Неплатен и платен отпуск след майчинство?

• 122 650
  • 910
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте! Имам следния въпрос-имам близнаци на 2, 7 м. , на 14.07 изтичат 6м. неплатен отпуск след майчинството и разбрах, че вече не мога да ползвам и 6м. от таткото Sad  За съжаение едното ми детенце е с ДЦП, но разбрах, че нито това, нито това, че са близнаци дава допълнителни опции. Към момента не ми е възможно да се върна на работа-какви са вариантите? /не съм ползвала само платения отпуск за 2010г./ не съм взимала болнични през тези 6м., въпреки, че сега прочетох, че можело, а децата постоянно боледуваха-дори в момента момиченцето е с гнойна ангина- то вече останаха няколко дена, но ако сега взема болничен той ще прекъсне ли неплатения и след това да продължи или са календарни 6м.? До този момент срещам разбиране от работодателя, но се притеснявам, тъй като преди 3 м. бях приятелски посъветвана /казвам го без ирония/ да се върна веднага на работа, текът и съкращения....  До края на годината не мога да си помисля за работа-децата ги гледам сама.....Чудно как си представят татко да се грижи за близнаците, при положение, че аз едвам се справям...ама че държава имаме... Стана дългичко и малко разпиляно  Blush Предварително благодаря за отговора!

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:06 от dspasova

# 766
  • Пловдив
но ако сега взема болничен той ще прекъсне ли неплатения

да,прекъсва го и после ще си ползваш остатъка

вариантите от тук натататък не са много /имате брак с бащата,нали/-да вземеш дълъг болничен,да ти дадата неплатена от работата,но само 30 от тази неплатена се признава за стаж
да се включите в програмата с детегледачките,за да може да ходиш на работа
да напуснеш и да се запишеш на борсата-4 м по 120 лв или да те съкратят още по-изгодно е

# 767
благодаря за бързия отговор-от 1 седмица си говоря с нашия личен състав и ми казаха само варианта с неплатената!, ако шефа се съгласи /а той е в отпуска от 2 седмици и се връща в понеделник, та тогава ще се срещнем /само 3 дена преди да трябва да съм на работа!/-да се спука човек от напрежение.... не съм следила нещата, защото като подадох молбата за 6м. непл. ми казаха, че мога да пусна следващи 6, които таткото ми предостъпва /имаме брак/ не знам от кога е тази промяна, насърчаваща татковците да се включват в отглеждането   Twisted Evil ..., но като ми се обадиха на 3-ти  направо  #2gunfire В програмата за детегледачни, лични асистенти-места отдавна няма......, а да напусна/съкратят-изобщо не ми се мисли-това е като някаква сламка,  че животът на семейството ми може да се подреди..... просто трябва още малко време, за да се намери най-доброто решение и за двете деца... Изобщо, направо се задраскват децата с проблем, че и целите им семейства- да седиш в къщи и да затвориш и детето, да забравиш всичко и да оставиш нещата просто да си текат, щом като си решил да си гледаш детето.............но това е друга тема
Още веднъж благодаря! Сега ще звънна на джипито-да видим какво ще каже!

# 768
  • Пловдив
Изобщо, направо се задраскват децата с проблем, че и целите им семейства

за съжаление е така
пожелавам ти да изскочи от някъде зайчето,както се казва,и нещата да ти се подретят чудесно

# 769
Благодаря ти Elfita !  bouquet Пак имам въпрос с молба за бърз отговор Embarassed  Току що говорих с личен състав и ме посъветваха да оставя да изтекат дните до 14.07 неплатен отпуск и след това да пусна болничен, защото са в отпуски и било сложно упражнение за 5 дена, ако сега прекъсна с болничен и после ползвам остатъка-било промяна на обстоятелствата и само тичане..... Притеснява ме, че реално това значи , че се свъщам на работа и от първия ден съм в болнични Rolling Eyes , въпреки че в момента във фирмата нямат готовност за мен и всъщност отсрочката ще е добре и за тях Wink /така ми каза лс/, но по-чист вариант ми се струва още сега да пусна болничен, само че няма да му се зарадват от личен състав...... шефовете се връщат др. седмица и чак тогава мога да говоря с тях....не знам какво да правя.........

# 770
  • Пловдив
било промяна на обстоятелствата и само тичане.....

ами така е,да-само тичане е
пусни си болничен веднага след неплатения-за теб е едно и също,но за тях така ще е по-лесно

# 771
Значи няма какво да се чудя-струваше ми се по-сигурно за мен болничен по време на неплатения, но щом няма разлика е безсмислено....
Дано се поредят нещата...   Благодаря отново и желая хубаво лято!   Nature Sunny

# 772
здравейте!
бихте ли ми казали какво следва като изразходя 6 -месичния си неплатен отпуск,а преди него и платения ползвах,малкия неможе на ясла да тръгне, а вече всички отпуска минават,какво мога да ползвам ,за да продължа да се водя във фирмата,малкия е на 2 години и половина,мога ли до 3 -години докато навърши още някакъв отпуск да вземам или тия 6 месеца неплатен са последния отпуск,мисълта ми е полага ли ми се още нещо,което може да ми удължи престоя на работа?
благодаря предверително!

# 773
С разрешение на работотодателя - неплатен отпуск. Обаче само един месец ти се води за трудов стаж.

# 774
тоест мога да взема още  6 месеца ли неплатен,като само 1 от тях ще ми се води за трудов стаж?правилно ли тълкувам?

# 775
тоест мога да взема още  6 месеца ли неплатен,като само 1 от тях ще ми се води за трудов стаж?правилно ли тълкувам?
Неплатен отпуск, може да ползваш толкова колкото ти разреши работодателя, но наистина само 1 месец в календарната година ще ти се зачита за трудов.
Ако нямате брак с таткото, може да декларираш пред НОИ, че не живеете в едно домакинство и да ползваш и полагащите се на него 6 месеца неплатен за отглеждане на дете.

# 776
с таткото имаме брак,и отпада да ползвам и неговите 6 месеца,то тогава другия вариант  е да напусна работа и на борсата да отида,поне 4 месеца ще ми плащат и за стаж ще ми се води,а после отново да кандидатствам ако ме приемат на същата работа,незнам ,това е един от вариантите а те не са много.
не се знае дали още 6 месеца работодателя ще ми отпусне неплатен,а и трябва ли аз да си поемам вече всички осигуровки след като само 1 месец ще ми се зачита за трудов стаж?

# 777
  • Пловдив
а и трябва ли аз да си поемам вече всички осигуровки

всичките осигуровки за неплатения на месец са 20,16 лв за 2010 г

# 778
Благодаря много!

# 779
  • София
Здравейте!
Имам следния въпрос, който може би е задаван вече в темата, но аз не успях да открия отговора. Embarassed
Неплатеният отпуск за отглеждане на дете до 8 г. в работни или календарни дни се брои? Аз ще бъда в платен отпуск до 1 октомври включително. След това ще подам молба за неплатен отпуск може би до края на годината. Ако са работни дни, значи трябва в молбата да напиша, че ще съм в неплатен 65 дни; ако са календарни - стават 91 дни. Бихте ли ми разяснили какво да напиша молбата за отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт