Пердета - 4

• 88 468
  • 453
  •   1
Отговори
# 165
Viliko, благодаря ти  за хубавите думи относно моята спалня!  bouquet

А иначе ще ми е интересно да покажеш пердетата.Този тютюнев зелен цвят ме заинтригува.
Виждала съм подобен цвят пердета тафта в спалнята на моя позната-много е  красиво.
Чакаме снимки! Grinning

# 166
Да, и мойте са тафта и като ушия всичко - и тях, и покривалото за спалнята, и като ми дойдат мебелите - ще снимам. Laughing

# 167
  • Пловдив
Момичета, някой знае ли в Пловдив от къде мога да си поръчам пердета с механизъм, т.е шнур, който се издърпва и пердето се отваря?

# 168
  • София
Да, и мойте са тафта и като ушия всичко - и тях, и покривалото за спалнята, и като ми дойдат мебелите - ще снимам. Laughing

Това се казва кувертюра.И аз чакам моята в събота и ще кача снимки. Hug

# 169

Това се казва кувертюра.И аз чакам моята в събота и ще кача снимки. Hug

Ех, добре, че уточни  Joy Аз от толкова обикаляне и премисляне на вариантите и ... накрая не мога да повярвам, че си намерих! Сега обаче пак се чудя - спалнята е с една табла, откъм краката няма и съответно КОВЕРТЮРАТА май трябва и там да има набор, нали  Thinking Или пък въобще да не слагам къдрички...

# 170
  • София
Не съм правила уточнението с лоши помисли. Просто всичко си има име. А освен кувертюра се нарича и шалте.
А колкото до къдричките - зависи как си представяш ти картината. Може да е свободен край и да го подпъхваш между матрака и таблата или да си сложиш къдрички.

Извинявам се,че се отклонихме от темата! Embarassed

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 14:35 от Gwen

# 171
Без лоши помисли-кувертюра или куверта казваше баба ми и то на плетените от нея на една кука покривки за спалня.Май сега като термин не се употребява или поне не навсякъде,колкото и малка да е България.В тълковния речник пише-покривка за легло.Шалте,може би.А защо не и покривка или покривало-то си е това,всъщност.

# 172
 Crazy
Темата за синоними ли беше, за поправки или какво...и аз това се чудя! W - и аз ковертюра го свързвам с китеник и т.н. Както и да е, аз действително си му казвам "покривало", други може както искат да си го наричат - няма никакво значение!

Пак ще помоля за съвет - според вас, как стои по-добре, когато спалнята има една табла? Настоящата ни беше с две и съм й свикнала, но сега се замислям кое ще стои по-добре  Thinking

# 173
На мен лично ми харесва повече като си пада свободно, без къдрички

# 174
Не се сещам за снимка,но най-хубаво,за мен,стоят покривки,които са скроени като буквата Т.В двата долни края се събират и връзват/или не/ с панделка.Ама го обясних,но нямам снимка под ръка.Просто си представете картонена кутия,която разглобявате като срежете ръбовете.

Аз имам въпрос.Моля,който е гледал цените на ресните,да пише какви са.При нас дори няма в магазините-има мостри,по които поръчваш и ти ги доставят.Казаха ми цена 120 лв. или 150 с ламе.Много ми се вижда.

# 175
на Екзарх Йосиф - три на три - 240лв
в Комо - 60 на 240 са по средно 30 лв
Красиви са, но с това дребното/дете/ в нас - нееее

# 176
на Екзарх Йосиф - три на три - 240лв
в Комо - 60 на 240 са по средно 30 лв
Красиви са, но с това дребното/дете/ в нас - нееее

Благодаря.Не знаех,че има и с по-малка ширина/височина/ от 3 метра.При нас няма.

# 177
Момичета извинявам се, че чак сега се включвам, за да дам отговор на вашите коментари за черните пердета, които публикувах преди време http://www.snimka.bg/album.php?album_id=280981, но бях много ангажирана.

Наистина тъмничко се получи, но искам да Ви уверя, че е по-скоро от осветлението на снимките.
Тествах безброй мостри на тази специфична стена и само тъмните стояха добре. Всички светли пердета се сливаха със светлия диван и се губеха в самия интериор като цяло, защото това е единствената му тъмана част /дневната е голяма и е изцяло в светли тонове/ .
Разбира се всеки има право на своето мнение и вкус.

# 178
Действително контраста понякога е не само нужен, но и стои доста добре. Вкъщи се получи подобно нещо - купихме пердетата, за които вече споменах, като застанаха на прозореца обаче се получи доста тъмен цвят - и заради осветлението, което вечер е доста по-слабо, и заради диплите. Но пък на фона на електриково зелените ми стени - мисля, че се получи доста добре. Истина също е, че през деня цвета на пердетата е коренно различен от вечер. Като си сглобим и гардероба - ще пусна снимки.

# 179
  • Толбухин
Моля за съвет.Това е спалнята: http://www.pavletutka.snimka.bg/album.php?album_id=247887&pid=9463793
това е прозореца със светъл тапет е  http://www.pavletutka.snimka.bg/album.php?album_id=247887&pid=6452152
а това е спалния комплект: http://www.911.bg/vivaartmebel/pi/bi_3292745.jpg

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 11:56 от pavletutka

Общи условия

Активация на акаунт