тест за овулация

• 273 689
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 455
Ние също ползвахме обикновен лубрикант на водна основа Дюрекс, когато бебеправихме и се получи бебче, но сега за второ не се получава така лесно и аз също мисля да си купя Пресийд и да опитаме с него. Само че ще трябва да засичам овулация, което малко ме стресира, но ... съм решила да опитам. Много се окуражих колко забременели момичета има с Пресийд (четох темата).

# 1 456
Някой знае ли какво означава, че от 5-те лентички в кутията на теста ми за овулация, всичките излязоха с две черти ?  newsm78 Само първият беше с леко по-бледа втора. Остналите 4 са са с две ярки черти (и контролната и тестовата). Не разбирам....Пет поредни дни, пет теста , петте - с две черти ?  newsm78 Тестовете са правени всеки ден в 15 .00 след 4 часово въдържание от пишкане и пиене на вода.

# 1 457
 Момичета, не мога да се справя с тези тестове за овулация.Миналия месец бях на контролен преглед и лекарят ми каза да чакам овулацята до седмица. В същото време си правех тестове и нито един път не ми се появиха две еднакви черти, втората винаги беше по-бледа.... Възможно ли е да не отчитат правилно? Този месец не знам дали изобщо да купувам...

# 1 458
Pretty woman (хубав ник Simple Smile) - с коя марка пробваш? Аз имах проблеми с Clear view и момичетата във форума ме посъветваха да опитам с Oview и определено има разлика. Първите са комплект пет теста за О. + тест за бременност в кафява опаковка, а другите са бяла с лилаво/розово. само 5 теста за О. Също така, трябва да спазваш и изискването да не пиеш много течности и да не си ходила до тоалетна няколко часа преди теста. Но не ти пречи да чуеш лекарката си според мен. Успех!

# 1 459
  • София
Някой знае ли какво означава, че от 5-те лентички в кутията на теста ми за овулация, всичките излязоха с две черти ?  newsm78 Само първият беше с леко по-бледа втора. Остналите 4 са са с две ярки черти (и контролната и тестовата). Не разбирам....Пет поредни дни, пет теста , петте - с две черти ?  newsm78 Тестовете са правени всеки ден в 15 .00 след 4 часово въдържание от пишкане и пиене на вода.
Най-вероятно повече от 1 фоликул
Добре е да те видят на УЗ, защото, ако имаш ПК - това повлиява и следващия МЦ
Пиши след прегледа и дано да няма нищо притеснително

# 1 460
  • София
Момичета, не мога да се справя с тези тестове за овулация.Миналия месец бях на контролен преглед и лекарят ми каза да чакам овулацята до седмица. В същото време си правех тестове и нито един път не ми се появиха две еднакви черти, втората винаги беше по-бледа.... Възможно ли е да не отчитат правилно? Този месец не знам дали изобщо да купувам...
Ако всичко е наред с МЦ / и с тестовете/ - те отчитат много точно.
Това, че АГ е казал да очакваш до седмица О. не означава, че ще има такава - а ако няма О. тестовете може да не отчетат пик на ЛХ.
По принцип тестовете за О. не ти гарантират, че ще има такава / за да сме честни Simple Smile/- при домашни условия О. се доказва чрез БТ.

В случая тестовете ти показват, че може да има проблем  - добре е да проследиш О. на УЗ /ФМ/

# 1 461
Най-вероятно повече от 1 фоликул
Добре е да те видят на УЗ, защото, ако имаш ПК - това повлиява и следващия МЦ
Пиши след прегледа и дано да няма нищо притеснително

Благодаря за отговора  Hug
Аз нали работя в болница, дето се вика всеки месец съм на гинеколог (моята гинеколожка работи в същата болница). Преди 2-3 месеца ходих за последно, гледа ме на вагинален ехограф. Тогава бях пред овулация и тя каза, че десният ми яйчник произвежда много яйцеклетки. Каза че се виждали на цели гроздове и че съм много "плодовита". И че е вероятно да имам повече от един фоликул. Но отрече ПКЯ. Според нея всичко ми е наред. Разбира се това не пречи пак да отида.  Иначе цикълът ми като цяло е редовен, като изключим че понякога ми подранява с ден-два.

# 1 462
  • София

О. настъпва от 12 до 48 час след (+) тест за О.

Денис, разглеждайки тази схема се питам тъмнозелено оцветения времеви сегмент - този между 30-тия и 36-тия час след + тест за О. ли е най-вероятното време на О.  или как да го тълкувам?   Simple Smile

# 1 463
  • София

О. настъпва от 12 до 48 час след (+) тест за О.

Денис, разглеждайки тази схема се питам тъмнозелено оцветения времеви сегмент - този между 30-тия и 36-тия час след + тест за О. ли е най-вероятното време на О.  или как да го тълкувам?   Simple Smile

Да, точно така е, правилно си забелязала.

# 1 464
Благодаря ви за отговорите относно лубрикантите.
Ние ползваме дюрекс, за което сега съжалявам. Нищо, ако не е станало този цикъл, другия ще пробваме пак Simple Smile

# 1 465
  • Пловдив
С Глайтгелен [изрично питах уролог за точно този лубрикант, каза че няма проблеми] и стойка "жената отгоре" резултат бебе. За съжаление направих задържащ аборт в 6 седмица. Трудно ми е, но не съм се отказала. Бог да ни пази.

# 1 466
Момичета, сега пробвах от тестовете на OVIEW, но и двете черти не са особено наситени - как да разбирам това? Сравнени и двете имат малка разлика в наситеността, вчера сутринта БТ беше 36.8 ....

# 1 467
здравейте на всички , искам да споделя с вас моя случай .. нова съм в форума с моя мъж опитваме от скоро не съм си правила тест за О понеже нямам редовен цикъл през последните месеци .. последно ми беше закъсняло три месеца , ходих на лекар каза ми че няма нищо притеснително, просто се дължи на нервна почва и напрежение , съгласна съм защото наистина имах доста трудни месеци точно тогава , изписа ми хапчета запредизвикване на цикъла , но така и не се наложи да ги пия понеже на другия ден след прегледа ми дойде 21,09,2012, но не беше как да кажа първия ден ми розовееше само , на втория имах обилно червено и на третия само петънца и спря и сега незнам как да следя и кога да правя тест за О.
Моля ви помогнете ми дайте савет ? Cry

Благодаря ви !

# 1 468
  • София
здравейте на всички , искам да споделя с вас моя случай .. нова съм в форума с моя мъж опитваме от скоро не съм си правила тест за О понеже нямам редовен цикъл през последните месеци .. последно ми беше закъсняло три месеца , ходих на лекар каза ми че няма нищо притеснително, просто се дължи на нервна почва и напрежение , съгласна съм защото наистина имах доста трудни месеци точно тогава , изписа ми хапчета запредизвикване на цикъла , но така и не се наложи да ги пия понеже на другия ден след прегледа ми дойде 21,09,2012, но не беше как да кажа първия ден ми розовееше само , на втория имах обилно червено и на третия само петънца и спря и сега незнам как да следя и кога да правя тест за О.
Моля ви помогнете ми дайте савет ? Cry

Благодаря ви !

Мери БТ

Ако имаш нередовен МЦ, много трудно ще засечеш О.
След 10-на дни може да отидеш на УЗ - за да се види дали ще има доминантен фоликул

# 1 469
добре благодаря ще следа БТ и щтом трябва оново ще посетя лекар а той може ли да ми каже кога ще съм в О или само тестовете го показват не съм много наясно и до сега не съм си правила тест за О ? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт