тест за овулация

• 273 820
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 705
Привет от мен Simple Smile

Имам едно питане:
За първи месец ползвам тези тестове на Oview. Както пише вътре почнах на 15 ден ( защото ми идва на 30 дни) да го правя, вечер към6-7 часа. Не съм пила с часове течности и т.н. Първите два дена нямаше никаква черта. На третия ден имах бледа черта , но по никакъв начин не може да се мери с контролната. На четвъртия ден резулата беше същия, може би маааалко по-силна на цвят, но пак доста по-слаба от контролната. С очакване , че на петия ден вече да светне както трябва, уви чертата беше по-слаба от предните 2. Днес си взех нова кутийка с 5 теста и когато направих пътвия тест (това вече е 20 ден от началото на цикъла) нямаше никаква черта, като на първите 2 дена?!?! Не знам какво има, сигурна съм, че ги правя както трябва.... Може би този хормон при мен не достатъчно силен....? Дали е нормално??? На някой случвало ли му се е ? Ще се радвам да дадете мнение или съвет? Аз иначе ще си продължа да си донапаправя останалите 4 теста Simple Smile

# 706
На 15-ти ден според мен е късно да се започва при 30-дневен цикъл, на моите тестове е указано в такъв случай да се започне от 13-ти ден Peace

# 707
оф, ами и аз това гледам сега.... не знам какво съм се отплеснала... сигурно покрай много ангажименти съм се заблудила. Но въпреки това, първите дни когато правих тестовете показваше, че няма никаква черта, а в последствие почна да потъмнява. което ме навежда на мисълта, че все пак съм отцелиа дните, по-скоро не съм имала този месец обулация или нещо друго... не знам.. Simple Smile

# 708
Franseto, предлагам ти този цикъл да си спестиш оставащите 4 теста от новата кутийка. При дължина на цикъла 30 дни и днес 20-и ден, няма смисъл да ги изгърмяваш напразно, още повече, че си имала втора бледа линийка, от която сега няма и помен.

Следващия цикъл започни от 13-и ден, но ми се струва, че 18-19 ч. е леко късничко, опитай да ги правиш към 16-17 ч. За лутеинизиращия хормон пише, че започва да се концетрира в урината 6-7 чАса след събуждане, което прави действително ранния следобед да бъде пикът му. Освен, че не приемаш течности, нали източваш пикочния мехур и не ходиш до 00 2-3-4 чАса?

Досега съм ползвала винаги само и единствено Oview и съм повече от доволна, никога не съм имала проблем с правенето им, както и с резултатите  Peace

# 709
оо да, нямам никакъв проблем с по-рядкото ходене до тоалетна! че и по повече от 4 часа ми се случи , но както и да е... Ще си продължим приятната част по правенето и ако не сме успяли, другия месец ще почна от 13 ден и ще гледам да е 6-7 часа след като съм станала Simple Smile
Благодаря ти Café con leche, за съветите Simple Smile

# 710
Аз май избрах лош месец да тестване. Всичките ми тестове бяха отрицателни, макар, че имаше разлика в наситеността и ако съдя по това ми беше овуто около 14-ти ден. Обаче точно тия дни ме боляха ужасно яйчниците, направо по-зле отколкото като съм в цикъл. Днес забелязах малко зацапване, кафяво, съвсем миниатюрно... Много странно, не знам какво се случи този месец, обаче нещо не беше наред.  Rolling Eyes Не ми се вярва да се е случило чудото, защото с ММ пропуснахме няколко дни, точно когато трябваше да работим по въпроса.

