тест за овулация

• 273 717
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 365
  • Северозапада
Не че съм тръгнала точно сега да правя тестове, но ми се върти един въпрос. Теста за О е хубаво да бъде направен в интервала 15-18 ч. Аз по това време съм на работа. Прибирам се най-рано 18:10-18:15 и това, ако няма голямо задръстване се прибера направо вкъщи. Ако ида да пазарувам или нещо друго, се прибирам след 18:30 ч. Как да го направя този тест в офиса? Не мога да мъкна чашки насам натам (както правя вкъщи). Това ми се върти от миналия месец, когато си взех тестове, които така и още не съм използвала.

# 1 366
Изобщо не е никакъв проблем теста да се прави и по-късно.

# 1 367
Не че съм тръгнала точно сега да правя тестове, но ми се върти един въпрос. Теста за О е хубаво да бъде направен в интервала 15-18 ч. Аз по това време съм на работа. Прибирам се най-рано 18:10-18:15 и това, ако няма голямо задръстване се прибера направо вкъщи. Ако ида да пазарувам или нещо друго, се прибирам след 18:30 ч. Как да го направя този тест в офиса? Не мога да мъкна чашки насам натам (както правя вкъщи). Това ми се върти от миналия месец, когато си взех тестове, които така и още не съм използвала.

На опаковката на тестовете пише, че могат да се направят до 20.00ч. Аз съм ги правила и в интервала 18,30-19,00ч. Така че, мисля няма проблем.

# 1 368

Аз го правех към 18:30 след работа .. Спазвай правилото да не си пишкала 4 часа и да не си прекалявала с течностите и всичко ще е наред  Hug ...

# 1 369
  • София
Аз пък друго се чудя - защо рускините масово правят тестове за О. и сутрин, и вечер  Shocked
В сайта Бейбиплан съм виждала доста снимки на тестове за О. правени в един и същи ден, но съответно - сутринта и вечерта  newsm78

# 1 370
Аз пък винаги го правя между 14 - 15 часа.На листовката пише, че може да се прави от 12 до 20 часа.Като съм на работа го правя там - е малко е кофти,ама няма как!!!!

# 1 371
  • София
Аз пък винаги го правя между 14 - 15 часа.На листовката пише, че може да се прави от 12 до 20 часа.Като съм на работа го правя там - е малко е кофти,ама няма как!!!!
За пръв път чувам такова нещо! Не може ли да се прави сутринта?

# 1 372
Хормонът ЧХГ започва да се отделя наобяд. Може да се прави сутрин, но има вероятност да не се засече.

# 1 373
правят го сутрин и вечер, защото най-често овуто е през нощта, съответно и пика е по-късничко  Party Доказателство- аз  Laughing Не можех дълго време да си засека овуто с тестове и си мислех, че са дефектни, докато не направих два месеца, към 8 и нещо.....вечерта.

# 1 374
А не е ли индивидуално кога ще настъпи? Така или иначе, казват, че плувците живеят по ден- два, така че с редовно бебеправене тряабва да стане Simple Smile

# 1 375
е даа....даааа  Laughingто ова ясно, но да дам обяснение само защо така правят девойките......и да не се стресирате , ако не ви засичат тестовете.

В повечето случай настъпва през нощта овуто, но разбира се всеки отганизъм има правото да процедира индивидуално, все пак сме демократична страна  Laughing Laughing

# 1 376
# 1 377
Ами аз ползвам Овю и това ми е останало в главата като инфо.Пак ще погледна, но ги ползвам от 8 месеца и все си ми засичат О.

# 1 378
  • София
Хормоните освен Месечен си имат и Денонощен ход Simple Smile 

Ову тестовете[/b] се правят следобед защото ЛХ се синтезира в най-голямо кол-во
 сутрин и докато се излъчи в урината - става следобед

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 19:06 от denis_d

# 1 379
  • Пловдив
Да се включа и аз по темата, която напоследък ме вълнува....
Да видим сега, какво разбрах не-доразбрах:
1. Сперматозоидите живеят мин. 24 часа (ако е повече по-добре).
2. Яйцеклетката живее мин. 6 часа (ако е повече по-добре).
3. Пътя на сперматозоидите до мястото за оплождане може да е максимум 8 часа (ако са по-бързи по добре).

Та при тези три най-НЕПОЛЗОТВОРНИ факта стигам до следните изводи:
1. На всеки 16 часа трябва да има полов акт, за да може винаги да има на лице живи сперматозоиди, които да оплодят яйцеклетката, когато тя дойде.
2. Ако ЛХ-то пика му е сутринта докато спим, но можем да отчетем чак към три следобед, това са 12 часа, през които овулацията може да е налице, а ние да нямаме сперматозоидчета готови в засада Simple Smile. Т.е. трябва да има полов контакт мин. 8 часа преди следобед да отчетем пика на ЛХ за да стигнат бойците до там и да стане работата.

Кардинален извод:
1. Секс всяка сутрин
2. Когато следобед отчете пик на ЛХ (който е настъпил сутринта докато спим), секс и вечер.

Но тези изводи водят да друго смущение, което прочетох, при ежедневен секс (в случай на пик на ЛХ, че и по два пъти) четох, че нещо се разреждала спермата........ а сега.....иди му хвани началото.... той края ще стане ясен......

Дай Боже всеки му.  Simple Smile

Туй то разбрах аз - дали е така или не е така вие ще кажете. 
Иначе стискам палци на всички от сърце.  newsm30

P.S. Взех си тестове Clear Ovi и Oview.
Най-дълъг цикъл 36 дни, най-кратък 27. 27-17=10. 36-13=23.
По тези сметки трябва да започна тестването на 10-ия ден и така до 23.
Пфффф много сложна тая природа....

Общи условия

Активация на акаунт