Ноемврийско слънчице пече, радва МАЙското дете (16)

• 12 361
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хихи, и мама купува играчки на Пепино, но той не прояввява никакъв по особен интерес.Обича да ме дърпа, особено обича да си дърпа чорапите, да си развръзва обувките и да ги сваля и да ги лапа hahaha.Вчера му дадох дистанционно - гоям кеф падна.Само го поглежда и ми вика"ъъъъъ" Joy, иначе и с мокрите кърпички много го кефят, нищо че му купих и аз шумяща книжка, света е тооолкова шарен и интересен Hug

mama_D_A_N_I_ , и ние си дъвчем езика - особено като го сложим в коритото и се започва едно дъвчене да паднеш от смях hahaha - доволен че го банят.
Охх отивам да правя салатка - хубава вечер на всички мами и бебоци Hug Hug

# 226
Анмари,ама вярно много си приличат Алекс и Диана.
А мойте и трите са различни поне майка им се знае Whistling.Ама третото много прилича на мен като бебе
Мегелинка,много сладко се крие твойта Константина.
Не мога сега да пиша-малкото плаче от майка ми-иска само мен Rolling Eyes

Мушмуроче,така се зарибих с тоя продавалник-вече няколко неща си купих Mr. Green.И столче намерих,но може да не стигне до мен Sad

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 19:30 от greta.kr

# 227
аз имам един въпрос към вас...захранихте ли малките с пюренце от рибка??Аз се чудя дали да й купувам вече!Черен дроб ми се струва,че е рано,но за рибката.... newsm78 newsm78

# 228
Нашата педиатърка каза месо да давам след като навърши 7 месеца.
Чухте ли по новините на БТВ за пюретата с месо, че има завишено количество естрадиол.

# 229
Gugalinka, проблемът ми е същия с пазаруването. Уж само така нещичко, мъничко, по между другото... и все нещичко купувам Blush Mr. Green.

mu6muro4e, ние като се прибрахме след плуване Бояна пощуря, игра, въргал, писукане, смях, кикот...  #Crazy. НИкаъв признак на умора, за разлика от мен. Бях гроги и прегладняла.

Бояна проявява огромен интерес към дистанционните, към мишката и клавиатурата (звучи ли познато Mr. Green). Като решим да скрием дистанционното едно оглеждане пада, въртене, озъртане, проверяване наоколо. Не забравя и с нищо не се разсейва. Но поне пък намерихме начин да я накараме да пропълзи наистина напред най-после. Че дупето се врътка, крачетата напъват, ама ръчичките стоят здраво застопорени и по някое време забием нос. А като сложим пред нея дистанционното все се рпотяга да го хване и бързо се придвижва. Оставяме й го за минута да го олигави, да посмени малко каналите, да промени звука и пак го взимаме и айде на метър пред нея. Laughing

Като е в леглото си започва един въргал, обръщане, вадене на чаршафа изпод матрачето, завиране на бибата под матрачето и опити после с муцка да си го достигне. При което от външната страна на мрежата се вижда нещо неописуемо смешно и миличко Mr. Green Heart Eyes. Или застава на четири крака и започва да се клати и да клати и леглото се съответно. От време на време поглежда дали някой я гледа, захилва се и още по-ентусиазирано започва да клати леглото. Или се обръща по гръб и рита отгоре пововалника, което започва да ме тревожи, защото го повдига и измества. Опитва се да си пуска музикалните игачки, къде успява, къде само лапа дърпалките или започва лудо да ги рита. А брошурки и ние "четем" всякакви. Изяждаме ги от кора до кора Mr. Green . Като сме на гърнето и над нас висне на мама косата е голямо забавление да я дърпаме здраво с две ръце Twisted Evil

Еййй Shocked, чувате ли сега по новините: От някакви пюрета на бебенце бучки на гърдиките. Ох, ама като пуснат нещо такова...  newsm78 #Cussing out

Днес за първи път се хранихме само с пюренце на обяд в Борисовата градина. Поне един месец ще се пробваме да ядем на обяд цяло пюренце от зеленчуци и след това ще вкарваме месенце. Което отива към седми месец някъде. Скоро може да вземем някаква каша за следобед. В тази връзка, момичета, споделете за някоя каша безглутенова и немлечна, която сте ползвали и от която ст едоволни. Нямам си понятие от кашите. Rolling Eyes

