Египет - втора тема

• 43 378
  • 442
  •   1
Отговори
# 300
Някой в Шарм няма ли да ходи, да си правиме компания Wink

# 301
Бека, видя ли програмата им Йордания + Израел - мен доста ме съблазни, макар че най-вероятно и по тези места ще ходим самоорганизирано. Иначе не мисля,че биха ти отказали настаняване в по-висока класа хотел - нали ще си платиш за това. Peace

Видях я, но смятам да ги посетя отделно- искам да видя максимално много неща, че да не повтарям (не защото не искам, а понеже съм набелязала толкова места, че ще ми трябват още два живота  Laughing и печалба от американската лотария  Wink )

Точно защото програмата е доста наситена, си мисля че може да не искат да се разкарват до други хотели. Не че е голям проблем, една седмица и в палатка бих изкарала.

# 302
искам да питам дали юни е подходящо за почивка в Египет? Много ли е горещо и въобще има ли оферти на туристическите агенции през лятото?

# 303
  • Beyond the Frontiers
искам да питам дали юни е подходящо за почивка в Египет? Много ли е горещо и въобще има ли оферти на туристическите агенции през лятото?
Организираните полети са до край на май - 31 май е последна дата на Тез тур например.
Варианта е със собствена организация - отделно хотел, самолетен билет и т.н.

# 304
Мисля че е твърде топло, към 40 С може да е ако не и повече...
прави си сметка щом февруари е 27-8

# 305
  • Beyond the Frontiers
По-въпроса за температурите - разпитах колегите на място как е - топло, но е сухо и се издържа.

# 306
Здравейте момичета,
гледам офертите на Алфатур за екскурзии до Хургада и Кайро и много ми се иска да резервирам за началото на май, но не мога да си избера хотел. На снимки всички са хубави, знам че трябва да е 4 или 5 звезди, но предпочитам да споделите лично мнения за някой хотел в който сте били.
На нас ще ни е за първи път и се чувстваме малко несигурни.

# 307
  • Beyond the Frontiers
Не знам, с кои хотели работят Алфатур.
По принцип Тез тур са най-голямата фирма за българи в Египет. 90% от посетителите от Източна Европа пътуват с тях.
Хотел с добро съотношение цена - качество според мен е PYRAMISA BLUE LAGOON (Superior) - 5*.DANA BEACH 5*, и от веригата Албатрос - Албатрос аква блу, Албатрос аква виста, Албатрос резорт.  На фона на останалите хотели бих казала, че тези отговарят на 4 звезди наши, стаите им бяха хубави, баните също /което е рядкост там/.
Иначе от луксозните - първенец ми е steigenberger al dau beach -страхотен и нищо чудно, немци си го управляват. INTERCONTINENTAL ABU SOMA RESORT 5*, - помпозен и доста луксозен.

# 308

Пак да повторя,че Астрал Холидейс миналото лято предлагаха цяло лято почивки в Египет с редовен полет на Ал Италия до Кайро.
Лятото си е висок сезон там - масово немци, италианци и т.н. почиват през лятото, по възможност обаче за 2-3 седмици,за да се аклиматизират. По това време са ваканциите на децата и неминуемо много хора почиват тогава.Аз съм живяла в Египет близо 2 години - имам наблюдения за времето през всички месеци и сезони. Горещо е,но пък за гмуркане и плуване в морето е перфектно. Печенето става на сянка,под чадъра. Освен това навсякъде има климатици. Peace

# 309
благодаря за информацията  bouquet

# 310
И аз благодаря за информацията.
За хотелите от веригата Албатрос в Тез тур прочетох, че между тях се извършват строителни дейности.
Засега си харесах Caribbean Soma Bay Hotel, незнам дали е добър избора?

# 311
  • Beyond the Frontiers
И аз благодаря за информацията.
За хотелите от веригата Албатрос в Тез тур прочетох, че между тях се извършват строителни дейности.
Засега си харесах Caribbean Soma Bay Hotel, незнам дали е добър избора?
Ами аз бях миналат седмица там. Строителни работи е силно казано. Освен това такива текат навсякъде, ама абсолютно навсякъде. Не си представяйте ужаса на Слънчев бряг, в Хургада въобще не могат да Ви притеснят тези неща, защото хотелите са построени на огромни площи и стаите в 99% от  случаите гледат навътре към зелените площи и басейните, а не навън към съседни хотели.
Caribbean Soma Bay Hotel - не съм го посетила, на Сома бей си е на 20 км. от Хургада.  Peace

# 312

Пак да повторя,че Астрал Холидейс миналото лято предлагаха цяло лято почивки в Египет с редовен полет на Ал Италия до Кайро.
Обаче цената ако не греша няма нищо общо с пакетите. Само самол. билет беше към 400евра на човек  даже по-вече. Това е инфо да започвате да каширате Laughing

# 313
След дълги опити да влезна в този форум, успях!
Аз ще пътувам на 21.03 за Кайро. Има ли други, които са се организирали за тази дата? Simple Smile

# 314
  • Стара Загора
След дълги опити да влезна в този форум, успях!
Аз ще пътувам на 21.03 за Кайро. Има ли други, които са се организирали за тази дата? Simple Smile
Да, ние с мъжа ми.
Ти с Тезтур ли?

Общи условия

Активация на акаунт