# 711
Привет от мен Simple Smile

Имам едно питане:
За първи месец ползвам тези тестове на Oview. Както пише вътре почнах на 15 ден ( защото ми идва на 30 дни) да го правя, вечер към6-7 часа. Не съм пила с часове течности и т.н. Първите два дена нямаше никаква черта. На третия ден имах бледа черта , но по никакъв начин не може да се мери с контролната. На четвъртия ден резулата беше същия, може би маааалко по-силна на цвят, но пак доста по-слаба от контролната. С очакване , че на петия ден вече да светне както трябва, уви чертата беше по-слаба от предните 2. Днес си взех нова кутийка с 5 теста и когато направих пътвия тест (това вече е 20 ден от началото на цикъла) нямаше никаква черта, като на първите 2 дена?!?! Не знам какво има, сигурна съм, че ги правя както трябва.... Може би този хормон при мен не достатъчно силен....? Дали е нормално??? На някой случвало ли му се е ? Ще се радвам да дадете мнение или съвет? Аз иначе ще си продължа да си донапаправя останалите 4 теста Simple Smile
Здравейте на всички!
И аз мисля че 15 ден е доста късно,аз напр.сега започнах да си правя теста от 9 ден при 26-27 дневен цикъл,и веднага ми отчете силна тестова ивица,и слаба контролна,явно е по-рано и наче реално идва към 13 ден примерно..Незнам,според мен си е отминала,преди да вземеш теста....А иначе,как мислите нормално ли е от 9 ден,днес е третата лента и тестовата ивица е все така тъмна,а контролната бледа..????Дали е нормално???

# 712
  • софия
И аз така се чувствам, като е момента на овулацията много ме болят яйчниците и не ми се прави никакъв секс. Аз не съм спазила това да не ходя няколко часа  до вц защото при мен е невъзможно, дали може нещо затова да не съм постигнала +/ контролната с една идея по светла/ newsm78, аз съм с цикъл на 35 - 37 дни, започнах от 20 ден два дни нищо 3 ден лека черта 4 ден почти колкото контролната, така че евентоална овулация 24 ден не е ли много късно #Crazy , като чета колко рано е при вас Rolling Eyes

# 713
аз предния месец почнах доста рано с тестовете и този месец реших да ги изтегля с два дни и направих сега първия
имам две ивици тестовата малко по-светла, но все пак по-светла, надявам се че не съм изтървала ов и утре чертичките да са еднакви

иначе мога да похваля тия тестове дето си ги купих от и бей от хонг конг за 9 долара 40 за овулация и 10 за бременност, чертичките са ясни и се четата добре, не си дадох паричките на вятъра  Simple Smile само се моля да не ги ползвам всичките и да ги завещая на някоя приятелка след месец  Praynig

а за това, което коментирате за болката и аз забелязах предния месец, че точно след + тест, на следващия ден яйчника ме скъса от болка единия и тогава нали бях ходила и на лекар и си знаех че има фоликул над 3 см, само жалко че беше през деня, бяхме на работа, а вечерта изтървахме и нямаше бебе тоя месец  Sad
ама този ще сме по-усърдни  Wink

# 714
Да,наистина,защо се чувства дискомфорт по това време??

# 715
Да,наистина,защо се чувства дискомфорт по това време??
ами защото се пука фоликула и се отделя яйцеклетката и ако е по-голям както при мен миналия месец, боли повече, поне така мисля
и мисля, че е нормално

# 716
Да,и аз така си го обяснявам,само дето болките са си няколко дни и не можеш сама да си определиш точно кога се пука фоликула и се отделя яйцеклетката,пък дано тестовете помогнат..Аз така забременях с тест първия път..

# 717
.А иначе,как мислите нормално ли е от 9 ден,днес е третата лента и тестовата ивица е все така тъмна,а контролната бледа..????Дали е нормално???
deniise, сигурна ли си, че правилно боравиш с думите "тестова" и "контролна" черта?
За втори път публикувам тази снимка, тъй като често се бърка коя коя е.

Мен не ме боли по време на О. и слава Богу, но болките са от това, че налягането във фоликула, който е пълен с течност, се увеличава до такава степен, че той да се спука и да освободи яйцеклетката. Това увеличение на налягането и самото разкъсване на фоликула водят до болка и дискомфорт.

# 718
  • София
При мен пък този месец се получи 2 дни положителни тестове и никаква болка и дискомфорт - само напрежение в гърдите, сега започвам да си мисля дали това не е значело че е бил малък фоликул и нищо не се е получило????? Дали е възможно липсата на дискомфорт да се дължина Инофолика? Някой друг пие ли инофолик?

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 13:09 от dioni

# 719
да,сигурна съм,долната е тестовата,така беше и преди години...абсолютно същия тест...горната си е контролата,а долната си е тестовата..Нали така??

Общи условия

Активация на акаунт