А - по новините казаха че днес бил mu6muro4en ден Shocked
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, mu6muro4e, жива, здрава, засмяна, щастлива майка и обличана съпруга

# 230
DiyanaChar, мерси, мерси!  newsm53

Ей, момичета, опасни са вашите бебоци, направо се чудя дали пък Тери не изостава. Като се изправи до седнало положение, започва да се клати, хич не е стабилна. Иначе в мен седи, няма проблем. А пък за лазене  няма наченки. Само се върти наляво надясно, ама не се обръща newsm78 почвам вече да се притеснявам.
Иначе тази сутрин се събуди в 5, как тъй ще спи, може да пропусне нещо.
Играе си с дрънкалки, но бързо омръзват, иначе си хареса връзките на терличетата и се сърди, като й ги взема
Само мрънка, ще трябва да я видя

Тове е една от лошите страни на форума! Не се притеснявай и не си сравнявай детенцето с другите!  Peace
Малкия сега е в проходилката и пада голяма игра. Ходи да ми къса цветята, а аз му се карам и си умира от смях  Crazy

# 231
  • ул. "Мечтание"
Нашата педиатърка каза месо да давам след като навърши 7 месеца.
Чухте ли по новините на БТВ за пюретата с месо, че има завишено количество естрадиол.

Подкрепям това, което е казала педиатърката! Не бързайте с месата и глутена!  Peace

А казаха ли за кои пюрета става въпрос? newsm78 Много се дразня като пуснат така някоя бомба и после иди се чуди кое вярно, кое не!  #Cussing out Тия дни слушах там за тая подводница - колкото телевизи, толкова варианта на случката! Пълна трагедия ни е журналистиката!  #2gunfire Sick

Мушмороче, честит имен ден!
(аз пак съм пропуснала)

Диянка
, що не вадите батериите да не цъка по каналите? Ние нали сме с Булсатком, му давам дистанционното на самия телевизор като му вадя батериите! Mr. Green

# 232
  • София
Диянка, що не вадите батериите да не цъка по каналите? Ние нали сме с Булсатком, му давам дистанционното на самия телевизор като му вадя батериите! Mr. Green
И аз снощи така направих Peace, извадих само едната батерия че нашия голямо лигаване му удари Laughing

Мушмороче, честит имен ден  newsm51!!!(и аз бях пропуснала  EmbarassedSimple Smile)

# 233
Здравейте майчета на МАЙчета  Laughing

Ей мЪ на - и аз пак сред вас ... малко ме беше хванала липсата. Първо на село имам един wireless, но е толкова бавен интернета с него, че нямам нерви да ми зарежда страницата по 15 мин и въобще не си и правя труда.

Имам много да споделям, не съм ви чела и предполагам и при вас има много новини, надявам се да са хубави за всички!

Мушмуроче - ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН   Heart Eyes  newsm51

Колажът е страхотен!!! Голямо благодарско на автора /не знам коя е, предполагам АнМари... /  Hug Колко много красиви и усмихнати бебета си имаме само! Бих помолила, ако е възможно, да се коригира, че Крис е на Муцунката, а не на ... Крис  Wink

Какво да ви кажа за нас ... не съм писала сигурно 3 месеца... Бяхме на консултация в събота - мерките са му 75 см височина и 9.000 тежи прасенцето на мама  Grinning Всъщност не е дебел защото е висок и кг са му добре.
Захраних го вече - плодово, зеленчуково пюре, после жълтък и месно пюре - от около седмица яде и каша. Още го кърмя.
Голяма бесотия е, яде всичко наоколо, най-много чорапите си, върти се като шмиргел непрекъснато и  е опасно да го оставям сам където и да е. Сяда - най - стабилен е в количката, иначе на твърда повърхност, като седне са накраня напред и после баво се избутва пак в седнало положение, често залита и настрани. Продължава да се буди през нощта, особено напоследък е ужас. Има вече 2 големи /пораснали/ зъба и трети е на път, чакам го всеки момент. От около 2 седмица е минал на "Буба-буба-бу-бу-ба-ба-бу-ба"... и всичко изразява с тези 2 срички.

Иначе  и той вече пътува в чужбина - бях на почивка за 3 седмици с двете деца и майка ми в Кипър - беше страхотно, уникално време, морето като езеро. Къпахме се всички в морето - хванахме тен... Ако някой, преди 3 месеца ми беше казал, че ноември ще съм на море с двете деца нямаше да му повярвам. Самолетът му понесе много добре - и на отиване и на връщане спа като къпан - не мръдна.

Ето ви една снимка от преди 3 дни..

Целувки на всички бебчета от мен и спокойна нощ на всички.  Hug

# 234
Еййй,Муцунка,добре завърнала се отново при нас  bouquet.Скоро за теб се сещах,че те няма отдавна.
Много е поразснал твоя Крис и зъбетата се виждат много добре на тази снимка

Мушмуроче,честит имен ден  bouquet
За пюретата-нищо не съм гледала.Напоследък почти не гледам тв.Месо още не давам-следващия месец,а и аз си ги правя сама.

# 235
Леле, mutzunkata, какви зъбчета, каква коса.  Laughing А, честити!  Sunglasses
Калоян все още е с беззъба усмивка и косата му е по-скоро мъхче.

Днес като го къпах и ми се стори, че водата е много студена, долях с едно канче гореща вода и точно в този момент той протегна краче и се парна в горещата вода. Такъв писък извади, че ми скъса сърцето. Сега спи като ангелче в леглото си, а аз се чувствам пълна неудачничка. Много ми е гадно.  Cry

# 236
Честит имен ден на всички именници от оня ден, ин а всички от днес, имената само с дробо да ви се споменават!

mmagi, много се смях

за обувки знам, че е най-добре детенцето босо да проходи, в къщи, за навън меки подметки, твърдо на петата (не подметката, а към Ахилеса, което отива) за да поддържа добре. Борис в началото ползваше на Колев и Колец белите обущета с ципче, много удобни. Но за вкъщи не ползваме нищо, и не бих ползвала и за КАлина. Само едни кожени пантофки, за да не се пързаля

Мона бонбона, ленка иленка, честити ви зъбчета, бяло и здраво да ръсте и много след него да поведе!
Честито на лазештите  Алекс, Неда, Константина, Наталия, Бояна. Сигурно са големи сладурковци Simple Smile
Мейз, не се връзваи толкова, мии пода и не се притеснявай, а НАталия скоро и в саксиите ще почне да бърка (ако имате по пода) обувките да лапа, та спасение няма от това.
играчки - всичко общо взето, което батко и хване, и Калина го иска, и обратното естетсвено. Дистанционното, дрънкащо яйце,  Но най-обича етикетите за пране на само играчки . А те хората какви ли не красоти правят, бебетата по етикетите се залепват все.
Елада не си слагай излишни негативни емоции, детето нали спи, значи не го притеснява. Утре пак ще ти се усмихне в отговор на твоята усмивка Simple Smile
Муцунката, добре се завърнала

# 237
Малеее, Крис много дълъг бе! Браво на момчето!  Wink
elada, случват се такива работи. Не се притеснявай, никой не ги иска нарочно.
Исках само да спомена, че месото вече в много схеми се препоръчва към 6 - 7 м. Не по-късно. Слаб алерген е и има много ценни съставки. Жълтъка е след него.  Peace
Мерси, на всички за поздравите!  Sunglasses

# 238
  • ул. "Мечтание"
Елада, недей така! Случват се такива работи, ти не си виновна и няма защода се чувстваш така!  hug

Някой пита за кашите - единствената безмлечна, която съм ползвала е на Нестле с ориз и рожкови. Но малкия пък не я харесва особено. Отказах се да ползвам кашите на Фризокрем, защото в тях има захар и разни други неща, дето не мисля, че трябва да присъстват в една бебешка каша! Ама и аз къде съм бляла, като съм ги купувала, че не съм видяла!  Blush Сега съм си взела на Milupa и съм супер доволна, но не знам дали има безмлечни от тях!

# 239
http://papa-bebe.com/
Много полезен сайт можете да намерите почти всички бебешки храни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт