

Честито на всички бебоци! Да са все здрави, много усмихнати и щастливи!

Meg_H, благодаря много за изчерпателната информация относно замразяването на зеленчуци!  Hug

Лека и хубава вечер желая на всички!  Heart Eyes За мен тя разбира се ще бъде футболна!  Mr. Green

# 138
  • Пловдив/София
Айде ,добър вечер  Mr. Green .

kavalerko два месеца ще ви стигнат,разбира се.Повечето чакане е да се издаде ЕГН,ама не е повече от седмица,а паспорта става лесно  Party .

geneva2008 и аз съм се засилила да я сменям,ама единственото дето ме спира е,че е хомеопат и детски гастроентеролог /дано съм го написала правилно , ама съм й бясна де. Утре ще си кажа  Naughty.

# 139
Koon, ако става въпрос за детски международен паспорт, не става много бързо. Ние правихме на Диди август месец. Пускат ги само обикновена поръчка и се чака 30 дни да го направят Peace

# 140
Кавалерко, а детето няма ли паспорт от страната където е родено? Всъщност, Англичаните дават ли гражданство на родени на територията на страната?

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 22:52 от Трънче

# 141
Коон, благодаря за отговора.

Трънче, Адриан няма английски паспорт. Родените в Англия деца не приемат автоматично английско гражданско (за разлика от родените в Америка бебоци). Това е променено 82 год. мисля. Децата приемат статута на родителите.

Найстина за детски международен паспорт се прави само обикновена поръчка, както е написала Гали80. Логика и аз не виждам в това, но .... Затова ме притеснява издаването на ЕГН-то, че и за него ако чакаме един месец, то ще се върнем лятото... Sad

Трънче, може да подадете документите за бг паспорт когато се приберете и някой познат да го вземе с пълномощно когато е готов и да ви го изпрати. Пък ако не, карайте си с американския, пък все някога ще му извадите и български. В страницата на консулството четох обаче, че деца родени в чужбина, трябва да се регистрират в БГ до 1 год. от раждането. Така че може да изпратиш акта за раждане с апостил и пълномощно на някой да му подадат документи за ЕГН в общината по местожителсто (нали откри вече къде живееш Grinning). Пък паспорта - по-нататъка, когато може....

Лека нощ от мен

# 142
Кавалерко, аз в края на август извадих международен паспорт на бебка с бърза поръчка за една седмица в София, в 6-то РПУ. Определено съществува такава услуга, щом има определена и цена за нея, може би на някои места са претоварени и не я предлагат. Но бих ти дала съвет, ако ти откажат, помоли се, обясни, че бързаш и може да направят компромис. Бях свидетел как в нашата община, извадиха по спещност акт за раждане на едно семейство веднага - жената вдигна телефона, позвъни тук - там, те почакаха малко и стана.

А с какъв документ ще пътува бебчето до БГ? Посолството ли издава нещо като пасаван?

# 143
Така че може да изпратиш акта за раждане с апостил и пълномощно на някой да му подадат документи за ЕГН в общината по местожителсто (нали откри вече къде живееш Grinning). Пък паспорта - по-нататъка, когато може....

hahaha

А при положение че детето не може да вземе Англ документи, БГ паспорт не може ли да се издаде чрез консулството в Англия? Че то може ли пък всеки да седи в България по два месеца.  Thinking(Макар че вашите отпуски едва ли са мизерни като нашите де...) Между другото, в консулството жената ми каза че ЕГН-то ставало за 3-4 дни  newsm78

# 144
Добро утро мами,

Ние правихме на Крис през август международен паспорт и стана за 30 дни, не знам дали има експресната поръчка, а ако няма и на мен ми се губи логиката  newsm78 Обаче да ви предупредя, за да се подаде заявление за международен паспорт трябва да са двамата родители и детето задължително. Ние бяхме двамата с мъжа ми, но детето в 40-градусовите жеги естествено, че не го бяхме взели. Бяхме се въоръжили с де що документи (и копия на тези документи) можах да се сетя, че могат да поискат, за да не ни връщат. Да ама не, върнаха ни и окото не им мигна. Детето трябвало да е там, за да сравняват със снимката, че е то.  Заведохме го, а той горкия като отвори едно гърло, такъв рев му дръпна, чудя се какво ли му сравняваха, той изобщо не приличаше на бебето от снимката  hahaha Служителката на гишето се шашна толкова много, както и 20 души на опашката, че доста бързо се справи с приема на документите.

Хубав ден ви желая, ние няма да излизаме и днес.

# 145
абв, правилно си отбелязала за задължителното присъствие на двамата родителя при подаването на заявлението. При получаването на паспорта може и само единият да отиде. Моята информация е за Варна, в София може и да правят отстъпки Peace

Тук е много мрачно времето. Май пак ще се гледаме вкъщи Sunglasses

# 146
  • Пловдив/София
Добро утро.

Да си похваля детето-вече трети ден не се буди през нощта да папа  Party . Сама се отказа,без водички и тем подобни. Направо си е рай така ,да си спинкаме по цяла нощ.

И при нас нещо е мрачно,но към 11ч.сме на стартова позиция за обиколки  Peace .

# 147
Става и с пълномощно. Аз съм въоражена с такова, защото мъжа няма да го има когато ще й вадя паспорта на Йойо. Peace И ние мислехме още като се роди, ама то тогава постоянно спи детето, каква заспала снимка ще му лепнат на паспорта. hahaha Затова решихме да изчакаме докато почне да седи. И без това по-рано от напролет догодина няма да пътуваме. Wink Паспорта лесен, ама и американска виза ще трябва да й вадя и как ще пътувам до София с бебе и обратно, още не съм го измислила.  newsm78

# 148
  • München/Stara Zagora
леле колко много сте изписали.При нас положението е следното: спане вечер от 12 до 9 сутринта без събуждане, това са 9 часа и вече от една седмица е така, притеснявам се да не би да започне да намалява млякото ми като не се стимулира толкова дълго време. Утре ще ни слагат ваксина и ще питам лекарката нормално ли е това.Обръщаме се само от корем по гръб, обратното за сега  ни е трудно.
Така като чета май повечето от вас са захранили.. Аз ще изчакам до 25.12 (навършва точно 6 месеца)когато ще получи първото нещо различно от кърма. Вчера как ме гледа като ядох мандарина имах чувството, че ще скочи и че ще я захапе беше мног осмешен Laughing
хайде слънчев ден на всички!!!

# 149
Като чета как сладко ви спинкат децата, ми идва да ги нацелувам всичките. Аз от моето момче снощи също съм много доволна. Спахме от 11 до 04:30 и после пак до 7:30, ама по изключение в моето легло двамата.
Вчера бихме втори пентаксим на Бобича. И педито при което бяхме се изцепи малко странно пред мен относно кърменето в разговор с някаква нейна приятелка. Само да ви споделя думите й: "Вече все повече майки си кърмят децата, доста дълго време, имам една, която още дава на две годишната си дъщеря да цока вечер. Кажи ми това не е ли перверзно?" Аз няма да коментирам.

Кити, не се тревожи, винаги ще имаш толкова кърма, колкото детето ти иска, стига и ти да го желаеш! Радвай се на дългия сън!

Стискайте палци довечера да няма мъгла над варненското и софийското летище!!! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт