Слънчеви лъчи през облаци надничат и нежно галят Юнските мъници

• 10 912
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ако може да изразя собственото си мнение, въобще не искам да се заяждам или да ангажирам някой - просто да кажа, че и според мен е перверзно или незнам точната дума, може би меко казано неуместно, да се кърми двегодишно дете. Всяко нещо с времето си. Пак да уточня - това е лично мнение и не искам да упреквам никой.

# 151
Marvele, аз напълно споделям твоето мнение, също надявайки се да не обидя някой. Даже когато течеше седмицата на кърменето през лятото, гледах по телевизията подобен случай, определено изглеждаше странно и неуместно, детето беше толкова голямо ...

# 152
Мimchence, само да споделя нещо по повод пълномощните - и нашия татко го нямаше, когато пробвах за първи път да вадя паспорт -  имах генерално пълномощно за паспорт, представляване пред различни институции, пътуване в чужбина и т.н. Но в РПУ-то не го приеха, казаха, че им трябва пълномощно само за вадене на паспорт, чийто оригинал остава при тях. При нас се наложи да изчакаме таткото да се върне и тогава го извадихме паспорта.

Още нещо - преди да се отиде в полицията за подаване на документи, трябва да се извади едно удостоверение за постоянен адрес от общината - обикновенно адреса на майката. 

# 153
И на мен ми се струва перверзно толкова дълго кърмене, макар че излизам с майка с дете на година и 10 м и те се кърмят през нощта, аз ще се помъча до 1 година пък каквото сабя покаже.

# 154
Е, то и аз се надявам след 6-ти месец да забравим кърменето (все  пак и аз съм човек), но ми се струва, че точно педиатрите трябва да се радват, а не да хулят подобни ситуации. Както и да е...

# 155
Е, то и аз се надявам след 6-ти месец да забравим кърменето (все  пак и аз съм човек), но ми се струва, че точно педиатрите трябва да се радват, а не да хулят подобни ситуации. Както и да е...

И аз съм на това мнение Hug. Само, че аз се надявам до годинката да се кърмим поне... Praynig

# 156
  • München/Stara Zagora
Перверзно не бих казала в никакъв случай!!!Колкото по дълго се кърмят децата толкова по добре.В момента посещавам 3 вида курсове за бебета (там сме само майки с бебоци и всички които имат и по големи деца са ги кърмили мин. по 2 години и аз като казах че моето първо дете съм го кърмила само една година им се стори малко )Децата в индия се кърмят до 4 години... Имам приятелка индиика която има дете на 3.5 годинки и вечер все още си го кърми по веднъж.Не виждам нищо лошо в това, най малко пък перверзно, но това си е лично мое мнение!!!!

# 157
Здравейте и от нас sohappy
днес ставаме на целиииииии 5 месеца  Party,имам чувството че беше вчера  Hug
една виртуална почерпчица   Wink

Вчера бяхме на консултация и сме наддали за този месец 700гр и 2.5 см вече сме 7200гр.и 65 см.  Hug от другата седмица започвам да захранвам със зеленчуковите пюрета,но тя едвам изяжда по половин бурканче плодова,та много се съмнявам,че ще яде зеленчуковото,но ще видим  Grinning,иначе кашичките и се услaждат много,даже не и стига порцията която и правя  Blush
приятен ден от нас  lovekiss

# 158
Това за кърменето си е въпрос на личен избор и на навик,а и донякъде егоизъм...да чувстваш зависимостта на детето колкото се може по-дълго. Но лично аз не мисля,че бих кърмила толкова дълго  Peace И една година не е малко време...( дано де  Praynig )

Леле,Ронииии,да ти е живо и здраво детенцето! Страхотна торта за страхотна госпожица! Hug

# 159
geneva2008 благодаря че ме подсети за осцилококциума, не бях се сетила. Сега ще му дам. Дано успея да го опазя.

РОНИ_23 честито   bouquet да ти е жива и здрава малката принцеса.

koon радвам се за вас. Дано вече все така спокойно да си спи детенцето. Аз вече съм се отчаяла че при нас този момент ще настъпи  Laughing.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 16:14 от didoni

# 160
Честито на госпожицата на Рони! Да е жива и здрава!   bouquet

Дългото кърмене перверзно било...ще ме убиете.  Joy Още малко ще го изкарате, че майките оргазъм получават кърмейки. Впрочем една светла личност във форума беше достигнала до този извод.  Joy

Въпрос на личен избор. Пък на другите не виждам каква е работата да гледат в чуждата купичка. Подкрепям мнението на Кити.

# 161
  • София
Вери, то е ясно, че винаги всичко е въпрос на личен избор - просто коментираме. И за какви купички става въпрос?
А от гледна точка на природосъобразност, се чудя защо им изникват зъбите на децата, ако трябва да се кърмят до две-три годишни? Някак си елементарно логично ми се струва, че не е за да поемат кърма с тях.
Честно казано винаги ме е учудвало защо се пропагандира толкова бясно идеята за кърменето!? Всяка разумна жена е наясно, че това е най-добрия начин да си храниш детето. А аз наблюдавам някакви походи, пропаганди, фанатизми от група жени, които като че ли си нямат друга работа. Предполагам, че са съвсем малко тези, които ако имат кърма няма да кърмят, но на тях и да им говориш и да не им говориш все тая. Да, нека има взаимопомощ как да го направиш най-добре, как да оптимизираш процеса, но това да се говори, че едва ли не който не кърми прави най-голямата грешка в живота си и обратно, който кърми е полубог ми идва доста в повече.

Лично при мен не се получи, а и самия процес ми беше крайно неприятен и болезнен и т.н., но не се упреквам. Мамите, които успешно кърмят - евала. Но нещата са пределно прости и ясни, за да се военизира темата за кърменето. Това, поне за мен, е просто още едно от нещата, които коментираме тук и всеки си казва мнението без да го налага на който и да е друг.

# 162
marvele  Peace напълно съм съгласна с теб!

# 163
Да, и аз коментирам. Но да се слагат такива епитети...И за мен има много абсурдни неща, при наличието на толкова много информация. Но така са си решили някои, така си процедират. Подминавам, даже понякога не влизам с дни, за да не чета.
Пропагандира се, защото все още много майки не са наясно с процесът кърмене. Не съм забелязала някой да ми е казал, че съм направила най- гоямата си грешка в живота като не съм успяла да кърмя. Визирам първото си дете. Нито пък кърмещите съм ги смятала за полубогове. Не знам защо някои така го приемат.

# 164
  • Miami
Ехооо  Grinning

Ооох хората да не ми преведат пари и аз веднага им видях сметката  Mr. Green

Аз съм от кърмещите майки, но и на мен ми се струва множко до 2год да го кърмя  Rolling Eyes Не бих казала, че е перверзно в никакъв случай(но за повече от две години не знам  Wink ), но и не им се възхищавам на толкова дълго кърмещи жени. Честно казано не виждам защо и каква е ползата да се кърми толкова продължително. Дете вече е голямо и си набавя всичко необходимо от храната. Но мисля също, че е неуместно доктор да коментира по такъв начин избора на жената  Peace

Жорко се опитва доста активно да се обърне от гръб по корем, даже сега е в кошницата за кола и пак се опитва  Shocked Ще трябва и там да слагам каишите  Mr. Green Той и в количката, ако е леко повдигната се изправя до почти седнало положение  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт