Пердета - 4

• 88 402
  • 453
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, досега само ви четях и събирах идеи. Не съм се включвала с конкретно питане, защото  моята концепция е ясна отдавна.само пердето трябваше да открия Grinning . Е- вчера го открих и купих най-сетне,.По-точно- плата за него.сега следва най-важната част- шиенето Rolling EyesТрябва ми проверен шивач за целта.Очаквам препоръки  от вас Praynig И ако ммже  да споделите как вървят цените за шеф- ориентировъчно Blush

# 211
Момичета, досега само ви четях и събирах идеи. Не съм се включвала с конкретно питане, защото  моята концепция е ясна отдавна.само пердето трябваше да открия Grinning . Е- вчера го открих и купих най-сетне,.По-точно- плата за него.сега следва най-важната част- шиенето Rolling EyesТрябва ми проверен шивач за целта.Очаквам препоръки  от вас Praynig И ако ммже  да споделите как вървят цените за шеф- ориентировъчно Blush
Повярвай, по-сложната част си я минала - избрала си плата  Laughing
Във всеки магазин за пердета предлагат ушиване. Моя съвет е направо в магазина, от който си ги купила, да поръчаш да ти ги ушият, какво ще се занимаваш да търсиш на друго място шивач. Ако нещо те притеснява в конкретния магазин, питай в други магазини за пердета, сравни цените и така.

# 212
  • Varna
Момичета - някой да е виждал във Варна сив воал - тъмно, светло - само да е сив... изчистен.

# 213
от 3 до 5лв средно на метър вървят цените
нищо сложно няма в ушиването и не виждам за какво ти е толкова изпитан шивач  Wink
истината е, че ширита е важен, има най-различни, които при събиране на плата създават различен набор

# 214
понеже плата е тънък и ефирен( нещо като воал- органза Crazy), та ми препоръчаха и взех някакъв силиконов перделък.Набира на рибена кост( или нещо от сорта).А тези цени на метър са за метър шев, нали? Т.е- да смятам всички страни на подръбването, нали така Blush

# 215
Не, това е цена която, включва всичко, като се заплаща като измериш дължината на линеен метър на поставения перделък
ако ще мериш всеки метър вкл.подгъва отдолу и отстрани не трябва да е повече от 1 или 1.50

# 216
мерси за отговор HugМеждувременно днес случайно попаднах на едно малко квартално шивашко ателие.Дадох едни дънки на мъжа ми за подгъв( и проба Wink ). Попитах за шев на перде- каза ми  2 лв, което ще рече за моите 8 метра- 16 лв Party
Утре ще го нося Peace

# 217
  • София
И аз ви следя от отдавна! PeaceОчарована съм от идеите и за това...
МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ !
Винено червена органза с какво СИВО(сребристо) си отива като материя за плътно перде (аз мислех тафта но не съм убедена в идеята си )
п.п хола ми е в сиво и червено ,червената органза вече е купена Simple Smile

velmar и аз намерих по 2 лв. на метър шеф , но допълнително се плаща и перденлъка та то си става около 3-4-та може и 5 лв.,но к'во да се прави без пердета не може Laughing

# 218
  • varna
Записвам се и аз да следя темата.Изправена съм пред дилемата-перде или някакъв вид щори за кухнята.

# 219
Привет, момичета. Вчера си взех пердето супер щастлива.Ама- не за дълго.Пердето е от едноцветна органза, ама как не съобразих 4е ще е супер пропзрачно ooooh! Може би трябваше да взема метража по 5 Crazy Та- сега вместо да се радвам, само му се ядосвам. Следва да мисля как да оправя положението. Вариантите са = или по-плътни завеси ( което не ми се иска), или  текстилни щори( римски или роло).ПОмагайте със снимки и съвети Praynig Ще се опитам да направя снимка по-късно , за да онагледя ситуацията и общата визия. Имам една врата за балкон и двоен прозорец, който не се отваря, та се чудя как би седяла подобна комбинация на моята конфигурация newsm78 ...

# 220
Привет, момичета. Вчера си взех пердето супер щастлива.Ама- не за дълго.Пердето е от едноцветна органза, ама как не съобразих 4е ще е супер пропзрачно ooooh! Може би трябваше да взема метража по 5 Crazy Та- сега вместо да се радвам, само му се ядосвам. Следва да мисля как да оправя положението. Вариантите са = или по-плътни завеси ( което не ми се иска), или  текстилни щори( римски или роло).ПОмагайте със снимки и съвети Praynig Ще се опитам да направя снимка по-късно , за да онагледя ситуацията и общата визия. Имам една врата за балкон и двоен прозорец, който не се отваря, та се чудя как би седяла подобна комбинация на моята конфигурация newsm78 ...

Не се ядосвай.Но по принцип органза не се взема да те скрие от чужди погледи,особено при осветление.За това си има щори или плътни пердета.Тънкото перде е за красота,акцент,та ако щеш и да скрие неизмитите прозорци-шега.
На въпроса -зависи за каква стая е пердето.За хол спокойно можеш да вземеш плътни пердета. За спалня-щори.

# 221
за хол става дума..... Rolling Eyes плътните завеси няма къде да седят встрани особено, защото от едната страна на прозореца има секция до стената, а от другата се пада дивана( той е ъгъл и лежанката се пада под прозореца ....)

# 222
Момичета здравейте, дойде и моя ред да се запиша за съвет и консултация при вас   bouquet
ще пусна линк на спалните комлекти за които ще ми трябват пердета.
стаята в която ще се намира ще бъде в цвят резида или нещо светло зелено, паркета е доста светъл бих го поределила като цвят бук.
тази ще е в стая с цвят леко кремаво към сиво (не знам как да определя цвета), паркета е същия като в горната стая важно е да ви кажа, че ще бъде разположена точно както е показано на линка.
  • [url]http://www.aiko-bg.com/pictures/Vanesa_big.jpg]http://www.a … es/Vanesa_big.jpg
    • това е всекидневната, съвпада с цветовете на дивана, в тази стая също паркета е бук, стените са в цвят 2 гами по-тъмно от цвета на вратичките на секцията.
    Момичета прозорците са малки, с по две крила и са разположени на средата на 2 съседни стени. Моля да изразите мнение къде да бъдат поставени корнизите, високо горе скрити, или над самите прозорци дървени с цвят същия като на паркета.Таваните навсякъде са окачени.
    Благодаря ви в аванс.   bouquet

# 223
  • София
за хол става дума..... Rolling Eyes плътните завеси няма къде да седят встрани особено, защото от едната страна на прозореца има секция до стената, а от другата се пада дивана( той е ъгъл и лежанката се пада под прозореца ....)

И аз чакам снимки , че съм в същото положение -  при мен ще е къса органза с къси (колкото е прозореца)  плътни пердета
Какво означава цена на метър 3 лв. - примерно - става дума за обиколката ли или шева в перденлъка  Embarassed не съм наясно много с тази материя?

# 224
Първо за органзата - какво пречи да си купиш още няколко метра и така да направиш пищен набор? Аз по принцип не мога без плътни завеси вечер и бих сложила задължително, при това дълги. Късо тънко и плътно дълго стои много красиво според мен.
За шиенето нищо че вече обясних - зависи на какъв шивач ще попаднеш - ако ти искат лев два - това е на линеен метър и се смята всичкото подгъване от трите страни и поставянето на перделъка, закупен отделно. По три, четири лева е ако се смята само дължината на поставения перделък, който о тново ти си купуваш. Трети вариянт - около 5,6 лв е на метър, смятан по перделъка само, които си е от шивача. просто о тидете и питайте, различно ги шият  Wink

На тъмно-червена органза бих сложила един тон по-тъмно червена завеса. червеното само по себе си е агресивен  цвят, наситен и внасянето на друг цвят за завеса ми идва в повече. Друг вариант е цвят за завеса като този на стените - той какъв е всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт