С каква мазнина готвите?

  • 2 694
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 036
Единствено и само със растително олио.
Не ползвам мас,само понякога масло.
По здравословно е. Peace

# 16
  • София
  • Мнения: 3 271
Със зехтин - взимам един тенекии от Била, по 3л, много съм доволна Peace

# 17
  • Мнения: 77
със слънчогледо олио или масло
Peace

# 18
  • варна
  • Мнения: 1 830
Със слънчогледово олио, а когато рецептата позволява ползвам масло Peace

# 19
  • Мнения: 6 713
Пържене с олио/зехтин, овкусяване - зехтин

# 20
  • Мнения: 1 176
През последните няколко години готвя само със зеленчуково олио. Зехтин използвам основно за салати и някои ястия, които го изискват. Масло слагам в супи, пиле фрикасе, картофи. Мас слагам в тесто, според рецептата, а понякога слагам и мъничко мас на киселото зеле, сармите. Маргаринът се старая да го избягвам.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 02:44 от Eclat

# 21
  • Мнения: 216
готвя със зехтин, а за салати слагам зехтин на зелени, а фъстъчено и от грозде на други,на които не отива миризмата на зехтина, за фритюрника ползвам царевично, но това е само за тиквички с кисело мляко че не ми се чака на тигана. масло ползвам само при тестени изделия, мас- никога.

# 22
  • Мнения: 115
Почти винaги и всичко с extra virgin зехтин; от време на време - с нерафинирано кокосово олио.

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 12:41 от Incanto

# 23
  • Мнения: 5 001
Със слънчогледово олио, понякога масло ако рецептата го налага. Зехтин само за салати.
И аз така...

# 24
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
За готвене животински мазнини - сметана, масло, мас. Ползвам и зехтин, но го добавям след термичната обработка, за да се запазят ценните вещества. По принцип готвя с минимално количество мазнина, колкото да не е без хич (мъжът редовно е възмутен Mr. Green)

# 25
  • Мнения: X
Слънчогледово,царевично,гроздово,соево -за готвене.
Сусамово,орехово лешниково,тиквено-за овкусяване.
Зехтин-за салати.
Мас и масло-за сладкиши и десерти.

# 26
  • София
  • Мнения: 4 294
зависи от яденето което ще готвя - и олио използвам и зехтин и масло  Peace

# 27
  • Мнения: 6 461
Готвя със слънчогледово олио и винаги към него добавям малко масло.

# 28
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
олио,масло,зехтин-зависи от ястието Peace

# 29
  • Мнения: 2 926
Предимно с олио, но за някои по-засукани манджи се налага зехтин или масло.

Общи условия

Активация на акаунт